Interview Questions.

Top 100+ Paypal Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Paypal Interview Questions And Answers

Question 1. Who Is Ceo Of Paypal?

Answer :

Dan Schulman

Question 2. What Is Offical Website Of Paypal?

Answer :

www.Paypal.Com

E-Commerce Concepts Interview Questions
Question 3. In Which Language Paypal Is Written?

Answer :

C++, JavaScript

Question four. What Is Paypal Sandbox?

Answer :

PayPal sandbox is a checking out environment of paypal.Com. Developer first create account in Sandbox(https://developer.Paypal.Com/) and combine the charge with sandbox. After finishing all (consisting of checking out), then update the API keys.

E-Commerce Concepts Tutorial
Question 5. What Is Recurring Payment?

Answer :

When Customer pay fixed quantity on a normal basis to the merchant is recognize as recurring payment.

For Example: You purchase a home and pay some quantity on normal basis to financial institution for x months.

Aeronautical and Aerospace Interview Questions
Question 6. What Is Website Payments Standard?

Answer :

Accept online bills from clients with with OR without PayPal debts.

In this website, receive credit/debit cards (Visa, MasterCard, American Express and Discover), eChecks, financial institution transfers, and PayPal debts.

Question 7. Is It Compulsary To Create Paypal Account For Customer, When Doing Payment With Paypal.Com?

Answer :

No, Customer pays with credit/debit card on paypal.Com. He have choice to paypal account.

Hadoop Tutorial Accounts Payable (AUS) Interview Questions
Question 8. Does Paypal Support Mulitple Language?

Answer :

Yes.

Question nine. Can We Customize The Checkout Page On Paypal.Com As Per Requirement?

Answer :

Yes, You can customise the emblem, object detail and outline etc via passing a few elective parameter.

Hadoop Interview Questions
Question 10. What Is Paypal Pro Account?

Answer :

When you need purchaser should do charge in your internet site (purchaser in no way depart internet site OR Never redirect to paypal.Com) with credit score card/debit card.

Apache Cassandra Tutorial
Question eleven. Can I Create Payment Buttons Using An Paypal Api?

Answer :

Yes

Credit Analyst Interview Questions
Question 12. Does Paypal Support Payment By Mobile?

Answer :

Yes, https://developer.Paypal.Com/webapps/developer/doctors/classic/merchandise/#cellular

E-Commerce Concepts Interview Questions
Question 13. What Is Paypal Express Checkout?

Answer :

PayPal Express Checkout is a powerful API-based answer that can be integrated into any service provider internet site. With PayPal Express Checkout API, purchaser leave the merchant website and whole the transaction in paypal.Com, in which purchaser can pay with paypal.Com OR with credit score card / Debit card. When begin processing, Paypal offers a TOKEN key that's used to charge cash from consumer OR get the Payment Details OR Customer Shipping/Billing info. Developer ought to store this token key for future use.

Question 14. What Is Paypal Adaptive Payment?

Answer :

Paypal Adaptive Payments is function of Paypal Pro way you must have Paypal pro account for use this payment technique. In this patron can pay with Credit Card/Debit Card/Paypal.Com account. While paying with Credit card/Debit card he can also create a account in paypal.Com. Adaptive payments handles bills between a sender and one or more receivers.

Question 15. What Are Two Different Types Of Adaptive Payment?

Answer :

Adaptive Parallel Payment
Adaptive Chain Payment
Computerised Accounting Interview Questions
Question 16. What Is Do-direct Payment?

Answer :

Direct Payment we could buyers pay the usage of their credit score playing cards and amount is directly transferred to merchant account.

Question 17. What Is Mypay Payment?

Answer :

Merchant can send the money to 2 or greater personal in unmarried transaction.

LINUX/UNIX/SOLARIS Interview Questions
Question 18. How To Create Paypal Buy Now Button On Paypa.Com?

Answer :

http://www.Internet-era-experts-notes.In/2013/02/paypal-purchase-now-button.Html

Aeronautical and Aerospace Interview Questions
Question 19. What Is Notify Url In Paypal?

Answer :

When we send our customer to paypal.Com for payment. We ship notify_url=http://www.Mysite.Com/notify_url.Php along with fee and object detail.

After completing the process PayPal returns data back to our site thru what they call IPN (Data is ship to the notify_url with submit approach). Now we keep this all records in our database for similarly inquiry.

Question 20. What Is Paypal Cancel Url?

Answer :

An mywebsite URL where the consumer will be again if fee is cancelled by using consumer on paypal.Com.

Cancel URL ship as underneath:

CANCELURL=http://www.Mysite.Com/cancel_url.Personal home page

Account Based Marketing Interview Questions
Question 21. Do Website Need Ssl For Accepting Payments?

Answer :

Yes, you ought to have SSL Integration in internet site.

Question 22. What Are Basic Information Which You Must Pass To The Paypal For Every Transaction?

Answer :

Following are distinctive parameter which we must pass:

USER
PWD
SIGNATURE
VERSION
METHOD
PAYMENTACTION
Question 23. How To Add Button To Get Payments?

Answer :

https://www.Paypal.Com/cgi-bin/webscr?Cmd=_wp-widespread-integration-out of doors#sectiona

Apache Cassandra Interview Questions
Question 24. From Where I Can Create Sandbox Account?

Answer :

https://developer.Paypal.Com/

Accounts Payable (AUS) Interview Questions




CFG