Interview Questions.

Top 100+ Oracle Application Framework Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Oracle Application Framework Interview Questions And Answers

Question 1. What Is A Controller?

Answer :

Controller is the java report and may be associated to a complete OAF page or to a specific area.

There are several tasks you will do robotically on your code.

Handle button press and different occasions
Automatic queries
Dynamic WHERE clauses
Commits
JSP Forwards
The good judgment for conducting a majority of these tasks is written in controller.

Question 2. When Is The Process Request Method Called?

Answer :

PR technique is known as whilst the page is getting rendered onto the display screen.

Oracle 10g Interview Questions
Question 3. When Is Processformrequest Method Called?

Answer :

PFR approach is known as whilst we carry out a few motion on the display like click of publish button or click on on lov.

Question 4. What Is Extension?

Answer :

Extension is when you are taking an already present factor ex an OAF page or a vicinity and then add some extra functionality to it without demanding the original capability.

Oracle 10g Tutorial
Question 5. What Is Personalization?

Answer :

Oracle Apps Framework has an OA Personalization Framework associated with it so you can personalize any OAF web page in an Oracle E-commercial enterprise Suite application without converting the simple or underlying code of that OA Framework web page, Oracle Application Framework makes it very clean to personalize the appearance of the web page or even the personalization of records displayed directly to an OA Framework page.

Oracle 9i Interview Questions
Question 6. What Are Levels Of Personalization?

Answer :

Function Level
Localization Level
Site Level
Organization Level
Responsibility Level
Admin-Seeded User Level
Portlet Level
User Level
Question 7. What Is Bc4j?

Answer :

Business Components for Java is JDeveloper’s programming framework for building multitier database applications from reusable enterprise components. These applications normally include:

A purchaser-side user interface written in Java and/or HTML.
One or greater enterprise logic tier components that offer commercial enterprise good judgment and views of commercial enterprise items.
Tables at the database server that store the underlying statistics.
Oracle 9i Tutorial Oracle 8i Interview Questions
Question 8. What Are All The Components Of Bc4j?

Answer :

Following are the additives of BC4J:

Entity Object – EO encapsulates the business logic and guidelines. EO’s are used for Inserting, Updating and Deleting records from the database desk. E0 is also used for validating the statistics throughout the programs.
View Object – View item encapsulates the database question. It is used for choosing records. It offers generation over a query end result set. VO’s are based totally on EO’s. It may be used on more than one EO’s if the UI is for update.
Application Module – Application Modules serve as boxes for related BC4J additives. The pages are related through participating within the identical venture. It also defines the logical statistics model and business strategies wished.
Question nine. What Is An Eo?

Answer :

EO encapsulates the business logic and rules.EO’s are used for Inserting, Updating and Deleting information. This is used for validating across the programs. We also can hyperlink to other EO’s and create a Association item.

Oracle 11g Interview Questions
Question 10. What Is An Vo?

Answer :

View item encapsulates the database question. It is used for deciding on records. It provides iteration over a question end result set.VO’s are based on Eo’s. It can be used on more than one EO’s if the UI is for update. It offers a unmarried factor of contact for getting and putting entity object values. It may be connected together to shape View Links.

Oracle 8i Tutorial
Question 11. What Is An Ao?

Answer :

An association item is created in which we hyperlink EO’s. For example take the hunt page where we hyperlink the equal EO to form a affiliation between the supervisor and worker. Every employee ought to have a manager related. But if it President then no there is no supervisor related. This is an excellent instance to recognize the AO.

Oracle apps Interview Questions
Question 12. What Is An Vl?

Answer :

A view link is an lively hyperlink among view links. A view link may be created by way of imparting the source and destination views and source and destination attributes. There are two modes of View hyperlink operation that may be performed. A document and Master/Detail operation.

Oracle 10g Interview Questions
Question thirteen. What Is Uix?

Answer :

UIX is an extensible, J2EE-primarily based framework for constructing web applications. It is based totally on the Model-View-Controller (MVC) layout pattern, which provides the inspiration for constructing scalable enterprise internet programs.

Oracle 11g Tutorial
Question 14. Where The Vo Is Located In The Mvc Architecture?

Answer :

VO is located in the View Layer in MVC that's liable for supplying the information to the consumer.

Question 15. Which Package Should Include Eo And Ao.

Answer :

The EO and AO will be present in the schema.Server bundle.

Oracle Apps ERP Interview Questions
Question sixteen. What Is The Difference Between Inline Love And External Lov?

Answer :

Inline love is a lov that is used only for that precise web page for which it was created and can't be used by another web page.
External lov is a commonplace lov which can be used by any web page. It is a not unusual element for any web page to use it. It may be utilized by giving the whole path of the lov in the properties section “External LOV” of the item.
Question 17. What Is A Java Bean?

Answer :

JavaBeans is an object-orientated programming interface that helps you to build re-useable programs or program constructing blocks referred to as additives that can be deployed in a network on any fundamental working gadget platform.

Oracle 7.3 Interview Questions
Question 18. What Is Query Bean?

Answer :

QueryBean is used to execute and go back the effects of a query on behalf of the QueryPortlet software.

Oracle 9i Interview Questions
Question 19. What Is The Difference Between Autocustomization Criteria And Result Based Search?

Answer :

Results based search generates seek gadgets robotically based totally at the columns at the effects table.
In Autocustomization search we need to set what all fields are required to display as a search criteria.
Question 20. What Is Mds?

Answer :

MDS is MetaData Service. When an internet page is damaged into small gadgets like buttons,fields and so forth they are stored in a database. These aren't stored as binary documents but as information in tables. The statistics are present in JDR tables. MDS presents provider to keep & return web page definitions. MDS collects the ones definitions in components/fields in a meaningful way to build a page.

Oracle ADF Interview Questions
Question 21. What Is Xml?

Answer :

XML is a markup language for files containing based facts.

Structured records consists of both content material (words, pix, and so on.) and some indication of what function that content plays (for example, content in a section heading has a special that means from content material in a footnote, because of this some thing special than content in a determine caption or content material in a database desk, etc.).

Question 22. What Is The Difference Between Customization And Extension?

Answer :

Customization is beneath direct consumer control. The user explicitly selects between certain alternatives. Using customization a person can:

Altering the capability of an utility
Altering current UI
Altering existing business common sense
Extension is ready extending the capability of an application past what may be carried out via personalization. Using extension we can:

Add new useful flows
Extend or override present enterprise common sense
Create New software/module
Create New page
Create New attribute
Extend/Override defaults & validations
Question 23. Can You Extend Every Possible Application Module?

Answer :

No..Root AM can't be extended.

Oracle Apps Functional Interview Questions
Question 24. What Is Rootam?

Answer :

The application module that is associated with the pinnacle-stage page location (the pageLayout vicinity) is root application module.

Oracle 8i Interview Questions
Question 25. Why Can’t Root Am Be Extended?

Answer :

The root AM is loaded first and after that the MDS Substitutions are parsed.
Hence ROOT AM receives loaded even earlier than the time the substitutions definition from MDS layer get worked out. 
Obviously, the root am cant alternative itself, subsequently it can’t be extended.
Question 26. What Are Different Methods For Passing Paramaters?

Answer :

Tokens

eg. Vname=@AttributeName

Hash Maps

eg. HashMap variablename=nre HashMap();

variablename.Add(“ParameterName”,ParameterValue);

ThroughSession

eg. PageContext.PutSessionvalue(“ParamterName”,ParameterValue)

Oracle Apps DBA Interview Questions
Question 27. What For Ispreparedforexecution() And Executequery() Methods Used?

Answer :

isPreparedForExecution function will check whether or not all parameters are assigned properly and question is prepared for execution. 
On more than one navigations to the web page this query will not be carried out multiple times.
While executeQuery feature is used for executing the VO question in order that it is able to fetch the facts from database into VO cache.
Oracle 11g Interview Questions
Question 28. What Is The Pattern Used In Developing An Oaf Component?

Answer :

MVC (Model, View, Controller)

Lists the components in the MVC structure

Model: Application Module, View Objects, View Links, Entity Objects, Entity Associations and many others.

View: Page, Region, Attribute units and so forth.

Controller: Controller elegance documents

Question 29. Which Is The Component Responsible For User Actions?

Answer :

Controller is the object. The code present in ProcessFormRequest receives performed up on the consumer movement.

Oracle Workflow Interview Questions
Question 30. If We Have To Initialize Something During The Page Loading, Which Is The Right Place?

Answer :

ProcessRequest() technique of the Controller file is the right place.

Question 31. What Is The Significance Of Process Form Data()?

Answer :

For a ‘POST’ request the statistics at the web page is binded to the view item in this technique.

Question 32. Does ‘get’ Request Result In Calling Process Form Data()?

Answer :

No, handiest POST request calls that.

Question 33. What Is The Main Controller Component In Oaf?

Answer :

OAF Controller is the main elegance and our controller will become subclass of it.

Oracle apps Interview Questions
Question 34. How Does Page Structure Get Created At Runtime?

Answer :

OAPageBean is answerable for developing the bean hierarchy shape at runtime after calling ProcessRequest() of each of the beans inside the hierarchy.

Question 35. Where Does The Client Bc4j Objects Get Placed In The Server?

Answer :

They are placed inside the oracle.Apps...Server

Question 36. Where Does The Server Bc4j Objects Get Placed In The Server?

Answer :

They are located in the oracle.Apps...Schema.Server

Oracle Apps ERP Interview Questions
Question 37. Where Does The Page And Controller Related Files Get Placed?

Answer :

They are located in oracle.Apps...Webui

Question 38. What Are Validation View Objects?

Answer :

They are the VVO’s utilized in validation of attributes, they may be the BC4J components and have their AM ie VAM Validation Application Module.

Question 39. What Is A Database Connectivity File?

Answer :

It is a .Dbc record that is detailed inside the task houses. The vicinity of this report at the server is $FND_TOP/cozy.

Question forty. What Is A View Object?

Answer :

It is a BC4J(Business Component for Java) object which encapsulates the question outcomes. View gadgets will assist the display of the content material to user in the Page.

Oracle 7.Three Interview Questions
Question 41. How Do You Create A View Object?

Answer :

View gadgets may be created in the Business components package deal, may be based on entity items or an sq. Query. View gadgets based totally on square query are study simplest view gadgets.




CFG