Interview Questions.

Top 100+ Oracle Soa Suit 11g Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Oracle Soa Suit 11g Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Soa ?

Answer :

SOA stands for Service Oriented Architecture. SOA isn't any tool, instead is a concept and there are many gear inside the marketplace primarily based upon this idea. In this SOA Concept, we use SOA layer as center or intermediate layer between services in order that these service can speak with every other.

Question 2. Benefits Of Soa ?

Answer :

Below are the main blessings that we get from SOA.

Loose Coupling : This manner that the provider requester has no information of the technical information of the issuer’s implementation, which includes the programming language, deployment platform, and so forth. The provider requester usually invokes operations by way of way of messages — a request message and the reaction — in place of via the use of APIs or record formats.
Cost Cutting
Better reuse: Build new customer capability on top of existing Business Services.
Well defined interfaces: Make changes without affecting clients
Easier to hold : Changes/Versions are not all-or-nothing
Better flexibility
Oracle 11g Interview Questions
Question three. What Is Oracle Soa Suite Tool ?

Answer :

SOA Suite device is a middleware tool from Oracle that is based totally upon SOA concept comes under Oracle Fusion Middleware stack. We use this device for integration motive .I.E. This device is used to integrate  system/packages and many others.

Question four. Is Oracle Soa Suite Tool State Full ?

Answer :

Yes SOA Suite tool is a country full tool, which means on this device we keep every nation in database i.E. We shop all of the incoming messages, transformed messages, outgoing messages to database at the side of timestamp.

Oracle 11g Tutorial
Question 5. How Many Components We Have In Oracle Soa Suite Tool?

Answer :

We have general 5 additives in Oracle SOA Suite device as mentioned beneath.

BPEL : Business Process Execution Language
Mediator
Business Rules
Human Task
Spring
Oracle SOA Interview Questions
Question 6. What All Components/products Needs To Be Installed Before We Install Oracle Soa Suite Tool ?

Answer :

Following additives desires to be mounted before we install Oracle SOA Suite.

JDK
Database
All Required Schema (Created using RCU)
WebLogic Server
Question 7. Which Application Server Required For Oracle Soa Suite Tool ?

Answer :

Mostly WebLogic server is used as software server for Oracle SOA Suite tool.

Oracle E-Bussiness Suite Interview Questions
Question 8. Which Ide We Use For Oracle Soa Suite Tool ?

Answer :

We use JDeveloper IDE for Oracle SOA suite device.

Question 9. What Is Domain ?

Answer :

A domain is the primary administration unit for WebLogic Server times. I.E. Domains consist of a unique WebLogic Server instance called the Administration Server, that's the imperative point from that you configure and manipulate all sources inside the domain.

Oracle BPM Interview Questions
Question 10. What Is Administration Server ?

Answer :

A area has one WLS instance configured as an admin server. The admin server affords a relevant factor for coping with a site.

Question eleven. What Is Managed Servers ?

Answer :

All different WLS times in a website are called Managed Servers. Managed servers host application components and resources.

Oracle Security Interview Questions
Question 12. What Is Cluster ?

Answer :

Cluster is a group of server instances that work together as a unmarried runtime unit from a customer angle. Clustering presents scalability and excessive availability for applications.

Oracle 11g Interview Questions
Question thirteen. What Is Em ?

Answer :

EM stands for Enterprise Manager. It is webpage we deploy, check, reveal, diagnose and remedy trouble for composites. It is hosted on the Admin Server.

Question 14. What Is Soa-infra ?

Answer :

soa-infra is a J2EE software this is targeted to either a managed server or a cluster. All the composites gets deployed under soa-infra application.

Question 15. What All Schema We Need For Oracle Soa Suite Tool ?

Answer :

We require following schema.

MDS – This schema is used to keep all of the artifacts like WSDL, XML, XSD etc.
SOA_INFRA – This schema is used to shop SOA Component Engine homes, deployed composites, payloads, runtime metadata etc.
ORABAM – This schema is used to store the metadata this is associated with BAM and its components and this is elective schema.
ORASDPM – This schema is used to shop metadata about the consumer messaging structures.
Oracle BI Publisher Interview Questions
Question 16. What Is Partition ?

Answer :

Sections of the SOA Infrastructure wherein we deploy SOA composite programs called partition. When we set up SOA suite device, default partition get created with name “default” but we are able to add as many as walls as required.

Question 17. What Are Benefits Of Partition?

Answer :

Below are the major blessings of partition.

Logically group SOA composites.
Perform bulk lifecycle control obligations on big numbers of composites.
Oracle Application Framework Interview Questions
Question 18. What All Bulk Operations We Can Perform On Partition ?

Answer :

We can perform under operations.

Start all composites
Shut down all composites
Undeploy all composites
Retire all composites
Activate all composites
List all composites
Oracle SOA Interview Questions
Question 19. How We Can Deploy Composite To Soa Server ?

Answer :

There are extraordinary methods to install SOA composite to SOA server.

Through EM console
Directly from JDeveloper
Scripting (Ant, WLST and so forth.)
Question 20. What Is Config Plan ?

Answer :

Config plan is used throughout composite deployment. This is a xml report wherein we specify the parameters that we need to update at the same time as doing the deployment to subsequent environment.

Oracle Fusion Interview Questions
Question 21. Can We Have Multiple Composites With Same Name On Soa Server ?

Answer :

Yes, we can have more than one composites with same name on SOA server however this is feasible while we've composites with revisions.

Question 22. If We Have Multiple Composites On Soa Server With Same Name Then How Composites Run ?

Answer :

If we have a couple of composites with identical call then best one composite will act as default composite which will run simplest. But we can go to EM console and make other composite default.

Question 23. What Role Does Zookeeper Plays In Hbase?

Answer :

HBase comes included with Zoo keeper. When I start HBase, Zoo keeper instance is also commenced. The reason is that the Zoo keeper helps us in maintaining a track of all place servers which can be there for HBase. Zoo keeper maintains tune of what number of area servers are there, which vicinity servers are holding from which information node to which data node. It continues tune of smaller records units in which Hadoop is lacking out. It decreases the overhead on pinnacle of Hadoop which continues music of maximum of your Meta statistics. Hence HMaster gets the details of area servers by simply contacting Zoo keeper.

Oracle Fusion HCM Interview Questions
Question 24. What Is Memstore ?

Answer :

The MemStore is a write buffer where HBase accumulates statistics in memory earlier than a permanent write.

Its contents are flushed to disk to form an HFile while the MemStore fills up.It doesn’t write to an present HFile but rather forms a brand new file on every flush. There is one MemStore in step with column family.

Oracle E-Bussiness Suite Interview Questions
Question 25. What Is Wal ?

Answer :

We cannot be sure that the data might be chronic in the course of in Memstore. Assume that a selected datanode is down. Then the records that is living on that information node’s reminiscence might be lost.

To conquer this hassle, when the request comes from the master it written to WAL as nicely. WAL is not anything but Write Ahead Logs which is living at the HDFS, a everlasting storage. Now we can ensure that even if if the facts node is down the facts will now not be misplaced I.E. We've the replica of all of the movements which you are supposed to do in the WAL.

Question 26. What Are The Two Types Of Table Design Approach In Hbase?

Answer :

They are − (i) Short and Wide (ii) Tall and Thin

Question 27. Benefits Of Sca ?

Answer :

Easier Development :No want to put in writing prolonged code as we get all components prebuilt.
Easily compose a meeting (composite) with the aid of just linking unique those prebuilt components.
Better re-usability
Oracle BPM Interview Questions
Question 28. What Is Soa Composite ?

Answer :

SOA composite is a assembly comprises of 1 or more than one pre-construct additives. In SOA composite we wires extraordinary additives collectively to perform required business functionality.

Question 29. What Is Service Component ?

Answer :

All prebuilt additives BPEL , Mediator, Business Rules, Human Task and Spring known as provider components.

Question 30. Can We Have More Than One Service Component In One Composite ?

Answer :

sure, we will have as many as carrier additives in a single composite but it isn't always endorsed, we should now not have all the components in a single composite itself.

Question 31. How These Service Components Works ?

Answer :

Each provider issue is hosted in its own provider engine container. E.G. Any good judgment brought in BPEL components will be dealt with by way of BPEL carrier engine most effective.

Question 32. What Is Binding Component ?

Answer :

As name recommend, this factor is used to bind composite software to outside international. I.E. We use those additives to hyperlink composite with source and target machine.

Question 33. What Are The Types Of Binding Components ?

Answer :

Binding components are of  types as stated underneath.

Service Binding : With the help of this binding we join composite to source or customer gadget or we are able to say this is access factor of composite.
Reference Binding: This binding enables composite to connect to goal or reference structures or we are able to say it is exist point of the composite.
Oracle Security Interview Questions
Question 34. Can We More Than One Service & Reference Binding In One Composite ?

Answer :

Yes, we will a couple of carrier & reference binding in one composite, which means we will have multiple access & exist factor for composite.

Question 35. What Can Be Scenario Where We Have Two Service Binding In One Composite ?

Answer :

When a composite may be initiated both by way of direct call or by ingesting the equal message from JMS queue, on this state of affairs we've  access factor for same composite.

Question 36. What Can Scenario Where We Have Two Reference Binding In One Composite ?

Answer :

Composite wishes to ship the message to first target by using JMS queue and to other goal via writing the report, on this situation we've got  exist for composite.

Oracle BI Publisher Interview Questions
Question 37. What Is Wire ?

Answer :

Connection among carrier & binding element and within provider & binding additives recognize as wire. I.E. This permit us to graphically connect the additives in a SOA composite utility.

Question 38. What Is Bpel ?

Answer :

BPEL stands for Business Process Execution Language, it's miles one of the thing of SOA Suite device. BPEL is a XML based language used to design business system/flows. We carry out carrier orchestration in BPEL.

Question 39. What Are Different Parts Of Bpel ?

Answer :

Below are exclusive parts of BPEL as mentioned below.

Service Interface: A WSDL describing the functionality of the BPEL system. The provider interface gives the cease consumer a way to have interaction with the BPEL technique aspect the use of Service Interface / Service Binding.
Activities: gadgets of labor. The actual elements that make up the BPEL technique waft or sequence of commands to be completed.
Partner links: additionally called Reference bindings. A associate link describes the roles performed for the interplay between the BPEL procedure and the service it invokes.
Question 40. What All Bpel Templates Are Available In Soa Suite Tool ?

Answer :

Primarily we've got three types of BPEL template in SOA Suite device.

Synchronous BPEL Template
Asynchronous BPEL Template
OneWay BPEL Template
Oracle Application Framework Interview Questions




CFG