Interview Questions.

Top 100+ Ibm Watson Analytics Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Ibm Watson Analytics Interview Questions And Answers

Question 1. What Operating System(s) Is The Service Based On?

Answer :

The operating system is based totally on CentOS. The layout diagram (Diagram A) shows the structure of the service, which include how it's far secured.

Question 2. What Is The Data Storage Platform For The Service?

Answer :

Watson Analytics makes use of IBM DB2 and MongoDB for records garage. Data at relaxation is encrypted in our cozy records center and secured via SoftLayer (an IBM Company) compliance and controls.

IBM - VSAM Interview Questions
Question 3. How Is Data Replicated Between Watson Analytics Data Centers?

Answer :

Currently, while the information is uploaded, it's far replicated/subsidized up to the other records middle in the identical geographic region.

Question four. Is Watson Analytics Hipaa Ready?

Answer :

The IBM HIPAA Program Office (HPO) has deemed that Watson Analytics now meets sure controls as specific within the US Health Insurance Portability and Accountability Act of 1996 (HIPAA). The imparting is ready to just accept Protected Health Information (PHI).

To onboard a consumer who's HIPAA regulated, a Business Associates Agreement (BAA) need to be signed and the patron need to feel cozy that Watson Analytics’ protection posture meets their necessities. Once WA accepts PHI, the supplying will become regulated via the USA Department of Health and Human Services.

Note: The compliant and recommended manner to load Personal Health Information facts into Watson Analytics is to load thru a CSV within the web UI or by using leveraging the general public push statistics APIs. The IBM Bluemix Data Connect that is incorporated in Watson Analytics isn't always HIPAA enabled at the moment.

IBM Cognos Tutorial
Question 5. What Are The Implementation Requirements For This Service?

Answer :

We recommend that you are updated with safety and compliance in your desire(s) of internet browser under the browsers guidelines for precise browser variations and assist. See the browser compliance statistics in the Watson Analytics Community.

IBM Cognos Interview Questions
Question 6. How Is Multitenancy Supported In This Service?

Answer :

The tenancy model is based totally on S4 shared utility tenancy. Database servers are shared, records is partitioned by SQL schema in the underlying database. Folders are supplied to customers and managed thru barriers and privileges.

Question 7. What Methods Are Supported To Access The Watson Analytics Service?

Answer :

Web get entry to through a web browser over SSL.

IBM DB2 Tutorial IBM DB2 Interview Questions
Question 8. Is Data In A Database, Flat Files, Or Both When It Is Stored In Watson Analytics?

Answer :

Data is stored in a secured database secured thru SoftLayer (an IBM Company) compliance and controls.

Question nine. Is The Data Encrypted In Transit?

Answer :

Yes, the encryption system is finished thru the user’s browser and Watson Analytics.

IBM WebSphere ESB Interview Questions
Question 10. When I Delete Data, Is It Really Deleted?

Answer :

When a facts set is deleted from Watson Analytics not only is the information set deleted, but the source record saved in the environment is likewise deleted

Question 11. How Often Are Backups Created?

Answer :

Backups are run and saved encrypted at minimal each 24 hours to Softlayer in extraordinary records centers in the equal geographic vicinity because the manufacturing system.

IBM AIX Interview Questions
Question 12. Are Backups Encrypted?

Answer :

Yes, backups are encrypted.

IBM - VSAM Interview Questions
Question thirteen. Is A Client Able To Have Periodic Copies Of The Data From The Service? If So, How?

Answer :

Because Watson Analytics gives analytics from facts furnished into the service, we do not currently offer a ‘replica’ of the records capability due to the fact the customer usually has the source facts. Watson Analytics does provide an export of certain artifacts into disconnected formats like PDF and PPTX.

Question 14. How Are Client Accounts And Passwords Created Or Synchronized With Client?

Answer :

Currently, an IBM ID user account should be created for every customer user and those customers can not proportion statistics. Identity federation, where Client identity assets can be used to say an identification (relying on the generation used within Client) is to be had.

Question 15. Is Access From The Client Accounts Role-based totally?

Answer :

Yes, customers are assigned roles in Watson Analytics.

IBM Cloud Computing Infrastructure Architect V1 Interview Questions
Question 16. How Granular Is Client Account Access?

Answer :

At this time, we do no longer provide audit or get admission to logs for patron accounts.

Question 17. What Is Watson Analytics?

Answer :

It is cloud and analytics based carrier for the people in commercial enterprise to correctly resolve the issues faced in commercial enterprise which they want to skip thru every day.

These problems consist of troubles related to any tools or information, measuring difficulties and they is probably missing the abilities. They can also be inside the board like understanding the churn of the client, in a position to analyze which organisation may determine to depart, reading the lack of cash by means of operations. There are many different matters that may be measured but they're hardly ever anticipated with any accuracy. And those encompass advertising, failures in asset and pleasure of the clients. 

IBM AIX 7 Administration Interview Questions
Question 18. Mention The Group Which Would Be Benefitted From The Watson Analytics?

Answer :

People who don’t have any expertise in evaluation are the only who advantage the most out of this. They may have very trivial issues in the business enterprise’s factor of view. Someone might have a interplay of statistics on the cloud. A person can access it due to the fact it's far on the lesser quit inside the listing of priorities. In that records of interplay you can view who has posted, the time period and the wide variety of tweets that went up.

This information can be thrown into the Watson Analytics and get insights into statistics like what is the time during which it changed into posted and the quantity of people studying it. So those are the folks that benefit who would possibly have analytic problems which can be solvable via Watson Analytics but need not necessarily have get admission to to the desired sources.

IBM Cognos Interview Questions
Question 19. What Else Can Be Accomplished By The Business Through Watson Analytics?

Answer :

This is to know what is the real hassle and trying to know what precisely can be completed approximately the dame. Trying to discover a sale managers data across the offers, the amount of the deal, is the deal antique or new, humans operating on that deal and many others. On the spreadsheets there are numerous variables and the effects can both be a win or loss in deal. So Watson Analytics can take these deal and are expecting if they may be going to be a win or loss. So motion can be taken earlier than hand and this may be useful for converting of the outcome. It also helps in displaying the impact of the down aspect of any selections.

Question 20. Role Of Cloud In The Watson Analytics?

Answer :

When the use of a new generation or app most of the people assume to apply all of it almost immediately without any manual or manual to undergo. Cloud is that which brings to the consumer new features without any ready length or date. It can be carried out nearly right away and the users can assist with the testing which can enable inside the development of more moderen functions. It’s a huge benefit to each the users in addition to the makers. It is likewise helpful in reading the the usage of sample of the people. It can be beneficial in reading the capabilities which  are desired by the human beings and the ones which they aren’t using a good deal. These things can be taken and molded to make it better for the usage of the people. 

IBM WebSphere MQ Interview Questions
Question 21. Mention One Of The Most Important Feature In The Journey Of Watson Analytics?

Answer :

There are diverse tactics like gaining access to the statistics, practise, reading it, refining it and a lot of such approaches. Watson Analytics is the one which unifies it all. This is carried out by very innovative methods of automation and permitting human beings to do all of this at their personal will. It works on an interaction which is language like. It bridges the distance among expertise of human and the advanced techniques of computing. It movements count number from discovering to understanding approximately what is maximum critical and is critical. 

Question 22. Name Some Of The Organizations Which Are Using Ibm Watson Analytics?

Answer :

Paschall Truck Lines, Mears Groups, Minter Ellison, Caliber Patient Care are the names of some of the corporations which are the use of the Watson Analysis. 

Question 23. How Do You Think This Has Benefitted Them?

Answer :

It gas helped them with their patterns of hiring, it has helped with the development of health techniques and safety, figuring out the profitable organizations and redirecting the resources hence, helping the organizations with the rules, figuring out the performances of humans within the corporation, allows in reading the sales of the organization and their practices, helping the making actual time adjustment in their campaigns of advertising. These are a number of the approaches in which the organizations have been helped and benefitted with the use of Watson Analytics. 

IBM DataPower Interview Questions
Question 24. How Is It Useful In Terms Of Social Media?

Answer :

The IBM Watson Analytics is beneficial with regards to social media. It is useful in guiding the character via giving them the usage of the social networking and create visualization of the information on its own which is insightful and all of this happens on cloud. A man or woman gets relevant and dependable content material on any topic and this gives the user the styles and their relationships. It is beneficial in collecting the target audience choice and advantage insight into the marketplace and additionally contrast of records with other sources which offers records from exceptional views. 

IBM DB2 Interview Questions
Question 25. Who Developed Ibm Watson Analytics?

Answer :

It became developed through David Ferucci in conjunction with a research team which become lead by using him. 

Question 26. Why Was It Developed?

Answer :

It changed into to begin with advanced for answering the questions about Jeopardy which became a quiz show and it became especially designed for that. And it acquires the charge cash by using competing with the previous winners. 

IBM BigFix Interview Questions
Question 27. What Was Its First Commercial Use?

Answer :

Its first industrial use was in the 12 months of 2013 inside the month of February. It was first used for utilizing control associated decisions in the treatment of lung cancer at a Center in New York together with a insurance agency. This changed into the first use of IBM Watson software program. 

IBM WebSphere ESB Interview Questions
Question 28. What Is The Source Of Information For Watson?

Answer :

It obtains information from one of a kind resources which includes newswire, dictionaries, word list, literary paintings. It also makes use of taxonomies, ontologies and database. It used WrodNet, Yago, DBPedia. Various documents, references and encyclopedias have been used to build upon the expertise. 

Question 29. How Is It Beneficial For The Business?

Answer :

It is a service of visualization and analysis of statistics used to discover the which means and patterns inside the records quick for your personal way. One can get solution they apprehend with the guided way to discover the statistics and its computerized prediction of evaluation and a use of herbal language. Its approximately recognizing a statistics and a fashion quickly and visualizing the records quickly on dashboard. 

Question 30. What Do You Mean By Cognitive Solutions?

Answer :

It is a technique of stimulating human idea techniques in a laptop. It includes the use of records mining, processing of records language, pattern recognition for mimicking the work of a human mind. It entails the system of self gaining knowledge of.

Question 31. What Is Cognitive Technology?

Answer :

Cognitive era is the made from the synthetic intelligence. Now those merchandise can behavior responsibilities that can to start with be achieved handiest by humans. 

Question 32. Give Examples Of Cognitive Technologies?

Answer :

Some of the examples of cognitive technologies are device studying, speech recognition, pc visions, robotics and language processing. These are a number of the many such products of cognitive generation.

Question 33. What Can Be Said About Cognitive Automation?

Answer :

There’s quite a few work accomplished in phrases of artificial intelligence and automation approaches in robotics and there are numerous greater competencies which are rising. This cognitive automation is beneficial to decorate and emulate the strengths that human mind has. 

IBM AIX Interview Questions
Question 34. What Is Cognitive Analysis?

Answer :

It is a terminology that's an outline of utility of analytics and technology of cognitive computing by the businesses which helps the human make smarter, quicker and powerful choices. 

Question 35. What Are Certain Features Of Watson Analytics?

Answer :

It provides an programmed listing of terms and context related to the subject which strengthens the analysis and improves it. It also breaks the topics in one of a kind metrics which allows in analyzing the topic in a higher way. It facilitates in expertise the sunglasses of the social media routinely. With the help of technical and superior expertise and schooling audience insight can be won. One can attain solutions in language it is easy to apprehend. Guides a person to appropriate conclusions efficaciously and speedy. It also facilitates to transport beyond a programmed sentiment. 

Question 36. Are There Any Software Or Hardware Requirements?

Answer :

There are not any hardware or software program requirement for the social media use of IBM Watson Analytics. 

IBM Cloud Computing Infrastructure Architect V1 Interview Questions
Question 37. What Are Some Of The Technical Details Required?

Answer :

Some of the browsers which support it are Mozilla Firefox, ESR, Google Chrome, Microsoft Explorer, Apple Safari. So the consumer desires to have a tool notebook or a mobile which could run the net browsers which helps it. 

Question 38. What Do You Mean By Cognitive Artificial Intelligence?

Answer :

It is one subdivision of synthetic intelligences which deals with behaviors which are cognitive that is which might be associated with questioning and has no longer tons to do with motor manipulate or notion. 

Question 39. What Are Some Of The Advantages Of Ibm Watson Analytics?

Answer :

Some of the benefits of IBM Watson Analytics are as follows:

it is recognised to technique the data that's unstructured, it fills in any barriers via the human and also has minimum mistakes instead of humans, it's miles like a support for making selection and it does now not act as a replacement for human in anyway. It is known to enhance the performance and it additionally improves the abilities through presenting the information which is available at its high-quality. It transforms in addition to improves the services which are provided to the customers. It can manage a massive amount of statistics. It can at one point acquire and posse a huge quantity of records with it. It is thought to have competitive sustainable blessings.

Question forty. What Are Some Of The Disadvantages Of Ibm Watson Analytics?

Answer :

Some of the risks of IBM Watson Analytics are as follows:

It is available only in a single language that's English because of this the vicinity of usage turns into confined. It is understood to be seen as a era that is disruptive. It takes numerous time and money for its preservation. One hindrance is that it cannot directly manner the facts that's established. It will increase the rate of the information however it does it handiest with the assist of restricted use of assets. 

IBM AIX 7 Administration Interview Questions
Question forty one. What Are Certain Barriers For The Adoption Of Ibm Watson Analytics?

Answer :

The barriers for the adoption of IBM Watson Analytics is as follows:

The price of switching is outwardly very high inside the IBM Watson. It requires loads of time for the mixing of Watson and the services supplied by using it in a corporation or an organisation. It commonly focuses its target to the larger groups and businesses that they assume can afford taking the Watson. It also requires a whole lot of time and identical quantity of efforts so one can teach using Watson if it needs to learn to its top-rated capacity. 

Question 42. What Is The Future Use Of Ibm Watson?

Answer :

IBM is understood to have announced an inauguration of latest unit of enterprise which could look after the improvement and commercialize cognitive advisories a good way to be added by means of cloud. 

IBM WebSphere MQ Interview Questions
Question 43. In What Sectors Can Ibm Watson Be Applied?

Answer :

It may be implemented in numerous sectors which includes Cognitive applications, healthcare, records era, journey, retail, authorities and so on. These are only some of the areas and it could be applied in lots of such areas.




CFG