Interview Questions.

Top 100+ Fuel Php Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Fuel Php Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Fuelphp?

Answer :

FuelPHP is loose open supply internet framework written in PHP scripting language. FuelPHP is based on HMVC (Hierarchical Model View Controller) design pattern.

FuelPHP additionally helps a extra router based totally technique wherein you would possibly route without delay to a closure which offers with the enter Uri, making the closure the controller and giving it manage of in addition execution.

Question 2. What Is The Current Stable Version Of Fuelphp?

Answer :

As on August 2017 Version: 1.Eight is the modern strong version of FuelPHP. You can down load it free from right here.

PHP Interview Questions
Question three. What Is The Minimum Requirement For Installing Fuelphp?

Answer :

In order to install FuelPHP 1.8, your server need to meet beneath requirements

PHP Version >= five.3.3
Mbstring PHP extension set up and enabled
Mcrypt PHP extension hooked up and enabled
File info PHP extension mounted and enabled
PHPUnit version 3.7 or more is required if you want to run unit assessments.
Question 4. List Out Template Engines Supported By Fuelphp?

Answer :

FuelPHP supports drivers for following template Engines. You are unfastened to use any person of under for development.

Mustache
Markdown
Smarty
Twig
Haml
Jade
Dwoo
Phptal
PHP Tutorial
Question 5. List Some Features Of Fuelphp ?

Answer :

FuelPHP Features List:

An (H)MVC framework
Modular and extendable
Inbuilt Security modules.
Oil: the energy of the command line interface
Base lessons for Controllers and Models
Powerful yet lightweight ORM
Inbuilt Authentication
Multiple template parser in your Views
MySQL Interview Questions
Question 6. What Is A Presenter In Fuelphp?

Answer :

Presenter: A Presenter is a class that contains the common sense that is needed to generate your view (or views). When the controller is accomplished along with your consumer enter and is performed with whatever actions it needed to take, it turns execution over to the Presenter to retrieve and manner something information is wanted for the view. A Presenter shouldn’t do any facts manipulation however can include database calls and another retrieval or coaching operations had to generate the View’s statistics.

Note: Presenters are non-compulsory. If you don’t want them, you can use Views immediately, and maintain the pre-processing good judgment in your controller.

Question 7. List Reserved Routes In Fuelphp.

Answer :

In Fuel, there are four reserved routes. They are _root_, _403_, _404_ and _500_.

_root_ – The default path while no URI is distinct.
_403_ – The direction used whilst the software throws an HttpNoAccessException that isn’t stuck.
_404_ – The course used while the software throws an HttpNotFoundException that isn’t caught.
_500_ – The direction used while the application throws an HttpServerErrorException that isn’t stuck.
MySQL Tutorial PHP and Jquery Interview Questions
Question 8. What Are Inbuilt Security Features Comes With Fuelphp?

Answer :

Fuel takes security very severely, and as a end result, has carried out the following measures to make certain the safety of your net programs:

Output encoding
CSRF safety
XSS filtering
Input filtering
SQL injection
Question 9. Is Fuelphp Open Source?

Answer :

Yes, it is Open Source.

PHP+MySQL Interview Questions
Question 10. What Is Current Stable Version Of Fuelphp?

Answer :

Version: 1.Eight, Dated: April 9, 2016.

PHP and Jquery Tutorial
Question 11. What Is Minimum Php Version Required For Fuelphp?

Answer :

PHP five.4+

MYSQL DBA Interview Questions
Question 12. Is Fuelphp Support Multilingual?

Answer :

Yes, it helps Multilingual.

PHP Interview Questions
Question thirteen. What Is Official Website Of Fulephp?

Answer :

fuelphp.Com

CakePHP Tutorial
Question 14. What Are Key Features Of Fuelphp?

Answer :

URL routing system
RESTful implementation
HMVC implementation
Form Data validation
ORM (Object Relational Mapper)
Vulnerability protections like XSS, CSRF, and SQL Protection and encode output.
Caching System
Question 15. What Is Full Form Of Hmvc?

Answer :

Hierarchical-Model-View-Controller

PHP5 Interview Questions
Question 16. What Is Hmvc?

Answer :

HMVC is an evolution of the MVC pattern.

CodeIgniter Tutorial
Question 17. What Are Benefits Of Hmvc?

Answer :

Modularization
Organization
Reusability
Extensibility
CakePHP Interview Questions
Question 18. How To Get Query In Fuelphp?

Answer :

$person Query To Execute = Model Article::query ()

        ->select ('customers')        

        ->where ('blocked', '=', 1);

Echo $person QueryTo Execute->get question ();

MySQL Interview Questions
Question 19. How To Check That Redis Server Is Running?

Answer :

Try

    $redis = Redis::example();    

Catch (RedisException $e)

    //here mistakes will come

PHP7 Tutorial
Question 20. How To Use Join With Condition?

Answer :

$queryObj = Services Model_Org::question()

->associated('org')

->associated('profile_image')->related( array(  'comments' => array(   'wherein' => array(    array('seen' , '=' , 'zero')   )

  ) ))

->wherein ('score','!=', 'null')

->order_by ('score','desc')

->get ();

CodeIgniter Interview Questions




CFG