Interview Questions.

Top 100+ Lightwave 3d Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Lightwave 3d Interview Questions And Answers

Question 1. What Does Fracture Do?

Answer :

It breaks an object down into elements for use with dynamics.

Question 2. How Do You Access A Node Through Your Texture Editor?

Answer :

Choose Node Editor because the procedural texture.

AutoCAD Interview Questions
Question three. What Does “mass Method” Do?

Answer :

Calculates the 'heaviness' of an object.

Question four. What Does Autodesk's Maya Do?

Answer :

It reverses diffuse and ambient, making it essential to again up your project earlier than using it.

Graph Theory Tutorial
Question five. What Does Edge Padding Do?

Answer :

It creates a person-described padding in order that there are not any seams whilst the size of the map is reduced.

Graphic Design Interview Questions
Question 6. What Items Are Included In Bullet's Properties?

Answer :

Bullet Group, Dynamic Body, Collision Body.

Question 7. What Does The Device Manager In Lightwave Do?

Answer :

Assigns your connected tool for use with the Virtual Studio.

3-D Animation Interview Questions
Question 8. Where Are Lightmaps Assigned?

Answer :

Your surface's Luminosity channel.

Question nine. What Is The Control Booth For?

Answer :

Setting up scripts to address the commands that configure your device.

Maya three-D Interview Questions
Question 10. What Is Lightwave's Flocking System Based Off Of?

Answer :

3-D computer fashions of coordinated animal motion.

Question eleven. The Exploded Parts Toggle Is Used For What?

Answer :

Creating an exploded morph map of the elements.

3DSMAX Interview Questions
Question 12. To Make Your Plug-in Live, What Must Be Defined?

Answer :

The ServerTagInfo and ServerRecord structures.

AutoCAD Interview Questions
Question thirteen. What Does The Value, “minimum Samples” Do?

Answer :

It determines the digital camera rays according to pixel.

Question 14. If You Wanted To Save Your Configuration Settings, Where Would You Save Them?

Answer :

%USERPROFILE%.NewTekLightWave11.0configs

Question 15. What Three Principles Is The Flocking Algorithm Based Off Of?

Answer :

Separation
Alignment
and Cohesion
Unigraphics NX Interview Questions
Question 16. In Layout, Shift Clicking On An Object In Vpr Will Do What?

Answer :

Select the floor in the surface editor.

Question 17. When Creating A Primitive In Modeler, What Does The Left And Right Arrows Do?

Answer :

Adds and gets rid of geometry segments.

Unity three-D Interview Questions
Question 18. Where Can Nodes Be Found?

Answer :

Shading Samples > Render Globals > Render.

Graphic Design Interview Questions
Question 19. Can Lightwave Export To Other Programs Such As Bryce Or 3dstudio Max?

Answer :

Yes. As lengthy as the software supports .Obj , .Dxf , or .3ds you ought to be able to export it to those applications.

Question 20. Can I Use Two Monitors On A Graphics Card With One Svga And One Dvi Port?

Answer :

Yes, so long as the cardboard is truly designed to do so. Some cards with an SVGA connector and a DVI connector are designed simplest to ship the same show out each ports. Other forums use a virtual-handiest DVI port (DVI-D) that can not be tailored to an analog monitor. The card have to have a DVI-I connector that provides each analog and digital signals, and should be a true dual head card. Some such cards, the Asus V7100 2V1D for instance, consist of a DVI-to-SVGA adapter. You can also purchase such adapters. Below is a listing of sources. We'll be including sources of such adapters to the list as we find them. 

Web Graphics Design Interview Questions
Question 21. Can I Use Import Motion Capture Into Lightwave Using Filmbox Or Simi?

Answer :

Filmbox can export as a Lightwave scene report…however Simi isn't always compatable with Lightwave.

Question 22. Can I Set The Hub To Save Automatically?

Answer :

Yes. Right click on at the HUB icon, pick out houses>pick out inverval to be stored at. You may even set an automatic shutdown if you desired.

Question 23. Can I Name Surfaces In Layout?

Answer :

No. You can rename them in Layout when they have a call. You have to name them in Modeler.

Rhinoceros three-D Interview Questions
Question 24. Common Lightwave Problems With The Mac Platform?

Answer :

If you are handiest familiar with the Mac platform you'll word  troubles that may cause LightWave to crash. Firstly LightWave as but does not include plenty within the manner of mistakes trapping which means that that LightWave can easily crash your Mac if something goes wrong. A exact example of that is that commonly on a Mac Application you can be  or three moves beforehand with keyboard instructions, the Mac will catch you up and carry out them, however in LightWave the usage of the keyboard quicker than the software can reason the Mac to crash. Secondly LightWave does now not have any onscreen progress notification (eg : a clock or a development bar). If LightWave seems to freeze just once you perform a assignment, it's far appearing the undertaking. A freeze is indicated with the aid of the person no longer being capable of move the mouse on screen.

3-D Animation Interview Questions
Question 25. What Is A Displacement Map Envelope Workaround In Lightwave 3.5?

Answer :

Displacement Map Envelope Workaround in Lightwave three.5

When a displacement map has been implemented to an object, the Polygon Size envelope may be used as an envelope for displacement mapping in three.X LW.

Question 26. Lightwave And Raptor3 To Amiga Have Problems With File Transfer, What Do I Do?

Answer :

This will occur whilst using the Cogent drivers. Use the Deskstation drivers instead.

Angular five Interview Questions
Question 27. Why Is The Data Overlay Button Always On?

Answer :

Make certain that the "Data Overlay" line in lw.Cfg is about to 0, or click on information overlay button as soon as irrespective of deselection appearance. It can be deselected.

Maya 3-D Interview Questions
Question 28. Why Does The Scene With Morph Crash When Rendered?

Answer :

This was a computer virus within the preliminary DEC Alpha release. Apply the four.0 patches for Alpha.

Question 29. What Is The Dec Alpha Lightwave Error $001?

Answer :

On try to begin DEC Alpha LightWave, Error $001 is again. The user must refer also to the general $001 Error access. This errors can arise mainly on the DEC Alpha for the following motives: 

The person is making an attempt to startup LightWave too early after booting the device. 
A defective Sentinel Driver. Re-installation the Sentinel driving force. If important, down load the latest motive force from both the NewTek or Rainbow Technologies on line web sites. 
User is making an attempt to open multiple copies of Lightwave. 
Parallel Port isn't set to Standard Parallel Port mode. 
BIOS can be incompatible. This should be taken into consideration if LightWave has never labored, and the consumer is sure he has the right drivers for the hardware key, and all different elements were eliminated.
3d Printing Interview Questions
Question 30. When I Use Align To Path, The Model Faces The Wrong Direction, Why Is That?

Answer :

This happens if the item changed into modeled dealing with the wrong way in Modeler. Load the item in Modeler, and within the "Top" view flip the end of the item you want to be the front toward the "+Z", then keep the item. Replace the object in layout with the new edition.

Question 31. What Is A Unhandled Exception Error On Attempt To Render?

Answer :

This can arise if full size render display and shadow mapping are each grew to become on. Do not try to use each collectively.

Question 32. Why Am I Unable To Write Image Body Data?

Answer :

Full HD, any platform. 
In Windows systems, if trying to store to the root listing: If the power you're saving to has been formatted the use of the FAT formatting approach, there may be a Windows trouble of 255 report entries in the root of a FAT partition, along with folder names. This quandary does not have an effect on NTFS partitions, and does now not have an effect on the variety of files that can be located inside a folder on FAT drives. Do no longer save rendered files to the basis of the drive, as an alternative, create a folder and keep the output frames into the folder.
If saving to a remote power on a community, strive saving to a nearby pressure quickly to look if community issues are certainly at fault. A "pressure full" error is frequently not again whilst the power is a community share, so it can be more difficult to troubleshoot. In some situations, a minor electricity glitch due to electricity grid problems or lightning might not be extreme enough to trouble the computer systems, however the community may work dead until the systems are restarted. In those situations, "Unable to write down photo body data" will occur at the structures, even though none of the computers have crashed.
If the usage of Windows for WorkGroups 3.1.1 or WINNT FAT File System, and the basis filename you have chosen for the collection exceeds 5 characters, this system's procedure of appending incremental 3 digit suffixes could then exceed those OS's "8 dot 3" barriers for filenames. This isn't relevant in WINNT NTFS or WIN95 as these do now not have this predicament.
Question 33. What Types Of Shading Algorithms Are Used In Lightwave 3d?

Answer :

Lightwave makes use of both Phong and Gouraud shading. 
Phong shading is used all through practical mode. 
Gouraud shading is used in quickshade mode.
3DSMAX Interview Questions
Question 34. Why Does The Pointer Disappear While Using A Diamond Stealth Card?

Answer :

Toggle num lock some instances, you should get the pointer lower back. Weird however it works. We're the usage of Stealth sixty four DRAM model right here on multiple machines. If you don't have 2MB on the card, add RAM, and in case you don't have the drivers as a way to permit you to do 64K colors in 1MB and 24-bit coloration in 2MB RAM, you could down load them from the Diamond BBS, they had been recently published there. Check your guide for the wide variety.

Question 35. Why Won't The Open Gl Work In Layout?

Answer :

Just turning on'Use OpenGL' underneath alternatives is simplest half of the operation. Go to the scene panel, and underneath the 'Show' pulldown, select "Show All Objects as Full Solids". 

In order for OpenGL updating to be executed in actual time, the "Bounding Box Point/Polygon Threshold" at the Options/Layout panel must be set to a variety of higher than the wide variety of polygons in the scene.

Question 36. Why Isn't There Enough Memory To Calculate Lens Flares?

Answer :

On structures that don't have digital memory, this suggests inadequate RAM to render the scene. The consumer should add RAM to the machine or institute digital reminiscence. 
On structures the usage of virtual RAM, if the virtual reminiscence is a fixed quantity, that setting have to be improved; if virtual memory is dynamically allotted, the person might also have crammed up the hard drives, and the system will not capable of allocate enough digital reminiscence until the user clears a few space at the difficult drive.
Unigraphics NX Interview Questions
Question 37. Why Am I Having A Memory Leak During Rendering?

Answer :

This takes place while loads of images are used, and is due to a trojan horse inside the HIIP loader plugin inside the preliminary four.0 release, in which photographs aren't flushed after getting used. The answer is to apply the 4.Zero patches.

Question 38. What Are The Matrox Millenium And Opengl?

Answer :

OpenGL and the Matrox Millennium appear to handiest paintings constantly in 24bpp(24 bit mode) mode in LW five.0. The 32bpp (proper coloration) mode does no longer paintings at all with OpenGL, and the 16bpp mode appears to supply a few oddities.

Question 39. Why Aren't The Lwpanels In Intel five.Zero Not Working?

Answer :

This blunders message will occur after a person has hooked up the patch report which updates Intel LightWave five.Zero Rev B to Rev C, if the person failed to de-archive the plugin ".Zip", which is contained in the important patch ".Zip" file. The answer is genuinely for the user to unzip that archive and ensure the up to date plugins turn out to be in the proper directories.

Question forty. Why Won't Lightwave Start -- "growstub" Error?

Answer :

This is resulting from an previous Pointer.Dll document in home windows. Pointer.Dll is available on the BBS. Simply replace the antique one with the new one and reboot.

Unity 3-d Interview Questions
Question forty one. Installing Lightwave On Hp Vectra Pentium Pro?

Answer :

When installing Lightwave on an HP Vectra Pentium Pro with configurable parallel ports and NT, you need to set the port kind to Centronics. Bi-directional and DMA will go back mistakes.

Question forty two. Why Does Lightwave Crash When Rendering Nt_avi - Scene Has Lens Flares?

Answer :

Here is the relevant section of the [drivers] phase, as it should look after you edit it: 

VIDC.IV32=ir32.Dll 
;VIDC.IV31=ir32.Dll 
;VIDC.RT21=ir21.Dll 
;VIDC.YVU9=iyvu9.Dll 
VIDC.MSVC=msvidc.Drv 
VIDC.MRLE=MSRLE.Drv 
VIDC.AASC=AASC.Drv 
VIDC.AFLC=flccodec.Drv 
VIDC.AFLI=flccodec.Drv

Web Graphics Design Interview Questions
Question forty three. Why Does Lightwave Crash When Render Flyerclip?

Answer :

This is a worm. On the Camera Panel, set Render Display to none, and you may be able to render FlyerClips.

Question 44. What Does Lightwave five.Zero Is Required... Mean?

Answer :

This indicates a failure of the hardware key or related drivers. If re-putting in the software program fails to accurate the trouble, an RMA need to be issued for the hardware key.

Question 45. Why Does Lightwave 4.Zero Crash When Attempting To Change Animation Type?

Answer :

There is a recognised trojan horse in LW four.Zero's dealing with of the scene record parameter for the animation kind. The workaround is to edit the scene record in a text editor. Look for the line: 

AnimationType four (the range will range depending on what you chose for kind) and both eliminate the road or change the quantity to 0. 

Another workaround is by no means to store the scene with an animation type decided on; constantly wait and choose that at render time. 

This is constant in LightWave 3D v.5.0.




CFG