Interview Questions.

Top 100+ Orbix (software) Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Orbix (software) Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Orbix?

Answer :

Orbix is a CORBA ORB (Object Resource Broker) - a commercial software program product which enables programmers construct distributed applications. Orbix is an implementation of the OMG's (Object Management Group) CORBA Specification.

Question 2. How Are Connections Managed In Orbix Connect?

Answer :

The Orbix Connect useful resource adapter is packaged as a standard J2EE Connector Architecture aid adapter archive (RAR) file, corbaconn.Rar. The corbaconn.Rar record incorporates all the classes and sources that Orbix Connect desires to control the connections between J2EE applications and CORBA structures. CORBA skills are embedded inside this RAR document and consist of a totally purposeful, pre-configured standalone client instance of Orbix, IONA's market-main ORB.

Android Interview Questions
Question three. How To Limit The Connections To From A Service?

Answer :

Orbix gives the following configuration settings to restriction the wide variety of connections to and from a provider:

plugins:iiop:incoming_connections:soft_limit
plugins:iiop:incoming_connections:hard_limit
plugins:iiop:outgoing_connections:soft_limit
plugins:iiop:outgoing_connections:hard_limit
Question 4. How To Increase The Internal Logging In Orbix Configure?

Answer :

The itconfigure application makes use of Log4J logging. This is configured within the residences record:

<ORBIX_INSTALL_DIR>asp6.Three emplatesetclog4jlog4j.Properties.

To configure debug logging stage, exchange the primary line of the homes record from:

log4j.RootLogger=ERROR, A1
to
log4j.RootLogger=DEBUG, A1

The above trade writes debug logging to the console. The logging output can be redirected to a report via including the following traces to the log4j.Residences file:

logDir = C:/temp
log4j.Appender.A1.File=$logDir/itconfigure.Log

Android Tutorial
Question 5. How You Can Configure Orbix Logging?

Answer :

Orbix logging is configured through the event_log filters. These sequences of variables set the logging degree for every of Orbix's subsystem. For instance, the following configures the IT_POA subsystem to display handiest mistakes messages:

event_log:filters = ["IT_POA=ERROR"];

Similarly, the subsequent units the IT_POA subsystem to show best errors messages and additionally the IT_PSS_DB subsystem to show only warning, errors and fatal messages:

event_log:filters = ["IT_POA=ERROR", "IT_PSS_DB=WARN+ERROR+FATAL"];

An asterisk may be used as a wildcard man or woman, both to specify all subsystems, or all message degrees. For example, the subsequent configures the IT_POA subsystem to show all messages:

event_log:filters = ["IT_POA=*"];

Similarly, the following configures all subsystems to show all messages:

event_log:filters = ["*=*"];

If unconfigured, a subsystem will display no messages.

SNMP Interview Questions
Question 6. How To Configure The License Of Orbix 3.3?

Answer :

Orbix 3.3 makes use of a license code, no longer a license report. 

There are 3 product units for Orbix three.Three, each with it is own license code: Java, C++, or OTS. 

The licenses codes have the shape: 00000000-11111111-22222222-33333333-44444444

When caused, offer the codes to the installer. 

If certified Orbix commands like idl or orbixd fail to run, the license can also had been entered incorrectly. 

To reinstall a license code after the initial set up is completed, run:

UNIX:  Install_license <app> <license code>

Windows:  License.Exe <app> <license code>

Question 7. How You Can Configure An Orbix Domain To Use The Dns Network Alias Hostname In Iors For Orbix Services?

Answer :

When configuring the Orbix domain offer the "-multihome" switch to itconfigure command observed through the DNS network alias of the hostname,

e.G:

it configure -multihome <network alias hostname>

The IORs generated for the Orbix services configured inside the Orbix area will include the "community alias hostname" in preference to the physical hostname.

Software trying out Tutorial Tableau Software Interview Questions
Question eight. How You Can Configure An Orbix Domain To Use Fully Qualified Host Names Rather Than Short Host Names Or Ip Addresses?

Answer :

When strolling itconfigure and creating the Orbix domain in non-GUI mode use the "-hostnamePolicy" parameter to specify the deal with mode policy for IORs.

The hostnamePolicy fee may be one of the following:

ip (IP addresses)
localhost ('localhost'),
localhost_ip ('127.0.0.1'),
lengthy (absolutely qualified hostname),
quick (unqualified hostname-the default).

When jogging itconfigure and developing the Orbix area in GUI mode use the "Address Mode Policy for Object References" setting inside the first step (Domain Defaults) of itconfigure one of the above values may be selected.

Use the hostnamePolicy "long" for generating completely qualified hostnames in IORs.

Question nine. How You Can Configure An Orbix Domain To Contain Corbaloc References Instead Of Iors For The Orbix Services?

Answer :

Orbix may be advised to publish corbaloc fashion references in place of IORs for the Orbix offerings thru the "-corbalocs actual" switch to the itconfigure command line tool while configuring an Orbix domain.

When the usage of the itconfigure GUI ensure to check the "Use Corbalocs" test-container inside the itconfigure GUI. This placing is handiest to be had in the "Domain Details" step when strolling the itconfigure GUI device in professional mode (File->New->Expert).

Remote Method Invocation Interview Questions
Question 10. How You Can Close The Client Connection To The Orbix three Daemon?

Answer :

Orbix three customers do now not routinely near the connection to the Orbix daemon. These connections need to be closed explicitly.

Orbix 3 Java provides the IT_KEEP_ALIVE_FORWARDER_CONNECTION configuration variable which may be set to fake so that it will near the relationship to the Orbix daemon.

Software Development Lifecycle (SDLC) Tutorial
Question 11. How To Change The Default Orbix Client Timeout?

Answer :

The variable that units the timeout Orbix config is:

relative_roundtrip_timeout

Software trying out Interview Questions
Question 12. How To Download The Orbix Products?

Answer :

Product downloads are to be had thru the Micro Focus EPD (Electronic Product Delivery) portal.

Android Interview Questions
Question 13. Does Orbix Support Oracle Jrockit Java Virtual Machine?

Answer :

Any versions of Orbix do now not aid Oracle JRockit Java Virtual Machine.

Object Oriented Analysis and Design Tutorial
Question 14. Tell Me Does Orbix Web Services Provide Locator Functionality For Web Services Endpoints?

Answer :

Orbix Web Services does not include locator capability for internet offerings endpoints.

Question 15. How To Developed The Event Service Consumers And Suppliers?

Answer :

An event carrier supplier application plays the following movements:

Instantiates providers using the perfect interface in module CosEventComm
Connects providers to the occasion channel
Sends event messages to the event channe
Disconnects from the event channel
Test Cases Interview Questions
Question sixteen. Does The Orbix Have Size Limit For Corba Messages?

Answer :

Orbix does not impose a length limit on the messages sent from Client to Server. The length of the message is stimulated by way of how the application has described the message inside the Interface Definition Language (IDL) utilized by the server and customer.

Question 17. Tell Me Does Orbix Provide Tool To Remove Surplus Empty Lines From An Orbix Configuration File?

Answer :

Orbix does no longer provide any gear to dispose of empty or surplus empty traces from an Orbix configuration record.

Using a text editor for example Notepad++ (http://notepad-plus-plus.Org/) with the TextFX plugin hooked up (Plugins->Plugin Manager->Show Plugin Manager and install TextFX plugin), you can surely load the configuration document, mark all text (Ctrl+A), then pick menu TextFX->TextFX Edit->Delete Surplus Blank Lines.

This removes all surplus empty lines.

Software Development Lifecycle (SDLC) Interview Questions
Question 18. Will Orbix 6 Support I/o Callback Feature?

Answer :

Because Orbix 6 has no equivalent to the Orbix three I/O Callback functionality, you ought to migrate any code that uses it. Orbix 6 does now not permit get admission to to TCP/IP sockets or transport-level statistics, this isn't well matched with the Orbix 6 structure.

SNMP Interview Questions
Question 19. Does Orbix three And 6 Support Java 7?

Answer :

Orbix 6.Three.6 is the first Service Pack of Orbix to include guide for Java 7. Support for Java 7 is supplied for Orbix 3.Three.12 in Q2 2013.

Question 20. Does Orbix three Support Vos (virtualization Operating Systems)?

Answer :

Currently Orbix three (launch three.Three.10) isn't supported on any virtualization systems.

Object Oriented Analysis and Design Interview Questions
Question 21. Does Interceptor Capture Ssl Handshaking Errors?

Answer :

It is not feasible to capture SSL handshaking mistakes programatically in Orbix as that is dealt with by using the SSL toolkit and could fail before the relationship is established and Orbix begins to skip the request thru the interceptors within the binding list.

Question 22. What Soft_limit And Hard_limit Configuration Settings Apply For Each Orbix Process Or For A Sum Of Orbix Processes Running In An Orbix Domain?

Answer :

These settings apply to each Orbix technique for which those settings have been configured and now not to the sum of Orbix tactics running in an Orbix area.

If these settings had been configured within the international configuration scope then these settings will apply to each technique commenced in your Orbix domain.

Question 23. Does Server Migration To New Physical Ip Address Also Impact On Orbix?

Answer :

By default IORs will include the hostname of a machine. Using such an IOR will be successful with none problems due to the fact that a hostname research will return the new IP address.

Ensure IORs of the CFR, Locator, and many others. Include hostnames rather then IP addresses. Use the iordump tool shipped with Orbix for you to look into the hostname/port contained in the IOR.

Bamboo Software Interview Questions
Question 24. Does Clients Using Orbix 3.X Talk To Servers Using Orbix 2000?

Answer :

Orbix three and later variations of Orbix (consisting of Orbix 6) have "on the cord" compatibility. Orbix three makes use of IIOP (Internet Inter-Orb Protocol) because it's default protocol. Hence an Orbix 3 purchaser can communicate to an Orbix 6 server and vice-versa.

Tableau Software Interview Questions
Question 25. Were Java Applets Supported In Orbix 6.Three?

Answer :

Orbix 6.3 has no longer been tested to run with Java Applets and is unsupported.

Question 26. How We Can Access To Corba Objects In Orbix?

Answer :

Clients can discover CORBA objects through the OrbixNames, which is Orbix's implementation of the CORBA Naming Service. 

"OrbixNames allows you to installation groups of items that may provide precise offerings to a patron. When a patron requests an item from a set, OrbixNames selects an item the use of a random or a round-robin load-balancing set of rules. You select the set of rules related to every group".

Scalable Software Interview Questions
Question 27. How To Set The Orb Properties?

Answer :

The ORB residences can be set in one of the following approaches:

Using the iona.Houses record
Using Java interpreter arguments
Remote Method Invocation Interview Questions
Question 28. What Do You Recommended For Clients Using The Jdk Orb?

Answer :

As SUN's ORB runtime cannot be used with Orbix applications, configure the JDK to apply the Orbix ORB runtime as a substitute with the aid of placing gadget houses org.Omg.CORBA.ORBClass and org.Omg.CORBA.ORBSingletonClass to the best values.

Question 29. Can A Client Use Jdk Orb To Communicate With Orbix Domain?

Answer :

As SUN's ORB runtime cannot be used with Orbix applications, configure the JDK to use the Orbix ORB runtime as a substitute by using putting gadget residences org.Omg.CORBA.ORBClass and org.Omg.CORBA.ORBSingletonClass to the correct values.

Tuxedo (software) Interview Questions
Question 30. How You Can Retrieve The Local Ip Address On Client Side Within An Interceptor?

Answer :

OAccessing the nearby deal with at the purchaser-facet, e.G. In an interceptor can be finished with the aid of the usage of the following code:

CORBA::Object_var obj = orb->resolve_initial_references("IT_IPTransport");
if (CORBA::is_nil(obj))

self_addr = (const char*) zero;
go back;

IT_ATLI2_IP::IPTransport_ptr ip_transport = IT_ATLI2_IP::IPTransport::_narrow(obj);
if (CORBA::is_nil(ip_transport))

self_addr = (const char*) zero;
go back;

CORBA::String_var hostname = ip_transport->local_node_name();
IT_ATLI2_IP::IPAddressSeq_var ip_addresses =
ip_transport->name_to_addresses(
hostname,
zero,
IT_ATLI2_IP::PROTOCOL_TCP,
IT_UtcT::by no means()
);
IT_ATLI2_IP::IPAddress_var ip_address = ip_addresses[0];
self_addr = ip_address->node_literal();

Question 31. How To Change The Port Of The Orbix Notification Service?

Answer :

Yes, the port of the Orbix Notification service can be changed easily during the Orbix area deployment procedure. Running itconfigure in expert mode lets in you to trade the IIOP port of the Orbix Notification Service. For similarly data please see the bankruptcy "Creating a Domain in Expert Mode" inside the Orbix Deployment Guide and the chapter "Managing the Notification Service" within the Enterprise Messaging Guide.

Question 32. Are Orbix 6 Libraries Thread Safe?

Answer :

Orbix 5 and Orbix 6 is designed to jot down multi-threaded (and unmarried threaded) application from the floor up.

However, the subsequent describes in greater information about Orbix thread safety:

All Orbix library public APIs are thread secure.
Per CORBA specification, add_ref/remove_ref operations in the idl generated code is thread safe.
Regarding the relaxation of the generated code, Orbix IDL -> C++ code generator generates mappings for user-described IDL sorts, as well as client-facet proxy invocation code (-base switch) and server-aspect servant dispatch code (-poa transfer). The customer-side invocation code and server-facet dispatch code are thread-secure. The mappings generated for consumer-defined IDL types are not thread safe for concurrent amendment but are thread-safe for concurrent reads.
Question 33. How You Dump The Orbix Configuration?

Answer :

To get all of the Orbix configuration for a domain, run the subsequent command:

it admin config dump
This will work in both CFR and file based domain names.
The output will appearance something like:

plugins:it_arm_interceptors:shlib_name = "it_arm_interceptors"
plugins:itrp:shlib_name = "it_itrp"
plugins:itrp:live_time = "2"
plugins:it_mbean_monitoring:shlib_name = "it_mbean_monitoring"
plugins:it_mbean_monitoring:ClassName = "com.Iona.Control.Logging.Mbean_monitoring.MBeanMonitoringPlugIn"
plugins:basic_codeset:shlib_name = "it_basic_codeset"
plugins:basic_codeset:ClassName = "com.Iona.Corba.Codeset.BasicCodeSetPlugIn"
plugins:iiop_tls:ClassName = "com.Iona.Corba.Iiop.Tls.IIOPTLSPlugIn"
plugins:iiop_tls:shlib_name = "it_iiop_tls"
Software testing Interview Questions




CFG