YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Network Technical Support Interview Questions And Answers - May 31, 2020

fluid

Top 100+ Network Technical Support Interview Questions And Answers

Question 1. Please Describe The Importance You Place On Customer Service Versus Technical Skills?

Answer :

Most interviewers like to start with massive image questions and then paintings their way into extra technical regions. IT is a carrier corporation and customer service is at its middle. In unique, customer service abilties are just as essential as technical competencies, especially in panic conditions whilst systems are down or the person has just deleted their board presentation that’s due in 30 minutes. We’ve all had those conditions. You have to be organized to talk about a specific scenario in which you’ve excelled and obtained accolades from an stop-consumer. If they put it in writing, mention that as well.

Question 2. What Steps Do You Take When Troubleshooting A Networking Issue?

Answer :

As a help technician, your process is to clear up issues. This query gives the interviewer with insight into your troubleshooting capabilities. Of path, the maximum vital part of troubleshooting any trouble is to divide the obligations of hassle resolution into a scientific technique of removal, like this:

Define the hassle.
Gather specific records.
Consider probably reason for the failure.
Devise a plan to solve the hassle.
Implement the plan. 6. Observe the consequences of the implementation.
Repeat the procedure if the plan does not remedy the hassle.
Document the modifications made to remedy the trouble.
Be organized before the interview, so that you can offer an example of these skills in movement.

Computer Technical Support Interview Questions
Question three. How Would You Prioritize Support Issues?

Answer :

It is unlikely that as a community administrator or technician you will receive trouble calls one by one. Typically, when you get hold of one call, you have already got three humans looking forward to service. For this reason, you should discover ways to prioritize. Your solution to this query will provide the interviewer with insight into how efficaciously you prioritize. It’s now not a trick question, although from time to time it may feel that manner. You possibly have a system that you use instinctually. Talk about it. It in all likelihood includes most of the following additives:

Total community failure (influences everyone)
Partial network failure (influences small agencies of users)
Small network failure (influences a small, unmarried organization of users)
Total pc failure (single user can’t paintings at all)
Partial workstation failure (single user can’t do maximum responsibilities)
Minor trouble (unmarried person has troubles that crop up now and again)
Question four. Users Can Send E-mail Locally, But Cannot Send E-mail To External Recipients. How Would You Troubleshoot This Situation?

Answer :

The interviewer will run you through a chain of questions like this one to peer how you'll use your troubleshooting competencies in a commonplace, real-lifestyles scenario. He no longer simplest receives to see how your mind works, however also starts offevolved to get an perception into your technical talents. In your answer, be methodical to your technique, identifying the most possibly possibility and testing it. Be certain to permit the interviewer recognize that in case your first try doesn’t work, you know a way to circulate directly to the subsequent possibility.

Networking Tutorial
Question 5. A User Complains That When She Prints A Document In Any Application, The Printer Prints Garbage. What Is The Most Likely Cause Of The Problem?

Answer :

This question begins the behavioral interviewing questions based totally on actual-life conditions that determine your problem-solving competencies and your technical talents. They will variety from the general (like this query) to very unique technical questions that determine your know-how level and skill set. Don’t worry if you don’t have all the answers. The interviewer is basically inquisitive about how you will remedy the scenario and what resources you'll use to achieve this.

Networking Interview Questions
Question 6. A User's Roaming Profile Is Not Accessible. Describe How You Would Solve This Problem?

Answer :

This query checks your troubleshooting competencies. In this situation you may want to speak approximately which tests you'll perform a good way to resolve the problem. These may also encompass:

Ensuring that the course to the profile listing is correct on the consumer’s account homes.
Ensuring that the server where the profile is living is obtainable.
Ensuring that the consumer has Full Control permissions to the Profile directory.
Question 7. A User Has Left The Company And You Need To Create A New User With The Same Rights And Permissions. Please Describe Some Of The Ways To Create The New User?

Answer :

This query tests your capability to get the job performed in the most efficient way feasible. For example, you can create new accounts from scratch and assign the authentic rights to the debts or you could simply rename the vintage account for the brand new person, which saves you a lot of effort and time.

CCNA Interview Questions
Question 8. What Are The First Things You Check When A User Is Experiencing Problems Accessing The Network?

Answer :

This question assesses your fundamental network troubleshooting abilties. You can’t omit this one! You have to be capable of answer it on your sleep. You can liven up the interview by providing a humorous tale about user errors which you’ve encountered.

Question nine. What Tools Do You Have Available To You For Troubleshooting?

Answer :

At this factor, the interviewer is trying out your resourcefulness. This is a quite popular question, so make certain that your answer is constant with the overall subject matter of the interview. The equipment to be had may additionally encompass server log files, community analyzers, blunders messages, README documents, telephone assist, or seller technical assist internet websites or CD-ROMs. Don’t forget about to mention vendor-precise assets that you can use, like TechNet Online, or any other subscriptions that you can have to your bag of tricks. The final aid is of route your colleagues who might also have run into this situation within the past.

Active Directory Interview Questions
Question 10. A User Cannot Access The Local Intranet. What Would You Try First In Helping To Determine How To Narrow The Problem Down To The Intranet?

Answer :

Don’t make this question harder than it clearly is. Sometimes the interviewer will try to trip you up to check your common sense. Go for the obvious, in preference to complicating the situation. In this example, definitely looking to access the intranet from every other notebook would assist isolate the problem to the gadget.

Question 11. Several Users Can't Log In To The Server. What Would You Do To Narrow The Problem Down To The Workstations, Network, Or Server?

Answer :

The scenario gets a touch more thrilling. Again, preserve it simple, including checking the server console for user connections to look if other users are capable of log into the server. If they are able to, the hassle is most probably related to those users’ workstations. If they could’t, the trouble is either the server or community connection.

Hardware and Networking Interview Questions
Question 12. Which Software Troubleshooting Tool Could You Use To Determine Which Protocol Is Configured With The Wrong Address?

Answer :

Questions like these investigate your information of troubleshooting gear that allow you to clear up problems faster. In this example, a regular device used to determine incorrectly configured addresses is a protocol analyzer. It can be used to examine the information of packets as they tour throughout the cord. This is a complicated tool that requires a deeper information of community protocols. Any interviewer will be inspired in case you’ve used this sort of tool in troubleshooting.

Computer Technical Support Interview Questions
Question thirteen. Which Hardware Troubleshooting Tool(s) Could You Use To Find Out Where A Cable Is Routed?

Answer :

Here’s any other query regarding troubleshooting equipment. In this case you might want to apply a tone generator and tone locator to find out where cables are routed. These equipment are alternately known as fox and hound gadgets. These are more superior gear that represent a higher talent level. Whenever possible, provide an instance of a sticky scenario where you’ve needed to depend on gear consisting of those for troubleshooting.

Question 14. Which Windows Nt Utility Do You Use To Manage The Major Windows Nt Log Files?

Answer :

Typically, the interviewer or a person greater technical than the IT supervisor will ask you precise running machine–particular questions to assess your knowledge of the diverse products. Alternately, you will be asked to take an evaluation exam like Brainbench.

Question 15. A User Calls You, Complaining That He Can't Access The Corporate Intranet Web Server. You Try The Same Address, And You Receive A Host Not Found Error. Several Minutes Later, Another User Reports The Same Problem. You Can Still Send E-mail And Transfer Files To Another Server. What Is The Most Likely Cause Of The Problem?

Answer :

The interviewer will assess your talents as they relate to all components of networking, now not just servers. This method you must be prepared to answer questions about web servers as well as neighborhood networks. In this situation, because different human beings are experiencing the trouble, the problem is most probable both network- or server-related. And due to the fact you could transfer files to and from another server, it could’t be the community. Thus, the hassle is related to the net server.

Firewall Support Interview Questions
Question sixteen. You Are Connecting A Cubicle Farm To Your Network. You Install Nics In All The Workstations And Run Cables To A Workgroup Hub. You Then Connect The Mdi Port On The Workgroup Hub To The Main Hub With A Standard Patch Cable. Upon Powering Up The Cubicle Farm Computers, None Of Them Can See The Servers On The Network. What Could You Replace To Solve This Problem?

Answer :

Networking devices like hubs, switches, and routers may also be a part of the technical interview. It is predicted that you could talk fluently on each software and hardware issues.

Question 17. A User From The Marketing Department Calls Complaining That She Can't Log In Or See Any Servers On The Network. Her Computer Operates Fine Otherwise. No Other Users From The Marketing Department Are Reporting Any Problems. What Is The First Thing You Could Check?

Answer :

You must also count on to be assessed in your know-how of the bodily layer of the OSI model.

IIS ADMIN Interview Questions
Question 18. You Are Installing A Windows Xp-based totally Tcp/ip Network. You Accidentally Set Workstation B To The Same Ip Address As Workstation A. Which Workstation(s) Will Receive An Error Message?

Answer :

This sort of question assesses your TCP/IP configuration understanding. It’s a commonplace trouble, but a little elaborate based at the configuration mentioned above. The correct answer here is that via proclaims, each workstations will hit upon if there may be a reproduction IP deal with on the network and will show mistakes messages to that effect.

Networking Interview Questions
Question 19. Which Tcp/ip Utility Is Most Often Used To Test Whether An Ip Host Is Up And Functional?

Answer :

TCP/IP is at the middle of just about each community today. You must be familiar with the most customarily used instructions for handling this network surroundings. This includes Ping, ipconfig, FTP, and tracert. You ought to additionally be prepared to use these instructions and utilities to numerous situations, as the subsequent query demonstrates. Some pattern extra questions consist of:

Which utility can you use to discover the MAC and TCP/IP cope with of your Windows NT or 2000 workstation?
Which software can you operate to upload and download documents to a Unix server?
Which utility can you use to verify a packet’s path?
Question 20. You Are The Network Administrator. A User Calls You Complaining That The Performance Of The Intranet Web Server Is Sluggish. When You Try To Ping The Server, It Takes Several Seconds For The Server To Respond. You Suspect The Problem Is Related To A Router That Is Seriously Overloaded. Which Workstation Utility Could You Use To Find Out Which Router Is Causing This Problem?

Answer :

The answer right here is the tracer out software, in an effort to tell you which router is having the performance hassle and how lengthy it might take to travel between every host. You need to be informed at the utility of the maximum commonplace IP commands for the numerous running structures you help. Other questions alongside this line that you could run into encompass:

Which ipconfig transfer will display the maximum complete listing of IP configuration statistics for that station?
Which Windows TCP/IP application ought to you operate to discover whether a server is responding on TCP port 21?
Desktop Support Interview Questions
Question 21. Depending On The Windows Client Operating System Version, Which Commands Can You Use To Find Out What Is Installed On A System?

Answer :

You may additionally run into running system–unique questions like this one as you're being interviewed via prospective peers. You ought to be familiar with the most commonplace instructions. Don’t worry about memorizing command syntax. That’s what the /? Is for.

Question 22. Which Power Condition Occurs When The Voltage Level Drops Below a hundred and twenty Volts And Stays Below For An Extended Period Of Time?

Answer :

Questions approximately electricity conditions don’t rank very excessive, although they are vital. Network guide technicians may be faced with many exclusive scenarios. Be familiar with those types of situations simply in case.

Question 23. A Customer Running Windows Xp (domestic Edition) With An Antivirus Application Installed Reports That He Has Downloaded A Program From The Internet And Installed It In His Computer. After Installing The Program, He Started Receiving Emails From People He Never Knew. The Customer Removed The Program From His Computer But He Is Still Getting Those Emails. How Would You Help This Customer?

Answer :

Download the most current virus signature files and experiment this pc for viruses.

Technical Support Interview Questions
Question 24. You Are Configuring Power Management On Your Windows Xp Computer. With Acpi, Power Management Should Be Under The Exclusive Control Of:

Answer :

The Operating System

CCNA Interview Questions
Question 25. Which File Must Be Located In The Root Folder Of The Active Partition For Dual Booting Of Windows Xp And Windows Me To Boot?

Answer :

Boot.Ini

Question 26. A Customer Calls And Says He Is Unable To Get Online. He Uses A Cable Connection To Connect To The Internet On A Windows Xp Computer. You Ping 127.0.0.1 On His Computer And Get The Results That All The Packets Are Lost. What Should You Do Next?

Answer :

Rebuild the TCP/IP Stack within the customers laptop

Unix Production Support Interview Questions
Question 27. Very Frequently, Users In Your Office Put Floppy Disks In The Drives And Forget To Take Them Out. This Results In Boot-up Problems And Results In Support Requests. How Would You Stop This Computer From Looking In The A: Drive For Boot Files First?

Answer :

Change the Boot Order in BIOS.

Active Directory Interview Questions
Question 28. After Restarting Your Windows Xp (expert) Computer, Your Monitor Shows A Blank, Blue Screen. You Remember That A New Video Driver Was Just Installed. What Would Be The Best Way To Fix This Problem?

Answer :

Restart the Computer, Keep tapping on the F8 Key to go to the Windows Advanced Options Menu and choose the choice “Last Known Good Configuration” and hit the important thing.

Question 29. You Need To Dual-boot A Computer With Windows Xp And Windows Me. You Need All The Partitions To Be Accessible From Both The Operating Systems. Which File System Would You Use In This Scenario?

Answer :

FAT32

Windows Server Support Interview Questions
Question 30. What Is The Command To Convert A Fat32 File System To Ntfs? Would There Be Any Loss Of Data?

Answer :

The command is: CONVERT : /fs:NTFS. There will be no effect at the facts. (Data will be safe).But keep in mind this: if you need to convert NTFS partition back to FAT32, you will need to re-format that partition and pick the FAT32 record device.

Question 31. What Are The Features Of The Disk Defragmenter Tool In Windows Xp And Windows 2000? Does The Windows Xp Version Have Any More Features Than The Windows 2000 Version?

Answer :

The features of the Disk Defragmenter Tool are the identical in both Windows XP and Windows 2000. They are:

Enhanced Analysis Functionality
A Compression choice
Increased Defragmentation Option and an Automatic Defrag-Scheduling Option.
Question 32. You Are A Desktop Support Technician At Eqs. One Of The Customers Has Just Installed A Brand New Printer For Himself. This Customer Calls You After Some Time And Says That Every Time He Tries To Print Something, All He Gets Is Some Garbled Text. However, The Printer Prints The Test Page Fine. What Do You Think Is The Problem Here?

Answer :

The patron has set up an Incorrect Device Driver for the Printer. I might uninstall the driving force, from the WIndows Device Manager and set up the proper Device Driver for the Printer from the Disk that got here with the Printer. (If the Disk isn't to be had, I can nonetheless download an appropriate device driving force from the producer’s internet site)

Question 33. If, Upon Booting Up A Computer, You See The Error Message "keyboard Error" What Do You Think Could Be The Problem?

Answer :

It might be that

The keyboard isn't connected to the PC or
The keyboard has failed
Hardware and Networking Interview Questions
Question 34. If You Turn On A Pc And The Boot-up Process Halts And You Get The Error Message "non-gadget Disk Or Disk Error Replace And Press Any Key When Ready" What Do You Think Could Be The Problem?

Answer :

A non-bootable Floppy Disk is in the Floppy-disk power and it should be removed.

Question 35. If, Upon Booting Up A Pc, You See A Message Which Says "invalid Drive Configuration" What Do You Think Is Causing This?

Answer :

This hassle might be because of any of the subsequent conditions:

The Hard-Disk cable within the System Unit is not attached to the Controller
The Hard Disk Drive has failed
The Hard Disk Drive has no longer been partitioned.
Question 36. If You Turn On A Pc And The Boot Process Halts And You Get The Error Message " C:system32config File Missing Or Corrupt" What Is This Due To?

Answer :

The Registry Hives are corrupted. They want to be repaired.

Firewall Support Interview Questions
Question 37. A Customer Complains That He Keeps Getting The Error Message "hal.Dll Missing Or Corrupt". Which File Needs To Be Repaired/rebuilt To Rectify The Issue?

Answer :

BOOT.INI

Question 38. You Have Norton 360. When The Firewall Is Turned On, You Are Unable To Browse The Internet. But If You Turn Off The Firewall, You Are Able To Browse. What Is The First Thing You Would Do To Fix This Problem?

Answer :

Reconfigure Norton Firewall to permit Internet Explorer to get entry to the internet.

Question 39. Which Utility Is Used To Do A Software Clean Boot?

Answer :

Msconfig

Question forty. What Does A "?" Sign In Device Manager Signify?

Answer :

The tool is not established. ( You can refer to this article for more information). For extra facts on Device Manager check this article from Microsoft.

IIS ADMIN Interview Questions
Question forty one. What Is The Command To Start Windows System Restore From The Command Line?

Answer :

rstrui.Exe

Question forty two. What Does The Term Uac Stand For?

Answer :

UAC stands for User Access Control. For greater records examine this newsletter.

Desktop Support Interview Questions
Question forty three. You Are A Desktop Support Technician. A User Calls And Complains That Till Yesterday He Was Able To View His Cd Drive In His Computer. But Today When He Turned On His Computer, He Is Not Able To View The Cd-rom Drive In "my Computer". What Can Be Done To Fix This Problem?

Answer :

Open the Windows Registry Editor and Delete the Upper and Lower Filter Keys.

Question 44. A User Calls And Says That Whenever He Starts His Computer, It Boots Up Only In Safe Mode. There Is No Other Error Message. What Would You Do To Fix This Problem?

Answer :

Go to Msconfig and choose Normal Mode and Restart the Computer.

Question 45. A User Complains That Whenever He Connects Any Usb 2.Zero Device To His Computer, He Gets The Error Message "usb Device Not Recognized" What Could Be The Possible Reason For This?

Answer :

The USB Port may be faulty.

Question 46. A User Complains That He Is No Longer Able To Hear Any Sound From His Computer - After He Downloaded Some Updates From The Microsoft Website. What Could Be The Possible Reason For This?

Answer :

The Windows Audio Service is Disabled. Enable it.

Question 47. Mark Uses Windows Xp Professional And Is Connected To The Internet Directly Through A Dsl Line. He Wants To Know How He Would Enable The Filtering Of Packets And Get Rid Of The Harmful Incoming Data. What Would You Tell Him?

Answer :

Enable the Firewall

Question forty eight. A Customer Reports That His Windows Xp Professional Portable Computer Is Not Able To Connect To Any Network Resource And Is Also Not Able To Authenticate On The Network's Active Directory Domain. The Computer Was Fine Yesterday. No Other Person In The Organization Is Facing This Problem. What Is The First Thing You Would Do To Fix This Problem?

Answer :

Ask the consumer to Right-Click on the Network Connection icon and select “Repair” from the Menu.

Question 49. A Customer Has Recently Upgraded From Windows ninety eight To Windows Xp Professional. After The Upgrade, It Takes Longer For Windows, Menus, Sub-menus And Other Use Interface Features To Open. She Wants Them To Open Faster. How Can You Help This Customer?

Answer :

Use System in Control Panel and pick out the choice “Adjust for Best Performance” inside the Performance Options talk container.

Question 50. You Suspect That Your Computer Is Failing Because Of A Corrupt Master Boot Record. Which Utility Is The Best To Fix This Problem?

Answer :

Recovery Console (By Using the fixmbr command)

Question fifty one. You Performed A Parallel Installation Of Windows Xp (domestic Edition) To Resolve Certain Problems On A Customer's Computer. After Installation, The Customer Says She Can See The Previous Profile Folders In Documents & Settings But When She Tries To Open Then, She Gets An "get admission to Denied" Error. What Can You Do To Remove The "get entry to Denied" Problem?

Answer :

Boot into Safe Mode, Right-Click on the Old Profile Folder, Go to Security – Advanced and provide Ownership to the new user.

Question 52. A Customer Calls In And Says That Her Copy Of Windows Xp Went Corrupt And The Previous Technician Installed It Again Without Losing Any Data. Now When The Computer Boots Up, It Shows A Menu For A Few Seconds And Then It Boots Normally.She Wants To Get Rid Of This Menu. You Asked Her About The Menu Options And The Customer Tells You That Both The Options In The Menu Read The Same Thing Windows Xp Home. How Will You Fix This Problem So That The Menu Does Not Appear Again?

Answer :

Edit the Boot.Ini document and set the Timeout as zero (Zero) or Edit the Boot.Ini document and Remove the Second Option and set the Timeout as 0 (Zero)

Question fifty three. What Are Hard-disk Partitions?

Answer :

Partitions are used to Divide a Hard-disk force into smaller segments as required by way of the person and for better management of the gap in it.

Question fifty four. Difference Between Ram And Rom?

Answer :

RAM (Random Access Memory): is used to temporarily save information that the pc is currently operating on.

ROM (Read Only Memory): This is a Permanent type of memory storage used by computer systems for important information which in no way modifications. (Example: BIOS)

Question fifty five. What Would You Check If There Is No Sound From Your Computer? (audio Not Working)

Answer :

Check for cable connections
Check for energy to the speakers
Check for quantity manage
Check for tool drivers
Question 56. If A Customer Complains That His Computer Is Working Really Slow, What Are The Things You Would Check?

Answer :

Check if it is taking longer than standard to begin up
Check if it's miles sluggish with one / any unique application or sluggish usual.
Check for Spyware/Malware/Virus within the pc
Check the to be had Hard-Disk Drive Space inside the computer.
Question 57. What Is The Blue Screen Of Death (bsod)?

Answer :

A Blue Screen of Death (or only a Blue Screen Error) is an indication of a Critical System Problem in which the Computer freezes all collectively and does no longer respond to whatever.

To rectify this hassle, attempt Restarting the computer or Booting into Safe Mode. For more records, study this.

Question fifty eight. Why Are Device Drivers Required?

Answer :

A Device Driver (or just Driver) is a chunk of software that is required to run each Hardware Component present inside the pc.

Question fifty nine. Name One Of The Latest Computer Processors (cpu) ?

Answer :

Intel Pentium Quad Core, Intel I3, I5, I7 processors.

Question 60. What Is Ping?

Answer :

Ping is a command that checks the connectivity with an IP address. For greater study this article.

Question 61. What Is A Data Cable?

Answer :

A Data Cable is a Thin Plastic band-like cable used to attach the Data-Devices like Hard-disk drives, Floppy Disk Drives, CD/DVD-ROM drives with the motherboard. Data Cables are typically used for Data Transfer.

Question 62. What Does The Term Usb Stand For?

Answer :

USB stands for Universal Serial Bus. It allows devices to be related or disconnected from a laptop without shutting down or restarting the computer. The contemporary model of USB is two.0

Question sixty three. What Is The Difference Between Crt (cathode Ray Tube) And Lcd (flat Screen Monitors)?

Answer :

CRT Monitors: The Monitor has a image tube and uses a light-gun to focus on pixels on the display.

LCD Monitors: These monitors do not have a photograph tube and include a layer of liquid crystals on an Electronic Board.

Question 64. What Is An Ip Address?

Answer :

An IP cope with is a completely unique numerical identifier of each tool on a community. A normal IP cope with can seem like this: 216.27.Sixty one.141. To hit upon a laptop’s IP Address, visit Start – Run – Type in CMD within the Run Dialogue Box and click OK or hit <Enter> In the Command Prompt Screen that comes up, type in IPCONFIG and hit <Enter>

Question 65. What Is Dhcp?

Answer :

DHCP stands for Dynamic Host Configuration Protocol. It is used to generate & provide IP addresses to the computer systems on a community.

Question sixty six. What Is Dns?

Answer :

DNS stands for Domain Name Services – it is used to convert URLs into IP addresses and vice-versa.

Question 67. What Are Rj45 And Rj11 Connectors?

Answer :

RJ45 connectors are used for LAN/Ethernet connections and RJ11 connectors are used for Telephone Cable connections.

Question 68. What Is A Parallel Windows Installation?

Answer :

When the first installation of Windows fails in addition for some cause, another copy of Windows is established within the identical drive but in a one-of-a-kind directory (so that the purchaser can access to and backup his vintage records). This is called Parallel Installation of Windows.

Question 69. Name Some Of The Versions Of Windows Xp?

Answer :

Windows XP Home Edition, Professional, Media Center Edition, Tablet PC Edition, Mobile

Question 70. What Are The Components Needed To Setup A Basic Home Network?

Answer :

LAN Cards, LAN Cables, Router/Hub

Question 71. Difference Between A Work Group And A Domain?

Answer :

In a Workgroup, all of the computers function as Peers. But in a Domain, One laptop is the Server and the others are Clients.

Question 72. What Is The Difference Between Fat32 And Ntfs File Systems?

Answer :

NTFS lets in compression and report encryption. FAT32 does now not.
NTFS is more comfortable than FAT32
Question seventy three. What Does Boot.Ini Do?

Answer :

Boot.Ini lists all of the Operating Systems gift inside the computer and provide information approximately which walls they're located on.

Question seventy four. How Would You Access The Recovery Console In Windows?

Answer :

By booting with the Windows XP CD and following the onscreen instructions. The Recovery Console can also be hooked up to your laptop.

Question 75. What Feature Of Outlook Express Allows Multiple Customers To Send And Receive Emails, Each Using A Separate Account?

Answer :

Identities

Question 76. What Is A Link?

Answer :

A hyperlink refers back to the connectivity between  gadgets. It includes the kind of cables and protocols used so as for one device with a purpose to speak with the alternative.

Question 77. What Are The Layers Of The Osi Reference Model?

Answer :

There are 7 OSI layers: Physical Layer, Data Link Layer, Network Layer, Transport Layer, Session Layer, Presentation Layer and Application Layer.

Question 78. What Is Backbone Network?

Answer :

A spine community is a centralized infrastructure this is designed to distribute exclusive routes and records to various networks. It additionally handles management of bandwidth and various channels.

Question seventy nine. Which Feature In Ms Outlook Express Allows Different Individuals Send And Receive Emails In Ms Outlook Express Using Separate Accounts?

Answer :

The Identities function permits more than one customers to send and receive emails using separate debts.

Question 80. A Customer Running Windows Xp Home With An Antivirus Application Installed In His Computer. He Downloaded A Program From The Internet And Installed It On His Computer. After That, He Began To Receive E-mail Messages From Unknown People. The Customer Removed The Program But He Is Still Receiving The E-mail Messages. You Need Help The Customer, What Should You Instruct The Customer?

Answer :

Download the most recent virus signature documents and test his computer for viruses.

Question 81. You Are Installing A New Windows Xp Configuration And You Like To Specify Which Hal To Install. What Should You Do?

Answer :

Boot from the Windows XP CD to initiate Setup. At the factor in textual content-mode installation in which a message at the lowest of the display reads “Press F6 if you need to put in a 3rd birthday celebration SCSI or RAID driving force,” press F5.

Question 82. When You Are Configuring Power Management On Your Windows Xp,who/what Will Control The Acpi Functions?

Answer :

ACPI will be completely managed by means of The working device.

Question eighty three. Customer Gives A Call And States That He Is Unable To Get Online. He Uses A Cable Connection To Get Online On Windows Xp Operating System. You Run The Ping 127.Zero.0.1 On His Computer And Get The Result As All The Packets Are Lost. What Is The Next Step You Would Perform?

Answer :

Reset the TCP/IP stack

Question 84. Frequently, Users In Your Office Leave Floppy Disks In Drives. This Causes Problems When Users Attempt To Boot With Floppies Still In Drive And Results In A Support Request. You Want To Change The Computer From Seeking The A: Drive As The First Drive To Boot From. Which Of The Following Is The Best Way To Do This?

Answer :

Change the boot order in CMOS

Question 85. The Range Of Ip Address That Ics (internet Connection Sharing) Use By Default Is 192.168.0.1 Through 192.168.0.254. What Is The Ip Address Of The Machine On Which You Enabled The Ics Option?

Answer :

192.168.0.1

Question 86. After Rebooting Your Windows Xp Professional Computer, Your Monitor Shows A Blank Blue Screen. You Remember That A Video Driver Was Just Installed. Which Is The Best Way To Recover From This?

Answer :

Reboot and press F8. From the advanced option menu choose the “Last Known Good Configuration” alternative.

Question 87. If You Need To Dual Boot A Computer With Windows Xp ( Professional) And Windows (me) And Allow All Partitions To Be Accessible From Both Operating Systems, Which File System Should Be Used When Creating The Partitions?

Answer :

FAT32

Question 88. What Is The Difference Between The Disk Defragmenter Tool In Win Xp & Win 2000?

Answer :

None.

Question 89. Imagine You Are A Desktop Support Technician. One Of Your Customers Has Just Installed A New Printer By Himself. The Customer Later Called And Said That Whenever He Tried To Print, The Printer Only Prints Some Garbled Text. Surprisingly, Prints The Test Page Prints Normally. What Do You Think Is The Problem?

Answer :

The purchaser set up the incorrect printer motive force.

Question ninety. If You Turn On Your Computer And You Get The Message: "non-machine Disk Or Disk Error, Replace And Press Any Key When Ready", What Do You Think The Problem Is Likely Due To?

Answer :

A non-bootable floppy disk is inside the floppy-disk drive and have to be eliminated.

Question 91. You Start Up Your Computer And Get A Message Which Says "keyboard Error", What Might Be The Cause Of This Error?

Answer :

Either the keyboard is not related to the PC or it isn't working.

Question 92. If You Turn On A Pc And The Boot-up Process Halts, Giving You The Message: C:/system32/config File Missing Or Corrupt, How Would You Fix It?

Answer :

We can both repair the Windows registry hives or simply restore the Windows set up the usage of the Windows set up disc.

Question 93. If You Get An Error Message " Hall.Dll Missing Or Corrupt" Which File(s) Do You Think Is Causing The Problem?

Answer :

The mistakes is being because of corrupt a NTLDR or BOOT.INI report.

Question 94. If You Are Unable To Access And Browse The Internet When You Have The Norton 360 Firewall Turned On, But Able To Do So When It Is Turned Off, What Do You Think You Should Do To Fix This Issue?

Answer :

This difficulty can be resolved by way of configuring the Norton 360 firewall to permit get right of entry to to Internet Explorer. (By growing an exception in Norton 360 for Internet Explorer.)

Question 95. If You Are Unable To Install Windows Vista Home Premium On A Computer With A 1 Ghz Processor, 512 Mb Ram, 500 Gb Hdd What Do You Think Can Fix This Issue?

Answer :

This trouble can be solved by means of including more RAM. We need to have at the least 1GB of RAM. (Remember, the extra reminiscence you add, the greater it allows your laptop feature correctly.

Question ninety six. Which Windows Utility Helps To Clean Boot Your Pc?

Answer :

The Windows MSCONFIG utility may be used to Clean Boot a PC.

Question 97. If You See A "?" Next To Any Component In The Windows Device Manager, What Does It Mean?

Answer :

The ‘?’ in Device Manager manner that the tool isn't properly hooked up. It can also imply that the driver for a tool isn't always hooked up.

Question ninety eight. What Is The Name Of The Executable File For Windows System Restore?

Answer :

The call of the executable document for Windows System Restore is known as “Rstrui.Exe”. However, if you have to kind it inside the “Run” box, it is beneficial to use the total path for the record, that's
“C:windowssystem32restorerstrui.Exe”.

Question 99. What Do You Think The Acronym Uac Stands For?

Answer :

The acronym UAC stands for “User Account Control” (a Windows Vista feature.)

Question 100. How Do You Boot In The Recovery Console?

Answer :

We can boot as much as the Recovery Console by way of using the windows XP CD to begin up the computer and pick out then choose the option “press R to repair the Windows XP Installation”.

Question one zero one. You Shared Some Files On Your Computer. Your Friend Tried To Access The Files You Shared But Ws Unable To Do So. He Kept Getting The Error "the Network Path Was Not Found". What Do You Think Is The Problem?

Answer :

This may want to suggest that each the computers aren't at the same network. You can placed them at the same network via going for walks the network setup wizard on each the computer systems.

Question 102. If You Are Not Able To View Your Cd-rom Drive In "my Computer", What Would You Do To Fix It?

Answer :

This trouble may be fixed by using editing the Windows Registry and deleting the upper and decrease filter keys. (Caution: Always take into account to backup the registry before attempting to edit it.)

Question 103. What Would You Do If Your Computer Keeps Booting Into Safe Mode All The Time? There Are No Error Messages?

Answer :

In this case, we can take a look at if the “/SAFEBOOT” option isn't always checked in MSConfig. We additionally want to ensure that the “Normal Startup” alternative is chosen. Another issue we can do is to start up the pc to the Last Known Good Configuration (LKGC), from the Windows Advanced Boot Menu options.

Question 104. What Would You Do If You Keep Getting The Error Message "usb Device Not Recognized" When You Connect Any Usb Device To Your Computer?

Answer :

You get this mistake if either the USB drivers aren't established or the USB port(s) are not running properly.

Question one hundred and five. If There Is No Audio From Your Computer After You Have Downloaded Some Updates For Your Windows Xp Operating System From The Microsoft Website, What Do You Think Could Be The Problem?

Answer :

Check if the Windows Audio Service is disabled and if it is, allow it to fix the problem.

Question 106. How Will You Enable Packet Filtering When Your Computer Is Connected To The Internet Using A Dsl Connection?

Answer :

You can enable packet filtering in a Windows XP pc from the Advanced TCP/IP properties. Alternatively, you may also configure the Windows Firewall.

Question 107. After Upgrading To Windows Xp Professional From Windows ninety eight, The Computer Has Really Slowed Down. The Windows, Menus And Other Options Take A Long Time To Open. What Can You Do To Make Them Open Up Faster?

Answer :

Select the “Adjust for high-quality performance” option in the advanced system houses.

Question 108. Which Command Would You Use In The Recovery Console To Retrieve A Compressed File From The Hard-disk Drive?

Answer :

The command to be used here is: Expand

Question 109. Which Command(s) Would You Use To Get A List Of All Microsoft Signed Drivers On Your Computer?

Answer :

Type winmsd or msinfo32 in the command spark off, expand Software Environment after which choose “Signed drivers“.

Question 110. When Would You Normally Perform A Clean Install Of Windows Xp? Provide Any Two Circumstances?

Answer :

A “Clean” set up of Windows XP can be done either whilst the current installation needs to be absolutely eliminated and replaced or when there's no Operating System (OS) mounted within the pc.

Question 111. Frequently, Users In Your Office Leave Floppy Disks In Drives. This Causes Problems When Users Attempt To Boot With Floppies Still In Drive And Results In A Support Request. You Want To Change The Computer From Seeking The A: Drive As The First Drive To Boot From?

Answer :

Change the boot order in CMOS.

Question 112. What Extra Features Does The Disk Defragmenter Tool Have In Win Xp That The Win 2000 Version Lacks?

Answer :

A compression-choice.

Question 113. Which Of The Email Clients Support A Web Based Email Account?

Answer :

Windows Live Mail

Question 114. What Does A "?" Signify In The Device Manager?

Answer :

Device now not hooked up.

Question 115. How Do You Get To The Recovery Console With Windows Xp?

Answer :

Boot to the Windows XP CD> Press R for restore through Recovery Console

Question 116. What Does Scandisk Do?

Answer :

Scans and Repairs mistakes in your computer drives

Question 117. Which Key In Windows Xp Would You Use To Boot The Computer To Access The Windows Advanced Options Menu?

Answer :

F8

Question 118. If You Upgrade To Windows Xp Professional From Windows Xp Home And The Computer Does Not Function Properly. How Would You Remove Windows Xp Professional From The Computer?

Answer :

Uninstall it from the Add/Remove Programs

Question 119. You Need To Prevent Some Program From Starting Up At Boot. How Will You Accomplish The Task On A Windows Xp Pc?

Answer :

Msconfig -> Startup -> Uncheck unwanted packages.

Question 120. How Will You Do A System Restore In Windows Xp From Command Prompt?

Answer :

Run> CMD> C:windowssystem32restorerstrui.Exe

Question 121. What Should Be The First Step In Case We Get The Error "primary Hdd Not Found"?

Answer :

Check whether HDD is detected in BIOS

Question 122. To Install Usb Devices That Are Plug And Play Compliant Using Win Xp?

Answer :

Just plug the device in and it'll be detected routinely even with out restarting the computer.

Question 123. The Motherboard On Your Windows Xp System Is Bad And You Have It Replaced. After Installing The New Motherboard, Your System Continuously Reboots After Post When Loading Windows. How Do You Correct This?

Answer :

Repair the set up through booting from the CD ROM and pressing R for repair.

Question 124. Which Are The Two Devices You Need To Connect To The Internet?

Answer :

Modem and community card.

Question 125. How Can We Check Version Of Internet Explorer ?

Answer :

Help>approximately net Explorer

Question 126. What Is The Default Browser That Comes With Windows Xp To Browse The Internet ?

Answer :

None of the above

Question 127. What Does Isp Stand For ?

Answer :

Internet Service Provider

Question 128. What Do You Understand By Html ?

Answer :

Hypertext markup language

Question 129. What Do You Understand By Ftp ?

Answer :

File switch protocol.

Question one hundred thirty. Net Meeting Is A ____________________ Program From Microsoft?

Answer :

Chatting and conferencing

Question 131. When You Try To Boot The Computer, You Get The Error Message: Non- System Disk Or Disk Error. What Is The Most Likely Cause Of This Error Message ?

Answer :

You left a non-bootable disk inside the floppy pressure.

Question 132. Donna Boots Up His Computer And, After A Brief Pause, It Produces Two Short Beeps. However The Boots Up Fine. What Is Wrong With His System ?

Answer :

Nothing is incorrect . In some computers two quick beeps suggest a successful POST.

Question 133. What Is The Maximum Segment Length Of A 100base-fx Network?

Answer :

The maximum allowable period for a community phase the usage of 100Base-FX is 412 meters. The maximum period for the entire network is five kilometers.

Question 134. What Is Mesh Topology?

Answer :

Mesh topology is a setup in which every device is attached directly to every different device at the network. Consequently, it requires that each device have at the least  network connections.

Question a hundred thirty five. What Is Ipv6?

Answer :

IPv6 , or Internet Protocol version 6, became advanced to replace IPv4. At gift, IPv4 is getting used to manipulate internet visitors, however is expected to get saturated inside the close to future. IPv6 changed into designed to overcome this difficulty.

Question 136. What Is One Basic Requirement For Establishing Vlans?

Answer :

A VLAN requires devoted system on every end of the relationship that permits messages getting into the Internet to be encrypted, in addition to for authenticating customers.

Question 137. When It Comes To Networking, What Are Rights?

Answer :

Rights consult with the legal permission to perform precise actions on the network. Each user at the network may be assigned character rights, relying on what have to be allowed for that consumer.

Question 138. What Protocols Fall Under The Tcp/ip Internet Layer?

Answer :

There are four protocols which are being managed by way of this layer. These are ICMP, IGMP, IP and ARP.

Question 139. What Is The Role Of Ieee In Computer Networking?

Answer :

IEEE, or the Institute of Electrical and Electronics Engineers, is an agency composed of engineers that issues and manages standards for electrical and digital gadgets. This includes networking devices, network interfaces, cablings and connectors.

Question a hundred and forty. What Is Sneakernet?

Answer :

Sneakernet is assumed to be the earliest shape of networking wherein records is bodily transported the usage of detachable media, which include disk, tapes.

Question 141. Explain Profile In Terms Of Networking Concept?

Answer :

Profiles are the configuration settings made for each person. A profile can be created that places a user in a group, as an example.

Question 142. How Does Dynamic Host Configuration Protocol Aid In Network Administration?

Answer :

Instead of getting to go to each patron pc to configure a static IP deal with, the community administrator can apply dynamic host configuration protocol to create a pool of IP addresses referred to as scopes that may be dynamically assigned to customers.

Question 143. What Can Be Done To Fix Signal Attenuation Problems?

Answer :

A commonplace way of managing the sort of trouble is to use repeaters and hub, because it will help regenerate the signal and therefore prevent signal loss. Checking if cables are properly terminated is likewise a should.

Question one hundred forty four. When Troubleshooting Computer Network Problems, What Common Hardware-associated Problems Can Occur?

Answer :

A massive percentage of a network is made up of hardware. Problems in these regions can variety from malfunctioning hard drives, broken NICs and even hardware startups. Incorrectly hardware configuration is likewise one of those culprits to investigate.

Question a hundred forty five. What Is One Advantage Of Mesh Topology?

Answer :

In the occasion that one hyperlink fails, there will constantly be every other to be had. Mesh topology is absolutely one of the most fault-tolerant community topology.

Question 146. What Are The Different Technologies Involved In Establishing Wan Links?

Answer :

Analog connections – the use of traditional telephone traces; Digital connections – the usage of virtual-grade phone lines; switched connections – the usage of multiple sets of links between sender and receiver to transport records.

Question 147. What Do Mean By Tunnel Mode?

Answer :

This is a mode of data alternate wherein  communicating computer systems do now not use IPSec themselves. Instead, the gateway this is connecting their LANs to the transit network creates a digital tunnel that makes use of the IPSec protocol to at ease all communication that passes through it.

Question 148. Explain The Importance Of Authentication?

Answer :

Authentication is the process of verifying a user’s credentials before he can log into the network. It is usually finished the use of a username and password. This gives a secure means of limiting the access from undesirable intruders on the community.

Question 149. How Are Ip Addresses Arranged And Displayed?

Answer :

IP addresses are displayed as a series of four decimal numbers that are separated with the aid of period or dots. Another term for this association is the dotted decimal format. An instance is 192.168.One zero one.2

Question one hundred fifty. What Is The Importance Of Encryption On A Network?

Answer :

Encryption is the manner of translating statistics right into a code that is unreadable with the aid of the user. It is then translated again or decrypted again to its normal readable layout the usage of a mystery key or password. Encryption help ensure that statistics that is intercepted midway might continue to be unreadable due to the fact the consumer has to have the appropriate password or key for it.

Question 151. What Is Multicast Routing?

Answer :




CFG