Interview Questions.

Top 100+ Oracle Order Management Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Oracle Order Management Interview Questions And Answers

Question 1. What Are The Steps Involved In Implementing Order Transaction Types In Order Management?

Answer :

Create a Line Transaction Types for Order Lines
Create Order Transaction Types
Assign Line Flows to Order Transaction Types
Create report sequence for Orders
Assign Order transaction sorts to the document collection
Question 2. When A Line Is At Fulfilled Step And The Workflow Is At Applying Pre-fee, How Can We Progress The Line To Close?

Answer :

Go to the order traces showing Fulfilled ->right click on -> Select Progress Order.

This will interface the order to Accounts Receivable for Invoice Interface.

Data Center Management Interview Questions
Question three. What Are The Steps To Define An Order Type And What Are The Mandatory Requirements?

Answer :

In the Order Management ->Setup -> Transaction Types

Transaction kind Window Opens.

Mandatory requirements:

Operating Unit / Organization should already been defined.
Defaulting Rules
Price Rules
Freight Carriers
Most essential is already we should have defined OM Line Transaction Type in order that we will assign this Line Transaction Type to OM Order Transaction Type.
Credit Check Rules.
Invoicing Rules & Accounting Rules.
Currency
Question 4. When Scheduling, The Line Got Error "atp Error Scheduling Failed". How Will You Resolve?

Answer :

This mistakes can be because of Item setup in Inventory & Order Transaction Type Setup Order control.

Ensure the Below Setups

Inventory -> Items -> Organization Items -> Order Management ->Check ATP need to be none.
Order Management -> Setup -> Transaction Types ->Define. In 'Shipping' sub-tab uncheck 'Auto Schedule' take a look at box.
Profile Option 'OM: Auto Schedule' have to be 'No'.
Question five. What Are The Possible Reasons For Interface Trip Stop To Complete With Error?

Answer :

Few motives can be

Order is on Hold
Tax isn't applied properly
On-Hand qty isn't available inside the Inventory
Inventory Period isn't always open
Make certain Schedule Ship Date or Requested Date is in the variety of order Date
Oracle standard ledger (GL) Interview Questions
Question 6. Explain The Setup Involved In Drop Shipment Process?

Answer :

Drop Shipment is a technique where the customer places a purchase order on a enterprise and the organization instructs its provider to directly deliver the gadgets to the customer.
Drop Shipment Process Steps
Create a Sales Order with line where the road source is External
Book and Schedule the Sales Order
Run workflow heritage Process
Now the road popularity may be in Awaiting Receipt
Login to the Receiving Organization (Purchasing) who has been setup as an Approver
Run Requisition Import Process
Auto create to Create Purchase Order
Approve the PO
Receive against the acquisition Order
Run Auto Invoice
Verify Invoice in Sales Order
Oracle Order Management uses purchase orders to outside providers which are mechanically generated from sales orders for goods supplied directly from the provider. The outside supplier ships the goods directly to the third Party client and confirms the cargo via the usage of an Advanced Shipment Notice (ASN).
Question 7. What Are The Different Statuses For A Drop Ship Order?

Answer :

Entered
Booked Awaiting Receipt
Closed
Oracle Memory Management Interview Questions
Question eight. Explain Internal Sales Order?

Answer :

Internal Sales Orders are used to switch fabric from one inventory business enterprise to different stock or warehouse organisation with the same agency.

Flow of Internal Sales Order

Internal requisition in PO/INV ->Requisition Approval -> Run Create Internal Sales Order Concurrent Program ->Run Order Import Concurrent Program in OM -> Pick Item in INV through OM -> Ship Confirm ->Receive Internal Order in INV / PO
Select Order Source as Internal whilst importing Orders.
Shipping Network (Intransit or Direct) to be defined between two corporations (Source and Destination)
Destination (inquiring for) Organization should be defined as Internal Customer with a Ship to address in Order Management.
An Internal Sales Order does no longer generate Accounts Receivable Invoice
Question 9. Explain Back To Back Order Or Procure To Order Processing?

Answer :

Customer order merchandise from you company, you location the order with 0.33 birthday party dealer. The provider ships the product to you and you deliver the product to Customer.

Oracle Streams Interview Questions
Question 10. What Are The Inventory Set Ups Required For Back To Back Order Processing?

Answer :

Order Management Tab: Customer Orderable, Assemble to Order (ATO)

Purchasing Tab: Purchasable

WIP Tab: Build in WIP

General Planning Tab: Buy

Question eleven. What Is The Difference Between A Credit Memo And An Invoice?

Answer :

Credit Memo – A file that in part or absolutely reverses an authentic bill quantity.

Invoice – A file you create in Oracle Receivables that lists quantities owed for the purchases of goods or offerings. This record may list any tax and freight expenses.

Oracle IDM Interview Questions
Question 12. What Is A Standard Item?

Answer :

A popular item is a finished desirable that isn't always an assembled or configured item, a carrier or a element.

Data Center Management Interview Questions
Question thirteen. What Happens When You Enter An Order?

Answer :

After you enter an order, the gadgets on the order are demonstrated in Oracle Inventory; a fee is calculated for the objects the usage of the pricing engine; the provision of the gadgets are checked and can be reserved; the gadgets are then pick launched and shipped to the customer.

Question 14. Explain About Processing Constraints?

Answer :

Processing Constraints are a security framework where you may outline guidelines in Oracle Order Management that validate returned-give up operations consisting of Create, Update, Delete and Cancel.

Examples:

You can't trade the Order Type inside the order header as soon as the order is Booked.

You cannot delete the road in an order once the Order Status is Closed (if the order is ship confirmed or bill interfaced).

Question 15. What Are Defaulting Rules?

Answer :

Defaulting Rules enable you to speed up facts entry through passing values within the window primarily based on a few key values you have entered.

Examples:

In the order header, Ship-To Address and Bill-To Address values default inside the window once you enter the purchaser call or range.

If you input an object variety, the Unit of Measure and Item Description mechanically default at the order line.

Oracle Financials Interview Questions
Question sixteen. How Drop Ship Order Is Created?

Answer :

Drop shipments are created as income orders in Order Management, indicated as drop shipments whilst their Source Type is entered as External.

Question 17. When Will You Create A Drop Ship Order?

Answer :

Drop shipments are used due to the following reasons:

Customer requires an object that is not normally stocked
 Customer requires a large quantity of the object which isn't always available with you
It is extra not pricey while the provider ships directly to the patron.
Oracle SCM Interview Questions
Question 18. What Are The Types Of Drop Ship Order?

Answer :

There are 3 sorts of drop shipments:

Full Drop Shipment:

The seller sends the acquisition order to the dealer for the full quantity that the purchaser had ordered

Normal Shipments and Full Drop Shipment:

The seller ships a few items from stock to the client, and the opposite goods are continually shipped from an outside source (provider)

Normal Shipments and Partial Drop Shipment:

If the seller has best part of the quantity available for delivery to the purchaser, then that quantity is shipped.

The person seems on the availability for the order qty by means of the use of the ATP check and if the whole qty isn't always available the balance qty is fulfilled the usage of the drop ship process.

A buy order is created for the closing quantity which the vendor was not able to satisfy.

Oracle general ledger (GL) Interview Questions
Question 19. What Is A Sales Agreement?

Answer :

A Sales Agreement is a provider’s representation of an agreement with a customer for the provider to sell and the customer to shop for goods or services.

Question 20. What Is Asn?

Answer :

ASN stands for Advanced Shipment Notice. ASN is transmitted through Electronic Data Interchange (EDI) from a provider to allow the receiving corporation recognize that a cargo is coming. The ASN carries info which includes cargo date, time, and identification number, packing slip facts, freight statistics, and object detail such as cumulative acquired quantities, buy order variety, and returnable box records.

Oracle Purchasing Interview Questions
Question 21. What Are Modifiers And Qualifiers?

Answer :

Modifiers are discount, surcharge or special fee that may be applied to the bottom fee and may modify the price of the item. It can be implemented either at order stage or at the road stage.

A qualifier helps you outline who is eligible for a charge list or modifier. A qualifier can be a purchaser call, a purchaser class, an order kind, or an order amount that can span orders.

Question 22. Explain One Step Pick Release Process?

Answer :

The one-step technique is composed of selecting the Auto Allocate container on the Inventory tab and the Auto Pick Confirm container on the Inventory tab whilst you run Pick Release, which means that that the Pick Recommendation is mechanically created and Pick Confirmed with none guide intervention.

Question 23. Explain Two Step Pick Release Process

Answer :

The two-step process consists of selecting Auto Allocate (not Auto Pick Confirm), which creates a flow order this is robotically exact.  It enables you to view the Pick Recommendation and gives the opportunity to exchange amount, vicinity, and subinventory. You can document a missing quantity at the Pick Confirmation step within the Transact Move Orders window. Once you have made your modifications, you could transact the flow order to Pick Confirm the stock.

Oracle Procure Pay Interview Questions
Question 24. Explain Three Step Pick Release Process?

Answer :

The 3-step process consists of choosing neither the Auto Allocate or Auto Pick Confirm check packing containers. This creates a circulate order whose information you can input manually or automatically within the Transact Move Orders window. After the info are entered, you could transact the flow order to choose verify the transaction.

Oracle Memory Management Interview Questions
Question 25. What Are Various Ways You Can Run Pick Release?

Answer :

Release Sales Orders Window

Using a Concurrent Program

SRS – Pick Selection List Generation – SRS.

Release Rule Name want to be targeted to continue with the pick launch whilst the usage of the concurrent application or SRS.

Question 26. At Which Stage The Item Is Moved From Ware House To Staging Inventory?

Answer :

During Pick Confirm

Oracle Inventory Interview Questions
Question 27. What Happens During Ship Confirm?

Answer :

Ship Confirm suggest that the gadgets are loaded onto the service from staging area.

Oracle Streams Interview Questions
Question 28. At Which Stage The Oracle Inventory Is Decremented And Sales Order Line Status Is Updated?

Answer :

During Ship Confirm

Question 29. What Is Autoinvoice?

Answer :

AutoInvoice is a concurrent program in Oracle Receivables that performs bill processing at both the order and line tiers. Once an order or line or set of traces is eligible for invoicing, the Invoice Interface workflow activity interfaces the information to Receivables.

Oracle Order Management inserts statistics into the subsequent interface tables:

RA_INTERFACE_LINES and RA_INTERFACE_SALES_CREDITS. 

Oracle Internet Directory Interview Questions
Question 30. If The Order Or Lines Are On Hold, What Happens During Invoice Interface?

Answer :

The Invoice Interface workflow interest will whole with a status of On Hold and the order info will no longer be interfaced to Receivables.

Question 31. What Is Credit Check?

Answer :

Credit Checking characteristic is the manner by which orders are confirmed and released against your credit checking commercial enterprise regulations.

Question 32. What Are The Two Invoicing Rules?

Answer :

Advance Invoice and Arrears Invoice

Oracle Integration Cloud Service (ICS) Interview Questions




CFG