YouTube Icon

Interview Questions.

Top 100+ Mu Sigma Aptitude Interview Questions And Answers - May 31, 2020

fluid

Top 100+ Mu Sigma Aptitude Interview Questions And Answers

Question 1. The Average Age Of A Man And His Son Is 28 Years. The Ratio Of Their Ages Is 3 :1 Respectively. What Is The Man's Age ?

Answer :

Total sum of guy's age & his son's age =28 — 2 = 56 Now, the Ratio in their a long time is three : 1.Therefore, Man's age = (three/four) — 56 = 42

Question 2. A Basket Contains 3 Blue, five Black And three Red Balls. If three Balls Are Drawn At Random What Is The Probability That All Are Black ?

Answer :

Ways of selecting 3 black balls out of 5 - 5C3 Total ways of choosing 3 balls - 11C3 The required opportunity = (5C3 / 11C3 ) = (10/a hundred sixty five) = (2/33)

Aptitude Interview Questions
Question 3. The Ratio Of The Capacity To Do Work Of A And B Is 3 : 2. If They Together Can Complete A Work In 18 Days, Then How Long Does A Take To Complete The Work Alone ?

Answer :

Let A and B take 3x and 2x days to finish the work

1/3x+1/2x=1/18 ;x=15

So A will take 45 days.

Question 4. How Many Integers Are There Between 300 And 600 That Are Divisible By nine ?

Answer :

The sequence is 306,... 594

594=306+(n-1)9 ⇒288=(n-1)9n=33

Question 5. A, B, C And D Are Four Consecutive Odd Numbers And Their Average Is 42. What Is The Product Of B And D ?

Answer :

As there are As diff. Is identical so common should lie between B and C so B is forty one & C is 43 so D should be 45 as we need to locate the made from B and D so it would be 1845.

Wipro Aptitude Interview Questions
Question 6. Two Taps Can Separately Fill A Cistern 10 Minutes And 15 Minutes Respectively And When The Waste Pipe Is Open, They Can Together Fill It In 18 Minutes. The Waste Pipe Can Empty The Full Cistern In?

Answer :

1/10 + 1/15 - 1/x = 1/18

x = 9

Question 7. Two Pipes A And B Can Fill A Cistern In 20 And 30 Minutes Respectively, And A Third Pipe C Can Empty It In 40 Minutes. How Long Will It Take To Fill The Cistern If All The Three Are Opened At The Same Time?

Answer :

1/20 + 1/30 - 1/forty = 7/120

120/7 = 17 1/7

ABB Group Aptitude Interview Questions
Question 8. Which Letter Should Be In Place Of Question Mark B C D A E C F A ?

Answer :

A=1,B=2,C=3--------z=26

so now B+C+D= 2+three+four=9

A+E+C = 1+5+three = 9

So, F+A+? = 9 

=> 6+1+? = 9

Question nine. Two Goats Are Tied With A Rope Of Length 40m Outside Of A Rectangular Shed Of Dimensions 50m X 30m. The Goats Are Tied To Different Corners Which Lie On The Opposite Ends Of A Diagonal Of The Shed. What Is The Area In Which The Two Goats Can Eat Grass, If They Choose Not To Eat In The Common Approachable Area?

Answer :

Given rope of period = 40m (radius) 

Area of semi circle =(pi*r^2)/2 = (1600 * pi)/2 = 800*pi ---(1)

Area of sector circle = (1/2 * 800 * pi) = 400*pi ----- (2)

Area of area is = r*r*(pi/2)/2 = 25*pi ----- (3)

By including above eq. (1) (2) & (three)

Total area = 1225*pi

As per quesiton there are 2 goats

so area = 1225*pi*2 = 2450pi

VMware Aptitude Interview Questions
Question 10. In A Society Of 80 Resident Families Who Subscribe Newspapers, 60% Of Them Subscribe The Hindu Newspaper, 80% Of Them Subscribe Regional Language Newspaper And 70% Of Them Subscribe Toi. How Many Families Could, At The Least, Be Subscribing To All The Three Newspapers ?

Answer :

Total no. Of families who take newspaper=80

Hindu newspaper = 60% = (80*60/100) = 48

Regional newspaper = 80% = (eighty*eighty/100) = sixty four

TOI newspaper = 70% = (70*eighty/one hundred) = 56

Find commonplace families take H.C.F (forty eight,64,56) = 8

Therefore,(8/80)*one hundred=10%

So, common households who take all newspaper = 10%.

Question 11. What Is The Simplified Result Of Following The Steps Below In Order ?

Answer :

X2-X-6=zero

(x-three)(X+2)=zero

X=3,-2

Value Labs Aptitude Interview Questions
Question 12. A Father Is 30 Years Older Than His Son However He Will Be Only Thrice As Old As The Son After 5 Years What Is Father's Present Age ?

Answer :

Lets assume son's age = x

So, father's age = x + 30

After 5 years:

Son's age = x + five

Father's age = x + 35

In 5 years the daddy is three times as antique as his son so:

3(x + 5) = x + 35

x = 10

So, cutting-edge father's age = 40 Years.

Aptitude Interview Questions
Question thirteen. A Person Travels In A Car With Uniform Speed. He Observes The Milestone,which Has 2 Digits. After One Hour He Observes Another Milestone With Same Digits Reversed. After Another Hour He Observes Another Milestone With Same 2 Digits Separated By zero. Find The Speed Of The Car ?

Answer :

Let 10'splace digit is x and unit's region digit y

First milestone : 10x+y

Second milestone : 10y+x

Third milestone: 100x+y

Since the speed is uniform so

Distance covered in first Hr = Distance covered in Second Hr

(10y+x)-(10x+y) = (100x+y)-(10y+x)

By fixing,

y=6x 

however on account that x and y are digits so best feasible combination is x=1 and y=6,

So average velocity = forty five Kmph

Question 14. If Log 0.317=zero.3332 And Log 0.318=zero.3364 Then Find Log zero.319 ?

Answer :

log zero.317=0.3332 and log zero.318=zero.3364

then

log zero.319=log0.318+(log0.318-log0.317)

=0.3396

Question 15. There Are eight People, F, G, H, J, K, L, M, And N. 2 Groups Are To Be Formed. F Will Always Go With J. G And M Will Never Go Together. H Will Always Go With L. N Will Always Go With G. What Are The Two Groups To Be Formed ?

Answer :

eight human beings specifically F,G,H,J,K,L,M,and N respectively.

Now we must form 2 groups

1st condition: F will continually go along with J

Meaning: F and J always lie in equal group. ............(i)

2d situation:G and M will in no way go collectively.

Meaning: G and M usually lie in different businesses. .........(ii)

third circumstance:H will continually go along with L.

Meaning:H and L usually lie in identical institution. .............(iii)

4th condition:N will constantly go together with G.

Meaning:N and G constantly lie in identical group. ..........(iv)

According to (i),(ii),(iii),and (iv)

2 businesses may be fashioned in following 2 methods

1st Way

Group 1: F, J, G, N

Group 2: M, K, H, L

2nd Way

Group 1: F, J, M, K

Group 2: G, N, H, L

Abaxis Aptitude Interview Questions
Question 16. A, B, C And D Go For A Picnic. When A Stands On A Weighing Machine, B Also Climbs On, And The Weight Shown Was 132 Kg. When B Stands, C Also Climbs On, And The Machine Shows one hundred thirty Kg. Similarly The Weight Of C And D Is Found As 102 Kg And That Of B And D Is 116 Kg. What Is D's Weight ?

Answer :

A+B=132

B+C=130

C+D=102

B+D=116

A+2B+C=262

B+C+2D=218

A+B-2D=44

132-2D=forty four

D=forty four

Question 17. A Cylinder Is 6 Cms In Diameter And 6 Cms In Height. If Spheres Of The Same Size Are Made From The Material Obtained, What Is The Diameter Of Each Sphere ?

Answer :

The extent of the cylinder is Pi x r^2 x h = Pi x 3^2 x 6 = 54Pi 

Volume of a cylinder is 4/three x Pi x r^three 

Now 54Pi = 12 x 4/three x Pi x r^3 

54 = sixteen x r^3 

r^three = 54/16 = 27/eight 

r = three/2 

Therefore diameter is 3 cms

Yahoo Aptitude Interview Questions
Question 18. A Survey Of A Village Showed That 1 / 10 Of The Total Population Speak Neither Hindi Nor English. 1 / 5 Of Them Cannot Speak English And 3 / 7 Of Them Cannot Speak Hindi. What Percentages Of People Know Only One Language ?

Answer :

people who can speak English = 1 - (1/five) = four/5

individuals who can communicate Hindi = 1 - (3/7) = 4/7

persons who can talk any or both = 1 - 1/10 = 9/10

so total humans talk each = 4/5 + 4/7 - 9/10 = 33/70

persons talk any = 1 - 33/70 - 1/10 = three/7

% = 300/7% = forty two.86%

Wipro Aptitude Interview Questions
Question 19. If A - B = three And A^2 + B^2 = 29, Find The Value Of Ab

Answer :

2ab = (a^2 + b^2) - (a - b)^2

= 29 - nine = 20

ab = 10.

Question 20. 2 Containers Labeled A And B Are Filled With Red And Blue Marbles In Given Quantities: - Container Red Blue A 6 4 B 60 forty Each Container Is Shaken Vigorously. After Choosing 1 Of The Container, Without Looking, Draw Out A Marble. From Which Container You Have The Max Probability Of Choosing A Blue Marble?

Answer :

If any person pick field A then prob = (half of)*(4/10)=1/5

If anybody select container A then prob = (half of)*(40/a hundred)=1/5

SAP Aptitude Interview Questions
Question 21. Below Is A Pseudo Code Read X While(x < 60) Write X X = X*3

Answer :

The last number in the sequence is 54, what has the user entered as the initial value of x

Given Last value int seq. = 54.

And in every Loop result multiplied By 3.

So By Backward Approach

54/3=18 => 18/three=6

=> 6/three=2.

So, The Starting Value Is 2

Question 22. If M^2+m^-2=23;then What Is The Value Of M^3+m^-three ?

Answer :

m^2+m^-2=23

=> (m + m^-1)^2 - 2 = 23

=> (m + m^-1) = 5

m^3+m^-3 = (m + m^-1)^3 - 3(m + m^-1) = 5^three - 3*five = a hundred and ten

Question 23. If M=2- _/3 Find The Value Of:

Answer :

(m^6+m^5+m^four+1)/m^three

m = (2 - ?3)

=> 1/m = (2 + ?3)

(m^6+m^five+m^4+1)/m^3

= m^three + m^2 + m + 1/m^3

= (m + 1/m)^three - three(m +1/m) + m(m+1)

= 4^three - three*4 + (2-?Three)(3-?Three)

= 64 - 12 + nine - 5?Three

= (61 - five?3)

Oracle Aptitude Interview Questions
Question 24. The Ratio Of The Ages Of Swati And Varun Is 2 : five, After 8 Years, Their Ages Will Be In The Ratio Of 1 : 2. The Difference In Their Present Ages (in Years) Is ?

Answer :

Let Swati's age = 2X and Varun's age = 5X

(2X + eight)/(5X + eight) = half => X = 8

Swati's age = sixteen years

and Varun's age = 40 years

Difference of their ages = 24 years.

ABB Group Aptitude Interview Questions




CFG