Interview Questions.

Top 100+ Oracle Workflow Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Oracle Workflow Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Workflow And What Are The Benefits Of Using Oracle Workflow?

Answer :

Oracle workflow is a graphical device that allows you to create, music and modify commercial enterprise method, embedded inside the oracle database server,  it could display the workflow activity statuses.

Benefits:

Create a clean commercial enterprise system definition
Automate the enterprise routings
Monitor the process
Allow customers to define their very own business technique to fit their agency needs.
Readily change the business manner definitions in case of a exchange commercial enterprise process
Question 2. What Are The Steps Involved In Oracle Workflow?

Answer :

Design & create a Workflow the use of Oracle Workflow Builder begin the Oracle Workflow procedure from pl/sq.  Integrate Oracle Workflow with pl/sq. For validation and DML and many others.  Build Oracle Workflow Notifications attach roles/human beings to notifications in Oracle Workflow.

PL/SQL Interview Questions
Question three. How Do You Send A Particular Oracle Apps Workflow Activity/characteristic Within A Workflow Process Into Background Mode?

Answer :

If value of the workflow pastime is more than 50, then the workflow hobby might be processed in historical past mode handiest, and it gained’t be processed in on-line mode.

Question 4. What Are The Various Ways To Kick-off A Workflow?

Answer :

You can eiter use wf_engine.Start_process  or  you can connect a runnable method such that it subscribes to a workflow event.

SQL Database Tutorial
Question 5. When Starting (kicking Off) An Oracle Workflow Process, How Do You Ensure That It Happens In A Background Mode?

Answer :

a) if starting up the system the usage of start_process, do the below

wf_engine.Threshold := -1;

wf_engine.Createprocess(l_itemtype,l_itemkey,'’);

wf_engine.Startprocess(l_itemtype, l_itemkey)

b) When initiating the workflow procedure through an occasion subscription, set the Execution Condition Phase to be equal to or above a hundred for it to be achieved through background manner.

SQL Database Interview Questions
Question 6. Give Me One Example Where Apps Uses Partitioning In Oracle Workflow?

Answer :

WF_LOCAL_ROLES

Question 7. Can You Send Blob Attachments Via Workflow Notifications?

Answer :

Yes, you can ship BLOB Attachments.

Oracle E-Bussiness Suite Interview Questions
Question eight. When Will An Activity Be Deferred In Oracle Workflow?

Answer :

Activity value > Workflow Engine threshold activity is deferred whilst the pastime value is more than the Workflow Engine threshold. If the interest fee = 0 or if the interest value is less than the Workflow Engine threshold, the pastime turns into Active.

Question 9. What Is The Primary Purpose Of A Oracle Workflow?

Answer :

Routes information, Sends notifications, Defines process rules. The primary functions of a workflow are to course facts, ship notification, and outline system rule. Although some records is maintained automatically by using Oracle Workflow, it's going to now not be taken into consideration as growing audit trails.

Oracle Application Framework Interview Questions
Question 10. How Will You Define The Possible Results Of An Activity In Order To Drive Different Transitions?

Answer :

As research codes for a research type you define the possible effects of an activity to drive distinctive transitions the use of research codes for a research kind. You can not use object attributes. Separating the pastime into  does not make feel because you want to power two transactions with the same pastime, but with two result codes. A method hobby will no longer help on this scenario.

Question eleven. Time-out Parameters Apply To Which Activity In Oracle Workflow?

Answer :

Notification a time-out parameter most effective applies to a notification pastime for the reason that time-out parameters are used to measure while a notification expires. It does not apply to a function activity or a system hobby.

Oracle Apps DBA Interview Questions
Question 12. What Will Solicit Responses From A Notification Activity?

Answer :

Having a Respond message characteristic Having a Respond message characteristic will solicit responses from a notification activity. The display call will become the activate and the outline could be the preparation. Nothing else, inclusive of a time-out parameter, a performer, or a Send message characteristic, can have an have an effect on in soliciting responses.

PL/SQL Interview Questions
Question 13. Which Work Engine Api Should You Use To Begin Execution Of An Activity In Oracle Workflow?

Answer :

StartProcessThe StartProcess API begins the execution of an pastime. The Create Process API creates a brand new runtime procedure for an item. The Resume Process API resumes a suspended object. The Begin Activity determines if the specified interest might also currently be completed on the object.

Question 14. Which Implementation Process Group Comes Before The Product Family Processes?

Answer :

Common software procedures Common application approaches come earlier than the product family approaches, which come earlier than product-specific processes.  Common monetary is one of the product family approaches. It does now not come before product circle of relatives procedures.

Question 15. What Is The Proper Format For An Internal Name In The Workflow Builder Component?

Answer :

An inner call for a Workflow Builder issue ought to be in uppercase, have no spaces, and be  unique within object type.

Oracle Retail Sales Audit Interview Questions
Question sixteen. Which Of The Following Statements Is True?

Answer :

A user must be a function. A function cannot be created inside the Workflow Builder. Having one energetic duty is not a requirement for a user to be a position. A role can have a couple of user.

Question 17. Which Component In Oracle Workflow Is The Graphical Interface For Workflow Processes?

Answer :

The Workflow Builder in Oracle Workflow is the graphical interface for workflow procedures. The Workflow Engine drives objects via workflow strategies. The Workflow Monitor permits you to view and screen workflow system times and the Workflow Definitions Loader load workflow definitions from a text file or database.

Oracle Retail Merchandising System Interview Questions
Question 18. When Do You Need A Selector For An Item Type?

Answer :

When you've got more than one system associated with an item type, you want a selector to pick a manner. You use the Role Resolution wellknown hobby to perform position resolution. Voting is some other preferred pastime. Multiple end result codes pressure exclusive transitions, however this is not associated with the selector.

SQL Database Interview Questions
Question 19. What Does The Workflow Engine Do When A Function Activity Has Finished?

Answer :

The Workflow Engine troubles a savepoint while a characteristic hobby is completed. The Workflow Engine never troubles a commit; the calling software problems a commit. The Workflow Engine does now not generate a log file or notify customers.

Question 20. What Job Does The Setitemuserkey Api Perform?

Answer :

Set the user-friendly identifier for an object.  The SetItemUserKey API is used for putting a person-friendly identifier for an item.

Oracle Reports Builder Interview Questions
Question 21. When Will An Activity Be Deferred?

Answer :

Activity value > Workflow Engine threshold

An hobby is deferred while the pastime price is extra than the Workflow Engine threshold. If the pastime value = zero or if the pastime value is less than the Workflow Engine threshold, the interest will become Active.

Question 22. What Is The Primary Purpose Of A Workflow?

Answer :

Routes statistics, Sends notifications, Defines process guidelines. The primary functions of a workflow are to path records, ship notification, and outline system rule. Although some records is maintained routinely with the aid of Oracle Workflow, it'll now not be taken into consideration as creating audit trails.

Question 23. Which Work Engine Api Should You Use To Begin Execution Of An Activity?

Answer :

StartProcess, The StartProcess API starts offevolved the execution of an activity. The CreateProcess API creates a brand new runtime method for an item. The ResumeProcess API resumes a suspended item. The BeginActivity determines if the specified hobby might also presently be completed at the object.

Oracle SCM Interview Questions




CFG