YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Oracle 11g Interview Questions And Answers - May 31, 2020

fluid

Top 100+ Oracle 11g Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Oracle Identity Federation?

Answer :

Oracle Identity Federation is a entire, corporation-stage and carrier-grade solution for comfy identification statistics trade between partners. With OIF organizations can do greater commercial enterprise on line with the aid of allowing their enterprise companions comfy get right of entry to to protected programs. OIF appreciably reduces the need to create and control needless identities in an corporation directory and lowers the continued fees of associate integrations through assist of enterprise federation standards. Oracle Identity Federation protects current IT investments by way of integrating with a huge variety of facts stores, consumer directories, authentication providers and packages.

Question 2. What Are The Benefits Of This Version?

Answer :

Oracle Identity Federation 11g gives you the enterprise's most complete implementation of federation requirements added thru Oracle Universal Federation Framework - unified, extensible and customizable architecture for speedy deployment in any multi-vendor surroundings.
OIF is the only federation answer in the marketplace that comes deployed on a complimentary Oracle WebLogic - quality-of-breed utility server container in a default configuration.
Additionally, OIF 11g is the simplest federation solution in the marketplace that comes with complimentary organization-elegance tools for tracking, auditing and reporting in a default configuration.
Oracle Identity Federation 11g allows clients to quick gain go-domain SSO by way of presenting a whole cease-to-stop federation deployment package, along with a easy and lightweight deployment choice for Service Providers – Oracle OpenSSO Fedlet.
Oracle 10g Interview Questions
Question 3. What Are The Key New Features?

Answer :

Multiple federation protocols in a unified, extensible and customizable structure brought via Oracle Universal Federation Framework (OUFF).
Oracle OpenSSO Fedlet - simple, light-weight SAML 2.0 thing for Service Providers.
OpenID 2.0 support.
OOTB integration modules for a couple of authentication providers (such as Infocard, OAM, OSSO, and so on.).
Advanced guide for authentication mechanisms.
Support for Oracle WebLogic Server.
Single systems management and administration UI interface.
Enterprise-prepared operational control and monitoring brought through integration with Enterprise Manager Fusion Middleware Control.
Centralized Fusion Middleware logging, auditing, and reporting.
Unified Identity Management installer.
Question 4. Who Should Upgrade To 11g?

Answer :

Customers who want to take benefit of 11g’s new unified Oracle Universal Federation Framework.
Customers who wish take gain of complimentary organization-elegance tools for gadget control, monitoring, auditing and reporting.
Customers who want to hastily SSO-permit their federation partners using OpenSSO Fedlet.
Customers trying to receive identification from main OpenID carriers (Google, Yahoo, and so on.) or interested by becoming an OpenID issuer.
Customers who opt to deploy OIF on high-quality-of-breed Oracle WebLogic Server Platform.
Oracle 10g Tutorial
Question 5. Are 10g Customers Required To Upgrade?

Answer :

Current OIF clients aren't required to improve to 11g right now.

Oracle 9i Interview Questions
Question 6. Is It Possible To Upgrade From 10g To 11g?

Answer :

Yes – the 11g installer automates the improve technique from 10g to 11g.

Question 7. Does Oracle Identity Federation Work With 10g Version Of Oracle Access Manager?

Answer :

Yes – OIF 11g can work with each 10g and 11g variations of OAM.

Oracle 9i Tutorial Oracle 8i Interview Questions
Question 8. Can Oracle Identity Federation 10g Run On Oracle Weblogic Server?

Answer :

No – Customers who desire to install OIF on Oracle WebLogic Server, want to improve to 11g version.

Question nine. Can Enterprise Manager Be Used To Manage Older Versions Of Oif?

Answer :

No – Enterprise Manager Fusion Middleware Control can most effective be used to manage OIF 11g.

Informatica Interview Questions
Question 10. Oracle Identity Federation And Oracle Opensso Offer Similar Benefits. What Technology Should I Choose?

Answer :

Oracle Identity Federation continues as Oracle’s strategic federation product.

Oracle 8i Tutorial
Question eleven. What Is Oracle Opensso Fedlet?

Answer :

Oracle OpenSSO Fedlet (Fedlet) is function of OIF 11g. It is a compact, clean to install SAMLv2 Service Provider implementation. It consists of a small software bundle and a easy file-primarily based configuration, embeddable into a Service Provider's Java EE or .NET utility. Fedlet establishes SSO between an Identity Provider and a Service Provider with out requiring a totally featured federation product at the Service Provider aspect. Deploying Oracle OpenSSO Fedlet does no longer require sizable expertise of SAML.

PL/SQL Interview Questions
Question 12. Who Can Use Oracle Opensso Fedlet?

Answer :

Fedlet is to be had to OIF 11g clients. OIF 11g customers can also distribute Fedlet to their accomplice’s businesses.

Oracle 10g Interview Questions
Question thirteen. Can Oracle Opensso Fedlet Be Used With 10g Version Of Oif?

Answer :

No – Customers who want to distribute Fedlet to their federation partners want to improve to OIF 11g.

Informatica Tutorial
Question 14. Can Oracle Opensso Fedlet Be Used With Oracle Opensso?

Answer :

No – Customers who wish to distribute Fedlet to their federation companions need emigrate to OIF 11g.

Question 15. Do Oracle Identity Federation And Fedlet Work With Homegrown And 3rd-party Implementation Of Samlv2?

Answer :

Yes – OIF and Fedlet can be configured to paintings with proprietary and third celebration SAMLv2 implementations, as long as the implementation is in compliance with SAMLv2 specification and helps the required SAMLv2 capabilities.

SQL Interview Questions
Question sixteen. What Is Oracle Virtual Directory?

Answer :

Oracle Virtual Directory affords a unified identity service to packages by aggregating without consolidation.
This permits applications to be deployed extra fast through permitting customers to re-use existing identification stores.
And by means of re-the usage of existing identification shops – clients see a greater ROI on present identity stores as properly reduced compliance fees.
Oracle 11g Tutorial
Question 17. What Are Benefits Of This Version?

Answer :

Oracle Virtual Directory aggregates identification assets with out consolidation.
Additionally OVD 11g is the simplest digital listing available on the market that comes with organisation-class monitoring and reporting in a default configuration.
Oracle apps Interview Questions
Question 18. What Are The Key New Features Of Ovd?

Answer :

Unified Directory services management via Oracle Directory Services Manager (ODSM).
Deployment accelerators.
Centralized Fusion Middleware log and auditing.
Unified Identity Management installer.
Automated synchronization of OVD cluster configurations.
Oracle 9i Interview Questions
Question 19. What Platforms Are Supported?

Answer :

Supported platforms are listed at the Oracle Fusion Middleware 11g platform certification Matrix.

Question 20. Can Oracle Directory Services Manager Be Used To Manage Older Versions?

Answer :

No – ODSM can best be used to manage 11g.

Sybase Interview Questions
Question 21. Can Oracle Virtual Directory Manager 10g Be Used To Manage 11g Servers?

Answer :

No – OVD Manager can handiest be used to control 10g servers.

Question 22. What Is Mapviewer?

Answer :

MapViewer is a Java-based totally visualization tool that is used to render, in map shape, location based totally content material and spatial statistics saved the usage of the spatial characteristic of Oracle Database. It includes It can also render map and related content from ESRI Shape Files, actual-time XML feeds such as GeoRSS, and geographic web services including topics from OpenGeospatial Consortium Web Feature Services.

MapViewer may be used to:

Create customized maps that show geographic functions consisting of roads, metropolis areas, waterways and other transportation networks.
Display map subject matters which includes country wide, country and nearby obstacles.
Visualize business information (e.G. Populace demographics, psychodemo images, income metrics, and so on.), to painting and explore relationships that can regularly pleasant be expressed graphically as geographic maps.
Complement an applications workflow, offering interplay with mapped records.
Deliver custom maps over the Internet as a aspect of JDeveloper or as a standalone tool.
Question 23. What Are The New Features In Mapviewer 11g?

Answer :

Among the many new functions and capabilities of MapViewer 11g are:

Certification on WebLogic Server model 10 and 10.Three.
Powerful and open JavaScript/AJAX mapping API for interactive consumer side mapping.
Support for Safari laptop browser.
Support for ESRI Shape Files.
Support for Google Map tiles (requires a Google Maps API key).
Interface for 3rd birthday party map tile servers (in JavaScript API).
Heatmaps.
Secure map rendering (position primarily based map content display).
Support for OGC Web Feature Server subject matters and Annotation Text.
Improved Labeling, text patterns, and characteristic rendering.
PDF output aid.
Improved Non Spatial Data Provider and External Spatial Data Provider APIs.
Oracle Apps ERP Interview Questions
Question 24. How Is Mapviewer Positioned In Fusion Middleware?

Answer :

Fusion Middleware MapViewer is one of the J2EE components blanketed in all versions of WebLogic Server, Oracle Application Server, JDeveloper/ADF, and TopLink.

Oracle 8i Interview Questions
Question 25. Why Was Mapviewer Developed?

Answer :

MapViewer become evolved to simplify the development of applications that render and gift vicinity records as part of internet, mobile, public quarter and enterprise packages. It is currently utilized by numerous Oracle packages and customer implementations.

Question 26. How Is Mapviewer Licensed?

Answer :

MapViewer is licensed as a function of the all Fusion Middleware Application Server merchandise (WebLogic Server and Oracle Application Server Editions) in addition to the TopLink/ADF Deployment alternative.

Oracle 7.3 Interview Questions
Question 27. How Is Mapviewer Delivered?

Answer :

MapViewer is available for download from OTN and MyOracle Support (previously Metalink). It will also be packaged on the Oracle Fusion Middleware Companion DVD for deployment in all supported, certified environments. Supported deployment environments (J2EE servers) include: Oracle Weblogic Server, Oracle Application Server, and standalone OC4J.

Informatica Interview Questions
Question 28. What Features Does Mapviewer Provide?

Answer :

MapViewer is a programmable device for rendering easy maps the use of spatial statistics controlled by using Oracle Spatial and/or Oracle Locator. MapViewer consists of components that perform cartographic rendering, interactive scrollable maps, and a map definition device to manipulate map metadata and portrayal records.

Question 29. From Which Programming Languages Can The Mapviewer Api Be Called?

Answer :

The MapViewer XML API can be called from any programming language which can publish and receive XML to/from WebLogic Server or Oracle Application Server (i.E. HTML forms, Java, C, OCI, Pro*C, PL/SQL, and so on.). MapViewer will go back an XML response that contains a URL to the map picture, and extra metadata. MapViewer additionally gives a thin Java customer API for interacting with the rendering engine through the HTTP protocol. MapViewer also provides a powerful and complete JavaScript/ AJAX API for developing highly interactive and appearing net mapping packages. This API may be invoked from any net programming languages from HTML to PHP to ASP.NET.

Oracle Access Manager Interview Questions
Question 30. Can Mapviewer Be Used Independently Of Oracle Fusion Middleware?

Answer :

MapViewer is certified handiest with Oracle Fusion Middleware product. It requires a J2EE box, JDBC, XML parsers and other components supplied with Oracle Fusion Middleware products. In addition, MapViewer programs may be deployed in any popular J2EE container supplied the patron has sufficient licenses of Fusion Middleware products (WebLogic Server, Oracle Application Server, and/or TopLink/ADF Deployment option).




CFG