Interview Questions.

Top 100+ Garment Washing Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Garment Washing Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Garment Washing ?

Answer :

The era which is used to alter the arrival, outlook consolation capacity & fashion of the garments is called garment washing.

Question 2. Write The Purpose Of Washing ?

Answer :

The first purpose is to dispose of dirt, dust, impurities of clothes for that reason reap wash appearance look and softness.
The other motive is to carry diminished appearance, vintage look, tinted or over dyed have an effect on.
To boom color fastness, wash fastness properties no possibility of similarly shrinkage of wash clothes.
Textile Interview Questions
Question 3. Write Different Types Of Dry Processing?

Answer :

Sand blasting, Hand scraping, whiskering, ordinary wrinkle, permanent wrinkle, damaged and tagging, grinding and spoil, pp spray and pp sponging.

Question four. Write Different Types Of Wet Processing?

Answer :

Normal wash / Garments wash/ Rinse wash, Pigment wash, Caustic wash, Silicon wash, Stone wash, Enzyme wash, Stone Enzyme wash, Acid wash, Bleach wash.

Retail Management Tutorial
Question 5. Write The Machine Names Which Are Used In Washing Plant.?

Answer :

The system names which might be used in Indigo washing Ltd:

Washing device ( No of M/c -10)
Dryer system (No of M/c -10): fuel dryer-09 and Steam dryer-01

Each m/c wt: 1300 Kg
Rated voltage: 380 V
Rated enter strength: 6 kw

NB: those machines are imported from China manufacture: Shenzhen Multi se Industries ltd.
Bangladeshi Supplier: RM flying yang industries.

Sample Machine (No of M/c-02)
Hydro (No of M/c -03)
Spray gun (No of M/c -02)
Textile Graphic Designer Interview Questions
Question 6. Write The Chemical Names Which Are Used In Washing Plant.?

Answer :

Sodium mete bi sulphite
per oxide
Caustic soda
Soda ash
(pocket clean)
Bleach Kci
Caustic potash
Phosphoric acid
Pumice stone
Optical Brightening agent (three kinds: Red, blue, yellow )
Sodium hypo sulphite
Sodium bi carbonate
Enzyme (Acid, Neutral , SL enzyme)
Acetic acid
Softener
Desizing agent
Potassium per manganate
Micro emulsion silicon
Buffer, stabilizer, fixing agent, catanizer , resin, anti staining agent
Dye for tinting or over dyeing.
Question 7. What Is The Purpose Of Normal Wash?

Answer :

To do away with dust, dirt, oil spot, impurities, spot, size substances, starch from the clothes surface
To carry the gentle feeling to wear.
Dyeing Interview Questions
Question eight. Describe The 1st And 2d Step Of Normal / Garments Wash.?

Answer :

1st Step:-

Lot length: -....................... 80 kg Twill/Canvas garment
Add water @ L: R = 1: eight-10 ............640 --800 Liter
Machine walking
Add detergent @ zero.5 gm / liter ............ 320--400 gm
Temperature..... Sometime bloodless & sometime 40°c - 60°c
Time .............................. Five to 10 minutes
Drop the liquor
Cold wash

second Step:-

Add water @ L: R = 1: 6 ......... 480 liter.
Washing system strolling
Add Flax softener @ 0.6 gm / liter .......... 288 gm.
Add Acetic Acid @ 0.5 gm / liter........... 240gm.
Time................................... Five to ten mins
Drop the liquor.
Unload the Garments on trolley.

Question nine. What Is The Function Of Hydro Extractor Machine?

Answer :

Function of Hydro extractor device is to squeeze the clothes for eliminating the extra water from the clothes.

Retail Management Interview Questions
Question 10. What Is The Purpose Of Silicon Wash?

Answer :

The reason of silicon wash:

It gives durable softness, elastic take care of,
It facilitates to anti pilling impacts, dimensional stability, tear resistance.
It enables to fabric to be cut and sewn more without problems permits and improving wears and easy care residences.
Question eleven. Describe The Desizing Process Of Silicon Wash.?

Answer :

Desizing procedure of silicon Wash:

Lot weight (approx 145 pies) ............ 70 kg
Add water @ L: R = 1: 10.............. Seven hundred Liter
Machine walking
Add Desizing agent @ 0.6 gm / liter ............ 420 gm
Add Detergent @ zero.5 gm / liter.................... 350 gm
Temperature.......................... 50°c
Time...............................10-20 mins
Drop the liquor
Rinse one time 3 mins

Fashion Designer Interview Questions
Question 12. Write The Chemicals Name Which Are Used For Pigment/ Caustic Wash Process.?

Answer :

Caustic soda, soda ash, detergent, acetic acid, flax softener, silicon (for more smooth)

Textile Interview Questions
Question thirteen. Write The Chemicals Name Which Are Used For Enzyme Wash.?

Answer :

Chemicals call which might be used for enzyme wash including Desizing agent, detergent, acetic acid, anti back staining agent, enzyme cationic softener, bleach (Kic), soda ash, sodium hyposulphite.

Question 14. Write The Desizing/ First Step Of Caustic Wash Process.?

Answer :

1st step of caustic wash manner

Lot size: ...................... 80 kg
Add water @ L: R = 1 : eight.............. 640 Liter
Machine Running
Add Caustic soda (NAOH)..... @ 1.60 gm / liter........ 1024 gm
Add Detergent ........................ @ 0.Eight gm / liter ............ 512 gm
Temperature........... 50°c to 60°c
Time (Depend upon the shade) ....... 20 to 60 mins
Drop the liquor
Wash cold water for three mins

Question 15. What Is The Standard Rpm Of Washing Machine?

Answer :

Standard rpm of washing device is 28 to 30.

Apparel Merchandising Interview Questions
Question 16. How Can Control The Ph Value In Garments?

Answer :

By using acetic acid we can manipulate the pH price in clothes.

Question 17. What Types Of Enzyme Suitable For Dark Shade Enzyme Wash Of Denim Long Pant & Why?

Answer :

Neutral Enzyme is appropriate for dark colour enzyme wash of denim long pant due to the fact this enzyme works for long time as compare to acid enzyme and affect comes slowly.

Garments Interview Questions
Question 18. What Type Of Enzyme Suitable For Medium/light Shade Enzyme Wash Of Denim Skirt?

Answer :

Acid enzyme is suitable for medium/light color Enzyme wash of Denim skirt.

Textile Graphic Designer Interview Questions
Question 19. Write Desizing Process Of Twill Long Pant For Enzyme Wash.?

Answer :

Desizing method of twill Long Pant for Enzyme wash: 

Lot weight (Approx one hundred twenty five pes) ............ 60 kg 
Add water @ L : R = 1 : 10 .............. Six hundred Litre 
Machine Running 
Add Desizing agent @ zero.6 gm / litre ............ 360 gm 
Add Detergent @ 0.Five gm / litre.................... Three hundred gm 
Temperature.................................... 50°c 
Time........................................10---20 minute 
Drop the liquor 
Rinse one time three minutes

Question 20. Write Main Process Of Stone Enzyme Wash For Denim Long Pant.?

Answer :

Main technique of stone Enzyme wash for Denim Long Pant: 

Desizing/ pretreatment 
Hot wash 
Stone enzyme tub 
Bleaching 
Neutral wash 
Soft wash 
Hydro extractor 
Dryer 
Quality checking 
Delivery.
Question 21. Write Different Types Of Washing Faults.?

Answer :

Color shade variant
Crease marks
After wash hole
Very darkish and very mild
Bleach spot
Bottom hem and direction part break
Running shade
Over blasting/low blasting
Over grinding/low grinding
Bad scent because of terrible neutralization
Poor hand experience
To high hairiness
Poor brightness
High or low impact/abrasion on clothes
Spot on garments
Out of variety/ stage of ph value of garments
Question 22. Describe Only Bleaching Process Of Bleach Wash Of Denim Long Pant?

Answer :

Batch size....................... 60 kg Denim Long Pant 
Add water @ L: R = 1: eight.............. 480 litres 
Machine going for walks 
Add bleaching powder (k.C.I) @ 10 gm/litre.. 4800 Gms 
Add soda ash @ five gm/litre............................... 2400 Gms 
Temperature............................................................ 60°c 
Time (Depend upon the colour).................... 12 to fifteen mins 
Drop the liquor 
Rinse two times, each 3 mins




CFG