Interview Questions.

Top 100+ Loadrunner Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Loadrunner Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Loadrunner?

Answer :

LoadRunner accurately measure and analysis the machine overall performance and its functionality.

Question 2. When Loadrunner Is Used?

Answer :

Load runner is used to test programs when load maintaining is important for our assignment and the tool/utility developed is predicted to work underneath heavy hundreds. In all cases, load checking out manually isn't feasible.

SILK TEST Interview Questions
Question 3. What Is The Advantage Of Using Loadrunner?

Answer :

loadrunner mechanically information the performance of the consumer/server at some point of check.
Loadrunner exams in which performance delays arise community/purchaser delays.
Loadrunner screen the community and server useful resource to help the enhance performance.
Question 4. What Is Loadrunner Controller?

Answer :

Controller is manage and keep the situation. Using controller you manipulate all of the vuser in single paintings station .

QTP Tutorial
Question 5. What Are The Loadrunner Testing Process?

Answer :

There are 5 steps.
1-planning the check.
2-growing the vuser script.
Three-developing the situation.
4- strolling the state of affairs.
5-evaluation the check end result.

QTP Interview Questions
Question 6. What Is Loadrunner Agent?

Answer :

Agent is interface between host device and controller.

Question 7. How You Load A Loadrunner Agent?

Answer :

Controller educate the far off command luncher to lunch the Agent .

JMeter Tutorial JMeter Interview Questions
Question eight. What Is Loadrunner Api Function?

Answer :

Data base vuser do now not operate purchaser application. Using LoadRunner API feature the database vuser can get admission to the statistics from the server.

Question nine. What Is The Loadrunner Start-transaction And Its Syntax?

Answer :

It will begin the transaction on the script. Syntax. Lr-start-transaction("transaction name").

Performance Testing Interview Questions
Question 10. What Is The Loadrunner End Transaction And Its Syntax?

Answer :

It will quit the transaction. Syntax. Lr-cease-transaction("transaction name", LR-AUTO).

Performance Management Tutorial
Question eleven. What Protocols Does Loadrunner Support?

Answer :

Industry standard protocols as an example HTTP and ODBC are explicitly supported by LoadRunner. Furthermore any protocol that communicates over a home windows socket can be supported.

Rational Functional Tester Interview Questions
Question 12. What Can I Monitor With Loadrunner?

Answer :

Monitor gadget bottlenecks at some stage in a test run and seize and display the performance records from every server or issue.

SILK TEST Interview Questions
Question thirteen. How Many Users Can I Emulate With Loadrunner On A Pc?

Answer :

Unlimited, No dead quit., Depends on system response. That too inturn depends on different factors like complete gadget configuration and many others. If device bottle necks observes in very begining or minimal no of Vusers no in addition addition of vusers might be taken into consideration except found bottleneck is resolved.

Question 14. What Are The Vuser Components In Loadrunner?

Answer :

ApplicationComponents used are purchaser, database or additionally business application server.

Web Server works on and through LAN,WAN,or www connection.

Application Server additives are purchaser, commercial enterprise server and database server without use of www.However through Protocols like FTP.

Question 15. Loadrunner Function - How To Get Current System Time

Answer :

This feature is advanced to usein Mercury LoadRunner peformance tool. This principal use of this features to go back the modern-day gadget time at any given factor of time at the same time as LoadRunner script is running.This functiona can be used to record transaction instances , script start time and quit time.
Long get_secs_since_midnight(void)

char * curr_hr; /* pointer to a parameter with cutting-edge clock hr */
char * curr_min; /* pointer to a parameter with contemporary clock min*/
char * curr_sec; /* pointer to a parameter with modern clock sec */
lengthy current_time, /* cutting-edge variety of seconds on account that midnight */
hr_secs, /* cutting-edge hour transformed to secs */
min_secs, /* current mins transformed to secs */
secs_secs; /* contemporary range of s curr_hr = lr_eval_string("current_hr>");
curr_min = lr_eval_string("current_min");
curr_sec = lr_eval_string("current_sec");
hr_secs = (atoi(curr_hr)) * 60 * 60;
min_secs = (atoi(curr_min)) * 60;
secs_secs = atoi(curr_sec);
current_time = hr_secs + min_secs + secs_secs;
go back(current_time);


Function Point Analysis Interview Questions
Question 16. What Are The Reasons Why Parameterization Is Necessary When Load Testing The Web Server And The Database Server?

Answer :

Parameterization is commonly finished to check with a couple of set of facts or information.

Question 17. What Is Scenario?

Answer :

A state of affairs defines the occasions that occur during is checking out consultation. Exam (deposit coins, withdraw cash…).

Server Load Balancing Interview Questions
Question 18. What Is The Vuser In The Scenario?

Answer :

LoadRunner replace the human user with vuser.

QTP Interview Questions
Question 19. What Is Vuser Script?

Answer :

While run a scenarion every vuser execute a script that script referred to as vuser script .

Question 20. What The Vuser Script Contain?

Answer :

The vuser script includes the function that measure and file the overall performance of the server throughout the situation.

Sql Loader Interview Questions
Question 21. What Is Transaction?

Answer :

Transaction measure the time, which takes for the server to reply to task submitted via the vuser.

Question 22. What Is Rendezvous Point?

Answer :

To emulate top load at the server.

Question 23. When The Rendezvous Point Is Insert?

Answer :

When more than one vuser to perform obligations at precisely the same time then insert the rendezvous point to emulate the peak load at the server.

HP QuickTest Professional Interview Questions
Question 24. What Is Host?

Answer :

Host is machine which execute the vuser script.

JMeter Interview Questions
Question 25. What Is Planning For The Test.

Answer :

Define the performance checking out necessities as an example no. Of concurrent users, common commercial enterprise processes and required response time.

Question 26. What Do You Mean By Creating Vuser Script?

Answer :

Creating vuser script for emulate the movement that virtual consumer Perform for the duration of the scenario execution.

Performance Management Interview Questions
Question 27. What Are The Process For Developing A Vuser Script.

Answer :

There are five steps for growing a vuser script.
1-recording the vuser script .
2-edit the vuser script.
3-runtime setting .
4-run the vuser script in stand-on my own mode.
Five-include the vuser script into a LoadRunner scenario.

Performance Testing Interview Questions
Question 28. How To Create A Scenario?

Answer :

We need to deploy LoadRunner controller to the host . Then we encompass list of host(wherein vuser script execute) then listing of vuser script (wherein vuser run) and then list of vuser that run at some point of the scenario.

Question 29. What Do You Mean By Remote Command Launcher(rcl)?

Answer :

Rcl enables the controller to begin the application at the Host gadget .

Question 30. How Many Types Of Vuser Are Available?

Answer :

There are several sort of vuser(GUI ,Database ,RTE(terminal emulator), SAP, DCOME, People smooth, java, Baan)

Question 31. What Is Gui Vuser And On Which Platform It Will Run?

Answer :

GUI vuser function graphical user interface utility and it may run in either the MS-Windows / X-Windows environment .

Question 32. What Is Ms-home windows?

Answer :

WinRunner used for MS-Window application .

Question 33. What Is X-home windows?

Answer :

X-runner and VX-runner for X-Windows utility.

Rational Functional Tester Interview Questions
Question 34. How You Develop The Database Vuser Script?

Answer :

Developing the database vuser script either via recording with LoadRunner vuser script generator (VuGen) or by using using LoadRunner vuser script template.

Question 35. How Many Section Database Vuser Script Have?

Answer :

3 phase ,written in code that assemble in C, SQL call to the database, written in TSL(test script language).

Question 36. How You Enhance The Basic Script?

Answer :

By adding manipulate-glide, structure, by putting transaction factor and rendezvous factor, adding features.

Function Point Analysis Interview Questions
Question 37. What Is Run-time-placing?

Answer :

Run-time-placing encompass loop.Log and timing information.

Question 38. What Is Stand-alone Mode?

Answer :

To verify that the script runs effectively.

Question 39. What Type Of Function Generate And Insert By The Vugen To The Script When You Record A Script?

Answer :

1-LR Function.(vuser function)
2- protocol function.

Question 40. What Is Lr-feature?

Answer :

achieve the statistics about vuser jogging in a situation .

Server Load Balancing Interview Questions
Question 41. What Is Protocol Function?

Answer :

Obtain the statistics about the sort of vuser.

Question forty two. What Are The Section Contain By The Vugen While Creating A Vuser Script?

Answer :

Vugen contain the three segment .
1-vuser-init
2-action.
3-vuser-stop.

Sql Loader Interview Questions
Question forty three. What Is Vuser-init Section?

Answer :

Record a log in to the server(vuser initialize loaded).

Question forty four. What Is Action Section?

Answer :

Record the patron activity .

Question 45. What Is Vuser-stop Section?

Answer :

Record a log out in to the server (vuser stoped).

Question 46. How Vugen Create A Vuser Script?

Answer :

By recording the pastime among customer and server.

Question 47. How You Edit The Script?

Answer :

While modifying the script we need to placing the transaction factor and rendezvous factor.

Question 48. Where You Insert The Rendezvous Point?

Answer :

Rendezvous point insert in to the script to calculate the height load of the server.

Syntax: lr-rendezvous ("rendezvous call").

Question 49. What Are The Element In The Loadrunner Controller?

Answer :

Title bar(name of the scenarion currently running). Menu bar(deciding on the various command). Tool bar. Status bar.

Question 50. What Are The 5 Icons Appear In The Buttom Of The Controller Windows?

Answer :

1-host windows(listing of machine).
2-script windows(list of all the vuser script)
3-rendezvous windows.
4-transaction home windows(display all of the transaction) .
Five-output window( display blunders and notification message).

Question fifty one. What Is .Lrs?

Answer :

LoadRunner store the facts in a situation files.

Question 52. What Is Scenario Wizard?

Answer :

Through situation wizard we will create a brand new scenario.

Question fifty three. What Is Filtering And Sorting?

Answer :

We can filter out the records show handiest the ones gadgets that meet the chosen criteria(filter out field) .Exam you can filter vuser simplest those who are in ready kingdom. Sorting - we are able to kind all of the vuser in the vuser list. In order to their vuser ID(1,2,3,4,five,6,7,eight,nine).

Question 54. What Are The Information Crating For Each Host?

Answer :

1-the status of the host.
2-the platform kind of the host(windows/unix).
3-details of the scenario.

Question 55. How To Create A Host List For A Scenario?

Answer :

1-installation far off command luncher on every system.
2-upload the name of the host to the host lists.
Three-set attributes for each host.
Four-pick out which hosts will take part in the scenario.

Question 56. What The Host Attributes Determine?

Answer :

1-the most variety of vuser that host can run.
2-the initialization quota .
3-the area of the WinRunner configuration report.
4. The location of the record for the duration of run-time.

Question 57. How You Set Maximum Number Of Vuser That A Host Can Run?

Answer :

We can modify the most quantity of vuser in line with the (to be had aid , the desires of your state of affairs, LoadRunner license agreements).

Question fifty eight. What Do You Mean By Initialization Of Quota?

Answer :

Capabilities of the host that at a time how many vuser Are initialize .

Question 59. What Is Scenario Default?

Answer :

Instruct the vuser to use the WinRunner configuration record.

Question 60. What Is Local Configuration File?

Answer :

Instruct the vuser to use hosts WinRunner configuration report.

Question sixty one. What Do You Mean By Path?

Answer :

Use WinRunner configuration record that is in a selected vicinity at the community.

Question 62. During Run Time Where The Hosts Saves The Files?

Answer :

In temporally within the local power of every host.

Question 63. What Is Script List?

Answer :

It contain all of the vuser script that vuser can run.

Question sixty four. What Are The Information Contain By Script Windows For Each Script In The List?

Answer :

1-name of the vuser script .
2-the sort of the vuser.
3-the vicinity(direction).
Four-command line option.

Question sixty five. How To Modify The Script?

Answer :

Using vuser script statistics dialog box.

Question 66. What Is The Purpose Of Running The Scenario?

Answer :

To test the response time of the consumer/server device below load.

Question sixty seven. Why We Insert The Rendezvous Point While Running The Scenario?

Answer :

If a a couple of vuser to carry out a obligations at precisely the equal time.

Question 68. When A Scenario Run Exactly What Happened?

Answer :

1-The controller take a look at the situation configuration facts.
2-then next it invoke the utility which you select to run with the situation .
3- then rework every script to its related hosts, whilst the vuser are geared up they begin execution.

Question 69. How To Run A Scenario?

Answer :

Open an current situation .
Configure the situation.
Set the result listing.
Run the state of affairs.

Question 70. When You Initialize The Vuser What Happen?

Answer :

The vuser fame exchange from DOWN to PENDING to INITILIZAING to READY. If vuser fails to initialize , the vuser status adjustments to ERROR.

Question 71. What Is Pause Command?

Answer :

It modifications the repute of the vuser from RUNNING TO PAUSE.

Question seventy two. What Is Running Virtual User Graph?

Answer :

It shows the number of the vuser that execute vuser script all through each 2nd of the situation run. Only strolling and rendez kingdom are include.(loading, prepared and pause are not displayed).

Question 73. What Is Report Viewer?

Answer :

Each record viewer comprise the record header and report viewer tool bar.

Question 74. What Is Report Header And What Are The Information Contains?

Answer :

It display general state of affairs facts and it incorporate the facts like (title, scenario, end result start time, give up time and length).

Question seventy five. What Is Rendezvous Graph?

Answer :

It imply when vuser have been launched from rendezvous point and what number of vuser are released from each point.It help the transaction overall performance time .

Question 76. What Is Transaction Per Second Graph(bypass)?

Answer :

It display the range of complited , a success transaction carry out at some stage in each 2nd of scenario run.

Question seventy seven. What In Percentile Graph?

Answer :

The percentage of transaction that had been done inside a given time variety.

Question seventy eight. What Is Transaction Performance Graph?

Answer :

Display the average time taken to carry out transaction in the course of every second of the scenario run.

Question 79. What Are All The Types Of Correlation?

Answer :

Manual & Automatic Co-relation

Manual correlation - Correlation is used to reap information that are unique for every run of the script and which might be generated with the aid of nested queries.

Automatic correlation is wherein we set some policies for correlation. It can be utility server unique. Here values are changed by facts, which are created by means of these regulations.

Question 80. What Is Load Testing?

Answer :

Load checking out is to check that if the utility works quality with the masses that result from large variety of simultaneous users, transactions and to decide climate it can manage peak usage intervals.

Question eighty one. What Is Performance Testing?

Answer :

Timing for each examine and update transactions need to be collected to determine whether device capabilities are being achieved in an appropriate time frame. This must be performed standalone after which in a multi person environment to decide the impact of multiple transactions on the timing of a single transaction.

Question 82. Did U Use Loadrunner? What Version?

Answer :

Yes. Version 7.2.

Question 83. Explain The Load Testing Process?

Answer :

Step 1: Planning the check. Here, we broaden a without a doubt defined check plan to ensure the take a look at scenarios we increase will accomplish load-testing goals.

Step 2: Creating Vusers. Here, we create Vuser scripts that contain duties performed by using each Vuser, obligations carried out by means of Vusers as an entire, and obligations measured as transactions.

Step three: Creating the scenario. A scenario describes the occasions that arise throughout a trying out consultation. It includes a listing of machines, scripts, and Vusers that run at some point of the situation. We create eventualities the usage of LoadRunner Controller. We can create guide eventualities as well as purpose-oriented eventualities. In manual scenarios, we outline the range of Vusers, the burden generator machines, and percentage of Vusers to be assigned to every script. For net assessments, we might also create a goal-orientated situation in which we define the intention that our test has to achieve. LoadRunner automatically builds a state of affairs for us.

Step 4: Running the scenario. We emulate load on the server through educating more than one Vusers to perform obligations concurrently. Before the checking out, we set the scenario configuration and scheduling. We can run the entire state of affairs, Vuser groups, or person Vusers.

Step 5: Monitoring the situation. We reveal situation execution the usage of the LoadRunner on-line runtime, transaction, machine useful resource, Web resource, Web server resource, Web application server resource, database server resource, network delay, streaming media resource, firewall server aid, ERP server aid, and Java performance video display units.

Step 6: Analyzing check outcomes. During state of affairs execution, LoadRunner records the overall performance of the software underneath special hundreds. We use LoadRunner’s graphs and reviews to research the software’s overall performance.

Question eighty four. When Do You Do Load And Performance Testing?

Answer :

We perform load testing as soon as we're done with interface (GUI) checking out. Modern system architectures are massive and complex. Whereas unmarried consumer checking out commonly on capability and person interface of a gadget component, application checking out focuses on overall performance and reliability of a whole machine. For instance, a regular software-trying out scenario would possibly depict 1000 customers logging in simultaneously to a device. This gives upward push to troubles which include what is the response time of the machine, does it crash, will it go together with exceptional software packages and systems, can it hold such a lot of loads and thousands of customers, etc. This is whilst we set do load and overall performance trying out.

Question eighty five. What Are The Components Of Loadrunner?

Answer :

The additives of LoadRunner are the Virtual User Generator, Controller, and the Agent technique, LoadRunner Analysis and Monitoring.

Question 86. What Component Of Loadrunner Would You Use To Record A Script?

Answer :

The Virtual User Generator (VuGen) thing is used to report a script. It enables you to broaden Vuser scripts for a selection of software sorts and conversation protocols.

Question 87. What Component Of Loadrunner Would You Use To Play Back The Script In Multi User Mode?

Answer :

The Controller component is used to playback the script in multi-consumer mode. This is finished throughout a state of affairs run wherein a Vuser script is completed by some of Vusers in a set.

Question 88. What Is A Rendezvous Point?

Answer :

You insert rendezvous points into Vuser scripts to emulate heavy consumer load at the server. Rendezvous points educate Vusers to wait at some point of check execution for a couple of Vusers to arrive at a certain factor, in order that they will concurrently perform a challenge. For example, to emulate top load at the bank server, you may insert a rendezvous point educating 100 Vusers to deposit cash into their accounts at the identical time.

Question 89. What Is A Scenario?

Answer :

A situation defines the events that occur all through every checking out session. For instance, a state of affairs defines and controls the range of users to emulate, the actions to be performed, and the machines on which the virtual customers run their emulations.

Question ninety. Explain The Recording Mode For Web Vuser Script?

Answer :

We use VuGen to expand a Vuser script by means of recording a person appearing usual enterprise methods on a purchaser application. VuGen creates the script with the aid of recording the hobby between the consumer and the server. For example, in internet primarily based applications, VuGen video display units the purchaser end of the database and traces all the requests despatched to, and obtained from, the database server. We use VuGen to: Monitor the communication among the utility and the server; Generate the required function calls; and Insert the generated function calls right into a Vuser script.

Question ninety one. Why Do You Create Parameters?

Answer :

Parameters are like script variables. They are used to vary input to the server and to emulate real users. Different sets of records are despatched to the server on every occasion the script is run. Better simulate the usage version for greater correct trying out from the Controller; one script can emulate many extraordinary customers at the system.

Question ninety two. What Is Correlation? Explain The Difference Between Automatic Correlation And Manual Correlation?

Answer :

Correlation is used to attain data which are unique for every run of the script and which are generated by using nested queries. Correlation provides the fee to keep away from mistakes arising out of reproduction values and also optimizing the code (to keep away from nested queries). Automatic correlation is wherein we set some guidelines for correlation. It can be application server unique. Here values are changed by way of statistics that are created via these policies. In guide correlation, the fee we want to correlate is scanned and create correlation is used to correlate.

Question ninety three. How Do You Find Out Where Correlation Is Required? Give Few Examples From Your Projects?

Answer :

Two approaches: First we can test for correlations, and spot the list of values which may be correlated. From this we are able to pick out a fee to be correlated. Secondly, we can record  scripts and evaluate them. We can look up the distinction report to look for the values which needed to be correlated. In my mission, there was a completely unique identity developed for each client, it was not anything however Insurance Number, it became generated mechanically and it turned into sequential and this value became particular. I needed to correlate this cost, so that it will avoid mistakes at the same time as jogging my script. I did the use of test for correlation.

Question ninety four. Where Do You Set Automatic Correlation Options?

Answer :

Automatic correlation from web factor of view may be set in recording options and correlation tab. Here we will enable correlation for the complete script and pick both issue online messages or offline actions, where we can define regulations for that correlation. Automatic correlation for database can be executed the usage of show output window and scan for correlation and choosing the correlate question tab and pick out which query cost we want to correlate. If we realize the unique fee to be correlated, we just do create correlation for the fee and specify how the price to be created.

Question ninety five. What Is A Function To Capture Dynamic Values In The Web Vuser Script?

Answer :

Web_reg_save_param characteristic saves dynamic information facts to a parameter.

Question ninety six. When Do You Disable Log In Virtual User Generator, When Do You Choose Standard And Extended Logs?

Answer :

Once we debug our script and verify that it is purposeful, we can permit logging for errors only. When we add a script to a scenario, logging is automatically disabled. Standard Log Option: When you pick out Standard log, it creates a popular log of capabilities and messages despatched in the course of script execution to apply for debugging. Disable this selection for massive load checking out scenarios. When you reproduction a script to a state of affairs, logging is mechanically disabled Extended Log Option: Select prolonged log to create an prolonged log, consisting of warnings and other messages. Disable this option for large load testing scenarios. When you replica a script to a scenario, logging is routinely disabled. We can specify which additional information have to be delivered to the prolonged log the usage of the prolonged log options.

Question ninety seven. How Do You Debug A Loadrunner Script?

Answer :

VuGen incorporates two alternatives to help debug Vuser scripts-the Run Step by Step command and breakpoints. The Debug settings within the Options conversation container allow us to decide the volume of the trace to be accomplished in the course of state of affairs execution. The debug records is written to the Output window. We can manually set the message elegance within your script the usage of the lr_set_debug_message feature. This is useful if we want to receive debug statistics about a small section of the script only.

Question ninety eight. How Do You Write User Defined Functions In Lr? Give Me Few Functions You Wrote In Your Previous Project?

Answer :

Before we create the User Defined functions we need to create the external library (DLL) with the feature. We add this library to VuGen bin listing. Once the library is added then we assign user described characteristic as a parameter. The function have to have the subsequent layout: __declspec (dllexport) char* <function name> (char*, char*) Examples of user described functions are as follows: GetVersion, GetCurrentTime, GetPltform are some of the user described capabilities utilized in my in advance assignment.

Question 99. What Are The Changes You Can Make In Run-time Settings?

Answer :

The Run Time Settings that we make are: a) Pacing - It has iteration count number. B) Log - Under this we have Disable Logging Standard Log and c) Extended Think Time - In suppose time we've got two alternatives like Ignore think time and Replay suppose time. D) General - Under trendy tab we are able to set the Vusers as technique or as multithreading and whether every step as a transaction.

Question a hundred. Where Do You Set Iteration For Vuser Testing?

Answer :

We set Iterations inside the Run Time Settings of the VuGen. The navigation for that is Run time settings, Pacing tab, and set quantity of iterations.

Question 101. How Do You Perform Functional Testing Under Load?

Answer :

Functionality underneath load can be tested by way of walking numerous Vusers simultaneously. By growing the amount of Vusers, we can decide how a lot load the server can preserve.

Question 102. What Is Ramp Up? How Do You Set This?

Answer :

This choice is used to regularly growth the quantity of Vusers/load on the server. An initial cost is ready and a cost to attend between intervals may be designated. To set Ramp Up, visit ‘Scenario Scheduling Options’.

Question 103. What Is The Advantage Of Running The Vuser As Thread?

Answer :

VuGen gives the power to apply multithreading. This enables greater Vusers to be run according to generator. If the Vuser is administered as a system, the same driver program is loaded into reminiscence for each Vuser, hence taking on a big amount of reminiscence. This limits the number of Vusers that can be run on a single generator. If the Vuser is run as a thread, most effective one instance of the driver program is loaded into memory for the given variety of Vusers (say one hundred). Each thread shares the reminiscence of the figure driving force software, as a consequence allowing extra Vusers to be run consistent with generator.

Question 104. If You Want To Stop The Execution Of Your Script On Error, How Do You Do That?

Answer :

The lr_abort feature aborts the execution of a Vuser script. It instructs the Vuser to forestall executing the Actions phase, execute the vuser_end section and end the execution. This characteristic is useful whilst you need to manually abort a script execution as a result of a selected blunders circumstance. When you finish a script the usage of this feature, the Vuser is assigned the reputation "Stopped". For this to take effect, we ought to first uncheck the “Continue on error” option in Run-Time Settings.

Question a hundred and five. What Is The Relation Between Response Time And Throughput?

Answer :

The Throughput graph indicates the quantity of records in bytes that the Vusers received from the server in a 2d. When we compare this with the transaction reaction time, we can word that as throughput decreased, the response time also reduced. Similarly, the height throughput and highest reaction time might arise approximately on the equal time.

Question 106. Explain The Configuration Of Your Systems?

Answer :

The configuration of our structures refers to that of the purchaser machines on which we run the Vusers. The configuration of any patron system includes its hardware settings, reminiscence, operating device, software program packages, improvement tools, and many others. This system component configuration have to suit with the overall system configuration that might include the network infrastructure, the internet server, the database server, and another additives that go with this large machine if you want to achieve the weight checking out goals.

Question 107. How Do You Identify The Performance Bottlenecks?

Answer :

Performance Bottlenecks may be detected by means of the use of monitors. These video display units is probably software server monitors, internet server monitors, database server monitors and community video display units. They assist in locating out the troubled area in our scenario which causes increased response time. The measurements made are usually performance response time, throughput, hits/sec, network delay graphs, and so on.

Question 108. If Web Server, Database And Network Are All Fine Where Could Be The Problem?

Answer :

The hassle may be inside the machine itself or in the software server or in the code written for the utility.

Question 109. How Did You Find Web Server Related Issues?

Answer :

Using Web aid monitors we will discover the performance of internet servers. Using those monitors we are able to examine throughput at the web server, number of hits in keeping with second that took place throughout state of affairs, the quantity of http responses per 2nd, the number of downloaded pages in keeping with 2d.

Question a hundred and ten. How Did You Find Database Related Issues?

Answer :

By strolling “Database” display and help of “Data Resource Graph” we can locate database associated troubles. E.G. You may specify the aid you want to degree on earlier than jogging the controller and than you can see database associated troubles.

Question 111. Explain All The Web Recording Options? What Is The Difference Between Overlay Graph And Correlate Graph?

Answer :

Overlay Graph: It overlay the content of two graphs that shares a not unusual x-axis. Left Y-axis on the merged graph display’s the current graph’s value & Right Y-axis show the fee of Y-axis of the graph that changed into merged.

Correlate Graph: Plot the Y-axis of two graphs towards each different. The active graph’s Y-axis becomes X-axis of merged graph. Y-axis of the graph that become merged turns into merged graph’s Y-axis.

Question 112. How Did You Plan The Load? What Are The Criteria?

Answer :

Load test is planned to decide the wide variety of users, what type of machines we're going to use and from where they're run. It is primarily based on 2 essential files, Task Distribution Diagram and Transaction profile. Task Distribution Diagram gives us the statistics on wide variety of users for a particular transaction and the time of the weight. The top usage and stale-usage are decided from this Diagram. Transaction profile gives us the records about the transactions name and their priority tiers in regards to the state of affairs we're finding out.

Question 113. What Does Vuser_init Action Contain?

Answer :

Vuser_init movement contains strategies to login to a server.

Question 114. What Does Vuser_end Action Contain?

Answer :

Vuser_end segment carries sign off processes.

Question 115. What Is Think Time? How Do You Change The Threshold?

Answer :

Think time is the time that a real consumer waits between moves. Example: When a person gets facts from a server, the consumer may additionally wait numerous seconds to check the information before responding. This delay is referred to as the assume time. Changing the Threshold: Threshold stage is the level underneath which the recorded assume time can be not noted. The default cost is five (5) seconds. We can exchange the assume time threshold inside the Recording alternatives of the VuGen.

Question 116. What Is The Difference Between Standard Log And Extended Log?

Answer :

The general log:  it sends a subset of features and messages despatched throughout script execution to a log. The subset relies upon at the Vuser type.

Extended log: it sends an in depth script execution messages to the output log. This is specifically used for the duration of debugging whilst we want records approximately: Parameter substitution. Data again via the server. Advanced hint.

Question 117. What Is Correlation? Explain The Difference Between Automatic Correlation And Manual Correlation?

Answer :

Correlation is used to attain statistics that are particular for every run of the script and which are generated via nested queries. Correlation provides the fee to avoid mistakes arising out of duplicate values and additionally optimizing the code (to keep away from nested queries). Automatic correlation is where we set some guidelines for correlation. It can be utility server specific. Here values are replaced by means of statistics which can be created by means of these rules. In guide correlation, the cost we need to correlate is scanned and create correlation is used to correlate.

Question 118. What Type Of Lr License Are You Using?

Answer :

Term Licensing for 1year with 500 Vusers

Question 119. Do You Have License For Protocols?

Answer :

Not positive.

Question a hundred and twenty. What Is The Process That You Follow Starting From Pt Requirements?

Answer :

Identify the Scenarios → Plan the Load Test → Design The load Test (Scripting the Vuser) → Create the Scenario (Controller) → Design Scenario → Execute Scenario → Monitor the Scenario → Generate the Report → Analyse the Report

Question 121. Is License Required For Vugen?

Answer :

No.

Question 122. Is It Possible To Record With Ajax (click & Script) & Web (click on & Script) In Multiple Protocol Scenarios?

Answer :

No.

Question 123. Which Protocol You Would Recommend For Testing Performance For .Net Applications Implemented With Ajax And Why?

Answer :

Ajax (click & script) OR internet (click on & script) OR MS.Net protocols.

Question 124. Imagine You Are Running A Load Test And After Some Time Controller Generated The Error. What Will Be Your Reaction And What You Will Observe?

Answer :

I will check out the Log message window in controller and discover why the mistake is thrown & if wished I will make enhancement to my Vuser script in Vugen and then run the script in debug mode to make that the Vuser script does now not fail and could refresh the script in controller and the begin the situation again.

Question one hundred twenty five. What Is The Process Followed While Scripting In Vugen?

Answer :

Identify the protocol (protocol Advisor) → create a new Vuser script via choosing the supporting protocol → Record the movements with suitable recording alternatives → Generate Script → Run the script → Identify the dynamic values and correlate all of the dynamic values and run the script

Question 126. Explain Correlation Process.

Answer :

Correlation is a technique to deal with the dynamic values generated by using the server like consultation identification's or serialization id's by using changing them with the contemporary values generated at some stage in the run-time.

Question 127. What Type Of Monitors Have You Setup?

Answer :

I worked with numerous video display units at App server level and video display units of windows resouces of the servers and few video display units at db stage.

App server video display units – JVM size, Connection ppol, GC, Heap size, unfastened memory and so forth.;

Windows assets – CPU utilisation, processing time, Process, Virtual memory, web page faults etc.:

Db monitors – Top time eating square's, terrible indexes, dead locks, and many others...

Question 128. What Type Of Servers Have You Worked On?

Answer :

Worked on App servers like Weblogic, Jboss, MS-IIS 6.0 and db servers like DB2 and square server.

Question 129. For A Typical Pt Project, What Type Of Documents Do You Expect For A Client ?

Answer :

Documents associated with the High level and low stage architecture of the utility. Design documents and files that descibe the usage of thrid party additives and external verbal exchange additives and files that describe the communique architecture of the application and use instances and check cases of the enterprise essential eventualities and documents related to the gadget carrier levels and documents of h/w , s/w re's and many others......

Question a hundred thirty. What Types Of Bottlenecks Have To Identified In Your Latest Project ?

Answer :

Poor GC, constant high utilization of VM, connection swimming pools, poor indexing and complicated sq. Queries and many others.

Question 131. What Is The Response Time For The Application That You Have Tested In Your Recent Project?

Answer :

It varies from commercial enterprise situation to enterprise situation, the reaction time for important commercial enterprise scenario is three sec's.

Question 132. What Are The Recommendations That You Have Provided For The Client?

Answer :

Poor GC, constant excessive utilization of VM, connection swimming pools, terrible indexing and complex square queries and so forth.

Question 133. What Are The Challenges You Have Faced Till Now In Pt?

Answer :

To simulate the load on EJB programs that uses RMI protocols over IIOP.

Question 134. What Is The Difference Between Load Testing And Endurance Testing?

Answer :

Load Testing – Test goal is to discover the utility behaviour is terms of reaction time under anticipated load.

Endurance – Test Objective is to simulate load on an utility upto a time period to monitor the utility overall performance for longer durations.

Question one hundred thirty five. How Many Controller And Lg Machines You Have?

Answer :

1 controller and 4 load generators.

Question 136. Do You Test At Offshore Or Onsite?

Answer :

Offshore

Question 137. What Type Of Settings Have You Done For Web (click & Script) Protocol?

Answer :

Change the Event configuration Level, Select suitable mode(GUI/URL/HTML) and so forth..

Question 138. Suppose While Recording In Web (http) Protocol, You Could Not Correlate Dynamic Values. What Will Do?

Answer :

Will investigate the Response Log of the function even as recorded.

Question 139. What Differences You Observed Between Lr eight.Zero & Lr nine.Five

Answer :

Protocol Advisor, Parameter Simulator, Business procedure report, User defined template.

Question 140. What Are The Differences Between Url Mode And Html Mode And In What Context You Choose One Over Another While Selecting Protocol For Recording?

Answer :

The HTML-based script stage generates a separate step for each HTML consumer action. The steps are also intuitive, but they do now not reflect real emulation of the JavaScript code.

The URL-primarily based script mode alternative instructs VuGen to report all browser requests and sources from the server that have been despatched because of the user's actions. It robotically information each HTTP useful resource as URL steps (web_url statements). For regular browser recordings, it is not encouraged to apply the URL-based mode since is extra susceptible to correlation associated issues. If, but, you are recording pages including applets and non-browser packages, this mode is good.

Question 141. Suppose You Are Running A Scenario In A Controller And In The Middle You Want To Ramp Up 20 Vusers. Is It Possible?

Answer :

Yes we can ramp up the Vusers.

Question 142. How Will You Define The Complexity Of A Performance Scenario?

Answer :

Usually through looking at the variety of transactions & the no of correlations.

Question 143. What Is Correlation?

Answer :

Correlation is a technique to deal with the dynamic values generated with the aid of the server like consultation identification's or serialization identity's via changing them with the contemporary values generated in the course of the run-time.

Question one hundred forty four. What Is Sprintf() ?

Answer :

Writes formatted output to a string

Question one hundred forty five. What Is The Difference Between Recording Log, Generation Log, Replay Log ?

Answer :

Recording Log: A Network Analyzer might examine the conversation happing at network level and logs the activities.

Generation Log: Logs the activities taking place whilst producing the Vuser script after recording.

Replay Log: Records the events of occurring when achieved a characteristic within the script. Will be logged at every line level of the script.

Question 146. As You Employ The Settings Of Logging(standard, Extended) For A Script In Run- Time Settings, How Do You Do This Using Code?

Answer :

lr_set_debug_message(LR_MSG_CLASS_EXTENDED_LOG, LR_SWITCH_ON)
lr_set_debug_message(LR_MSG_CLASS_EXTENDED_LOG,LR_SWITCH_OFF)

Question 147. What Is The Definition Of Ajax ?

Answer :

Asynchronous JavaScript and XML.

Question 148. What Are 2 Functions To Stop A Script (one Lr Function And C Function) ?

Answer :

lr_abort() ; lr_exit() ;

Question 149. What Is A Rendezvous Point & If You Insert A Rendezvous Point In Your Script, What Settings Do You Employ In Your Scenario ?

Answer :

Will Define the Rendezvous Policy in Scenario settings.

Question a hundred and fifty. What Is Ip Spoofing? Why Do We Use It ?

Answer :

When checking out the usage of Web and WinSocket protocols, by means of default Vusers on every host system use the host's (agent's) IP deal with. Since a specific server maintains serving a particular IP cope with, load assessments might mirror community router caching and other optimizations rather than the actual-existence situation wherein different users arrive to the server with different IP addresses. This is mainly wanted when the hardware configuration below test balances load across a "farm" of numerous (net or database) servers. "IP spoofing" allows each host machine to "spoof" the server into wondering it's miles the usage of many exclusive IP addresses.

Question 151. What Functions Would Be Generated When Selected Ajax Protocol ?

Answer :

Web_Submit_Data();

Question 152. How Many Types Of Checkpoints Are Available In Loadrunner?

Answer :

LoadRunner offers two sorts of checkpoints:

Text Checkpoints
Image Checkpoints
Question 153. What Is The Host?

Answer :

Host is gadget which executes the Vuser script.

Question 154. What Is The Log?

Answer :

Log is degree of statistics which we want to accumulate in the course of run time.

Question one hundred fifty five. What Is The Corelation?

Answer :

Corelation is used to gain the information that are particular in whenever of script run and that are generated by means of nested queries.

Question 156. What Is The Goal-orientated Scenario?

Answer :

Goal-Oriented situation allows loadrunner controller to create scenario based totally on aim that you targeted.

Question 157. What Is .Lrs Files?

Answer :

Its extension of LoadRunner Scenario files.

Question 158. What Is The Lr Function?

Answer :

LR feature is acquired the records about the running Vuser.

Question 159. What Is The Load Generator?

Answer :

It generates the burden by way of walking the vusers.

Question a hundred and sixty. What Is The Analysis?

Answer :

It helps you to view and examine the overall performance results.

Question 161. Where We Can Set The Number Of Repetitions?

Answer :

We can set the variety of repetitions in Run Time Settings.

Question 162. What Is The Loadrunner?

Answer :

LoadRunner is Mercury Interactive Load Testing tool.

Question 163. What Is The Pause Command?

Answer :

It will change the status of running vuser to pause.

Question 164. What Are Process For Developing A Vuser Script?

Answer :

There are five steps for growing a Vuser Script:

Record Vuser script
Edit Vuser script
Change Run Time Setting
Run Vuser script in standalone gadget
Incorporate the Vuser script into loadrunner situatio




CFG