Interview Questions.

Top 100+ Microsoft Visual C++ Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Microsoft Visual C++ Interview Questions And Answers

Question 1. Explain About The Function Regex?

Answer :

This defines a template to parse sure normal expressions. It also defines numerous classes and capabilities to search text that is matching a ordinary expression item. There are many declarations, kind definitions, template capabilities, and operator.

Question 2. Explain About Regex_search Function?

Answer :

Regex_search characteristic searches for a everyday expression. A actual characteristic is again best while the hunt in its operand collection succeeds. It also defines the diverse capture organizations in the ordinary expression. Some of the parameters are alloc, Elem, RXtraits, and so on.

Windows Communication Foundation (WCF) Interview Questions
Question 3. Discuss About The Stack Based Buffer Over Run Detection In Vc++?

Answer :

Stack based buffer over run protects the program from executing malicious code. Function epilogue code tests the lower back cookie for similarity if there may be a mismatch it stops executing the code. It also movements across the stack which makes the information corruption tougher. These functions are present in Visual C++ 2005. It also mitigates various buffer over runs through reminiscence decrease.

Question 4. Describe About Unordered_map?

Answer :

Unordered_map defines box template training together with unordered map and unordered multimap template. Under declarations unordered map Class and unordered multimap magnificence are defined. These instructions store hash table.

Windows Communication Foundation (WCF) Tutorial
Question five. Can We Declare A Static Function As Virtual?

Answer :

The virtual feature mechanism is used at the precise item that determines which digital feature to name. Since the static features are not any way related to objects, they can't be declared as virtual.

Windows CE .NET Interview Questions
Question 6. What Are All The Situations Where The /gs Compiler Is Not Applied?

Answer :

These are the subsequent conditions where /GS compiler isn't applied.

When features do no longer contain a buffer
When optimizations is not enabled
It is obvious when features are defined to have a variable argument listing it can not create a static cookie.
If functions are marked with a naked key-word consisting of (C++) etc a GS compiler can not be created.
Question 7. State Some New Features Which Are Incorporated Into Microsoft Visual C++ 2008?

Answer :

Some of the brand new capabilities that are delivered to VC++ are a large set of new MFC instructions so one can without a doubt help in building contemporary consumer interfaces. TR1 is the important addition to the percent of VC++. This additionally has new person interface, adjustable panes, and aid for Microsoft workplace ribbon, controls, dialog containers and home windows.

Microsoft Foundation Class Library (MFC) Tutorial Microsoft Foundation Class Library (MFC) Interview Questions
Question eight. Explain About Cframewnd?

Answer :

MFC has an in depth set of lessons found in its library out of which CFrameWnd is one of these. This is a completely vital magnificence and it's miles used often. User defined instructions can be created by means of CFrameWnd. To create a home windows frame CFrameWnd affords magnificence

Question 9. Explain About Tuple In Visual C++?

Answer :

Tuple defines instances of items in various types. Declarations, template features and features are defines in tuples. In magnificence there are three elements they're tuple elegance, tuple size Class and tuple element Class are described in Visual C++.

Advanced C# Interview Questions
Question 10. Explain About Typedef?

Answer :

 A kind predicate takes one or extra arguments and it's miles a template. If a type predicate is proper it is publicly derived directly or in a roundabout way from authentic type def. In case it is false it's miles publicly derived from fake kind def.

Question 11. Explain About Frames?

Answer :

Frame describes about the borders, dimensions and region of the window. Two forms of MFC applications are gift which use a body. Application using frames use a concept referred to as Document/View architecture. This architecture lets in a sure application to be present in packages.

Win32 Api Interview Questions
Question 12. What Is The Disadvantage Of A Template Function?

Answer :

A template function cannot be dispensed within the obj form. This is because, fuction with which parameters the template feature goes to be known as is determined on the run time best. Therefore an obj form of a template characteristic cannot be made with the aid of simply compiling it.

Windows Communication Foundation (WCF) Interview Questions
Question 13. Explain About Utility?

Answer :

Utility function has numerous general templates and can be used in Standard template library. Some of them are tuple detail Class that is used to wrap the form of pair detail. Get function is used to get an element from the pair object. Tuple length class wraps the pair element remember.

Question 14. Explain About Cwinthread Class?

Answer :

If you need to provide a window to an utility it is imperative to create a thread which may be performed using CWinThread. A public member variable is used with CWinThread is m_pMainWnd. The predominant benefit which you could get whilst the use of this thread, it terminates the application with none hassles.

Question 15. Explain About Initapplication()?

Answer :

To show an output for a sure application programmers have to use InitApplication() technique. InitApplication is a Boolean method. This characteristic outputs a true if an application receives succeeded. If it did no longer be triumphant it shows a fake command. Applications rely on this approach to display a sure o/p.

C++ Multithreading Developer Interview Questions
Question 16. What Is Carchive Class Does?

Answer :

This class allows to do the serialization and de-serialisation. Storing of objects from and to disk storage. The CArchive elegance lets in consumer to store a complex items to the everlasting garage (normally disk storage) binary layout. This objects persists after those objects are deleted. Later you may load the items from permanent storage, reconstituting them in memory. 

Question 17. What Is The Use Of Afx_manage_state ?

Answer :

MFC makes use of the aid take care of of the primary utility to load the aid template. If you have got an exported feature in a DLL, consisting of one which launches a dialog box inside the DLL, this template is honestly saved within the DLL module. You need to interchange the module state for the correct cope with for use. You can do this by using adding the following code to the beginning of the feature:

AFX_MANAGE_STATE(AfxGetStaticModuleState( ));

This swaps the cutting-edge module kingdom with the nation lower back from AfxGetStaticModuleState until the end of the contemporary scope.

Standard Template Library (STL) Interview Questions
Question 18. What Problem Does The Namespace Feature Solve?

Answer :

Multiple vendors of libraries would possibly use not unusual worldwide identifiers causing a call collision whilst an software attempts to hyperlink with two or more such libraries. The namespace feature surrounds a library?S outside declarations with a completely unique namespace that removes the ability for those collisions.

Windows CE .NET Interview Questions
Question 19. Explain About Vc++?

Answer :

Microsoft visual C++ enables programmers and developers to create home windows and .NET based totally applications. This also facilitates in developing programs for net, windows primarily based packages, solutions for skinny and clever client based mobile devices. It is used for developing packages for home windows API, .NET framework, and so forth.

Question 20. Name Some Important Features Of Vc++?

Answer :

Some of the vital functions of VC++ are as follows:

Smart hints
New containers
Expression parsing
Polymorphic feature wrappers
Type trends and complicated random number mills.
Visual Source Safe Interview Questions
Question 21. What Is The Difference Between Struct And Class?

Answer :

There are few variations:

All individuals of struct are public.
Default inheritance for struct is public, in which as for sophistication the default inheritance is personal.




CFG