Interview Questions.

Top 100+ Gastroenterologist Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Gastroenterologist Interview Questions And Answers

Question 1. What Is A Laxative And Which One Will I Take To Prepare For My Test?

Answer :

A laxative is a medicine which pulls water into your colon and reasons your colon to squeeze and smooth itself out. You will take Dulcolax® (bisacodyl) laxative drugs and MiraLAX® laxative powder blended with Crystal Light®. This aggregate will permit your colon to make a large quantity of liquid diarrhea.

Question 2. Can I Take My Routine Medications On The Morning Of My Test?

Answer :

If you're scheduled for a morning system, do now not take any medicinal drug EXCEPT for blood strain, earth and seizure except you're otherwise instructed by our health practitioner or your number one care health practitioner. If you're scheduled for an afternoon exam you may take your routine medicine EXCEPT the medicines that you had been instructed to preserve. Pain medicinal drug have to not be taken within six hours of any procedure.

Biomedical Engineering Interview Questions
Question three. I Have An Artificial Joint. My Orthopedic Surgeon Said I Need?

Answer :

No. The American Society for Gastrointestinal Endoscopy has concluded that antibiotic use for sufferers with synthetic joints isn't always encouraged.

If your health care professional advises you to take antibiotics besides earlier than and/or after the procedure, she or he may additionally choose to provide you with a prescription for the medicine of their preference.

Question four. What Happens If I Start Vomiting After Drinking The Laxative?

Answer :

Wait 1 to two hours to allow your belly to settle. Start ingesting the solution at a slower pace. Instead of drinking a glass every 10 to fifteen minutes, drink a pitcher each 20 to half-hour. This will take longer, but hopefully have to hold you from vomiting the rest of the answer. If you continue to vomit, call our office to acquire further commands from your health practitioner.

Question 5. Why Do I Have To Stop Drinking 4 Hours Before My Colonoscopy?

Answer :

We ask which you stop clean beverages 4 hours previous to your colonoscopy to allow your stomach to empty before you obtain sedation. Liquids to your stomach may be inhaled into your lungs when you are sedated, inflicting serious complications.

Medical Cardiology Interview Questions
Question 6. What If My Hemorrhoids Bleed During The Prep?

Answer :

If you operate hemorrhoid cream, it would be a good concept to apply that earlier than starting the laxative prep. If you have a completely small quantity of bleeding, attempt to finish the prep so your procedure can still be completed. If you're having a big quantity of bleeding, stop your prep and get in touch with our office or name the emergency room.

Question 7. Oops, I Just Read My Instructions. I Accidentally Ate Breakfast.

Answer :

Usually, you could certainly push numerous fluids and your bowel coaching will work. This may not be the case in case you are someone who typically has constipation. You may also require a little more laxative to absolutely clean out.

Doctor Interview Questions
Question eight. I Am Having My Period. Can I Still Have My Colonoscopy?

Answer :

This will not interfere with your method at all, nor will wear a pad or the use of a tampon.

Question 9. Do I Have To Drink All Of My Colon Prep?

Answer :

Yes, we need your colon as clean as possible in order that your doctor can see the entire colon. This permits your medical doctor to discover (and likely deal with) the smallest and flattest polyps.

Medical Assistant Interview Questions
Question 10. How Can I Tell If My Colon Is Clean Enough?

Answer :

If your diarrhea is near-clear or most effective a mild color, then you can be confident that your colon is smooth enough for an extraordinary examination. If your diarrhea is darkish coloured with stable cloth jumbled together, then you probable want to take more coaching.

Question eleven. I Am A Diabetic. What Precautions Should I Take?

Answer :

If you're a diabetic we will come up with special instructions when your procedure is scheduled. You will need to allow us to realize about ALL of your diabetic medications. You must check your blood sugar often at some stage in the day earlier than and the day of the manner. Since you may be on clean beverages, your blood sugar will generally tend to drop faster than regular. To keep away from this make sure to encompass a few drinks with everyday sugar to your weight-reduction plan. It may also be useful to have some glucose capsules accessible in case your blood sugar drops and it is beyond your cut off time for fluids.

Medical Coding Interview Questions
Question 12. Why Does My Driver Need To Stay In The Lobby During My Entire Test?

Answer :

Your driver have to stay in the foyer for your safety. You will be sedated and now not able to make selections for yourself.  You can not drive your self domestic after the manner; therefore, we want your motive force to be had as quickly as you're geared up, so that you can cross accurately home.

Biomedical Engineering Interview Questions
Question thirteen. I Am Usually Very Constipated. What If The Prep Doesn't Work?

Answer :

Be positive to inform your health practitioner or the nurse so that an extended prep can be used. Often placing patients on 2 days of clean drinks and doing 2 arrangements will result in a easy colon. Otherwise, the colon won't be easy and the examination may additionally want to be repeated.

Question 14. When Will I Get The Results From My Colonoscopy?

Answer :

After the process, you and your driver(s) will receive a few early outcomes of the procedure. Often, the physician who did your process might be the only to talk about the outcomes.

Many times biopsies or samples are sent to the pathology lab for microscope research. These results are normally backed to the health practitioner in every week. The physician will name or mail you a letter with the outcomes the following week. Therefore, if you do now not listen lower back from the doctor within two weeks of your procedure, you ought to name your physicians workplace.

Question 15. What Happens If Bowel Movements Do Not Start After Drinking The Laxative?

Answer :

If it has been longer than four hours, drink your second dose of laxative solution. Of bowl movements begin and run clear, no similarly laxative may be needed. If your bowel moves stay dark colored liquid with stool, you'll need to purchase any other bottle of MiraLAX® for use on the morning of the system.

Question sixteen. What Do I Do About My Diabetic Medications?

Answer :

If you are taking oral medicines (pills), you could take your morning medicinal drug, however maintain your nighttime dose on the day earlier than your method. If you are taking insulin you'll want to speak with considered one of our nurses to receive your man or woman commands. If you haven't talked with a nurse within 5 days of your method please call our nurses wide variety this is listed at the returned of the instruction sheet.

Question 17. I Am A Diabetic And I'm Worried About My Blood Sugar Dropping Too Low.

Answer :

You will need to reveal your blood sugar in the course of the day. Remember, that the liquid which you drink is all the nourishment you are becoming.

Make certain that the beverages you're consuming incorporate sugar in addition to your food regimen beverages. Keep your immediate glucose accessible, drink a pitcher of liquid that incorporates sugar, or dissolve a bit of hard candy slowly on your mouth. DO NOT CHEW. Remember not anything crimson or red. Check you blood sugar in forty five mins to an hour and repeat the sugar drink, sweet or instantaneous glucose if wished. If it does not come up or keeps to drop, touch your health practitioner or visit the Emergency Room.

Question 18. Why Is It So Important To Have A Clean Colon?

Answer :

A easy colon will allow the medical doctor to carefully observe all your colon and remove or treat or biopsy any small or flat polyps. If areas of your colon are not absolutely easy, small areas can be neglected that could potentially have pre-cancerous polyps or tumors. Also, if large sections of the colon are unclean then methane gasoline may nonetheless be in the colon. This may be dangerous due to the fact energy is often used to deal with polyps.

Medical Cardiology Interview Questions
Question 19. Why Do I Have To Wake Up So Early To Do Another Dose Of Laxative?

Answer :

Most patients cannot tolerate sixty four oz. Of liquid all at one time. By dividing the laxative into  smaller doses, this allows any leftover fabric to your colon to be eliminated with the second dose. This effects in a better cleansing and a higher exam.

Question 20. How Will My Primary Care Physician Know The Results?

Answer :

As long as your medical doctor knows who your number one care doctor (PCP) is and is your "doctor of record", then your PCP can be sent a duplicate of your technique word the same day of your method.

Question 21. What Happens After My Procedure? Will I Still Have Diarrhea?

Answer :

Most patients feel gassy stomach cramping after the process. While inside the recovery vicinity waking up from the manner, you will be asked to push out air from the colon. You might also still have a small quantity of leakage and you could need to put on protection to your garments. If you eat greasy or fried foods after your method you can nonetheless experience diarrhea. We advocate a low-fat solid meal soon after the technique to save you diarrhea.

Question 22. What If I Forgot To Stop My Blood Thinners?

Answer :

You will need to name our workplace to reschedule your procedure.

Question 23. What Clear Liquids Are Allowed?

Answer :

A clear liquid is defined as anything that you may see via while you maintain the liquid up to a light. This includes tender liquids, espresso, tea, Jell-O, popsicles, bouillon or broth, apple juice, or white grape juice. DO NOT drink something that is crimson or purple due to the fact it could look like blood for the duration of the procedure.

Question 24. I Am A Diabetic, What Can I Do If My Blood Sugar Is Too High?

Answer :

Drink sugar loose beverages. Do now not take insulin to carry it down unless you operate sliding scale insulin. Be certain to check your blood sugar in an hour to peer if it is taking place. If it's far too high or does no longer pass down contact your health practitioner or go to the Emergency Room.

Doctor Interview Questions
Question 25. I Am Very Sensitive To Laxatives.

Answer :

If with the aid of sensitivity you suggest you broaden a sore backside: It's a very good concept to pre-treat your backside with some thing in an effort to protect it even earlier than the bowel actions start. Desitin® is a superb desire. Use moist wipes in preference to toilet tissue.

If by using sensitivity you mean that a touch bit of drugs without a doubt get your bowels transferring: Then you can need to shop for some underclothes protection and live very near the rest room. People who have a records of getting accidents are more likely to have injuries throughout their bowel practise.

Question 26. How Long Will It Take For The Preparation To Start Working?

Answer :

Everyone is specific. Some humans start having their bowels flow within one hour of consuming all in their education. Some people are very sensitive to laxatives and could have injuries. This is especially authentic for sufferers who have had accidents in the past with recurring "GI insects". Other patients may not have their bowels circulate for 4 hours. These patients generally require a bit greater laxative education in order to get their colon easy.

Question 27. I Have A Heart Problem, And I Need Antibiotics Before Tests.

Answer :

No. For many years we've got administered IV or oral antibiotics prior to performing some colonoscopy techniques, however practices have changed.

In April 2007 the American Heart Association updates its tips. The new guidelines kingdom that "the management of prophylactic antibiotics solely to save you endocarditis isn't endorsed for patients who go through GU or GI tract approaches, together with diagnostic esophagogastroduodenoscopy and colonoscopy." This means that maximum sufferers do now not want antibiotics earlier than scoping techniques.

Medical Assistant Interview Questions
Question 28. Can I Take Over-the-counter Medications With My Colon Prep?

Answer :

Most over the counter medicines are o.K. To take EXCEPT: aspirin, Motrin®, Advil®, ibuprofen, Aleve®, naprosyn, Naproxen or iron supplements. Tylenol® (Acetaminophen) will not intervene along with your colonoscopy.

Question 29. Will I Miss Work The Day Before My Procedure?

Answer :

If you figure the day shift you can paintings. If you figure the nighttime shift you may should omit paintings. You will begin taking your laxative in the afternoon round three:00 p.M.

Question 30. How Do I Prepare For A Colonoscopy?

Answer :

You can be on clean drinks the day before the system and take laxative to cleanse your colon.




CFG