Interview Questions.

Top 100+ Master Data Management Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Master Data Management Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Sap Master Data Management ?

Answer :

SAP Master Data Management (SAP MDM) permits records integrity throughout the business community, in a heterogeneous IT landscape. SAP MDM enables to define the enterprise network environment based totally on generic and industry precise commercial enterprise elements and related attributes - referred to as grasp statistics. Master records, as an example, cover enterprise associate information, product masters,product structures, or technical asset records.

SAP MDM enables the sharing of harmonized master information, previously trapped in multiple structures, and ensures go gadget information consistency no matter bodily gadget area and dealer. It helps to align master information by imparting offerings that understand identical grasp records objects and keep them steady. In addition, it allows the federation of commercial enterprise strategies, by providing consistent distribution mechanisms of grasp data items into other systems, inside the business enterprise and across corporation obstacles.

Question 2. What Are Sap Mdm's Major Benefits ?

Answer :

SAP MDM: Helps agencies leverage already committed IT investments since it enhances and integrates into their existing IT landscape. Reduces standard records maintenance expenses by means of stopping more than one processing in one of a kind systems. Accelerates procedure execution by means of providing state-of-the-art statistics distribution mechanisms to connected packages.

Ensures statistics consistency and accuracy, and consequently reduces mistakes-processing charges that rise up from inconsistent master information. Improves corporate choice-making procedures in strategic sales and buying by using supplying up to date facts to every person.

SAP MM Interview Questions
Question 3. What Are The Mdm Business Scenarios ?

Answer :

Master Data Consolidation
Master Data Harmonization
Central Master Data Management
Rich Product Content Management
Customer Data Integration
Global Data Synchronization
Question 4. What Is Master Data Consolidation ?

Answer :

In Master Data Consolidation situation, users wield SAP NetWeaver MDM to gather master statistics from numerous systems at a principal location, stumble on and easy up reproduction and identical gadgets, and manipulate the local item keys for move-machine verbal exchange.

SAP MM Tutorial
Question five. What Is Master Data Harmonization ?

Answer :

In Master Data Harmonization state of affairs complements the Master Data Consolidation scenario by forwarding the consolidated master records records to all related, far flung systems, as a result depositing unified, notable facts in heterogeneous device landscapes. With this scenario, you may synchronize globally relevant information across your gadget landscape.

Customer Relationship Management Interview Questions
Question 6. What Are All The Capabilities And Functions Of Sap Netweaver Mdm ?

Answer :

SAP NetWeaver MDM is used to aggregate master statistics from across the entire gadget panorama (together with SAP and non-SAP structures) into a centralized repository of consolidated statistics. High facts great is ensured via syndicating harmonized grasp records this is globally relevant to the subscribed packages. A organization's pleasant standards are supported by using ensuring the crucial manage of grasp facts, which include maintenance and storage.

Question 7. What Are All The Mdm Functional Components ?

Answer :

Import Server, Syndication Server, Console, Import manager, Data manager, Syndicator, Publisher etc.

Customer Relationship Management Tutorial Oracle Data Integrator (ODI) Interview Questions
Question eight. What Is Parametric Import ?

Answer :

Parametric Import is a brand new and substantially greater green approach to uploading and transforming data this is conceptually much like parametric search. Parametric import lists the entire set of awesome values for every area inside the source facts.

Question nine. Can't You Achieve All This By Using Today's Eai And/or Etl Applications ?

Answer :

EAI gear provide the relationship between special structures at the technical layer to ensure message coping with, semantic mapping, routing and queuing of facts. ETL tools provide comparable capability however are commonly deployed less as a message handling layer and greater as a batch-oriented, large volume integration mechanism.

As a constructing block of the SAP NetWeaver platform, SAP MDM leverages the technique integration talents of SAP's Exchange Infrastructure (SAP XI), however, similarly, additionally provides services for content material consolidation, information harmonization, crucial protection and controlled facts distribution consistent with the enterprise manner semantics.

Data analyst Interview Questions
Question 10. Is Sap Mdm An Xapp ?

Answer :

No. SAP MDM is a building block of the SAP NetWeaver platform. SAP MDM can be licensed and used stand-by myself in heterogeneous environments as well as along side different mySAP.Com solutions or xApps in destiny.

Question 11. Is Sap Mdm An Extension Of My Sap Plm ?

Answer :

No. SAP MDM may be used at the side of mySAP answers which includes mySAP PLM or non-SAP solutions.

Informatica MDM Interview Questions
Question 12. Why Is Sap Mdm Part Of Sap Netweaver ?

Answer :

SAP NetWeaver is an integration and application platform that allows unify and align people, facts and commercial enterprise procedures throughout technology and agencies. SAP Master Data Management (MDM) is a constructing block of SAP NetWeaver to allow records integrity across the commercial enterprise community and to facilitate a higher communication of statistics across a heterogeneous IT landscape.

SAP MM Interview Questions
Question thirteen. What Prompted Sap To Begin Development Of Sap Mdm ?

Answer :

Integration is the key to achievement in enterprise. And considering the fact that heterogeneous machine landscapes are commonplace these days, best organizations with continuous strategies and most useful get entry to to regular facts can cozy themselves a decisive aggressive benefit. The primary precept at the back of this is the availability of dependable and steady grasp data.

Question 14. Is Sap Late To This Market ?

Answer :

No. There are a few packages introduced within the market these days, which might be addressing parts of the solution. However those answers are generally constrained to business companion records simplest and do no longer cope with the procedure integration wishes to maintain and distribute the harmonized grasp data.

SAP is the simplest provider that gives a wide and diverse connectivity and enterprise content material developed via SAP and its accomplice community, based on SAP's intimate, longstanding know-how of comprehensive enterprise approaches in extra than 20 industries. This business content shortens the improvement cycle for clients and drives down the price of integration tasks.

Question 15. When Will Sap Mdm Become Available? How Will It Be Priced ?

Answer :

Customer ramp-up is scheduled to begin in September 2003. It might be priced one by one as an engine, primarily based on the number of controlled information items inside the linked systems.

Sap Mm Cin Interview Questions
Question 16. How Will Sap Mdm Be Implemented ?

Answer :

Implementation offerings will be provided via SAP's Global Professional Services Organization as well as collectively with selected machine integrators.

Question 17. Will This Solution Replace The Existing Master Data Distribution Techniques Between My Sap Crm And Sap R/3 (sap Bc, Crm Middleware) Or Sap R/3 And Mysap Scm (cif Interface) ?

Answer :

Those interfaces along with ALE will continue to be utilized in parallel to system operational records. It isn't always deliberate to replace those interfaces with SAP MDM.

Informatica Data Quality Interview Questions
Question 18. Will It Be Possible To Use Sap Mdm Only With Sap Exchange Infrastructure Or Can A Company Also Use Other Eai Tools ?

Answer :

The use of the SAP Exchange Infrastructure is the muse for SAP MDM. SAP answers are powered by way of the SAP NetWeaver platform with high emphasis on interoperability to :NET and J2EE/Java.

Customer Relationship Management Interview Questions
Question 19. For Which 3rd Party Products Will Sap Provide The Adaptors ?

Answer :

In the primary section the adaptors to 3rd birthday party merchandise could be supplied on a mission foundation. SAP plans to make selected adaptors to 3rd celebration structures to part of the same old answer in future.

Question 20. Will The Solution Provide The Adaptors To All Sap Solutions ?

Answer :

SAP MDM will provide adaptors for mySAP CRM, mySAP SRM and SAP R/3 within the first section. MySAP SCM might be supported through SAP R/three in the first segment. In the following segment, a direct adaptor can even provided for mySAP SCM.

Material Handler Interview Questions
Question 21. What Objects Will Be Supported By Sap Mdm? What Services Will Be Offered ?

Answer :

The preliminary launch of SAP MDM will aid the following master data objects: enterprise accomplice, product master, product structures, report hyperlinks, technical belongings and exchange masters.
Services furnished rely on the type of gadgets and will consist of maintenance of objects, search for items, workflow, mass modifications, trade notifications, reproduction checking, and notifications for item advent and discontinuation.




CFG