Interview Questions.

Top 100+ Microsoft Windows 2000 Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Microsoft Windows 2000 Interview Questions And Answers

Question 1. Explain Hidden Shares ?

Answer :

Hidden or administrative shares are percentage names with a greenback signal ($) appended to their names. Administrative shares are generally created mechanically for the foundation of each drive letter. They do now not show in the community browse list.

Question 2. How Do The Permissions Work In Windows 2000? What Permissions Does Folder Inherit From The Parent ?

Answer :

When you combine NTFS permissions based on users and their institution memberships, the least restrictive permissions take priority. However, express Deny entries usually override Allow entries.

Windows ninety five Interview Questions
Question three. Why Can’t I Encrypt A Compressed File On Windows 2000 ?

Answer :

You can either compress it or encrypt it, but no longer both.

Question 4. If I Rename An Account, What Must I Do To Make Sure The Renamed Account Has The Same Permissions As The Original One ?

Answer :

Nothing, it’s all maintained mechanically.

Windows Communication Foundation (WCF) Tutorial
Question 5. What’s The Most Powerful Group On A Windows System ?

Answer :

Administrators.

Windows Administration Interview Questions
Question 6. What Are The Accessibility Features In Windows 2000 ?

Answer :

StickyKeys, FilterKeys Narrator, Magnifier, and On-Screen Keyboard

Question 7. Why Can’t I Get To The Fax Service Management Console ?

Answer :

You can most effective see it if a fax has been mounted.

Windows 10 Tutorial Windows XP Interview Questions
Question eight. What Do I Need To Ensure Before Deploying An Application Via A Group Policy ?

Answer :

Make certain it’s both an MSI report, or contains a ZAP record for Group Policy.

Question 9. How Do You Configure Mandatory Profiles?

Answer :

Rename ntuser.Dat to ntuser.Guy

Windows8 Interview Questions
Question 10. I Can’t Get Multiple Displays To Work In Windows 2000

Answer :

Multiple presentations have to use peripheral connection interface (PCI) or Accelerated Graphics Port (AGP) port devices to paintings nicely with Windows 2000.

Windows 10 Development Tutorial
Question 11. What’s A Maximum Number Of Processors Win2k Supports ?

Answer :

2

Windows 7 Interview Questions
Question 12. I Had Some Ntfs Volumes Under My Windows Nt Installation. What Happened To Ntfs After Win 2k Installation ?

Answer :

It got upgraded to NTFS five

Windows ninety five Interview Questions
Question thirteen. How Do You Convert A Drive From Fat/fat32 To Ntfs From The Command Line ?

Answer :

convert c: /fs:ntfs

Question 14. Explain Apipa ?

Answer :

Auto Private IP Addressing (APIPA) takes effect on Windows 2000 Professional computer systems if no DHCP server may be contacted. APIPA assigns the pc an IP cope with inside the variety of 169.254.Zero.0 thru 169.254.255.254 with a subnet masks of 255.255.Zero.Zero.

Question 15. How Does Internet Connection Sharing Work On Windows 2000 ?

Answer :

Internet Connection Sharing (ICS) uses the DHCP Allocator service to assign dynamic IP addresses to clients at the LAN in the variety of 192.168.Zero.2 thru 192.168.0.254. In addition, the DNS Proxy service becomes enabled while you put in force ICS.

Windows Communication Foundation (WCF) Interview Questions
Question sixteen. What Is The Use For Dhcp ?

Answer :

DHCP is used for the DHCP servers, personal computers can get their configuration from a DHCP server on an IP configuration. The server is aware of nothing approximately the non-public computers till they make a request for statistics. Usually the most common information sent is IP deal with and DHCP is used to make a big network administration simpler.

Question 17. How Can We Switch The Roles In An Active Directory?

Answer :

Switching or transferring roles in an Active Directory may be made with the usage of Ntdsutil.Exe.

Windows CE .NET Interview Questions
Question 18. What Is The Purpose Of A Stub Zone Dns ?

Answer :

The replica of a quarter that has only the wished sources for locating the authoritative DNS servers in that precise area (DNS= Domain Name Servers) is called a Stub sector. It additionally resolves names for DNS namespaces, element required while names must be resolved from two exceptional DNS namespaces. The Stub area contains: the master server’s IP that is used for updating the Stub region and the SOA (Start of Authority), the NS (name server) and the glue A delegated quarter data.

Windows Administration Interview Questions
Question 19. Does A Windows Administrator Have To Be Critical ?

Answer :

Yes and I can provide an explanation for how. A gadget administrator is liable for an entire network because of this he/she need to take care of more than one things in the identical time which is not an smooth assignment. In order to reap this, an administrator have to have excessive agency skills and a high technical knowledge and he/she have to save you the issues from going on in order that he/she gained’t must be pressured to fix them.

Question 20. In What Way Is Forward Lookup Zone Different From The Reverse Lookup Zone In Dns ?

Answer :

There is one distinction between these two: the forward lookup approach call to IP and reverse lookup way IP to name.

Wintel Administrator Interview Questions
Question 21. As A System Administrator Can You Make Backup And Recovery Of Data ?

Answer :

This is a obligation that any gadget administrator must have anticipate as a fundamental skill. Of direction there are many forms of backup that may be made but all ought to be acknowledged for a successful profession.

Question 22. What Is The Meaning Of Dhcp And What Is The Port Used By It To Work ?

Answer :

DHCP or Dynamic Host Configuration Protocol has the ability to assign an IP mechanically, this is done in fact via the server and has a number variety. When the system begins an IP is assigned routinely. The DHCP server has port variety sixty eight, at the same time as the customer has 67.

Question 23. Can You Ensure An Updated System All The Time And Perform Market Research ?

Answer :

Staying up to date is another sturdy point of a professional administrator, technology evolves and we need to hold up with the waft, otherwise we can’t do our activity in a professional manner. Market studies is the key to an up-to –date paintings.

Windows Server Administration Interview Questions
Question 24. What Are The Advantages Or Disadvantages Of Using Dhcp ?

Answer :

The advantage is that the DHCP server configures all IP’s mechanically and the drawback is that when you receive a brand new IP cope with the device call remains the identical because of its association with the IP. It’s not a actual hassle however whilst somebody tries to access the gadget via its call it grow to be one.

Windows XP Interview Questions
Question 25. Are You Familiar With Monitoring ?

Answer :

Yes, tracking is a base activity of a machine administrator, he/she manages all the get right of entry to rights and the server area, protection of the consumer bills is one of the maximum critical things here. Also an administrator must make sure that the person’s pastime doesn’t affect in any manner the integrity of the server.




CFG