Interview Questions.

Top 100+ Oracle Atg Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Oracle Atg Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Atg Dynamo?

Answer :

ATG Dynamo or Dynamo Application Server(DAS) is a J2EE utility server from Art Technology Group. 

Question 2. What Is The Scope Of Dynamo Components?

Answer :

There are three special types of scopes for ATG components namely 

1. Request

2. Session

3. Global

Global is the default scope

Oracle 10g Interview Questions
Question 3. What Is Atg Tag Library?

Answer :

Atg tag library is a variation of jsp trendy tag library. However atg offers its personal set of tag libraries e.G. Dsp,dspel, core

Question four. Difference Between Express Checkout And Checkout?

Answer :

Express- Logged in user has data saved

Guest- will input all statistics (delivery, billing, assessment steps) and facts is not stored

Oracle 10g Tutorial
Question 5. What Is Bcc?

Answer :

Business Control Center- UI for Business Users (to add content material to Catalogs, create promotions and so forth)

Oracle 9i Interview Questions
Question 6. What Are Custom Dsp Tags?

Answer :

In standard, the Custom tags could be written by using the developer.

Dsp is all geared up to use. You may use to render content material dynamically through linking Nucleus additives at once to your JSPs. Especially, the (dsp) tag library, allow you connect your JSP content material to the Java code at work behind the scenes so that you can separate your application common sense from your presentation layer.

ATG 7 gives you with 3 tag libraries: JSTL, DSP/DSPEL, and Core. You can discover those tag libraries in /DAS/taglib.

Question 7. What Are Atg Form Handlers?

Answer :

ATG Formhandler is the intermediate class that is available in between a jsp shape price and its bean magnificence. They are there to assess the validity of shape data earlier than it's miles submitted, write information to and study records from a database or repository, and direct the person to extraordinary pages, depending at the consequences of the shape submission

Oracle 9i Tutorial Oracle 8i Interview Questions
Question 8. What Is Base Class For All Atg Formhandlers?

Answer :

GenericFormHandler.Java

Question nine. Explain The Atg Performance Issues ?

Answer :

Performance issues are available in many sizes and styles, but all of them imply that the processing of a few assignment isn't occurring on the predicted, and formerly found pace. Performance troubles consist of CPU utilization troubles, slow reaction instances, high ranges of db activitivities, SQL queries that run long term, Slow CA deployments, simply to call some.

Oracle 11g Interview Questions
Question 10. Describe The Meaning Of Atg Repository?

Answer :

Using ATG Dynamo, this is the technique for moving into a Database using packages even as keeping the actual application good judgment other than the Database.

Oracle 8i Tutorial
Question 11. How To Register A Repository With The Dynamo??

Answer :

Create “/config/atg/registry/ContentRepositories.Houses” record and append our repository report (XML )call to the “initialRepositories” property

Eg: initialRepositories+= /myModule/mySampleRepository

Oracle apps Interview Questions
Question 12. What Is Config Layering?

Answer :

Properties set in later entries inside the CONFIGPATH override earlier entries. By adding a entry to the config course you could customise any components within the gadget without losing the original configuration records.You can have a international configuration commonplace to all machines then have system specific data inside the closing layer.

Oracle 10g Interview Questions
Question 13. What Is A Context Root?

Answer :

Is a URL mounting point of the net utility. It makes a decision what URL website online website site visitors will enter to get to the web page. 

“context-root” is special in the “application.Xml” file inside the “j2ee-apps” folder.

Oracle 11g Tutorial
Question 14. Differentiate Global,request & Session Scopes?

Answer :

Global: additives are accessible from all other components.Not to be had across ATG servers, each server has its own copy of worldwide scoped thing.

Session: approach every consumer of the utility receives a separate replica of the issue, and thing exists for length of the person’s session.

Request : A issue is known as in for returning the values of a search, so each time a search is triggered an item instantiation happens and its long past whilst the end result web page is closed.Which manner the scope of the hunt issue is request.

Eg:-formhandlers typically have a request scope.

Question 15. How A Component Is Instantiated ?

Answer :

One can start or stop components manually the usage of an ACC.We can train nucleus to start a issue at some point of server startup, this is performed by using modifying the “Initial.Houses” document.Add the element name to the “initialServices” assets inside the Initial.Properties document.

Oracle Apps ERP Interview Questions
Question 16. What Is Manifest File?

Answer :

Applications often depend on other modules, these dependencies are declared on this document.The file call is MANIFEST.MF and resides within the META_INF listing. It specifies ATG-Class-Path,ATG-Required, ATG-Config-Path etc

Java Tutorial
Question 17. What Is Atg Nucleus?

Answer :

Nucleus is a ATG box for additives. It creates and initializes thing instances on request. It manages the components scope. It locates the houses document for the aspect and through that it reaches the class record of the aspect. Nucleus additives are Java Objects each with an associated .Properties file which keep configuration values.

Oracle 7.3 Interview Questions
Question 18. What Are Different Modes Caching?

Answer :

Caching modes are set on the object descriptor degree, thru the <item-descriptor> tag’s cache-mode attribute. The default caching mode is straightforward caching. To set a different caching mode on an object descriptor, set cache-mode to one of the following values: 

simple
locked
disbursed (distributed TCP caching)
distributedJMS (distributed JMS caching)
distributedHybrid (dispensed hybrid caching)
Oracle 9i Interview Questions
Question 19. Explain Logging Features Of Atg?

Answer :

Any element whose base magnificence implements “ApplicationLogging” Interface can use atg logging infrastructure. Logging can be finished in keeping with-factor, according to-module/in step with-software foundation. Error, Warning,Info & Debug messages are the diverse logging mechanisms.First 3 are logged via default, whereas the Debug messages are only for debugging purpose and need to be removed while the code goes into manufacturing.Logging is managed the usage of the “GLOBAL.Properties” document, which specfies the log stages of various modules.

Question 20. Name 7 Common Elements A User May See During Checkout Through Atg Dynamo?

Answer :

Add to buying cart, Login, Billing cope with, Payment, eMail confirmation, Confirm button, Shipped eMail address

Java Interview Questions
Question 21. How Do The Terms Atg Dynamo And Atg Framework Interact?

Answer :

The ATG framework is used by Dynamo ATG.

Question 22. Define Atg Framework?

Answer :

The ATG framework is used for constructing Web programs that can run on JBOSS, WebLogic, WebSphere and other J2EE software servers.

Question 23. Which Are The Handlex Methods In ?

Answer :

HandleX strategies incorporate the real function to be carried out. Its a way. Like in ProfileFormHandler- handleLogin

Oracle ADF Interview Questions
Question 24. What Are Derived Properties?

Answer :

Enables one repository object to derive belongings values from another repository item or from some other belongings within the identical repository object.

Oracle 8i Interview Questions
Question 25. How To Create Component?

Answer :

we will create it in 2 methods:

I) the use of ACC

II)by using developing java+residences document in our module/Eclipse

Question 26. How To Create Custom Repository?

Answer :

we must create issue/houses document:

$elegance=atg.Adapter.Gsa.GSARepository
$scope=international
XMLToolsFactory=/atg/dynamo/provider/xml/XMLToolsFactory
dataSource=/atg/dynamo/service/jdbc/JTDataSource
definitionFiles=/com/my/myRepository.Xml
idGenerator=/atg/dynamo/service/IdGenerator
transactionManager=/atg/dynamo/transaction/TransactionManager

Explanantion : have to inform all of the homes in our component

Class is GSARepository OOTB it'll do all operations getitem, getiteforupdate

XMLToolsFactory : for parsing xml

definitionFiles : gadgets information will hold here

idGenerator : for producing specific ids

transactionManager : for transaction purpose either to devote or roll returned i specific transaction/mission.

Sap Hybris Interview Questions
Question 27. How The Module Dependency Happened In Atg?

Answer :

DAS DPS DSS DCS : from left to right

We maintained it in MANIFEST.MF report

Manifest-Version: 1.0

ATG-Config-Path: config/

ATG-Required: DAS DPS DSS DCS DAS

ATG-J2EE: j2ee-apps/textual content J2ee

ATG-EAR-Module: j2ee-apps/text J2ee

ATG-Class-Path: bin

Oracle 11g Interview Questions
Question 28. Differences Between The Item-type And Component-item-kind In Definition(xml)document?

Answer :

When your own home within the object-descriptor desires to hold most effective one fee that is of type of any other repository item, use ‘object-kind=”item call”’ attribute.
Whilst your own home wishes to maintain a collection (set/array/map/listing) of gadgets of kind of another repository object,use facts-type = “set/array/map/listing” and element-object-type=”another Item call” to specify what type every one of the element in the series
Question 29. How Connection Will Give From Atg Module To Db?

Answer :

/atg/dynamo/carrier/jdbc/JTDataSource.Houses Using JTDataSource factor will preserve the Schema/DB connection.

Oracle Application Framework Interview Questions
Question 30. What Are All The Ootb Form Handlers You Used In Your Application Tell Me 6?

Answer :

Mainly i utilized in my software level:

CartModifierFormHandler
PaymentGroupFormHandler
ShippingGroupFormHandler
CommitOrderFormHandler
GenericFormHandler
ProfileFormHandler
Question 31. How Can I Resolve/initialize A Particular Component With Out Injecting In Any Component ?

Answer :

ATG offers one technique resolveName(aspect name we have to offer) in GenericService elegance the usage of it we can initialise the factor.

Question 32. What Are All The Input Parameters For Foreach Droplet?

Answer :

array,elementName,indexName.

Oracle Apps Functional Interview Questions
Question 33. How We Can Achive Inheritance In Atg Repository Level?

Answer :

sub-type-property=”kind”

extraordinary-kind=”great object”

Ex : <item-descriptor name=”shippingGroup” sub-type-property=”type” />

<item-descriptor name=”hardgoodShippingGroup” super-type=”shippingGroup” />

Here hardgoodShippingGroup is the subitem(like elegance) shippingGroup is the brilliant Item(elegance)

Hence all of the capabilities/properties of shippingGroup we will get it in hardgoodShippingGroup item additionally.

Oracle apps Interview Questions
Question 34. When Or In Which Scenario I Will Go For Itemlookupdroplet?

Answer :

To get entire object with the aid of presenting identification as a input parameter to that droplet.




CFG