YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Oracle Bam Interview Questions And Answers - May 31, 2020

fluid

Top 100+ Oracle Bam Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Bam And Why We Use It?

Answer :

BAM stands for Business Activity Monitoring.  This monitors various types of enterprise sports, reports on them and sends out signals whilst thresholds are reached or exceeded.

Question 2. What Are The Features Of Bam?

Answer :

Below are the capabilities of BAM:

With BAM, give up customers, operational managers and to a few increase analysts get a actual-time evaluation of the nation of ongoing affairs.
It is needed to improve choice-making techniques.
It is also used to apprehend Key Performance Indicators (KPI) affecting processes.
Oracle SOA Interview Questions
Question three. What Are Different Components Of Bam?

Answer :

BAM has 4 components:

Active Viewer
Active Studio
Architect
Administrator
Question four. Explain Each Component?

Answer :

Active Viewer:

Oracle BAM Active Viewer is the skinny consumer interface for the commercial enterprise consumer.
When new, data is to be had; the user gets an instant message that includes a link to the facts.
The consumer opens Active Viewer via this link and a report is displayed.
Report codecs include charts, columns, pass tab, spread sheets, KPIs, lists and extra.
These distinct formats may be mixed in a single report or regarded in separate reports.
Active Studio:

Oracle BAM Active Studio is the thin person interface for the electricity person.
Through Active Studio, the electricity user can create and edit reports.
Report advent includes discipline selection, formatting, filtering, calculated fields, and summaries.
Reports may be published and policies may be created for determining the scheduling and shipping of the reports.
View types include: charts, columnar, cross tab, spread sheets, KPIs, lists and more.
Architect:

Oracle BAM Architect is the thin person interface for the data clothier focused on developing information gadgets inside the Oracle BAM Active Data Cache so that power customers can create reviews.
Through Oracle BAM Architect, the facts fashion designer creates information items, creates and schedules records flow plans, imports and creates metadata, and keeps the information items and guidelines.
Oracle BAM Architect is seamlessly included with Oracle BAM Active Studio.
Administrator:

Oracle BAM Administrator is the thin user interface for the gadget administrator who is accountable for person management and standard server control.
Through Oracle BAM Administrator, the system administrator can upload or delete customers, outline security tiers for users and objects, control the Oracle BAM Active Data Cache, and maintain and configure Oracle BAM services.
Question five. What Is Data Object?

Answer :

Data objects are tables that save raw statistics in the database. Each statistics item has a selected format which may be a aggregate of statistics fields, research fields, and calculated fields.

Oracle SOA match 11g Interview Questions
Question 6. How To Get Data From Jms Queue/subject matter To Bam Data Object?

Answer :

By using EMS (Enterprise Message Source).

Question 7. What Is Ems?

Answer :

Enterprise Message Sources (EMS) is used by packages to provide direct Java Message Service (JMS) connectivity to the Oracle BAM Server. Each EMS connects to a particular JMS topic or queue, and the statistics is added into a statistics object inside the Oracle BAM Active Data Cache.

Oracle Apps ERP Interview Questions
Question 8. Can We Have User Based Access In Bam?

Answer :

Yes, we can have consumer based get right of entry to in BAM.

Question 9. By How Many Ways We Can Do Soa Service Monitoring?

Answer :

We can use under options available to monitor SOA service.

BAM Adapter
Sensors
Oracle BPM Interview Questions
Question 10. When We Need To Use Bam Adapter?

Answer :

BAM adapter is used whilst we want to do monitoring at composite stage or whilst we need to monitor complete message.

Question 11. When We Can Use Sensors?

Answer :

Sensors are used when we need to do variable and hobby degree tracking.

Oracle ADF Interview Questions
Question 12. What Is Sensor Action?

Answer :

Sensor movement is linked to sensor. In sensor movement we outline what motion we want to perform on sensor records.

Oracle SOA Interview Questions
Question thirteen. Types Of Sensor Actions?

Answer :

There are two sorts of sensor movements.

Sensor movement
BAM sensor movement
Question 14. Where We Use Sensor Action?

Answer :

By the use of sensor motion we can submit the sensor records to Database, JMS Queue/subject matter, Custom Java and JMS adapter.

Question 15. Where And When We Use Bam Sensor Action?

Answer :

We used this sensor when we need to directly ship the sensor information to BAM facts item.

Oracle HRMS Interview Questions
Question 16. What Is Bam Alert?

Answer :

Business Activity Monitoring has alert function which we will use whilst we want to carry out a few motion based on some facts insertion or records alternate.

Question 17. Can We Use Bam Alert To Invoke External Web Service?

Answer :

Yes, we will use BAM indicators to invoke outside net provider.

Oracle Architecture Interview Questions




CFG