Interview Questions.

Top 100+ Oracle Inventory Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Oracle Inventory Interview Questions And Answers

Question 1. Which Are Required Steps In Inventory Module Set Up?

Answer :

All the 6 key flex fields i.E. Items, Item Catalog, Account Alias, Sales Order, Locator and Item Category 
Organizations
Change Organizations
Intercompany Relations
Unit of Measure Classes
Sub inventories
Item Attribute Controls, Categories
Default Category set
Item Statuses
Cost sorts
Profile Options
Inventory Accounting Periods
Question 2. What Is Item Master Organization?

Answer :

An object grasp organisation is a logical entity that you use to define objects. After you outline an item in the item grasp, you may assign it to any number of different organizations. You must also define one object grasp organization per implementation. When you define an item, Oracle routinely adjustments your modern-day enterprise to the master agency.

PL/SQL Interview Questions
Question 3. What Is An Inventory Organization?

Answer :

Inventory Organization is a facility wherein you shop and transact items. It may be a manufacturing unit, warehouse, distribution centre, item grasp organization (logical entity), and so on.

Question 4. Can You Change Customer Item Name Or Item After You Save It?

Answer :

Yes, you could alternate it when you have set the profile alternative INV: Updatable Customer Item to Yes and INV: Updatable object to Yes respectively.

Question 5. What Is Item Status? Name The Related Table?

Answer :

INVENTORY_ITEM_STATUS_CODE is the Colum in table MTL_ITEM_STATUS will inform you the unique status for object even as you defining the object in item master form (INVIDITM). You can have specific reputation as proven in below, additionally u can define your personal custom popularity in status code shape in item setups (INV DOIS)like “easyapps”.

Active, Inactive, Engineer, Obsolete, Phase-Out, Prototype, OPM, Lease, Production, Concept, Design, DEM_Status, Pending.

Procurement Interview Questions
Question 6. Define The Difference Between Cycle Counting And Physical Inventory?

Answer :

Cycle counting is the periodic counting of man or woman gadgets during the route of the yr to make certain the accuracy of item. Physical Inv. Counts the whole inventory once a year Physical Inv. Takes a image of inv.'s on-hand amount at the start of the method. All modifications are made towards photo amount.
In cycle counting fewer gadgets are counted each day so much less disruption to ordinary production or distribution In PI all items are counted as soon as a year so a number of disruption.
Question 7. Different Type Of Inventory Planning?

Answer :

There are four inventory Planning methods as cited underneath:

Min-max planning
Re-order point making plans
Kanban making plans 
Periodic Automatic Replenishment(PAR)
SQL Interview Questions
Question 8. What Are The Flex Fields In Inventory?

Answer :

System Item
Item Catalog
Item Categories
Stock Locator
Account Aliases
Question nine. What Is The Use Of Item Templates?

Answer :

There are  sorts of templates:

Predefined and Custom Template.

Predefined templates are making plans object, bought, outside processing object, rent item. So that after you assign any template, to new item then all default characters are assign to new object.

Oracle popular ledger (GL) Interview Questions
Question 10. In Which Table Sub Inventory Related Information For Item Is Stored?

Answer :

MTL_ITEM_SUB_INVENTORIES.

Question 11. What Are The Prerequisite Set Ups For Inter Organization Transaction?

Answer :

Prerequisites:

Define an stock item this is not unusual to each agencies. Define at least  agencies, certainly one of that is valid to obtain material from the opposite. Set up inter–employer relationships and their corresponding debts. Like Shipping Network.  For direct transfers, if the item to transfer is under serial wide variety manipulate, the item need to have the same unit of degree in every employer. 

Oracle Application Framework Interview Questions
Question 12. What Is The Difference Between Category And Category Set?

Answer :

Categories and Category Sets may be used to organization the items for various reviews and packages.

A class is a logical type of gadgets which have similar characteristics. A category set is a wonderful grouping scheme and consists of categories.

PL/SQL Interview Questions
Question thirteen. Which Is The Table For Storing Organization Information?

Answer :

mtl_parameters

Question 14. Where To Define Inter Organization Transaction Charges And What Are The Different Options?

Answer :

Depending at the inter–company switch charge that applies among the groups, a percentage of the transaction value or a discrete quantity that Oracle Inventory uses to compute transfer charges.

Question 15. What Is The Difference Between Organization_id And Org_id?

Answer :

Org Id is a completely unique ID for the Operating Unit. Organization Id: The Organization Id is an ID for the Inventory Organization that's under an Operating Unit.

Oracle Apex Interview Questions
Question sixteen. Can You Apply Material Overheads To Average Costing Organization?

Answer :

No, you can't apply it to Average Costing Organization. However you can apply it to Standard Costing Organization.

Question 17. What Is A Transaction Action?

Answer :

A transaction action is a predefined method of changing the amount and/or area and/or price of an object. It is utilized in Transaction Type shape.

Oracle Order Management Interview Questions
Question 18. Can You Do Inventory Transactions In Prior Periods?

Answer :

Yes, you can do with the aid of setting the profile option INV: Transaction Date validation to Provide caution while date in beyond duration or Allow date in any open period. It allows access of a past date.

Procurement Interview Questions
Question 19. What Does Inventory Interface Do?

Answer :

Inventory Interface Program populates the interface tables with transactions submitted through Confirm shipment forms. It updates order strains with shipped quantities and updates inventory.

Question 20. Explain Uom And Uom Class?

Answer :

Unit of degree classes constitute companies of units of degree with similar traits. For instance, amount is a unit of measure elegance and each, dozen, and gross are examples of units of measure within the magnificence.

Oracle Fusion Interview Questions




CFG