YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Occupational Health And Hygiene Interview Questions And Answers - May 31, 2020

fluid

Top 100+ Occupational Health And Hygiene Interview Questions And Answers

Question 1. With Whom An Occupational Therapist Can Work With?

Answer :

Occupational therapist can work with:

Mental fitness services
Physical rehabilitation
Learning incapacity
Primary care
Research posts
Environmental variation
Care Management
Question 2. What Are All Areas Where Occupational Therapist Can Work?

Answer :

An occupational therapist can work in:

Community centers
Educational institutions
GP practices
Hospitals
Housing institutions
Clients houses
Prisons
Residential and Nursing houses
Social services and council departments
Schools
Field Hygiene and Sanitation Interview Questions
Question 3. In What All Ways Occupational Therapist Can Be Helpful To People?

Answer :

Occupational therapist may be beneficial in numerous methods:

Help them to examine new approaches of doing things following contamination or harm
Make them adapt home equipment which can assist them to carry out their each day task without difficulty like wheelchairs or lavatory seats or provide unique tub
Make adjustments in their dwelling environment to undertake their typical career
Try to reduce the ache or soreness due to illness or physical lack of ability
Boost their self assurance level in social situations
Question four. What Is The Role Of The Occupational Therapist In Injury Management?

Answer :

The function of the occupational therapist in injury management is:

Using specialised tests to decide the functional necessities of diverse undertaking, and customers capacity to go back to work
Giving understanding to clients for safe paintings practices
Modifying the work environment retaining personnel health and safety in difficulty, and for this reason minimizing the accidents
Coordinating and designing graded go back to work packages
Field Hygiene and Sanitation Tutorial
Question 5. What Are The Features That Occupational Therapist Observes Before Treating Autism Patient?

Answer :

Attention span and stamina
Adapting in the direction of new sports
Play competencies
Need for private area
Reactions to the touch or different sorts of stimuli
Basic motor talent like stability, posture and manipulation of small items
Aggression and other types of behaviors
Interaction between child and carers
Health Care Management Interview Questions
Question 6. What Are The Benefits Of Occupational Therapy To The Patient Having Autism?

Answer :

Learn a way to self-alter
Learn how to postpone gratification
Express feeling in extra appropriate approaches
Engage play with friends
Learn the way to focus on work
Learn to broaden social interplay with person and peer
Learn frame recognition
Question 7. What Are The Devices Occupational Therapist Might Require For Helping People?

Answer :

It may additionally require:

Assistive device for ambulation like walker
Dressing aids
Bathroom system’s
Mobility and transfer device
Electrical stimulation gadget
AFO
Wheelchairs
Cane and Crutches
Health and Safety Interview Questions
Question eight. What Are The Challenges Does An Occupational Therapist Has To Face?

Answer :

Dealing with unhappy patient
Difficulty in speaking with mentally challenged patient
Daily preserving living centers for affected person
Developing residing and paintings abilties
Adapting to a new environment and people if traveling abroad
Language barrier with locals and affected person
Question 9. Explain The Preventive Occupational Therapy Intervention With Stroke Survivors?

Answer :

The preventive occupational therapy intervention with stroke survivors are
Abnormal adjustments in postural alignment
Pain related with immobility or abnormal joint alignment
Injury due to falls
Depression following stroke
Aspiration at some stage in eating, feeding and swallowing
Safety Officer Interview Questions
Question 10. When Nursing Home Requires An Occupational Therapist?

Answer :

When nursing domestic are coping with human beings affected by strokes, diabetes, high blood stress then they need OT. They will meet patient 3 to 6 instances in line with week after an injury, assessing his desires, prescribing appropriate equipment’s and training them the way to use it.

Question eleven. Define The Term Accessibility Audit?

Answer :

Accessibility audit is a evaluate of the get right of entry to and inclusion practices of the region of public lodging from a physical and coverage angle.

Veterinary and Health Care Interview Questions
Question 12. What Is Meant By Adaptive Occupation?

Answer :

Adaptive Occupation is a use of technical aids and era, in combination with consultation and training to train consumer’s different methods for acting their challenge.

Field Hygiene and Sanitation Interview Questions
Question 13. What Is Augmentative Or Alternative Communications?

Answer :

The structures that complement or update communique via gesture or voice among human beings is referred as augmentative or alternative communications.

Question 14. What Are Auxiliary Aids?

Answer :

Auxiliary aids are devices used for the customer who has communicating disabilities, and aids used are assistive listening gadgets, taped texts, closed caption decoders on televisions and qualified interpreters.

Question 15. List Out The Common Types Of Documentation Done By Occupational Therapist?

Answer :

Documentation executed through occupational therapist includes

Screening: It consists of details like customer records, referral data, scientific history, etc.
Evaluation: It includes evaluation and re-assessment file
Intervention: It includes intervention plan, contact document note, transition plan and progress record
Outcomes: It consists of discharge or discontinuation document
Environmental Health and Safety (EHS) Interview Questions
Question sixteen. Explain What Is Sensory Defensiveness?

Answer :

Sensory defensiveness is used to outline infant’s behavior in response to sensory enter, reflecting excessive over-reaction to a particular sensory enter.

Question 17. When Dynamic Splint Can Be Used?

Answer :

Dynamic splint is manufactured from plastic material to assist and immobilize bone or to guide stretched muscle groups.

It can be utilized in diverse methods like:

To accurate or save you deformity with tightening joints or muscle tissues
Stop weakened muscle tissues from over strengthening
Strengthening weak muscle groups
To gain higher range of motion before surgical treatment
Provide an even muscle stability while there is an imbalance
Construction Safety Interview Questions
Question 18. Explain The Term Dyspraxia And What Are Their Types?

Answer :

“Dyspraxia” is a disease, wherein a person’s motor ability (locomotive actions) gets hampered. It can have an effect on each day sports of a person like holding pencils to brushing tooth.

Dyspraxia is classified into four classes:

Ideomotor Dyspraxia
Ideational Dyspraxia
Oromotor Dyspraxia
Constructional Dyspraxia
Health Care Management Interview Questions




CFG