YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Oracle Hyperion Planning Interview Questions And Answers - May 31, 2020

fluid

Top 100+ Oracle Hyperion Planning Interview Questions And Answers

Question 1. Define Hyperion?

Answer :

Hyperion is Business Intelligence (BI) and Business Performance Management (BPM) tool. It is the marketplace chief in Operational , Financial and Strategic Planning.

It consists of the applications for reporting, Planning , dashboards, Analysis, scorecarding, consolidation, Workspace, Master Data Management and Foundation.

Question 2. What Is The Extension Of Cal Scripts, Batch Files, Outline, And Rule File?

Answer :

Rule document is .RulCalc Script is – .CscBatch documents – .Batoutline – .Otl

Oracle SOA Interview Questions
Question 3. What Does “dou” Mean?

Answer :

In connection with RPG, DOU approach (Do Until).This will execute a loop matched with an End or End do

For example

Eval X=1

DOU X=4

Eval X=X=1

EndDo

This instance will undergo the loop four times with the end result of X being four.

“DOU” is similar to Do While(“DOW”) wherein the distinction lies in that the DOU will constantly carry out 1 pass thru the loop and DOW will perform the contrast and only keep into the loop if the situation meets else this system maintains after the

End (EndDo).

For example

Eval X=1

DOW X=4

X=X+1

Enddo

The result is that the loop will not execute and the fee of X could be 1.

Question 4. Why Are Filters Used?

Answer :

If you want to grant get entry to to all dimensions then you definately wouldn’t use a filter. Just grant examine get entry to for the database to the user and/or group. The best reasonyou would use a filter out is if you wanted to restriction access.

Question 5. What Is Uda (person Defined Attributes). How Are They Different Thanaliases?

Answer :

UDA represents the magnificence of the contributors. Aliases are just other names of the contributors. Both are one-of-a-kind and feature extraordinary utilization.

Oracle SOA healthy 11g Interview Questions
Question 6. What Is The Role Of The Never Consolidate Operator (^)?

Answer :

It stops member from turning into consolidate on all dimensions.

Question 7. How Is Data Stored In The Essbase Database?

Answer :

Essbase is an report based database where the facts is saved in PAG documents of two GB every and grows sequentially.

Hyperion Financial Management Interview Questions
Question eight. How Does Uda’s Impact Database Size?

Answer :

Absolutely no effect as UDA’s do no longer require extra storage area.

Question nine. When Do We Generally Use Build Rules Files?

Answer :

To automate the system of making dimensions with lots of members.

Hyperion Essbase 5 Interview Questions
Question 10. Can We Have Multiple Databases In Single Application?

Answer :

Yes, on this one database consistent with utility.

Question 11. What Is The Meaning Of A Block Locking System?

Answer :

The Essbase Services, additionally called analytic will make a lock to each of the blocks that encapsulate the childs of the initial block, this is what a block locking gadget way.

Oracle BPEL Interview Questions
Question 12. Explain Dense And Sparse Dimensions?

Answer :

Dense dimension is a dimension wherein maximum data exists for each mixture of measurement members whereas sparse dimensions are the dimensions which has low opportunity that facts will exist for every mixture of measurement participants.

Oracle SOA Interview Questions
Question 13. What Are Filters?

Answer :

A method of controlling access to database cells in essbase. A filter is the maximum specified stage of safety, allowing you to outline varying get right of entry to ranges different customers can have to character database values.

Question 14. What Are Dense And Sparse Dimensions?

Answer :

Dense: A dimension which has the high chance that data exists for every aggregate of dimension members.

Sparse Dimension: A size which has low probability that data exists for each mixture of measurement individuals.

Question 15. Can We Query A Member For Its Uda In A Calculation Script?

Answer :

Yes. You can question a member for its UDA in a calculation script.

Oracle BPM Interview Questions
Question 16. Explain Attributes?

Answer :

Classification of a member in a dimension is called an characteristic. We can do choice of group members primarily based on their related attributes. We can also specify an attribute even as appearing calculations and at the side of we will use calculation capabilities. As example, the db in Sample Basic with product size has some attributes like package deal kind, size, and flavor. We can add attributes to the scale and can retrieve data. For instance, to retrieve “coke with eight Oz with bottles”.

Question 17. How Does Essbase Recover From A Database Crash?

Answer :

After a database crash or server interruption, Essbase mechanically recovers a database after rolling back the transactions that were energetic at that point.

Business intelligence Interview Questions
Question 18. Can We Build Dimensions Directly From Data Sources Without Using Rule Files?

Answer :

No.

Oracle SOA fit 11g Interview Questions
Question 19. What Are The Different Types Of Log Files?

Answer :

So many log files are there in ess base, however the critical log documents are:

Application log
Essbase.Log
Configtool.Log
eas_install.Log
ess base server-set up.Log




CFG