Interview Questions.

Top 100+ Ibm Was Administration Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Ibm Was Administration Interview Questions And Answers

Question 1. When You Use Migration Wizard (pmt) For Websphere Application Server 8, Do You Expect To Have All Profile Services Up And Running Again?

Answer :

No, migration wizard most effective affords minimum characteristic and it does now not enable any offerings by default.

Question 2. In A Scenario Where An Administrator Needs To Migrate The Entire Application Server Profiles From V6.1 To V8 Using Profile Management Tool (pmt) And He Wants To Keep All Windows Services Created For These Profiles, How To Make Sure That These Windows Services Are Kept After Migration Process?

Answer :

Administrator need to create the brand new profile with a services enabled earlier than beginning the wizard, after which factor to that profile during the migration wizard.

IBM Websphere Interview Questions
Question 3. Assume That You Installed Was 6 After Was 8 On Your Server, Is It Then Possible To Migrate Was 6 Nodes To Was 8?

Answer :

No, it's going to no longer paintings as WAS 8 need to be mounted after those earlier versions.

Question four. What Are The New Capabilities In Ibm Installation Manager V8?

Answer :

Here is a listing of recent talents:

Asingle set up technology for putting in and uninstalling product
Updating and rolling back fixpacks and iFixes
Installing and uninstalling feature packs
GUIinterface to perform individual operations; response documents can be recorded both from the GUI or created via specifying the correct XML file for silent set up functions
Silent mode assist for invoking multiple operations.
IBM Websphere Tutorial
Question 5. Can You Check On Installed Servers In “.Nifregistry” File After Installing Was eight?

Answer :

No, WAS 8 is no longer the usage of this registry record.

IBM DB2 Interview Questions
Question 6. Is It Possible To Install Websphere Application Server V5 Over System I Remotely?

Answer :

No, you may’t as there is no GUI interface for version 5.

Question 7. What May Cause Installation Of Websphere Application Server Over System I To Bestopped Suddenly With No Log File Creation?

Answer :

Undefined host call in your device i box

IBM DB2 Tutorial Hadoop Interview Questions
Question eight. What May Cause Problem In Profile Creation?

Answer :

Including unique characters in your nearby host name can also motive hassle in profile introduction.

Question 9. How Can You Administer Your Application Server?

Answer :

Application server may be administered using admin console and wsadmin.

IBM WebSphere Administration Interview Questions
Question 10. Can You Federate A Profile Using Manageprofiles Command Facility?

Answer :

No, you can’t but you could delete a profile by using manageprofiles command facility.

Hadoop Tutorial
Question eleven. Will There Be Any Problem In Installing The Application Server On A Target Platform Where It Has Been Done Before?

Answer :

Yes, it's going to purpose an unattended set up of the application server.

IBM Websphere Application Server Interview Questions
Question 12. Can You Enable Sso For Application Server Over System I?

Answer :

Yes, you could, for the duration of profile creation wizard.

IBM Websphere Interview Questions
Question 13. Can You Federate A Node On System I Box Into Dmgr Over Windows/linux Platform?

Answer :

Yes, you may, so long as gadget i field can be accessed via community.

Java 8 Tutorial
Question 14. Can You Use Iim For Installing Application Server eight Over System I?

Answer :

No, you may’t. You need to deploy it the use of QShell command line.

Question 15. Can You Take A Copy Of Systemout.Log Files Over System I While It Is Running?

Answer :

No, you may’t as this file is locked by means of software server system.

Java 8 Interview Questions
Question sixteen. Mention What Is The Difference Between Websphere And Weblogic?

Answer :

Websphere is focused more on connectivity, integration, and net offerings.  It has higher performance, rich implementation of J2EE, extra significant integration and transaction control compare to Weblogic.

Weblogic has default transaction attributes as supports, even as websphere does now not have such form of the default transaction attribute.

XSD Tutorial
Question 17. Explain What Is A Connecting Pool?

Answer :

Connecting pool is a cache of database connections maintained in order that connection can be re-used when future requests to the database are required. If all the connections are occupied, a new connection is created and is introduced to the pool.

Hadoop Administration Interview Questions
Question 18. Mention What Sync Function Does In Websphere?

Answer :

WAS (WebServer Application Server) shops all of the configuration in a single crucial vicinity referred as “Master Repository”. The sync guarantees the configuration in both neighborhood and master repositories are identical and in sync.

IBM DB2 Interview Questions
Question 19. Mention How Many Ways You Can Deploy The Application In Websphere?

Answer :

In Websphere application may be deployed in three methods

Copy documents immediately to set up application folder in websphere.
Use websphere specific ant duties create computerized scripts for deploying utility.
Via administration console.
Question 20. Mention Which Resource Can Enhance Ears Support Apart From Shared Libraries And Data Sources?

Answer :

Class loader policy, JAAS authentication aliases and digital host records can enhance EARs aid other than EARs help and shared libraries.

IBM WebSphere MQ Interview Questions
Question 21. Mention What Are The Websphere Mq Programming Apis?

Answer :

Websphere MQ programming APIs include

AMI (Application Messaging Interface).
JMS (Java Message Service).
MQI (Message Queue Interface).
Question 22. Mention What Functionality Does Caching Proxy Server Provides?

Answer :

Caching server gives capability like

Reverse proxy and content based totally routing.
Integration with servlet caching and dynamic content caching.
Question 23. Explain How Caching Proxy Of Websphere On The Edge Server Is Done?

Answer :

A caching proxy can be configured in ahead path or as a proxy. When user requests the content material, it's far cached by means of the edge earlier than sending or following to the question.
Page fragments springing up from Servlets or JSP are cached by Edge, and the Caching process will become Slow.
Performance and scalability can be optimized by way of edge.
XSLT Interview Questions
Question 24. Explain What Is Websphere Edge Server?

Answer :

The WebSphere part server is used to decorate the performance of web based totally structures.  It may be used as a proxy server.  There are essentially 4 components within the internet sphere they're caching proxy, content material distribution, community dispatcher and application server at the brink.

Hadoop Interview Questions
Question 25. Explain What Is Extended Deployment In Websphere?

Answer :

The extended deployment in WebSphere leverages superior features of provider with features optimizing IT assets. It spans three regions

WebSphere Virtual Enterprise.
WebSphere eXtreme Scale.
Compute Grid.
Question 26. Explain What Is Sslpeer In Ibm Websphere Mq?

Answer :

SSLPEER is a string usually prominent call of MQ patron, which hyperlinks to QueueManager securely using QueueManager.  This is a mechanism used to discover purchaser.

XSD Interview Questions
Question 27. Explain What Is Queuemanager In Ibm Websphere Mq?

Answer :

QueueManager is the vital thing of WebSphere MQ.  It is answerable for storing and routing messages to other queue manager inside MQ, and it also talk with the out of doors world.

IBM WebSphere Administration Interview Questions
Question 28. Explain What Is Websphere Is Mq?

Answer :

WebSphere MQ is an utility software that permits you to talk with every different using messages and queues.  This form of conversation is referred as industrial messaging.  There are two strategies for application to communicate, Request/Response and Fire & Forget.

Question 29. Mention When Does Websphere Application Server Contact The Registry For User Information?

Answer :

Web-sphere utility server contact the registry for person when users

Checks the customers password.
Maps certificate information to a userid.
Converts userid to registry uniqueid.
Obtains group records.
Ibm Websphere Message Broker Interview Questions
Question 30. Mention What Are The Default Ports You Use To Use Websphere Application Sphere?

Answer :

The default ports you use are HTTP: 9080 and HTTP: 9443.

Question 31. Explain What Is A Cell In Websphere?

Answer :

A mobile is referred as a grouping of nodes right into a unmarried administrative area. A cell may have multiple nodes which are all controlled from a unmarried factor.

Question 32. Explain What Is Node, Node Agent And Node Groups?

Answer :

Node : It is a logical grouping of server procedures maintained by way of WebSphere and that share not unusual configuration and operational control.
Nodeagent :  Each node has a nodeagent that works in conjunction with the deployment supervisor to manage administration strategies. It acts as a mediator between the node and deployment manager.
Node Group : A node organization is a grouping of nodes inside a cellular which have same competencies.
Biztalk Esb Toolkit Interview Questions
Question 33. Mention What Is Asymmetric Clustering In Web-sphere?

Answer :

In uneven clustering, the partition may be defined dynamically and runs on a unmarried cluster at a time. The project that's unique to the precise cluster may be routed to that cluster.  Usually, clustering is used by banks.

IBM Websphere Application Server Interview Questions
Question 34. Mention What Type Of Files Are Required To Deploy An Application Into Websphere?

Answer :

WAR or EAR documents are required to installation an software into Web-sphere.

Question 35. Mention How Does A Websphere Or Any Application Server Clustering Work?

Answer :

A WebSphere’s net server plugin element routes requests to WebSphere cluster net boxes.   If there's a conversation failure with a specific cluster member, it's going to mark that member down and begin routing all requests to the closing cluster member till the authentic is to be had.

Question 36. Mention Some Of The Features Available In Web-sphere?

Answer :

Some of the capabilities to be had in Web-sphere includes

It helps the servlet/JSP field functionality that runs on top of HTTP.
It supports HTTP servers as IBM HTTP server, Netscape iPlanet server, and MS IIS.
It supports Java Server Pages, HTML pages, Servlets and XML.
It supports EJB element version and Workload Management.
Java eight Interview Questions
Question 37. Mention What Are The Important Component Of Web-sphere?

Answer :

Important additives of Web-Sphere are

WebSphere Application Server or WAS: It connects the website customers with Java servlets.
Data–Server: For information persistence.
Web–server: It offers the service of HTTP.
Question 38. Explain What Is Web-sphere?

Answer :

Web-sphere is a device based on Java and evolved by means of IBM, to control and create web sites.  Web-sphere is regularly used to construct interactive net-oriented programs that support enterprise functions required for e-trade, it integrates all of the records across distinct operating machine and packages.

Question 39. How Can Administrator Assign Java Ee 5 Security Permissions To Actual Users In Websphere Application Server?

Answer :

The administrator can assign security permissions to real users via mapping application roles to customers or groups within the WebSphere user registry.

Question forty. When Does Administrator Need To Create A Jdbc Provider?

Answer :

If the administrator is implementing an software which requires a connection to the databasethen he desires to create a JDBC issuer.

Hadoop Administration Interview Questions
Question 41. A Scenario Of A Network Deployment Cell Has One Cluster And An Application Uses Jms Client Required To Be Deployed To The Cluster, What Are The Required Steps To Be Followed By Administrator To Make Clients Able To Consume Messages?

Answer :

The cluster have to be brought as a member to the Service Integration Bus (SIBus).

Question forty two. What Is The Required Configuration Information To Connect Jms Destination To Sibus?

Answer :

JMS company type, bus name and the bus destination.

IBM WebSphere MQ Interview Questions
Question forty three. State The Three Ways To Enable Verbose Gc.?

Answer :

wsadmin script,
-verbose:gc commandline characteristic and
-Xoptionsfile command line alternative.
Question 44. Where Can Administrator Find Binding Information For An Application?

Answer :

The administrator can locate the binding records in the deployment descriptor.

Question forty five. In Order To Modify The Configuration Of An Enterprise Application, Through Which Components Can The System Admin Make Modification Using Wsadmin?

Answer :

Job manager or deployment supervisor.

Question forty six. How To Protect Servlets In Java Ee Applications?

Answer :

Servlets may be included by method permissions.

Question forty seven. Is It Possible To Manage Sibus Using Fine-grained Administrative Security?

Answer :

No, SIBus messaging engine cannot be managed through fine-grained administration.

Question 48. How To Remove The Application-scoped Resources From An Enhanced Ear File?

Answer :

Application scoped sources can be removed from an improved EAR record with the aid of disposing of META—INF/ibmconfig listing.

Question 49. How Can You Describe The Relationship Between A Flexible Management Topology And The Network Deployment Cell?

Answer :

Flexible control topology may be an alternative to the network deployment cellular.

Question 50. How To Manage Multiple Stand-on my own Application Servers On Different Hosts?

Answer :

Multiple stand by myself application servers can be managed with the aid of the usage of a task manager thru administrator dealers.




CFG