Interview Questions.

Top 100+ Oracle Reports Builder Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Oracle Reports Builder Interview Questions And Answers

Question 1. What Are The Different Types Of Reports?

Answer :

Tabular
Master Detail Reports
Form Reports
From Letter Reports
Mailing Labels Reports
Matrix Reports
Question 2. What Are Anchors In Reports Builder?

Answer :

An anchor defines the actual position of an item. Anchors are used to decide the vertical and horizontal positioning of a toddler object relative to its determine.

Oracle 10g Interview Questions
Question three. What Are The Different Types Of Anchors In Reports?

Answer :

A There are two types of anchors in Oracle Reports:

Implicit (Created while a report will run)
Explicit (Anchors you create)
Question 4. What Are Different Types Of Report Triggers Also Define Their Order Of Firing?

Answer :

There are 5 reviews trigger with order:

Before Parameter Form
After Parameter Form
Before Report
Between Pages
After Report
Before Form Trigger: It wills Fires earlier than the Run time Parameter Form a good way to displayed on screen. By using this cause you may trade the price of the parameters.
After Form Trigger: Fires after the Run time Parameter Form is displayed. From this cause, you could get entry to parameters and take a look at their values. This trigger also can be used to exchange parameter values or, if an error occurs, return to the Runtime Parameter Form.
Before Report Trigger: It will Fires before the record is done but after queries are parsed and facts is fetched.
Between Pages Trigger: Fires earlier than each page of the document are formatted, besides the first actual page. This cause can be used for custom designed page formatting. (Note: In the Previewer, this trigger simplest fires the primary time that you go to a page. If you ultimately go back to the web page, the trigger does not fire again.)
After Report Trigger: Fires after you go out the Previewer, or after record output is despatched to a exact destination, consisting of a file, a printer, or an Oracle*Mail userid. This cause may be used to clean up any preliminary processing that was achieved, inclusive of deleting tables. Note, however, that this cause always fires, whether or not your file finished correctly.

Format Triggers: Format Triggers are PL/SQL functions executed before the item is formatted. The cause may be used to dynamically exchange the formatting attributes of the object.

Oracle 10g Tutorial
Question five. What Are Placeholder Columns?

Answer :

A placeholder is a logical column for which you can conditionally set the datatype and cost via PL/SQL or a person exit. Placeholder columns are useful while you need to selectively populate a column with a value.

Oracle 8i Interview Questions
Question 6. What Are The Different Page Layout Sections In Oracle Reports?

Answer :

A report has 3 fundamental sections:

Report header pages
Report frame/margin pages
Report trailer pages
Question 7. What Are Different Types Of Parameters?

Answer :

There are  sorts of parameters:

System Parameters
User defined (bind and lexical) parameters
Oracle 8i Tutorial Oracle Interview Questions
Question eight. What Is The Difference Between Bind And Lexical Parameter?

Answer :

Bind parameters are used to replace a single fee in SQL or PL/SQL, along with a person string, number, or date.
Lexical parameters are placeholders for textual content that you embed in a SELECT assertion. Use Lexical reference while you need the parameter to replacement more than one values at runtime. You can use lexical references to replace the clauses performing after SELECT, FROM, WHERE, GROUP BY, ORDER BY, HAVING, CONNECT BY, and START WITH.
Question 9. Define Different Types Of Matrix Report?

Answer :

Single question
Multi query
Nested Query
Matrix Break
Oracle 11g Interview Questions
Question 10. How Can You Print One Record Per Page In The Output?

Answer :

You can set the most information in line with page property of the Repeating frame to.

Oracle 11g Tutorial
Question 11. What Is ‘page Protect’ Property In Report Builder?

Answer :

Page protects belongings for an item indicates whether or not to try to preserve the entire item and its contents on the equal logical page. Checking Page Protect means that if the contents of the item can't suit at the current logical page, the item and all of its contents can be moved to the subsequent logical web page.

Oracle ADF Interview Questions
Question 12. What Is The ‘print Condition Type’ Property?

Answer :

‘Print Condition Type’ assets specifies the frequency with that you want the object to appear in the file. The Print Condition Type options imply the logical page(s) on which the item ought to be precipitated to print with reference to the Print Condition Object.

Oracle 10g Interview Questions
Question 13. What Are The Various Values Of The ‘print Condition Type’ Property In Reports?

Answer :

The numerous values are:

All: All method the object and all of its contents can be printed on all logical pages of the Print Condition Object. The object can be repeated on any overflow pages of the Print Condition Object and will be truncated on the logical page boundary, if vital.
All however First: All however First means the item and all of its contents will be published on all logical pages of the Print Condition Object besides the primary logical page. The object might be formatted best on overflow pages of the Print Condition Object and might be truncated on the logical page boundary, if important.
All but Last: All however Last manner the item and all of its contents might be published on all logical pages of the Print Condition Object besides the closing logical page. The object may be repeated on any overflow pages of the Print Condition Object besides the remaining one and might be truncated on the logical web page boundary, if vital.
Default: Default means that Oracle Reports will use item positioning to set the Print Condition Type to both *First or *Last for you.
First: First manner that the item and all of its contents will most effective be imprinted on the first logical web page of the Print Condition Object. The object may be formatted and will overflow to next pages, if essential.
Last: Last manner that the item and all of its contents will only be printed on the final logical web page of the Print Condition Object. The item can be formatted after the Print Condition Object and could overflow to subsequent pages, if necessary.
Question 14. What Is The Difference When Flex Mode Is Mode “on” & When It Is “off”?

Answer :

When we set flex mode is ON then reports routinely resize the determine whilst the kid is resized.

Question 15. What Is The Difference When Confine Mode Is “on” And When It Is “off”?

Answer :

When we set confine mode is “ON” then item can not be moved out of doors its parent inside the record format.

XForms Interview Questions
Question sixteen. What Is The Minimum Number Of Groups That Is Required In Matrix Report?

Answer :

Four agencies are required for a matrix reviews.

Question 17. What Is The Lock Option In Reports Layout In Oracle Reports Builder?

Answer :

When we set lock alternative we can not pass the fields in the format editor outdoor the body. This is very useful for retaining the fields.

Oracle Access Manager Interview Questions
Question 18. What Are Different Types Of Column In Reports?

Answer :

There are three varieties of columns within the reports builder:

Placeholder Column
Formula Column
Summary Column
Oracle 8i Interview Questions




CFG