Interview Questions.

Top 100+ Oracle Hrms Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Oracle Hrms Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Element Entry? What Is The Purpose Of Element Entry?

Answer :

Element entry is to define detail yet right here input that is Earning element or deduction detail then calculate internet pay.

Question 2. What Are Basic Set Ups Of Oracle Hrms?

Answer :

In oracle HRMS there are such a lot of modules like Core HR, Payroll, Self Service HR, Oracle studying management, iRecruitment, Time and Labour, Compensation Work bench, Oracle Advanced Benefits, Performance Management System etc., Core HR and System Administrator are the Heart of Oracle HRMS.

All basic set united states of americawill do in Core HR with the help of System Administrator.

In machine administrator we can create all of the Users and Responsibilities, Flex fields, Profile values etc., In center HR we are able to create Organizations, Locations, Jobs, Positions, Grades, Organization Hierarchy, function Hierarchy, We will create all of the personnel also. These are the Basic setups in HRMS.

HR Management Interview Questions
Question three. What Are List Types?

Answer :

List kinds are:

List of Values
Long list of Values
Pop listing
Question 4. What Are Six Validation Types?

Answer :

Validation kinds:

Dependent
Independent
None
Pair
Special
Table
HR Management Tutorial
Question 5. What Are Two Modes Of Date Track And What Is Date Track?

Answer :

Date Track modes are:

Update
Correction
Oracle 10g Interview Questions
Question 6. What Are Core Flexfield?

Answer :

Core flexfields are:

Job
Position
Grade
Competency
Question 7. Can We Name Certain Dffs (description Flexfiled) And Their Location?

Answer :

Yes we are able to call sure DFF’s and their region.

Oracle 10g Tutorial Oracle 9i Interview Questions
Question eight. What Are Costing Types?

Answer :

Costing types are:

Fixed costed
Costed
Distributed
Question 9. What Is Costing?

Answer :

Costing: Recording the fees of an assignment for accounting or reporting functions. Using Oracle Payroll, you can calculate and transfer costing records to your general ledger and into systems for mission management or labor distribution.

Oracle 8i Interview Questions
Question 10. What Are Termination Roles Of An Element?

Answer :

Termination Rules of an Element:

Actual Termination: For a nonrecurring detail, select Actual Termination if you want the entries to close down at the stop of the pay duration wherein the employee leaves.
Final Close: in case you need the entries to live open past the worker’s leaving date so you can maintain to pay the worker.
The Last Standard Process date defaults to the last day of the pay length in which the employee is terminated, but you may set it to a later duration when you terminate an employee.
Oracle 9i Tutorial
Question eleven. What Are Processing Types Of Element?

Answer :

Elements are not anything however the additives of the income.

Eg. Basic, HRA, TA, BONUS, Loans and so on., There are 2 varieties of Processing

Recurring: if an access of this element applies in every period until the entry is ended
Non Recurring: if an access applies in one pay period best.
SAP HR Interview Questions
Question 12. How To Restrict The Users To See The Payroll Data Employee Wise, They Only Can Setup The Basic Elements And Pay Bonuses But Cannot See The Gross Salaries Of Employees?

Answer :

Define taskflow for your screen
Define the Profile scurity for his employee
HR Management Interview Questions
Question 13. What Is The Role Of Document Manager In Oracle Purchasing?

Answer :

POXCON is an immediate concurrent application. It receives pipe sign from the utility whilst a request is made for approval/reservations/receipts.

Oracle 8i Tutorial
Question 14. What Else Can You Suggest To Restrict The Access To Screens From External Web Tiers?

Answer :

You may use URL filtering within Apache.

Question 15. What Is The Significance Of Profile Option Responsibility Trust Level?

Answer :

In order to make a obligation on hand from an external internet tier, you need to setprofile choice Responsibility Trust Level at responsibility level to External. Onlythose duties that have this profile choice towards them will beaccessible from ExternalMiddle stages.

Oracle 11g Interview Questions
Question sixteen. What Is The Significance Of Profile Option Node Trust Level In Oracle Apps?

Answer :

If this profile choice is set to a fee of outside against a server, then it indicates thatthe specific mid-tier is External i.E. It is going to be exposed to the www. In other phrases this server isnot inside the firewall of your consumer. The concept behind this profile option is to flag such center-tierso that unique restrictions can be applied in opposition to its security, this means that a completely limited setof duties could be available from such Middle-Tier.

SAP HR Tutorial
Question 17. Can You Use Concurrent Program “gather Schema Statistics” To Gather Stats On Sys Schema In Oracle Apps?

Answer :

No, “Gather Schema Statistics” has no parameters for SYS schema. Please usedbms_job.

Recruitment Interview Questions
Question 18. Which Table Is Used To Provide Drill Down From Oracle Gl Into Sub-ledger?

Answer :

GL_IMPORT_REFERENCES

Oracle 10g Interview Questions
Question 19. Does Oracle Support Running Of Gather States On Sys Schema In Oracle Apps?

Answer :

If your Oracle Applications instance is on 10g, then you could decide to run stats forSYS schema. This may be completed through exec dbms_stats.Gather_schema_stats(‘SYS’);Alternately the use of commanddbms_stats.Gather_schema_stats(‘SYS’,cascade=>TRUE,degree=>20);I will select the previous with default values.If you want to delete the stats for SYS use exec dbms_stats.Delete_schema_stats(‘SYS’);You can agenda a dbms_job for running stats for SYS schema.

Oracle 11g Tutorial
Question 20. What Will Be Your Partitioning Strategy On Gl_balances? Your Views Please?

Answer :

This absolutely relies upon upon what number of intervals are often mentioned upon, what number of durations are left open etc. You can then decide to partition on period_name, or period levels, oron the popularity of the GL Period.

Oracle apps Interview Questions
Question 21. Does Oracle Support Partitioning Of Tables In Oracle Apps?

Answer :

Yes, Oracle does help partitioning of tables in Oracle Applications. There are several implementations that partition on GL_BALANCES. However your customer need to buy licenses to in the event that they desire to partition tables. To avoid the value of licensing you can recommend the clients may additionally decide to completely close their older GL Periods, such that historic facts canbe archived. Note: Before running the archival manner the second time, you need to clear down the archive desk GL_ARCHIVE_BALANCES (don’t overlook to export archive statistics to a tape).

Question 22. Does Oracle 10g Support Rule Based Optimization?

Answer :

The respectable stance is that RBO is not supported by means of 10g.

Question 23. You Have Just Created Two Concurrent Programs Namely “xx Po Prog1” & “xx Poprog2”. Now You Wish To Create A Menu For Concurrent Request Submission Such That Only These Two Concurrent Programs Are Visible From That Run Request Menu. Please Explain The Steps To Implement This?

Answer :

Define a request institution, let's imagine with name “XX_PO_PROGS”
Add those two concurrent applications to the request institution “XX_PO_PROGS”
Define a brand new Form Function that is connected to Form “Run Reports”
In the parameter discipline of Form Function display screen, enterREQUEST_GROUP_CODE= “XX_PO_PROGS” REQUEST_GROUP_ APPL_SHORT_NAME=”XXPO” TITLE=”XXPO:XX_PO_PROGS”
Attach this shape feature to the favored menu.
Oracle Apps ERP Interview Questions
Question 24. Can You List Any One Single Limitation Of Forms Personalization Feature That Was Delivered With 11.5.10?

Answer :

You can not put in force interactive messages, i.E. A message will supply multiple alternatives for Response. The great you may get from Forms Personalization to do is popup up Message with OK alternative.

Oracle 9i Interview Questions
Question 25. This Is A Very Tough One, Almost Impossible To Answer, But Yet I Will Ask. Which Formin Oracle Applications Has Most Number Of Form Functions?

Answer :

“Run Reports”. And why no longer, the Form Function for this screen has a parameter towhich we pass name of the “Request Group”, as a result securing the listing of Concurrent Programsthat are visible in “Run Request” Form. Just so you know, there are over 600 form functionsfor “Run Reports”

Question 26. Which Responsibility Do You Need To Extract Self Service Personalizations?

Answer :

Functional Administrator.

Oracle 7.3 Interview Questions
Question 27. How Will You Migrate Oracle General Ledger Currencies And Sets Of Books Definitions From One Environment To Another Without Rekeying? Will You Use Fndload?

Answer :

FNDLOAD can't be used inside the state of affairs. You can use migrator available in “OracleiSetup” Responsibility

Oracle 8i Interview Questions
Question 28. Can You Do Fnd_request.Submit_request From Sql Plus In Oracle?

Answer :

 You will need to initialize the worldwide variables first the use of fnd_global.Initialize
DECLARE
v_session_id INTEGER := userenv(‘sessionid’) ;
BEGIN
fnd_global.Initialize
(

SESSION_ID        =>    v_session_id
,USER_ID                =>    <your user id from fnd_user.User_id>zero
,SITE_ID                =>    NULL
,LOGIN_ID               =>    3115003–Any wide variety right here
,CONC_LOGIN_ID          =>    NULL
,PROG_APPL_ID           =>    NULL
,CONC_PROGRAM_ID        =>    NULL
,CONC_REQUEST_ID        =>    NULL
,CONC_PRIORITY_REQUEST  =>    NULL
) ;
dedicate ;
END ;
/
Optionally you can use fnd_global.Apps_initialize, which internally calls fnd_global.Initialize
  fnd_global.Apps_initialize(user_id => :user_id,
resp_id => :resp_id,
resp_appl_id => :resp_appl_id,
security_group_id => :security_group_id,
server_id => :server_id);

Question 29. How Will You Add A New Column To A List Of Values ( Lov ) In Oracle Applications Framework? Can This Be Done Without Customization?

Answer :

Yes, this can be performed with out customization, i.E. Via the usage of OA Framework Extension coupled with Personalization.

Implement the following Steps :-

Extend the VO ( View Object ), to enforce the new SQL required to aid the LOV.
Substitute the bottom VO, with the aid of the usage of jpximport [ similar to as explained in LINK ]
Personalize the LOV Region, by clicking on Add New Item. While adding the brand new Item, you'll move reference the newly delivered column to VO.
Oracle Access Manager Interview Questions
Question 30. How Will You Configure Apache To Run In Debug Mode, Specifically Usefull When Debugging Iprocurement ( Prior To eleven.5.10)?

Answer :

After eleven.5.10, FND Logging  may be used for debugging Oracle iProcurement.
Prior to eleven.5.10
 —-STEPS IN A NUTSHELL—–
cd $ORACLE_HOME/../iAS/Apache
vi $ORACLE_HOME/../iAS/Apache/Jserv/etc/ssp_init.Txt
DebugOutput=/home/<<SID>>/ora9/iAS/Apache/Apache/logs/debug.Log
DebugLevel=5
DebugSwitch=ON
vi $ORACLE_HOME/../iAS/Apache/Jserv/etc/jserv.Conf
ApJServLogLevel debug
vi $ORACLE_HOME/../iAS/Apache/Jserv/and so on/jserv.Homes
log=true

Question 31. On 10g, How Will You Use Awr?

Answer :

By going for walks under scripts. These are each the equal scripts, however with differing parameters.

$ORACLE_HOME/rdbms/admin/awrrpt.Square
$ORACLE_HOME/rdbms/admin/awrrpti.Sq.
Question 32. What Are The Various Ways To Kick-off A Workflow You Can Either Use Wf_engine.Start_process Or You Can Attach A Runnable Process Such Ghat It Subscribes To A Workflow Event.Whilst Starting (kicking Off) An Oracle Workflow Process, How Do You Ensure That It Happens In A Background Mode?

Answer :

 if starting up the method using start_process, do the underneath
               wf_engine.Threshold := -1;
               wf_engine.Createprocess(l_itemtype
               ,l_itemkey
               ,'<YOUR PROCESS NAME>’);
                wf_engine.Startprocess(l_itemtype, l_itemkey)

When beginning the workflow process via an event subscription, set the Execution Condition Phase to be equal to or above 100 for it to be achieved via heritage technique.
HR Interview Questions
Question 33. How Do You Send A Particular Oracle Apps Workflow Activity/characteristic Within A Workflow Process Into Background Mode?

Answer :

If fee of the workflow hobby is greater than 50, then the workflow hobby will be processed in history mode most effective, and it won’t be processed in on line mode.

SAP HR Interview Questions
Question 34. How Do You Know If A Specific Oracle Patch Has Been Applied In Apps To Your Environment?

Answer :

Use desk ad_bugs, wherein column bug_number is the patch number.

SELECT bug_number
,to_char(creation_date, ‘DD-MON-YYYY HH24:MI:SS’) dated
FROM   apps.Ad_bugs
WHERE  bug_number = TRIM(‘&bug_number’) ;

Question 35. How Do You Link A Host Type Concurrent Program To Concurrent Manager?

Answer :

Assuming your executable script is LOADPO.Prog, then use the commands beneath

cd $XXPO_TOP/bin
ln -s $FND_TOP/bin/fndcpesr $XXPO_TOP/bin/LOADPO

Question 36. How To Make Concurrent Program End With Warning?

Answer :

If the concurrent software is of type PL/SQL, you could assign a fee of 1 to the “retcode” OUT Parameter.

For a Java Concurrent application, use the code similar to underneath
ReqCompletion lRC;
//get manage on request crowning glory item for reporting popularity
lRC = pCpContext.GetReqCompletion();
lRC.SetCompletion(ReqCompletion.WARNING, “WARNING”);

Oracle 11g Interview Questions
Question 37. Can You Extend And Substitute A Root Am ( Application Module) In Oa Framework Using Jdeveloper?

Answer :

You can expand the AM in jDeveloper, however it doesn’t paintings( as a minimum it didn’t work in eleven.Five.9).

Question 38. Framework Screens To Meet Your Corporate Standards. How Will You Do It?

Answer :

You will want to do the beneath steps:

Go to Mid Tier, and open $OA_HTML/cabo/styles/custom.Xss
Enter under textual content( alternate shades as needed)
<style name=”DarkBackground”>
<property name=”background-color”>#000066</property>
</style>
<style name=”TextForeground”>
<property name=”color”>#0000FF</property>
</style>

cd $OA_HTML/cabo/styles/cache
Take a backup of all the css documents.
Delete all of the files of following pattern oracle-computer*.Css
The idea right here is to delete the cache. Next time when you logon to Oracle Apps Self Service, the Framework will rebuild the css document if determined missing in your browser.

Question 39. In Oa Framework Self-carrier Screen, You Wish To Disable A Tab. How Will You Do It?

Answer :

Generally speakme, the tabs on a OA Framework page are nothing however the SubMenus. By getting into menu exclusion towards the responsibility, you can do away with the tab from self carrier page.

In self carrier, you wish to trade the background shade and the foreground textual content of the OA

Question 40. How Will You Open A Bc4j Package In Jdeveloper?

Answer :

Oracle ships a record named server.Xml with every bc4j bundle. You will want to ftp that document along different bc4j items(VO’s, EO’s, AM, Classes and many others).

Opening the server.Xml will load the entire package beginning from AM(utility module). This is a obligatory step whilst building Extensions to framework.

Recruitment Interview Questions
Question 41. You Have Written A Java Concurrent Program In Oracle Apps. You Want To Modify The Classpath Such That New Class Classpath Is Effective Just For This Program?

Answer :

 In the options field of the concurrent application you could input something just like beneath.

-cp <your custom lib pathused by Java Conc Prog> :/domestic/xxvisiondev/XXDEVDB/comn/java/appsborg. Zip:/home/xxvisiondev/XXDEVDB/comn/java

Question 42. How To Debug A Document Manager In Oracle Apps?

Answer :

Document manger runs in the concurrent manager in Oracle Applications.  When an software uses a Document Manager, it sends a pipe signal that's picked up with the aid of the record manager.

There are  mechanisms with the aid of which to hint the report supervisor

Set the debugging on via using profile alternative
STEP 1. Set profile option “Concurrent:Debug Flags” to TCTM1
This profile ought to most effective generate debugs whilst set at Site degree(I think, as I actually have simplest tried web site), due to the fact Document Manager runs     in a exclusive consultation.

STEP 2. Bounce the Document Managers
STEP three. Retry the Workflow to generate debugs.
STEP four. Reset profile alternative “Concurrent:Debug Flags” to blank
STEP 5. Have a have a look at debug facts in desk fnd_concurrent_debug_info
Enable tracing for the report managers
This can be completed by putting profile option “Initialization SQL Statement – Custom” against your username earlier than reproducing the difficulty. The cost of this profile may be set so as to allow hint the usage of event 10046, level 12.

Oracle apps Interview Questions




CFG