Top 100+ Oracle Flexfield Interview Questions And Answers
Question 1. What Is The Significance Of Structure Id In Key Flexfields?
Answer :
A Key-Flexfield can be associated with single or multiple structures. This is certain while creating a new flexfield.
This may be virtually understood whilst defining a new key flex discipline. Note that All the fields expect description and Structure column are optional.
If you need to permit a multi-established flex-area you need to assciate the corresponding back-quit column
Question 2. What Is The Maximum Number Of Segments That Can Be Defined For Kff?
Answer :
Once can collect a KFF without any segments described within. There is no decrease limit.However there is limit on the maximum quantity of segments to be used and this is 30 as rightly stated by using my pal.
Oracle SOA Interview Questions
Question three. Do We Need To Register Standard Dff's?
Answer :
Stndars DFF's are given with the aid of Oracle.We want no longer register.We can sign in CustomDFF's
Question four. Are The Value Sets Mandatory For Dff Segments?
Answer :
Valuesets for the segments in DFF's are not mandatory.
If require you could trade as obligatory. In this Dff form on take a look at field as unable/ disable you may the use of as require
Question five. How Do I Enable A Database Column To Use It In A Dff Segment?
Answer :
Open Flexfield => Descriptive=>Register and query required DFF. Click on "Columns" button enable/disable required columns there.
Oracle SOA suit 11g Interview Questions
Question 6. What Is The Use Of Group Flex Field And Where Exactly We Use?
Answer :
Group Flexfield is Used in Oracle Payroll. This Group Flexfield catches the data to which the worker belongs. Eg : Regular then the employee belongs to Regular payroll Group.
Based on our requirements we categorize the personnel in to corporations for smooth identification cause
Question 7. How Many Flexfields Are There In Total Modules?
Answer :
There are Two kinds of flexfielld they're
 Descriptve flexfield(that's optional)
keyflexfield
IN keyflex thereare 33 key flexfilds that are utilized in varios modules of oracle software package deal.
Oracle Apps ERP Interview Questions
Question eight. Is It Possible To Enable/disable Only Few Fields Of Any Dff?
Answer :
Yes, it's far feasible to permit or disable few fileds in DFF by using usning Check Box
Question 9. What Is The Purpose Of A Flexfield Qualifier? Why Is It Needed When You Can Have A Unique Name For A Segment?
Answer :
Flexfield qualifiers are basically used to perceive the nature of the section on the flexfield stage. Qualifiers like Balancing,Cost Center, InterEntity,Natural Account and many others..Suggests the kind of section.
For Ex--> Normally employer segment is certified as Balancing, a good way to intimate that the debits should stability the credits for a particular account for a unique agency. I.E for a particular GL code mixtures.
Hence having precise names to the segments/flexfield has no reference to this because the motive of the above is totally distinct.
Oracle BPM Interview Questions
Question 10. Can We Disable/allow A Whole Dff Not Few Attributes?
Answer :
Yes this could be completed with Custom.Pll It has a system call Event.In this method you could seize events like when-new-shape-example,while-new-object-instance and many others So seize tht occasion on that you want to disable your DFF and use name_in('machine.Current_form/item') to realize the call of your DFF and then the use of shape built-in set_item_property disable that field. Same manner we will do permit the DFF
Question eleven. Give The Complete Process Cycle For Oe / Ar?
Answer :
Order EnteredOrder BookedDispatch EligibleDispatchedPick Release EligiblePick ReleasedShip ConfirmInvoicedPosted in GL
Oracle ADF Interview Questions
Question 12. What Is The Difference Between Flexfield Qualifier And Segment Qualifier?
Answer :
Flexfiled qualifier identifies segement in a flexfield and segment qualifier identifies cost in a segment.
There are 4 styles of flexfiled qualifier 1) Balancing phase qualifier 2) cost middle three) natural account and 4) intercompnay.
Segemtn qualifier :-
allow budgeting 
permit posting 
account type 
contral account and 
reconciliation flag
Oracle SOA Interview Questions
Question 13. How Do I Enter The Default Value Of Key Flexfield Or Dff Segment?
Answer :
While defining segments or characteristic of KFF or DFF in segement(accounting flexfield) window in validation container pick out consistent in default type and input default price.
Question 14. What Is Concurrent Prg?
Answer :
Concurrent Program is not anything however an example of execution report together with parameters and incompatable.
Question 15. What Is The Significance Of Reference Field In A Dff?
Answer :
Using reference discipline in the DFF, you could toggle the DFF on the basis of reference field price.
Oracle HRMS Interview Questions
Question 16. What Is The Significance Of Cross Validate Segments In The Key Flexfield Structure Screen?
Answer :
Cross validation prevents the users from entering the invalid flexfield combinations. This is relevant to all the duties.
Question 17. Which Procedure Should Be Used To Make The Dff Read Only At Run Time?
Answer :
FND_DESCR_FLEX.UPDATE_DEFINITION()
Oracle Architecture Interview Questions
Question 18. Can We Use Other Columns (beside Attributes) As Segments For Dff?
Answer :
Yes we may.If we register some different columns then we may additionally use them as flexfields.But this isn't endorsed by means of Oracle.
Oracle SOA suit 11g Interview Questions
Question 19. What Is The Difference Between Key Flexfield And Descriptive Flexfield?
Answer :
Key Flexfield is used to describe precise identifiers a good way to have a better meaning than using quantity IDs. E.G a element quantity, a cost centre etc.
Desc Flex is used to just capture greater statistics.
Key Flexfields have qualifiers whereas Desc Flexfields do not.
Desc Flexfields can have context sensitive segments at the same time as Key flexfields cannot.
 
   
    
 
  
  
  
  
  
 