Interview Questions.

Top 100+ Iphone Apps Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Iphone Apps Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Iphone?

Answer :

iPhone is a mixture of internet and multimedia enabled smart smartphone developed through Apple Inc.
IPhone features as a digital camera cellphone, along with textual content messaging, and visual voice mail
iPhone is a transportable media participant that resembles a video iPod
It has consumer interface that is built around the multi-touch screen which includes virtual keyboard.
App Store , which released in the mid 2008 has over 1,00,000 packages with functionalities inclusive of video games, references, GPS navigation, advertising and marketing, tv shows, movies, reference, celebrities.
Question 2. What Are The Features Of Iphone 3gs?

Answer :

Video: Videos may be edited, shared. High pleasant VGA video can be shot in portrait or landscape.

Three Megapixel Camera: Still photos with more satisfactory may be taken

Voice control: It acknowledges the names in contacts and recognizes the song on iPod.

Compass: iPhone 3GS has built-in digital compass, used to point the way.

Internet Tethering: Internet browsing may be carried out from everywhere. A 3G connection may be shared on Iphone with Mac pocket book or computer.

C Interview Questions
Question three. What Is Iphone Os?

Answer :

iPhone OS runs on iPhone and iPod touch devices.
Hardware devices are controlled by way of iPhone OS and offers the technologies wished for imposing local packages on the cellphone.
The OS ships with numerous gadget applications such as Mail, Safari, Phone, which provide wellknown offerings to the person.
Question 4. What Is Iphone Sdk?

Answer :

iPhone SDK is to be had with tools and interfaces needed for growing, installing and going for walks custom native programs.
Native applications are built the usage of the iPhone OS’s device frameworks and Objective-C language and run without delay on iPhone OS.
Native packages are mounted bodily on a tool and can run in presence or absence of network connection.
C Tutorial
Question 5. What Is Iphone Architecture?

Answer :

It is much like MacOS X architecture.
It acts as an middleman between the iPhone and iPod hardware an the acting applications at the display screen.
The consumer created packages never have interaction immediately with the suitable drivers, which protects the person packages from modifications to the hardware.
Mobile Testing Interview Questions
Question 6. What Is Iphone Reference Library?

Answer :

iPhone reference library is a hard and fast of reference files for iPhone OS .
It may be downloaded by means of subscribing to the iPhone OS Library document set.
Select Help>Documentation from Xcode, and click on the subscribe button next to the iPhone OS Library document set, which seems within the left column.
Question 7. What Are Sensors In Iphone?

Answer :

The proximity sensor without delay turns off the show while the iPhone is lifted to ear. With this sensor the electricity is stored and unintentional dialing is prevented.
The display is mechanically brightens the iPhone by means of the ambient light sensor while the sunlight or vivid rooms and dims in darker places.
IPHONE APPS Tutorial Oracle apps Interview Questions
Question 8. What Are The Location Services?

Answer :

Applications including Maps, camera and compass are allowed to use the information from cellular, Wi-Fi and Global Positioning System networks for figuring out the approximate locations.
The location is displayed at the screen, the use of a blue marker.
Question 9. Describe The Functionality Of Accelerometer Of An Iphone?

Answer :

iPhone responds to movement the use of a built-in accelerometer.
The accelerometer detects the movement and adjustments the show consequently, at the time of rotating iPhone from portrait to landscape.
Java Native Interface (JNI) Interview Questions
Question 10. Explain About The Applications That Can Be Used With Iphone?

Answer :

Technology, Entertainment and Design(TED): Allows to watch and listen to world’s most captivating people have to say, all at the iPhone.

Market Watch: Breaking information approximately the investments may be seen. To achieve this, open the Stocks app and rotate.

Trends: Latest runway suggests, videos from Vogue’s fashion library, critiques, distinct party images, fashion information updates may be seen on Style.Com.

Mobile Testing Tutorial
Question eleven. Introducion To Iphone Application Development?

Answer :

In 2007, Apple entered the mobile cellphone commercial enterprise with the advent of the iPhone, a multi-contact display cell telephone, which also includes the features of iPod.

JNDI (Java Naming and Directory Interface) Interview Questions
Question 12. What Is An Iphone App?

Answer :

An iPhone app is a program that runs on our iPhone/iPod Touch. It allows us to perform a positive venture. They may be software apps, video games, organisation apps, leisure apps, apps to get admission to our financial institution account and many others.

Some popular apps are:

Face e-book-Social networking
Doodle Buddy-drawing
Pandora Radio-radio on our iPhone
Yelp-eating place reviews
C Interview Questions
Question thirteen. Why Iphone Apps Are Popular?

Answer :

Give our enterprise an entire new manner of transacting commercial enterprise for millions of customers.
IPhones are the market leaders in the smart phone phase.
The iPhone has turn out to be a extremely good tool to surf the internet, play video games, have interaction with social networks and transact business.
Requirements to increase iPhone Apps:

Mac OS 10.Five/10.6
iPhone SDK(Software Development Kit three.Zero/4.0)
iPhone SDK is composed:

IDE to expand iPhone Apps is XCode(This tool is in-built in iPhone SDK)
Interface Builder-This is used to layout GUI of Apps(Inbuilt feature of iPhone SDK)
Instruments - This is used to test any reminiscence leaks in our apps(Inbuilt in SDK)
Simulator - This is used to check our apps earlier than deploying into actual tool.
Mobile computing Tutorial
Question 14. Why Doesn't The App Auto-awareness On Regions When Used On The Itouch?

Answer :

The application has been developed frequently for use on the iPhone and is designed to paintings together with its internal GPS module to become aware of which region you are in.

Whilst recent models of the iPod Touch have a GPS module in-built that allows you to permit the app to paintings efficaciously, a few older versions of the iTouch do no longer have this function. As such the utility calls for you to manually choose the area on every occasion you begin the application as the handset is unable to determine your modern vicinity.

Question 15. Can I Customize My App's Look And Feel?

Answer :

Yes, you could add your personal snap shots for use as button icons and backgrounds. Background snap shots ought to be 320 (width) x 460 (peak) pixels in PNG format. Button photographs must be 100 (width) x eighty (peak) pixels in PNG format.

Mobile computing Interview Questions
Question sixteen. What Is The "client Sign Up" Option?

Answer :

The Client Sign Up feature (a loose upload-on) allows you to request your consumer’s e mail address and phone quantity after they release your app. You can view the email addresses and get in touch with numbers you’ve acquired via our online CMS system and down load the results as an excel file for destiny reference.

Mobile Security Tutorial
Question 17. What About Ipad, Blackberry, And Windows Phone?

Answer :

The SwebApps platform is currently iOS and Android simplest. That way that apps constructed thru SwebApps work on iPhones, iPod Touch devices, iPads, and maximum Android devices. Certain functions on the apps constructed via SwebApps require a web or cellular information connection.

IOS apps built thru SwebApps characteristic on the iPad, displaying of their native length or 2x resolution. We are considering presenting iPad-local apps through SwebApps inside the future. At this time, we do no longer have unique expected dates for SwebApps on BlackBerry, Windows Phone, or other mobile platforms. If you're interested by growing an app particular to any such structures.

JQuery Mobile Interview Questions
Question 18. What's The Difference Between A Swebapps App And A Mobile Website?

Answer :

SwebApps are mounted on iOS and Android gadgets and run natively. Many of the functions available thru our platform offer a higher consumer enjoy than websites accessed through cell browsers. Our SwebApps platform also is based on a content management system (CMS) that we’ve built and could maintain, leaving you with out the technical hassle of maintaining your own cell website.

Mobile Testing Interview Questions
Question 19. What Does Swebapps Do?

Answer :

SwebApps lets in you to create an iPhone and/or Android application on line. Once your app is available for down load through the iTunes Store or Android Market, you could update your content in real time (at any time).

Objective C Tutorial
Question 20. What Is Swebapps?

Answer :

SwebApps is a easy, inexpensive way to construct, music and replace a local cell application in your commercial enterprise or enterprise.

Mobile Security Interview Questions
Question 21. Can I Use More Than One Merchant Account With The Same App?

Answer :

No. Credit Card Terminal can best be configured for a unmarried service provider account.

Question 22. Does The App Library Builder Look At My Personal Files On My Computer?

Answer :

This tool assessments most effective for apps in your computer; it does no longer look for, nor does it submit, any private information to Appolicious. It best submits information about your apps -- not the real apps themselves.

Mobile Marketing Tutorial
Question 23. Is Appolicious Owned By Or In Any Way Affiliated With Apple Inc.?

Answer :

No.

Objective C Interview Questions
Question 24. What Is Appolicious?

Answer :

Appolicious is the area to discover and share the contemporary and exceptional iPhone, iPod Touch, iPad, and Android apps thru social hints. Find, percentage, and assessment apps in categories such as Games, Education, and Travel, or browse user-created lists of apps .

Oracle apps Interview Questions
Question 25. Can I Install Iphone Apps On My Old Ipod Or On A Non Iphone/ipod Touch?

Answer :

iPhone apps most effective run on the iPhone or iPod Touch with 2.0 or higher hooked up. They do no longer run on older iPods or BlackBerries and Treos.

Question 26. Where Are My App's Settings?

Answer :

Many apps keep the app's settings in the important "Settings" icon at the iPhone's home display screen. Click on the gray settings icon and scroll down the list of apps at the lowest of the settings page.

Then click at the app's call within settings to manage the settings for that app.

The Settings icon is placed here:

Mobile Developer Interview Questions
Question 27. What's The Difference Between The Iphone App And Mailonline.Co.Uk/mobile?

Answer :

mailonline.Co.Uk/cell is designed to work on diverse mobile devices, and adapts to each telephone's skills. The MailOnline iPhone app is specifically designed to work with advanced iPhone capabilities, which include offline surfing.

Java Native Interface (JNI) Interview Questions
Question 28. In Which Regions Is The Mailonline Iphone App Sold?

Answer :

The MailOnline iPhone app is available global.

Question 29. Can I Use My Iphone, Ipad, Or Ipod Touch To Purchase From The Mac App Store?

Answer :

No, the Mac App Store can simplest be used on a Mac.

Mobile Application Testing Interview Questions
Question 30. What Is An In-app Purchase?

Answer :

An in app buy is an additional buy you are making inside a paid software.




CFG