YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Ntfs Interview Questions And Answers - May 31, 2020

fluid

Top 100+ Ntfs Interview Questions And Answers

Question 1. Could I Read File From My Pc Running Windows Xp With Ntfs File System, From A Machine Under Windows 95 On The Same Network?

Answer :

Surely you could do it, if you configure networking well, i.E. Create Network Share on Win XP for the folder in which file is positioned and assign proper get right of entry to rights to the share.

After appearing those tactics if you can research WinXP system throughout the Network you'll be capable of see this community share from Windows ninety five and access files internal.

Question 2. Is The Boot Limitation For Ntfs Still 7.87gb?

Answer :

No. NTFS extent size restrict is 2TB.

File Maker Interview Questions
Question 3. Which Is Better? Ntfs Or Ntfs 5?

Answer :

As for advances in technologies the modern day variations are normally higher than preceding ones.

In addition to all NTFS capabilities, NTFS five has help for Encryption, Disk Quotas, Sparse Files, Reparse Points, and Volume Mount Points.

Question four. Where Can I Get A Lot Of Details About The Ntfs Encryption And Security?

Answer :

Security (NTFS) and Encryption (NTFS, NTFS5) are huge subjects.

You can get lots of facts approximately it on Microsoft's MSDN Web Site.

Security Topics: File Security and Access Rights.

Encryption Topics: File Encryption, Encryption, Sparseness, and Reparse Points.

File Maker Tutorial
Question five. How Do You Lock Files From Other Machine Users On Ntfs File System?

Answer :

NTFS has built-in safety feature. Owner of the object can assign certain rights to positive users to restriction get right of entry to to the item.

If report or folder is located on NTFS, just visit its Properties in Windows Explorer and at the Security tab upload customers being able get admission to the item, after which take away Everyone consumer from users listing, or limit its rights.

Networking Interview Questions
Question 6. For Windows 2000 Professional Using Ntfs — Must All Partitions Are Ntfs Or Can A Fat32 Partition Be Functional As Well?

Answer :

Windows 2000 Professional as long as different Windows 2000 and XP circle of relatives working structures have complete aid for FAT32 and FAT16 document systems, as long as CDFS, HPFS, and so on.

Operating system communicates with file gadget via logical stage Win32 API that, in turn, redirects function calls to bodily level (document device drivers), so if proper report gadget driver is established, working system can get entry to and paintings with document device well.

Drivers for NTFS, NTFS5, FAT12, FAT16, FAT32, and CFDS are usually installed while you installation Windows 2000 / XP. Drivers for NTFS, FAT12, FAT16, and CFDS are usually mounted while you installation Windows NT; there may be no built-in driving force for FAT32 in Windows NT.

Question 7. How Do You Format A Blank Hard Disk Drive To Ntfs Or Ntfs five?

Answer :

There aren't any standard utilities to layout HDD to NTFS from DOS.

However there are solutions:

Attach HDD to some other machine having Windows NT established if you need to layout to NTFS, or to Windows 2000 / XP in case you need to layout it to NTFS5. Then layout power using Disk Manager Utility this is protected in OS.
You can begin Windows NT / 2000 / XP installation the usage of bootable CD-ROM. On first steps of set up you'll be asked about goal vicinity and you will be suggested to format the partition to NTFS. Go this way, and after layout is finished, simply cancel the installation system.
Networking Tutorial Windows 95 Interview Questions
Question eight. Is There Any Problem With My Games If I Installed It Under Ntfs Filesystem?

Answer :

NTFS record gadget itself cannot motive problems to any software consisting of games, because NTFS is just a manner of facts storage.

Software in Windows accesses documents via upper-degree Win32 API. Win32 API, in flip, redirects characteristic calls to the drivers for the specific document machine (NTFS/FAT/CDFS, and so on.). Thus software program, usually speakme, isn't aware about file gadget it's miles mounted on.

What could motive issues with games is Operating System itself. As long as Windows NT / 2000 / XP are extra comfortable working systems, and do not assist sixteen-bit tool drivers and real mode, a number of video games that paintings well below MS-DOS, Windows ninety five / 98/ ME won't paintings under Windows NT / 2000 / XP.

Question 9. When Data Is Written To The Ntfs Disk At What Position Does In Start The Write? Eg Assuming A File Has Been Deleted (and Deleted From The Recycle Bin If Applicable) Would It First Overwrite This File, Or Would It Start At The Next Totally Unused Cluster?

Answer :

It depends on many factors which includes document gadget fragmentation, unfastened space, and so forth. In maximum instances it would start with a next absolutely unused cluster.

File net Interview Questions
Question 10. When Deleting A File At Work From A Hdd What Is The Best Way To Ensure That The File Cannot Be Recovered? Ie That The Data No Longer Exists On The Drive, Rather Than Just Resetting The Flag Of The Relevant File/cluster? Is There Any Way Ntfs Will Do This? Registry Hacks E.T.C?

Answer :

There are not any widespread mechanisms for this. Please use 1/3 birthday celebration privateness software (including Disk Wiper characteristic in SDelete) to dispose of unused MFT entries and overwrite clusters containing deleted statistics.

Unix makefile Tutorial
Question 11. When Using Compression On A Ntfs Volume, If The Hard Drive Moves To Another Pc, Can The Deleted Data Still Be Recovered?

Answer :

Yes, volume structure isn't changed if you have moved your HDD to any other machine, so that you can access your present and deleted files and folders using healing software program like UNDELETE application, Active@ File Recovery Software.

Oracle RAC/ASM Interview Questions
Question 12. I Am Using A 249 Megabyte Drive As A Backup Drive On My Xp System. I Have It Formatted In Ntfs And Compressed, Yet The Size Of The Drive Is Still The Same As Before I Compressed It. Why?

Answer :

Actual disk size cannot be modified. By applying compressed attribute for the volume you just ordered working gadget to try and compress any item that will be placed there.

If object that is located onto the quantity can be compressed, running machine compresses it and it takes less area at the drive than uncompressed one. Thus extra free space is left on the pressure for different statistics.

File Maker Interview Questions
Question 13. How Do Ntfs Compared To Fat32 In Windows Xp, And Which Is Faster?

Answer :

NTFS has a good deal extra integrated capabilities than FAT, so normally it's miles a bit slower.
However it depends on many elements consisting of cluster size, common document size, and so on.
For instance: NTFS can hold small files interior MFT access, so if the document length is much less than cluster size, most probably it will likely be accessed a good deal faster on NTFS than on FAT.
Generally speaking the overall performance of NTFS on huge volumes is higher than performance of FAT32. NTFS performance on small volumes is decrease than performance of FAT/FAT32.

Question 14. Is It Possible To Convert A Fat32 Hard Drive To Ntfs Without Losing All Data On The Drive? I Like To Change From Fat32 To Ntfs, My Operating System Is Windows Xp Pro, And How Can I Do That? Without The Lost Of My Programs?

Answer :

Standard Windows software this is known as CONVERT serves this cause

Just visit the Command Prompt and execute the command:

C :> CONVERTS C:  /fs: ntfs

Where C: is a name of the power you need to convert.

After system re-boot conversion procedure will begin and you will have your FAT32 converted to NTFS with out of records loss.

Question 15. How Can I Copy Files From A Hard Drive Formatted To Ntfs, To A Fat32 Hard Drive?

Answer :

You probably asking about Windows NT that doesn't aid FAT32. There are 0.33 birthday celebration FAT32 drivers for NTFS, or you can use FREE NTFS Reader to replicate documents in DOS environment. Just make certain that your DOS supports FAT32. You can use Bootable Floppy Creator to prepare such a floppy containing DOS and NTFS Reader for DOS.

Windows CE .NET Interview Questions
Question sixteen. How Can One Revert A Disk With Ntfs To Fat 32 To Install Older Software Which Won't Run On Winxp?

Answer :

What you requested is simply set up the new Operating System over the prevailing one. There isn't any standard method of doing this. Just copy all of your crucial documents (My Documents, and many others.) to every other logical (or physical) pressure. Then layout partition in FAT32, or delete and re-create new partition and carry out wellknown methods of set up Operating System to the newly formatted power. As lengthy as you efficaciously mounted OS, copy your files returned to the drive.




CFG