Interview Questions.

Top 100+ Health And Safety Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Health And Safety Interview Questions And Answers

Question 1. What Is The Safety?

Answer :

The situation of being covered from or unlikely to reason chance, threat, or damage is Called Safety.

Question 2. What Is The Accident?

Answer :

It is an unexpected or unplanned event which can also or might not bring about harm or damage or property loss or dying.

Health Care Management Interview Questions
Question 3. What Is The Injury?

Answer :

It is defined as a damaging situation sustained by using the frame because of an twist of fate.

Question four. What Is The Hazard?

Answer :

The inherent property of a substance or an occurrence which has ability to reason loss or harm assets, individual or surroundings.

Question five. What Is The Risk?

Answer :

In possibility of the conclusion of the potential for loss or damage or damage.

Occupational Health and Hygiene Interview Questions
Question 6. What Is The Incident?

Answer :

It is an event which represents the deviation from the intended series of designed steps.

Question 7. What Is Safety Policy?

Answer :

Any agency has a social and felony obligation to offer a safe and wholesome running surroundings for all his improvement to all his employees.

Health Insurance Interview Questions
Question eight. What Is Safety Audit?

Answer :

The safety audit is the process that identifies risky situations and hazardous acts the plant and recommended safety development. Walk through it evaluates the unsafe situation note able to the naked eye at some stage in paintings via the plant. (Stores, civil work, erection paintings)

Intermediate-more information to examine and evaluation of plant design and plant operation.

Comprehensive –it evaluates the protection elements within the plant on the bottom engineering, analysis, checking out, and size.

Question 9. What Is Safety Tag?

Answer :

Safety tag can be defined a surface manufactured from card board or paper board on which English neighborhood languages letters written for warning protection commands to employees.

Procurement Interview Questions
Question 10. What Is Safety Program?

Answer :

Safety software may be defined as 5 strategies via which twist of fate may be averted without problems they're engineering, schooling, enforcement, enthusiasm and instance protection packages are simple spoken and carry out certain prison steps.

Question 11. What Is Attitude?

Answer :

Attitude may be defined as continuous conduct. If guy’s behavior is right, then his action might be both accurate or secure.

Environmental Science Interview Questions
Question 12. What Is Emergency Planning?

Answer :

Emergency planning may be described as a manipulate degree. It can manage the accidents safeguard people and provide records to media.

Health Care Management Interview Questions
Question 13. What Is Work Permit System?

Answer :

Work allow system is a “written files” for permission to adopt a job with the aid of location in price or it is written document issued via the vicinity in charge to the performer to adopt the specific job.

Question 14. What Is Work At Height?

Answer :

Any paintings above 2 meters from the ground is prompted work at height.

Question 15. What Is Confined Space?

Answer :

An place that is small and enclosed or an area where one entry and exits or where a man cannot work comfortably in any place is brought on confined space.

Veterinary and Health Care Interview Questions
Question 16. What Is Excavation?

Answer :

Marking a hole or tunnel through digging the ground by means of man or system is called excavation.

Question 17. What Is Scaffolding?

Answer :

It is a temporary platform constructed for assisting each men and materials and working protection at a production website.

Environmental Health and Safety (EHS) Interview Questions
Question 18. What Is Welding?

Answer :

The procedure of joining of metals both by using electric or by using gas is referred to as welding.

Occupational Health and Hygiene Interview Questions
Question 19. What Is Gas Cutting?

Answer :

The system of becoming a member of of slicing metals with the aid of using oxygen and flamable fuel is known as fuel slicing.

Question 20. What Is Sandblasting?

Answer :

The system of eliminating rust dust, dirt, scales and antique prints from the antique floor the use of compressed air is called sandblasting.

Healthcare Business Analyst Interview Questions
Question 21. What Is Painting?

Answer :

The manner after sand blasting is called painting.

Question 22. What Is Lel?

Answer :

The minimum attention of vapor, gases, and dirt in air underneath which propagation of flame does no longer arise on contact with a supply of ignition is called LEL.

Question 23. What Is Uel?

Answer :

The maximum percentage of vapor, gases, and dust inside the air above which notion the flame does now not occur on touch with a source of ignition is known as UEL.

Fire Officer Interview Questions
Question 24. What Is Manual Handling?

Answer :

The procedure of lifting, sporting and stacking materials by means of guys is called guide handling.

Health Insurance Interview Questions
Question 25. What Is Housekeeping?

Answer :

Housekeeping way no longer handiest cleanliness however also the orderly association of operations, gear, equipments garage centers and providers.

Question 26. What Is Personal Protective Equipment?

Answer :

It is equipments used to assignment the person from risks such dust, dirt, fumes, and sparks etc. It is the barrier among danger and man or woman.

Question 27. What Is Grinding?

Answer :

A grinder is a transportable gadget with a wheel defend in function to lessen the hazard.

Procurement Interview Questions
Question 28. What Is Crane?

Answer :

A tall gadget used for transferring heavy items by means of postponing them from a projecting arm with a hook.

Question 29. What Is Fork Lift Truck?

Answer :

Fork elevate truck is designed to deal with heavy loads.

Question 30. What Is Jsa?

Answer :

The method of reading process for the unique purpose of finding the hazards and growing.

Question 31. What Are The Duties Of A Safety Officer?

Answer :

Prepare tool container speak
Prepare month-to-month facts
Prepare the checklist
Accident reports
Management meetings
Arrange the safety lessons/education
Arrange month-to-month protection bulletin
Inspection of hearth extinguisher
Arrange first aid education lessons
Arrange safety competitions like quiz, slogan, and poster
Competitions exhibition etc.
Question 32. What Are The Duties Of A Supervisor?

Answer :

He has to instruct those people approximately the work strategies and methods.
He has to keep subject most of the people
He has to supply essential substances
He has to govern nice and cost of the task
He has to manual has people in doing a job in the right and safe way
He has to deliver appropriate non-public protecting device to his employees
He should conduct periodical safety meetings.
He should conduct protection inspection of his running area
He must know approximately the fire combat gadget
He have to understand look into the accident and discover the cause of twist of fate.
Question 33. What Are The Precautions For Welding?

Answer :

Remove all combustion fabric from the area of welding
Clear the work place and cowl wooden floor with hearth evidence mats. (Welding mechanic should be kept in the visibility of the welders.
Erect hearth resistance screen across the work
All welding cables need to be completely insulated
All welding mics will be double earthed
Welding location have to be dry and unfastened from water
Keep the fire extinguisher/sand virtually
Use leather hand gloves, goggles, and helmets
Switch off the strength when welding is stopped
Do now not permit the helper to do welding
Do now not shift he welding cable unless the electrical energy is switched off.
Do now not allow the helper to hold the welding. The terminal of the welding cables should be supplied 3-cable with lugs and saved tight.
Oxygen hose in black and acetylene hose in pink in shade as in line with general
Nrv of the blow torches should be maintained nicely keep away from returned fire
Welders ought to be taught well
Cylinders should be stored in a chilly dry place away backside heat and direct sunlight.
Proper home tasks, correct air flow within the working place
Smoking have to be prevented from welding place
Hose connection ought to be right made
Barricade the work region and placed a sign board
Rolling of cylinders should be averted
Flash again arrestor need to be connected to each cylinder.
Any leakage of cylinder have to be saved one after the other.
Environmental Science Interview Questions
Question 34. What Are The Precautions For Gas Cutting?

Answer :

Keep fireplace extinguisher nearby
Keep fire watch close by
Remove all combustible from work location
Use all important PPE
Never placed welding fuel cylinder internal a restrained space
Hoses shall not be laid in path ways
Gas slicing torch must have flash lower back arrestors
Gas check to be performed to test for the presence of flammable gas in website.
Good house responsibilities and ventilation necessary in working area.
Those connections need to be made nicely
Question 35. What Are The Precautions For “sandblasting”?

Answer :

The compressed airline, hoses and every other fitting should installment firmly with out leaks the hose.
Mis use compress are should be avoided
A clean air hood or masks ought to be worn
Housekeeping can be achieved periodically
Fire extinguisher shall be stored close to through
Dust masks ear plugs/muffs should be used
No sand blasting shall be finished on top of floating roof tank in carrier.
Use goggles & face shield
Sand blasting operation should be gas unfastened
Question 36. What Is The Precaution For “painting”?

Answer :

All flammable material must be cleared from the work place
The required defensive clothing and device have to be worn
Cartridge respirators shall constantly be worn
Adequate ventilation is important
Adequate washing facilities ought to be effortlessly to be had
Barrier cream have to be applied to the skin
Veterinary and Health Care Interview Questions
Question 37. What Are The Hazards In Welding?

Answer :

Eye harm
Burn harm arc awareness
Electrical shock mild arc radiation
Heat, mild, and radiation have an effect on warmth fume
Poisonous gases chipped fee of weld metal
Fire
Explosion scattering
Noise glowing
Sparkling
Flying sand
Question 38. What Are Hazards And Injuries In Manual Handling?

Answer :

Cutting arms because of sharp edges
Burns because of dealing with of hot articles
Foot injuries because of dropped articles
Slipped disc due to mistaken posture in lifting on item
Strains to wrist or palms
Sprains, wounds hernias, fractures
Question 39. Cause Of Accidents In Manual Handling?

Answer :

Improper lifting
Carrying too heavy loads
Improper gripping
Failure to use PPE
Lifting greasy, oily and abnormal items
Poor physique
Question forty. What Precautions Are Needed To Avoid The Accident In Manhandling?

Answer :

Stand at secure distance from the burden
Sharp part and burns are eliminated before lifting a
PPE consisting of safety gloves and protection footwear are to be
If the burden is too heavy for one character to boost, then he has to are seeking the assistance.
The pathway isn't always blocked by using obstacles while carrying the burden.
The exclusive moves, actions, and forces vital at the same time as sporting the load.
Modify the project through the usage of hooks and crow bars.
Mechanical equipment like cranes will be used.
Modify the items
Change the way things are used.
Environmental Health and Safety (EHS) Interview Questions
Question forty one. Tips For Manual Handling?

Answer :

Plan
Clear the path
Move in close to the burden
Secure your grip
Hold your head upright
Maintain regular curves of the spine
Don’t twist
Question forty two. Cause Of Accidents In Mechanical Handling?

Answer :

The surprising failure of twine rope or a chain
Slipping of the weight from the sling
Swinging of the load at the time of lifting
The load once in a while hits the person
Healthcare Business Analyst Interview Questions
Question 43. What Are The Accidents In “bad Housekeeping”?

Answer :

Men getting hit by means of falling from overhead
Men slipping as greasy, wet or dirty floor
Men failing in open tank with out cover in level floor
Accidents due to poor lighting
Fire accidents because of faulty electrical wires.
Question forty four. What Are The Advantages In Good Housekeeping?

Answer :

It facilitates inside the reduction of injuries along with hearth injuries
It saves the assets damages
It improves worker morale
Better productiveness
Working place becomes presentable
Human power is conserved
Visitors are very plenty glad
The burden of manager is decreased
Question 45. How To Care And Maintenance Of Hand Tools?

Answer :

Tools should be saved smooth and free from corrosion
Keep metallic elements gently oiled
Remove burrs from edges of tools and heads of chisels.
Tools which aren't in use must be saved one at a time
A desirable employee regularly inspects his gear
Do now not use gear with out handles
Question forty six. How To Prevent Accidents Of “power Tools”?

Answer :

The operators must put on face shields or safety glasses
Power gear have to be positioned in the store room after use
Power tools must have protected by means of guards
Pneumatic hoses or electric cables of power gear have to no longer pass through passage ways.
The electrical strength equipment have to be well earthed
Never horse play with hose of pneumatic equipment
Power equipment machines must be maintained and operated well.
Question forty seven. What Are The Causes Of Accidents Of “hard Tools”?

Answer :

Due to incorrect manner the use of of gear.
Due to defective condition of equipment
Due to failure of the use of proper equipment for proper process
Due to incorrect way of sporting tools
Due to strong of tools in safety
Question forty eight. What Precautions Are Necessary For Electrical Work?

Answer :

All electric installations shall be as according to general strength regulations
Only in a position people should manage the electric device.
The equipment need to be earthed well
All brief electric powered traces need to be drawn at least above guy’s top
Cable ought to be completely insulated
Cable should not have any joints
Only connection for one factor
Good house responsibilities at the region
Fire safety equipment to be kept near by way of
Use rubber gloves and rubber boots
Use correct nice of cord
Power isolation close to the job
Use three pin plug rather than free wire
Never perform any electrical system with wet arms
Never stand moist floor even as working electrical device
During thunder hurricane do no longer stand below tree
Proper signal board is essential
No individual shall paintings on any stay electric conductor
The transfer shall best be put on by person who switched it off.
Question 49. What Are The Hazards In Construction?

Answer :

Fall of character from pinnacle and getting injured
Fall of items from top and under individual damage
Fall of materials from top and broken
Person falls into excavated pit
Collapse of soil and below individual get injury or may
Damage of ug cables and sewage pipe
Collapse of scaffolding and character fall from height, get harm
Electrical shock
Fire and explosion
Burn damage
Health and lung problems
Snakes chew
Poisonous gas
Foreign body in eye
Question 50. Cause Of Accident In Construction?

Answer :

Erection device failure
Falling of individuals from top
Electrical shocks
Improper lights
Non-forestall working through worker
Up safe paintings strategies
Collapsing of earth for the duration of trench excavation
Failure of use protection gadget
Working a top with out protection belt
Question 51. General Safety Precautions In Construction?

Answer :

Adequate first resource system need to be kept prepared
Adequate firefighting device must be to be had
All popular electrical policies ought to be followed
Suitable lighting preparations must be vital at night time paintings
Work guys at height have to be carrying protection belts
Work guys handling cement should be provided with goggles, rubber gloves and rubber boots via nose masks.
The shifting elements of grinding machines used construction site ought to be protected with guards
The moving elements of grinding machines used production website online need to be protected with guards
Excavated fabric need to no longer be kept close to the excavated
Very quick period of work purple flags must be hoisted and greater period purple banners ought to be stretched
Defective tools have to now not be used
The employee need to no longer bring tools in his fingers whilst mountain climbing a ladder
Excavation must be guarded by way of suitable fencing
Question fifty two. How To Erect Scaffolding?

Answer :

It need to be erected on tiers firm ground
It erected by skilled/skilled character
It is constructed the usage of metallic pipes and wood forums
It have to be design and made out of suitable and sound material
Not to be erected on free earth
Clamps ought to be constant
Properly bracing
Sole plate is necessary the base of vertical pipe
Question fifty three. Safety Precaution Of Scaffold?

Answer :

Wooden board no longer be painted
Wooden board should not to any cracks
Check for rust in pipes/clamps
Clamps need to be fixed and right best
Boards thickness need to be three.Four cms and no bending
The construction should be inflexible, well based totally
Use of appropriate and sound substances
The wooden bellies has no longer joint
Vertical poles should no longer be greater than 6 toes
Chains, ropes used for the suspension of scaffoldings
Never throw any substances from peak
Use protection harness even as running at above 6 ft
Properly ties to be association
Question fifty four. What Controls Measures Are Necessary For Confined Space?

Answer :

Enter with air line bar sets
Use 24v flame proof hand lamps
A hollow watches to be saved close to man hollow
Keep hearth fighting device ready
Gas take a look at to be achieved to check for oxygen level
Provide blowers
Don’t smoke in confined space
Use ropes and harness
The areas clean earlier than entry
Use non-sparking equipment it there may be any threat of flammable vapors being present.
Question fifty five. Safety Rules When Using Ladders?

Answer :

The foot wear is not greasy, oily and muddy and has a good grip on the rungs.
When hiking or coming down a ladder ought to be facing the ladder facet and had on with both hands.
Carry mild tools in pockets in a shoulder bag.
Hold on with at least new hand if use of each palms then, use protection belt
Never climb higher than the 1/3 rung from the pinnacle on immediately or 2nd tired from the pinnacle on the extension ladder.
Step ladder have to be absolutely open and the divider locked
The steel ladder shall no longer be used near electric device.
Metal ladder shall now not be located on firm footing and at angle of seventy five
Any ladder located defect in any manner ought to be marked do no longer use
The ladder shall not be placed in a box or drum.
Rubber protection on head and heel of a ladder is essential.
Question fifty six. Safety Rules Ensuring Oxygen Cylinders?

Answer :

Oxygen cylinders need to no longer be saved close to flamable substances.
Oxygen cylinders have to no longer be dealt with with grassy arms or gloves.
Oxygen cylinders and their fittings must no longer be examined with oil based totally soap answer.
Oxygen cylinders and different combustible gas cylinders need to no longer be saved together.
The pinnacle cowl of the cylinder should be stored in function and screwed safety while now not in use.
Cylinders need to now not be used as rollers for shifting substances
Oxygen have to no longer be used for ventilating constrained spaces.
Question fifty seven. Safety Rules In Using Compressed Air?

Answer :

Only legal individuals need to be used compressed air.
The frame or clothes must not be cleaned.




CFG