Interview Questions.

Top 100+ Lic Ado / Aao Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Lic Ado / Aao Interview Questions And Answers

Question 1. What Is The Difference Between With Profit And Without Profit Plans?

Answer :

An coverage policy can be 'with' or 'with out' earnings. In the former, bonuses disclosed, if any, after periodical valuations are allotted to the policy and are payable along with the shrunk quantity.

In 'with out' earnings plan the gotten smaller quantity is paid with none addition. The top class rate charged for a 'with' earnings policy is therefore higher than for a 'with out' earnings policy.

Question 2. How Would You Bring Improvement Upon Our Company Or Product?

Answer :

You have the required qualification and work revel in to withstand the duty of this specific job profile and that with the enjoy, you can deliver prosperity, and increase in enterprise to the organization is what the answer have to be.

Auto Insurance Interview Questions
Question three. What Is Keyman Insurance?

Answer :

Keyman coverage is taken by using a commercial enterprise company on the existence of key employee(s) to protect the company in opposition to financial losses, which may additionally arise because of the untimely demise of the Keyman.

Question 4. What Is The Fdi Limit For Insurance Sector?

Answer :

forty nine%

Accounting Basics Tutorial
Question five. What Do You Know About Life Insurance?

Answer :

Life coverage is an agreement between the coverage holder and the insurer. The insurer approves to compensate the occurrence of the insured person's loss of life or extra occasion like terminal contamination or vital infection. The insured agrees to charge the fee in phrases of cover top rate for the carrier.

Sales Interview Questions
Question 6. What So You Means By Word Insurance?

Answer :

Insurance meansassurance of price for any likely destiny losses. It aids monetary safety against by returning losses at some point of catastrophe. Many special coverage companies are providing extensive range of coverage alternatives in recent times.

Question 7. What Are Types Of Insurance?

Answer :

There are few varieties of insurance:

Life insurance
Automobile coverage
Health coverage
Credit insurance
Property coverage
Short Term Insurance Interview Questions
Question eight. Do You Know The Role Of Lic Ado/aao?

Answer :

You can inform about the function of LIC ADO/ AAO best if you have researched about it before going for interview. So, you need to do research about the LIC beyond, and additionally for the task profile you implemented.

Question nine. How Many Types Of Insurance Companies Are There?

Answer :

It may be categorised into two:

General Insurance Companies- They provides all sort of Insurance aside from lifestyles coverage.
Life Insurance Company- It deals with existence insurance, pension merchandise and allowances.
Communication Skills Interview Questions
Question 10. Do You Know Where The Corporate Office Or Head Quarter Of Lic Located?

Answer :

It is in Mumbai.

Question 11. What Are Duties And Functions Of Irda?

Answer :

Some of the obligations of IRDA includes:

Concern to the applicant a certificate of recording, renew, alter, withdraw, droop or revoke such registration. 
Promoting effectiveness in the bearing of coverage business. 
Security of the advantages of the coverage owners in matters regarding assigning of policy. 
Identifying the code of conduct for reviewers and loss assessors. 
Stating the percentage of life coverage business and popular insurance commercial enterprise to be time-honored via the insurer in the rural or social quarter.
Insurance Interview Questions
Question 12. When The Lic Of India Was Came Into Existence?

Answer :

1956

Auto Insurance Interview Questions
Question 13. Foreign Direct Investment (fdi) Limit In Insurance Sector?

Answer :

First there is 26% limit but now it has increase to 49%.

Question 14. What Are Difference Between Marketing And Sales?

Answer :

These  are vital factors in business. Sales are only a degree of advertising which refers to satisfying the needs of advertising. Marketing is in wider phrases then sales. Marketing is figuring out the customers, public family members, income and so on. Marketing is the process of making needs for a product in market. We can say advertising and marketing is direct interest whereas income are direct pastime.

Question 15. What Are The Objectives Of Lic ?

Answer :

There are some objective of LIC:

Spread and provide lifestyles insurance to the masses at a practical value. 
Make first-class use of mobilization of human beings’s financial savings by way of making coverage-connected investments sufficiently attractive. 
Encounter the numerous existence insurance dreams of the network that might stand up inside the altering social and monetary environment. 
Entertain as trustees of the insured public in their discrete and cooperative capacities. 
Bearing enterprise with maximum economy and with the overall know-how that the moneys belong to the coverage owners.
Health Insurance Interview Questions
Question 16. What Are Role Of Development Officer?

Answer :

To screen, supervise and manual the events of the Agents positioned below your management with the aid of the Corporation.
To introduce appropriateindividuals to the Corporation for selecting as new Agents.
To act generally in this type of way as to activismcurrent Agents and inspire new Agents, that allows you to grow a stable agency force.




CFG