Interview Questions.

Top 100+ Hal Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Hal Interview Questions And Answers

Question 1. What Do You Know About Hal?

Answer :

Hindustan Aeronautics Limited is an Indian kingdom-owned aerospace and protection company primarily based in Bangalore, Karnataka. It is ruled beneath the control of the Indian Ministry of Defense.The authorities-owned business enterprise is mainly worried within the operations of the aerospace enterprise. These consist of production and assembly of plane, navigation and associated conversation device and airports operation. It is presently involved in the layout, fabrication and meeting of aircraft, jet engines, helicopters and their spare elements. It has several centers spread across India. Hindustan Aeronautics has a protracted history of collaboration with numerous other worldwide and home aerospace organizations inclusive of Airbus, Boeing, Lockheed Martin, Sukhoi Aviation Corporation, and Elbit Systems.

Question 2. Where Is The Company Headquarter?

Answer :

The Company is positioned at Bangalore, Karnataka, India.

Aeronautical and Aerospace Interview Questions
Question 3. When This Company Was Established?

Answer :

HAL became hooked up as Hindustan Aircraft in Bangalore in 1940 on 23 Dec 1940. Hindustan Aircraft Company was duly incorporated beneath the Mysore Companies Act as a personal Ltd Company. Walchand–Tulsidas-Khatau Ltd was the Managing corporation.

Question four. Who Is Current Md/chairman Of This Compan

Answer :

HAL’s Chairman and Managing Director is T Suvarna Raju when you consider that 1st April 2015.

Question five. What Was The Company Revenue And Profit Last Year?

Answer :

HAL’s revenue for the 12 months 2014-15 become ?177.532614 billion (US$2.8 billion) and the income in the same year become ?26.925169 billion (US$420 million).

 

Aerospace Interview Questions
Question 6. What Are The Products/offerings Offered By This Company?

Answer :

The authorities-owned organisation is more often than not concerned inside the operations of the aerospace enterprise. These include manufacturing and meeting of plane, navigation and related communication equipment and airports operation. Also the organisation offers Transport aircraft, Fighter plane, Helicopters.

 

Question 7. Under Which Ministry Of Central Government This Company Function?

Answer :

It is ruled beneath the control of the Indian Ministry of Defence.

Question 8. Who Are Competitors Of This Company?

Answer :

The competitors of HAL are as follows:

KAWASAKI HEAVY INDUSTRIES, LTD.
LOCKHEED MARTIN CORPORATION.
BAE SYSTEMS PLC.
Question nine. Where Are The Manufacturing Units Of This Company Located?

Answer :

It has several centers unfold across India. The places where the manufacturing vegetation are operated through HAL consist of

1. Nasik

2. Korwa

3. Kanpur

four. Koraput

5. Lucknow

6. Bangalore

7. Hyderabad.

Question 10. Why Was This Company In News In Recent Times?

Answer :

HAL become in recent information as:

The ruling which could pressure producers to improve their protection track record of defence equipment, the Delhi excessive court docket held the government and Hindustan Aeronautics Ltd (HAL) answerable for accidents acquired by way of an IAF pilot in an air crash.




CFG