Interview Questions.

Top 100+ Oracle Webcenter Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Oracle Webcenter Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Oracle Webcenter Portal?

Answer :

Oracle WebCenter Portal presents design time and runtime tools for constructing company portals, transactional web sites, and social networking web sites. It  gives portal-precise features including web page hierarchies, navigation models, delegated protection, customization, and others. Portals also can encompass functions like portlets, content management gadget integration, personalization, social computing offerings, search, analytics and so forth.

Question 2. What Is The Difference Between Portals And Pagelets?

Answer :

A pagelet is a reusable consumer interface aspect much like a portlet, but at the same time as portlets have been designed particularly for portals, pagelets may be run on any net page, along with within a portal or other web software.

Restful internet provider Interview Questions
Question three. What Is Oracle Composer?

Answer :

Oracle composer presents a runtime enhancing device that allows business customers to edit utility pages.

Question four. Name A Few Components Used For Run-time Editing With Oracle Composer?

Answer :

Panel customizable, Show Detail Frame,  Custom Actions,  Layout Customizable.

Restful net carrier Tutorial
Question five. What Is Mds?

Answer :

MDS or Metadata Repository is the repository for metadata of certain deployed programs. When the consumer commits run-time modifications, they're stored and deployes an MDS on the server.

Oracle BPM Interview Questions
Question 6. What Is Jcr?

Answer :

JCR  or Java Content Repository API adapters allow consumer  to get right of entry to records stored in content control structures, consisting of Oracle WebCenter Content, Oracle Portal, or maybe your file device, available on your software.

Question 7. What Is The Use Of Portalwebassets In Webcenter Portal Application?

Answer :

PortalWebAssets is used to separate all of the static resources within the application like HTML, photograph documents and many others.

Svn Subversion Tutorial Oracle ADF Interview Questions
Question eight. Can You Rename The Portalwebassets Folder?

Answer :

Yes, It may be renamed.

Question nine. Is It A Mandate To Configure In Security In Your Webcenter Portal Application Always?

Answer :

No, if the developer does no longer configure the safety in webcenter, the adf safety gets configured by way of default. As part of this a default username/password is mechanically created. Also, it additionally affords default Login and Logout pages.

Oracle GoldenGate Interview Questions
Question 10. How Do You Decide Whether The Application Should Be Deployed As An Ear Or A War?

Answer :

If the application carries run-time customizations the use of MDS, it must be bundles as an EAR. For simple webcenter portal software without a such customizations, WAR may be created.

Question 11. What Is The Purpose Of Jazn-statistics.Xml?

Answer :

This document is used for defining the permissions and privileges for various agencies of users on diverse taskflows created in the application.

Oracle AOL (Application Object Library) Interview Questions
Question 12. What Is Policy Store And Identity Store In Oid?

Answer :

Identity Store is used to keep information approximately customers and corporations at the same time as the Policy Store is used to save facts about protection rules.

Restful web service Interview Questions
Question 13. What Is The Difference Between Databindings.Cpx And Datacontrol.Dcx?

Answer :

The DataBindings.Cpx file carries the Oracle ADF binding context for your complete utility and affords the metadata from which the Oracle ADF binding objects are created at runtime. The DataControls.Dcx file is created when you sign up information controls on the business offerings. This document isn't always generated for Oracle ADF Business Components. It identifies the Oracle ADF model layer statistics control instructions(factory training) that facilitate the interplay among the purchaser and the available enterprise carrier.

Question 14. What Is The Difference Between Trinidad.Config And Trinidad.Skins?

Answer :

trinidad.Config report is ceated while you create a webcenter portal application. This is used to sign up the pores and skin-circle of relatives you're going to use in your entire software.

Trinidad.Skins is used whilst we use skin as a Jar record. This record gives a mapping between the Skin Id and the real course where the pores and skin exists.

Question 15. What Is Binding Context And Binding Container?

Answer :

Binding context is a runtime map among the records controls and web page definition of pages inside the software that's used to get entry to the binding layer. It is out there thru the EL expression to your jspx pages. Binding field is a request-scoped map this is used to instantiate the web page bindings. This is obtainable thru the EL expressions. Also, because it's far request-scoped map, it's far accessible at some stage in every web page request.

Svn Subversion Interview Questions
Question 16. What Are The Different Types Of Bindings In Adf?

Answer :

ADF contains the following styles of bindings:

Attribute Bindings: This is the binding to retrieve the value of a unmarried view attribute in the iterator binding’s modern-day view row. For eg; #bindings.CustomerId.InputValue

Tree Bindings: This is used for tables, tree-tables and trees. It is used to show rows of a  desk within the iterator binding’s modern variety. Eg; All Customers-#bindings.AllCustomers.Labels.CustomerId

Action Bindings: This binding type is used whilst buttons or command links are dropped at the user interface and require an movement to be accomplished on them. We can use statistics control operations on them, for eg, Create, Delete, First, Last, Commit, Rollback and many others.

Method Bindings: This binding is used whilst you want to apply custom methods to be done.

Iterator Binding: This binding is created via the utility to get admission to the ADF binding context. It incorporates a reference to the web page sure data collection, allows get entry to it and iterates over its records objects.

Question 17. What Is The Difference Between An Action And An Action Listener?

Answer :

Actions are designed for commercial enterprise common sense and participate in navigation dealing with, while action listeners typically perform consumer interface good judgment and do now not participate in navigation dealing with.

Action listener is a class that wants to be notified while a command thing fires an action event.

Oracle Data Guard Interview Questions
Question 18. What Is A View Scope?

Answer :

A view-nation allocates a new viewScope while it enters. This scope can be referenced within the view-state to assign variables that need to live at some stage in the country. This scope is beneficial for manipulating items over a chain of requests from the same view.

Oracle BPM Interview Questions
Question 19. What Is The Difference Between Visible Property And Render Property?

Answer :

The visible assets is ready to true/fake based totally on the requirement whether or not we want to see the field at the web page or now not at run time. The area or element nevertheless exists on the web page, even though hidden. The render assets is used to conditionally load the component based on a criteria.

Question 20. What Are Validators And Converters?

Answer :

Validators and Convertors are used to provide conversion and validation skills to the ADF enter components respectively. Converters convert the valurs on ADF bureaucracy to the kind wherein the application accepts them after the values are edited at the shape and submitted. Validations are used to impose validations at the enter additives.

Oracle Application Framework Interview Questions
Question 21. What Is The Life Cycle Of Jsf?

Answer :

Restore View : The request comes to the FacesServet controller which extracts the regarded from this request.

Apply request values: The cause of the apply request values segment is for each thing to retrieve its present day country. The components should first be retrieved or made from the FacesContext object, observed through their values.

Process validations: This phase makes use of the validators to validate the validation guidelines at the fields..

Update version values: In this section JSF updates the real values of the server-aspect model ,by using updating the homes of your backing beans.

Invoke software: Here the JSF controller invokes the software movement to handle Form submissions.

Render reaction: In this segment JSF displays the view with all of its additives of their cutting-edge nation.

Question 22. What Is The Difference Between Setting An Immediate=proper On A Button And Immediate=real On A Text Field?

Answer :

When on the spot is proper on a button, the command’s action and ActionListeners, including the default ActionListener furnished by the JavaServer Faces implementation, can be accomplished at some stage in Apply Request Values section of the request processing lifecycle, as opposed to ready until the Invoke Application phase.

In case of a textual content subject, with the aid of default, values are transformed and verified together in the Process Validators segment. However, in case you want get right of entry to to the fee of a issue in the course of Apply Request Values – as an instance, in case you want to get the fee from an actionListener on an instantaneous commandButton – then putting this to “on the spot” makes that viable.

Question 23. What Is Inter-portlet Communication?

Answer :

Inter-portlet verbal exchange is executed while an movement in one portlet triggers a response inside the second portlet. Its a verbal exchange bridge among two portlets. For eg, one portlet includes a checkbox containing listing of products. When i pick a product from the list and click on submit, the other portlet presentations the details of the respective product.

Oracle Apps DBA Interview Questions
Question 24. What Is The Purpose Of Faces-config.Xml?

Answer :

Use the faces-config.Xml document to check in a Framework application’s resources, which include custom validators and controlled beans, and to define all page-to-page navigation guidelines.

Oracle ADF Interview Questions
Question 25. In Which Xml Do You Configure The Skin For Your Framework Application?

Answer :

trinidad-config.Xml

Question 26. What Is The Purpose Of Adfc-config.Xml?

Answer :

The adfc-config.Xml report is the configuration record for an ADF unbounded project flow. This file includes metadata about the sports and manage flows contained within the unbounded venture flow.




CFG