Interview Questions.

Top 100+ Oracle Transaction Management Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Oracle Transaction Management Interview Questions And Answers

Question 1. What Do You Know About The User-described Metrics In Oracle?

Answer :

When it involves company manager tracking, the attain and strength of the equal can without problems be prolonged up to a first-rate volume. You may have no idea but the fact is this allows businesses to derive sure blessings. Almost all of the situations which might be unique or which appear to be specific for a venture can really be meet. 

Question 2. Does Sql Based Metrics Support External Scripts?

Answer :

No, they don’t support the same. Users need to go into the SQL in the employer supervisor immediately and that is done at the time of introduction of metric. It can even be carried out at a later stage. However, there are troubles with the time and garage allocation which even make simple responsibilities very complicated and users ought to undertake different paths to keep up the pace on this count number. 

Oracle Interview Questions
Question three. Is It Possible To Define New Metrics With The Help Of Custom Operating System In Oracle Tm?

Answer :

Yes, this is possible. Generally, the running gadget primarily based approach is considered for this reason and users can continually make sure of authenticity on this challenge. 

Question four. For What Purpose You Can Use An Os Based Metrics?

Answer :

These are typically taken into consideration in relation to tracking a selected condition. A custom script can without difficulty be written with the help of which this project can without difficulty be achieved. The script might be targeted each time while the organisation manager is evaluated. However, it depends in large part at the script for returning its cost. 

Oracle DBA Tutorial
Question 5. What Are The Types Of User-defined Metrics That Can Be Used For Extending The Monitoring Capabilities?

Answer :

These are:

Operating system primarily based person Defined metrics
SQL primarily based person described metrics
Oracle DBA Interview Questions
Question 6. What Is The Role Of Custom Scripts Of Sql Queries In Metrics?

Answer :

SQL queries, custom calls as well as custom scripts are deployed for the equal cause and that i.E. For the cause of monitoring metrics and triggering the indicators. This makes sure of the smooth go with the flow of the operations within the shortest possible way and with out calling any extra features for the same. 

Question 7. What You Need To Do To Make The Features Available In A Metrics After Creating The Same?

Answer :

Well, in Oracle TM, users need now not to worry about the identical. This is due to the fact once the metrics get created, all of the required capabilities come to be to be had automatically. This is one of the first-rate things about growing metrics that can be deployed for any cause beneath the described conditions.

Oracle 11g Tutorial Oracle 11g Interview Questions
Question eight. From Where You Can Access The Sql Based Metrics?

Answer :

Basically, it is accessed through the goal domestic pages of the databases. When it involves custom database control, they are normally called for the deployment functions. In case the time saving method is to be taken into consideration, the capabilities can also be referred to as in a totally easy manner to achievement of the similar or the parallel responsibilities with out deriving the greater time. 

Question 9. Can You Name A Few Important Features That Are Available In A Metrics?

Answer :

These are:

Notifications related to the modern-day responsibilities
System signals
Corrective movements taken via the customers
Historical collections
Metric monitoring
Allocation associated capabilities
Oracle ATG Interview Questions
Question 10. How Administrators Can Add Custom Features In A Metrics?

Answer :

Well, this approach is easy. For this, administrators can genuinely add their custom monitoring scripts library via integrating the equal with the agency manager. A consumer-defined metric may be taken into consideration for the effective integration and the best component is customers can virtually ensure of first-rate effects. The SQL based totally metric is commonplace taken into consideration for this purpose.

Question eleven. Name The Two Steps Which Are Common In Creating The Operating System Based User Defined Metrics?

Answer :

These are:

First creating the Operating device tracking script
Registering the script as a consumer define metric
It is likewise viable in a few cases to apply it with out registration. However, its abilties continue to be confined below any such condition.
Oracle Application Framework Interview Questions
Question 12. Are Users Free To Consider The Scripting Language Of Their Choice For Creating A Script?

Answer :

When it comes to developing a script this is having the statistics or commands for the reason of checking the circumstance under monitoring, customers are usually loose to apply the scripting language of their preference. This is one of the nice things approximately metrics that are available with the Oracle TM.

Oracle Interview Questions
Question 13. Is There Any Condition On The Location Of Scripts Which Generally Run With User-described Metrics?

Answer :

Yes, there is a basic situation and i.E. They all should be located in a listing which the agent have to have entire get entry to. Any script outdoor the directory is generally omitted and users will not be capable of use the identical except it's miles precise inside the directory. In case the listing is complete, users have the supply to create a new directory and assign the call as per their want. 

Question 14. What Is The Significance Of Configuring The Script Runtime Environment?

Answer :

This truely makes positive that each one the scripts can really be followed by means of the control agent for the considered motive. In case it is not showed, scripts constantly have a restriction on their functionality. There are also probabilities that some of them doesn’t paintings in the way they ought to be. In addition to this, configuring the script runtime constantly make sure that multiple metrics may be created on the same time without using maximum capabilities or tools. 

Question 15. Name One Interpreter That Scripts Generally Require? Where Should It Be Installed?

Answer :

Perl is the interpreter that scripts normally want. It have to be mounted at the host device. 

Oracle Apps DBA Interview Questions
Question 16. On A Particular File System, Is It Possible That The Exact Amount Of Free Space Can Be Calculated?

Answer :

Yes, this is possible and is typically accomplished with the help of defined logic this is chargeable for walking the code. Users are loose to get admission to the equal whenever they need and the good element is it is able to be custom designed for extending its competencies. If the scripts contain quite a few sections or the files, there are chances that the displayed statistics regarding the reminiscence will be wrong and for this reason suitable movements are required for the same. 

Question 17. Which Value Is To Be Returned By The Script After Monitoring The Object? What Does This Indicate?

Answer :

The script must return the price which is related to the monitoring item. This suggests that there's nothing incorrect with the object and the same can performed further. Returning of this value also states that the all of the warnings which might be associated with the object have also been considered. Sometimes it takes extra time for returning this value and beneath such conditions, users can manually fetch the identical with the metric allocation gear.

ITIL Service Transition Interview Questions
Question 18. Do You Think There Is Anything Which Is Common In All The Monitoring Scripts Used In The Metrics?

Answer :

Yes, all of them should comprise the code for doing a little basic features. The two very vital ones are Code for the reason of checking the repute of gadgets monitored. The 2d is the code to return the script outcomes to the employer manager. Users are free to hold the same information in them if they're meant to carry out the similar tasks.

Oracle DBA Interview Questions
Question 19. What Are The Values Associated With The Em_results And Em_messages Indicates?

Answer :

This usually incorporates the information related to the formatted records that the script returns to the organization supervisor. This states that the identical has been allotted to the metrics and in addition operations can now be performed. In case of any errors, there may be a caution sign which seems at the display. These values also can be supplied custom tags or the information for the reason of using them for other functions than those they are actually meant for.

Question 20. Can You Register Your Script In The Console? When It Is Generally Done?

Answer :

Yes, it’s viable for the customers to perform this mission. However, under everyday conditions it isn't always finished. When there are some vital warnings or a particular threshold is reached, registration inside the console is then accomplished. The truth is there are restrictions for registrations at the opposite places and console can be used because the closing choice for this venture. 

Oracle 11g RAC Interview Questions
Question 21. What Is The First Step For The Execution Of A Script After It Is Created?

Answer :

It is important that the scripts have to have the starting point as em_results for a new line anyplace it's miles cited. If this circumstance is not fulfilled, there may be continually a runtime errors on the screen and users have to be aware of some of data for the clearance of the identical. Thus it must be considered on priority. 

Question 22. Can User Submit Multiple Em_message Tags To The Metrics?

Answer :

Yes, customers can do so. However, the following message always stays beneath queue till the primary one is absolutely achieved. Also, it isn't always viable in all of the cases. In a few cases, customers aren't allowed to achieve this. This is not unusual with the scripts which have more than one tags already with them via default.

Question 23. When Situation Represents A Metric Error In The Metrics And How This Can Be Eliminated?

Answer :

When the non-0 cost is displayed on the screen or while the STDOUT and STDERR message are not to be had on the precise location, this shows the error. Users both want to execute the assignment again or there may be a want for them to reconcile the sports which are taken into consideration to remove the same. 

Java Transaction Management Interview Questions
Question 24. What Do You Know About The Script Location In Oracle Tm?

Answer :

Well, it is encouraged that the OS scripts which might be consumer-defined ought to continue to be at a place which ought to be outdoor the agent home. Actually it makes sure that no damage is induced to the script when the agent is up to date. This constantly makes certain that the script stays operational beneath all of the situations. When you have to sign in it inside the manage console, the whole course have to be exact to the script. In a few cases, customers are not allowed to use the default houses. 

Oracle 11g Interview Questions
Question 25. Tell Something About The Script Runtime Environment?

Answer :

Upon the assessment of consumer-described metrics, the script additionally gets executed and is usually targeted underneath at the identical time whilst the script is registered inside the EM console. Users need to ensure that the facts supplied for the authentication reason ought to belong to a valid or an energetic account. 

Question 26. Tell One Common Mistake That Users Can Make While Registering The Scripts As User-described Metrics?

Answer :

Well, the truth is its vital that the agent is present on the machine wherein the tracking script is living. A higher residue characteristic is needed for appearing the function easily. A few customers neglect to preserve it on the identical gadget and this creates runtime blunders.

Question 27. What Should You Define In The Script Along With Itself?

Answer :

Rather than the precis or other useful data, it's far vital that you define the numerous parameters that are related to the surroundings and operation of the script. This makes positive it is able to be used without problems with exceptional range metrics without the violation of something. 

Oracle ATG Interview Questions
Question 28. What Do You Mean By Scheduling A Script?

Answer :

It is not anything however specifying the start time, in addition to the frequency at which the script has been created to run. It is important to use the agent time sector on the script. 

Question 29. What Information About The Metric You Need To Provide When You Create A New User-described Metric On The Metric Page?

Answer :

The statistics to be provided are Metric name, type, wide variety, command line wherein it's far used, Operating system type, contrast operator, threshold settings, authentication related facts, Notifications and alert statistics and so on. 

Question 30. What Do You Mean By Rac?

Answer :

It stands for Real Application Cluster and is basically a unmarried example database.




CFG