Interview Questions.

Top 100+ Labview Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Labview Interview Questions And Answers

Question 1. Is Labview A Compiled Programming Language?

Answer :

Yes.  LabVIEW has a complicated compiler that is usually going for walks as you expand your software.  When the compiler unearths a syntactical mistakes the run arrow is damaged to signify that the utility cannot run.  Continuous investment in the LabVIEW compiler has enabled optimized software overall performance and, amongst different things, the ability to take full advantage of multicore technology.

Question 2. How Do I Make Use Of External Libraries In Labview?

Answer :

LabVIEW can talk with any software or improvement environment that provides wellknown interfaces. Similarly, LabVIEW programs offer wellknown interfaces for re-the use of VIs in other development environments.

Basic Simulation Interview Questions
Question 3. Can Labview Be Integrated Into Existing Software Engineering Practices?

Answer :

Yes. An growing range of large, mission-vital LabVIEW programs had been advanced in LabVIEW according with software program improvement requirements set through regulatory businesses consisting of the DOD and FDA.  The same practices which can be implemented to text based development can be implemented to graphical code with the proper understanding of equipment and practices. 

Question four. Do Labview Vis Work With Source Code Control Providers?

Answer :

Yes.  LabVIEW permits you to connect to supply code manage vendors from in the improvement environment, thereby allowing builders to talk with general source code manage capability without leaving LabVIEW.

Jira (software program) Tutorial
Question 5. How Do I Track The History Of Revisions To My Labview Application?

Answer :

Integration with supply code control presents automatic monitoring of iterative development for LabVIEW VIs. Use the built-in VI History window to synchronize to any version stored in source code manipulate and consider remarks entered by using a consumer on the time it became edited. You also can use the built-in evaluation device to look a facet-by way of-facet view of VIs so as to determine what adjustments have been made among variations.

Visual Basics Interview Questions
Question 6. Can I Merge Labview Vis?

Answer :

Yes.  LabVIEW 8.Five brought graphical merge, which automates the manner of combining modifications made to split VIs.  You can carry out this operation from within LabVIEW, or you may setup source code manipulate programs to automatically run this habitual while conflicting adjustments require merging.

Question 7. How Can I Determine What Modifications Were Made To A Vi?

Answer :

LabVIEW allows developers to perform aspect-by means of-facet comparisons of code so that you can evaluate adjustments with different VIs.  LabVIEW can also perform facet-by means of-aspect comparisons with older variations stored in source code control.

Software Architecture and Design Tutorial Computer Hardware Interview Questions
Question 8. How Do I Validate A Labview Application?

Answer :

Certification of a LabVIEW utility requires demonstration of the equal improvement practices as with every programming language on the way to make sure that any risk related to the software has been accurately mitigated.

Question 9. What Assurance Do I Have That Lab-view Is A High-nice Software Product?

Answer :

National Instruments has operated beneath ISO requirements when you consider that 1995.  In 2004, Lloyd’s Register Quality Assurance, Inc. Authorised National Instruments for certification to ISO 9001:2000, the modern day general for powerful best control practices.

Hardware and Networking Interview Questions
Question 10. How Do I Perform Static Code Analysis On Lab-view Vis?

Answer :

Static code analysis can be achieved in Lab-VIEW according with the NI Style Guide. The Lab-VIEW VI Analyser Toolkit is likewise to be had to automate the method which will hit upon incorrect coding strategies that could detract from an utility’s performance and maintainability.

Question 11. How Do I Document Graphical Code?

Answer :

Code feedback and outlines can be furnished with print-outs of code with the aid of selecting the ‘VI Documentation’ choice within the Lab-view print menu.  For greater sophisticated documentation, use NI Requirements Gateway to provide traceable links to specification documentation.

Computer structure Interview Questions
Question 12. How Do I Validate A Lab-view Application?

Answer :

Certification of a Lab-view software requires demonstration of the equal improvement practices as with any programming language so as to make sure that any threat related to the application has been accurately mitigated.

Basic Simulation Interview Questions
Question 13. What Are Two Panels Used In Labview Programming?

Answer :

There are  types of panel viz. The front panel and block diagram. Block diagram is the panel wherein all the programming is completed. Front panel is the only visible as consumer programmable interface i.E. GUI interface.

Question 14. What Is The Difference Between Local Variable And Global Variable In Labview?

Answer :

Local Variables: The Local Variable object is positioned on the Structures palette at the Block Diagram(BD).

When you vicinity a Local variable in BD panel, it's going to appear to be a query mark image. After this simply proper click on the nearby variable & pick out 'Select Item' & pick out which Indicator/Control you would like to connect it to. The different manner to create the nearby variable is to proper-click on on a Indicator/Control either in Front Panel or in BD and choose 'Create  Local Variable'.

Global Variables: Use worldwide variables to access and pass records among several VIs. When you vicinity a worldwide variable at the Block Diagram, it looks as if a question mark with globe image.

Once you create international variable in any labview VI, labview engine automatically creates 'worldwide variable vi' in the following directory. Pls. Note that best the front panel of the worldwide variable exists.

Question 15. What Is Labview?

Answer :

Labview is a graphical programming language designed and advanced by way of National Instruments. It uses icons inplace of text. This language labview is in particular used for test automation and numerous control packages. It has turn out to be greater famous among enterprise due to simple and green structure together with its interface to apply C language within the backend.

Jira (software program) Interview Questions
Question sixteen. Can Lab-view Be Integrated Into Existing Software Engineering Practices?

Answer :

Yes. An growing range of huge, venture-essential Lab-view applications were developed in Lab-view according with software development requirements set by way of regulatory businesses including the DOD and FDA.  The same practices which can be applied to text primarily based improvement can be implemented to graphical code with the right know-how of tools and practices.

Question 17. How Do I Track The History Of Revisions To My Lab-view Application?

Answer :

Integration with supply code control provides automated tracking of iterative development for Lab-VIEW VIs. Use the built-in VI History window to synchronise to any version saved in supply code manage and think about feedback entered via a person on the time it turned into edited. You can also use the built-in evaluation device to look a side-by way of-aspect view of VIs if you want to determine what adjustments were made among variations.

Hardware design Interview Questions
Question 18. How I Vs Time, Q Vs Time, Transmit Power And Power Spectrum Is Plotted Using Lab-view.

Answer :

IQ statistics report with  columns were provided as enter statistics file.

Visual Basics Interview Questions
Question 19. What Is Abbreviation Of Labview?

Answer :

Laboratory Virtual Instrument Engineering Workbench.

Question 20. What Are The Features Of Labview?

Answer :

Support for RS232,RS485,GPIB,VXI,PXI,plug in DAQ gadgets.
TCP/IP networking ,ActiveX bull;  One can create executable software,shared libraries for instance DLLs .
Easily interface with RF and other hardware using drivers furnished via NI.
Interfacing with .Internet and C languages.
Easy to apply GUI based totally drag and drop programming.
Hard disk pressure (HDD) Interview Questions
Question 21. What Are The Building Blocks Of Labview Language?

Answer :

some of the constructing blocks of labview language :

Front Panel : The Front Panel permits you to interact together with your LabVIEW VI.

Block Diagram : The Block Diagram is where you'll broaden the code of your application. In this way the User Interface (Front Panel) is separated from the source code (Block Diagram).

Question 22. What Are The Advantages Of Labview?

Answer :

The following are the benefits of LabVIEW:

Graphical user interface.
Drag-and-drop built-in features.
Modular design and hierarchical layout.
Multiple high stage development equipment.
Professional Development Tools.
Multi systems.
Reduces value and preserves investment.
Flexibility and scalability.
Connectivity and instrument manage.
Distributed improvement.
Visualization abilities.
Rapid development with specific technology.
Compiled language for fast execution.
Question 23. What Is A Shift Register?

Answer :

Shift Registers is used to skip records from previous iterations thru the loop to the subsequent iteration.

FPGA Interview Questions
Question 24. What Is A State Machine?

Answer :

The country system is one of the fundamental architectures LabVIEW builders often use to build packages.

Computer Hardware Interview Questions
Question 25. What Is A Formula Node?

Answer :

A Node in which you may write mathematical formulas and expressions similar to C code.

Question 26. Which Company Is The Vendor Of The Labview Software?

Answer :

National Instruments.

Software Architecture and Design Interview Questions
Question 27. What Is The Front Panel?

Answer :

The Front Panel is your User Interface.

Hardware and Networking Interview Questions
Question 28. What Is The Block Diagram?

Answer :

The Block Diagram is in which you develop the code of your application.




CFG