Interview Questions.

Top 100+ Ftp Script Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Ftp Script Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Ftp?

Answer :

FTP stands for File Transfer Protocol. An FTP server permits customers to connect to it both anonymously or with a username and password mixture. After a success authentication, documents may be transferred backward and forward among the server and consumer. The files are neither encrypted nor compressed.

Question 2. How To Deny Specific Users Access To The Ftp Server ?

Answer :

To deny precise customers get admission to to the FTP server, add their usernames to the /and many others/vsftpd/ ftpusers file. By default, device users together with root and no one are covered in this listing.

Networking Interview Questions
Question three. Can We Create Logs For Ftp Authenticated Sessions?

Answer :

Yes, If the xferlog_enable directive in vsftpd.Conf is ready to YES, record transfers the usage of the FTP protocol are logged to /var/log/xferlog. Information inclusive of a time stamp, IP deal with of the consumer, the document being transferred, and the username of the individual that authenticated the connection is included within the log access.

Question four. What Is Meaning Of Max_clients Parameter?

Answer :

Maximum range of clients that may join at one time. If set to 0, the range of customers is unlimited.

Networking Tutorial
Question 5. Is There Any Way To Monitor Clients Connected To Vsftpd?

Answer :

Yes. We sincerely have two barely special methods to reveal vsftpd customers. First, make certain you have enabled the config alternative, "setproctitle_enable=YES" like in our instance above and restart your vsftpd server. Then run the command "watch playstation  -Cvsftpd -o consumer, pid, stime, cmd" to look at the approaches inclusive of ip, username and actions like idle or records retrieval.

Linux Interview Questions
Question 6. I Want To Copy Multiple Files With Out Prompting For Any Info, How Can I Do That One?

Answer :

ftp -i ftpserver.

Question 7. Local Users Cannot Log In. How To Resolve This Issue?

Answer :

Check "local_enable=YES" to your /and so on/vsftpd/vsftpd. Conf to permit neighborhood users to log in.

Linux Tutorial Siebel EAI Interview Questions
Question eight. For Redhat Linux Or Fedora Which Package Is Required For Ftp Service?

Answer :

Red Hat Enterprise Linux five or FEDORA consists of the vsftpd FTP carrier.

Vsftpd-2.Zero.Five-12.El5 (For Redhat).

Question 9. Important Configuration File For Vsftp Server?

Answer :

The FTP server makes use of the /and so forth/vsftpd/vsftpd.Conf configuration report. Using this document, you could set options for displaying a custom banner message after customers log in, setting the default record permissions for uploaded files, and putting the port on which to listen for incoming connections.

HTTP Interview Questions
Question 10. On Which Port Vsftp Server Works?

Answer :

FTP uses  ports, 20 and 21. By default, the FTP server listens for requests on port 21. After a connection is installed, the customer sends commands to the server on port 21. However, port 20 is used while the server sends information returned to the patron.

HTTP Tutorial
Question 11. How To Restart Vsftp Server?

Answer :

carrier vsftpd restart.

Amazon Web Services (AWS) Interview Questions
Question 12. How To Allow Anonymous Ftp?

Answer :

Anonymous FTP is enabled by default by means of placing the anonymous_enable directive in /etc/vsftpd/vsftpd.Conf to YES.

Networking Interview Questions
Question thirteen. What Is Passive Mode?

Answer :

Passive mode, like active mode, is initiated by using the FTP client utility. When soliciting for information from the server, the FTP purchaser indicates it desires to access the statistics in passive mode and the server presents the IP cope with and a random, unprivileged port (more than 1024) at the server. The customer then connects to that port on the server to down load the requested information.

Question 14. Explain Directive "session_support”?

Answer :

When enabled, vsftpd tries to maintain login periods for every person through Pluggable Authentication Modules (PAM).

Question 15. What Is Brute Force Attack?

Answer :

In cryptography, a brute pressure assault is a approach used to break the encryption of facts. It includes traversing the search space of possible keys till the right key's observed.

The selection of the perfect key duration relies upon on the practical feasibility of performing a brute force assault. By obfuscating the records to be encoded, brute force assaults are made much less effective as it's miles more difficult to decide while one has succeeded in breaking the code.

Unix Inter-Process Communication (IPC) Interview Questions
Question 16. Explain Ftp Spoofing Attack?

Answer :

In the context of network security, a spoofing assault is a situation wherein one individual or application efficaciously masquerades as some other by falsifying information and thereby gaining an illegitimate gain.

Question 17. Explain Ftp Bounce Attack?

Answer :

FTP jump attack is an exploit of the FTP protocol wherein an attacker is capable of use the PORT command to request access to ports not directly via the usage of the sufferer system as a center man for the request.

This approach may be used to port test hosts discreetly, and to get entry to precise ports that the attacker cannot get entry to thru a direct connection.

Nmap is a port scanner that can utilize an FTP bounce attack to test other servers.

DevOps Interview Questions
Question 18. What Is Nat Traversal?

Answer :

The representation of the IP addresses and port numbers inside the PORT command and PASV respond poses a project to FTP in traversing Network address translators (NAT). The NAT device must regulate those values, so they contain the IP deal with of the NAT ed client, and a port selected through the NAT device for the records connection. The new cope with and port will possibly range in duration in their decimal representation from the authentic cope with and port. Such translation isn't always typically carried out in maximum NAT devices, however special application layer gateways exist for this cause.

Linux Interview Questions
Question 19. Explain Remote Ftp Or Ftpmail?

Answer :

Where FTP get entry to is constrained, a remote FTP or FTPmail provider may be used to circumvent the trouble. An email containing the FTP instructions to be done is despatched to a remote FTP server, that's a mail server that parses the incoming e-mail, executes the FTP commands, and sends again an e-mail with any downloaded documents as an attachment. Obviously this is less bendy than an FTP patron, as it isn't always possible to view directories interactively or to adjust instructions, and there also can be troubles with huge record attachments within the reaction not getting thru mail servers. As most internet customers these days have ready get admission to to FTP, this manner is not in ordinary use.

Question 20. Explain Anonymous Ftp?

Answer :

A host that provides an FTP carrier may additionally moreover provide anonymous FTP get entry to. Users usually log into the service with an anonymous account when brought on for consumer name. Although customers are typically requested to send their email cope with in lieu of a password, no verification is absolutely performed at the supplied facts, examples of nameless FTP servers can be found here.

Samba Server Interview Questions
Question 21. Explain Security Concerns Of Ftp?

Answer :

The original FTP specification has many safety worries. In May 1999, the following flaws were addressed:

Bounce Attacks.
Spoof Attacks.
Brute Force Attacks.
Sniffing.
Username Protection.
Port Stealing.
Question 22. Explain Ftp History?

Answer :

Short for File Transfer Protocol, FTP was first proposed on April 16, 1971 by means of Abhay Bhushan for and evolved for implementation on hosts at MIT. FTP was later defined by way of RFC 959 that become posted in 1985.

Question 23. What Port Is Ftp?

Answer :

FTP uses network ports 20 and 21. Below are other ports that may be utilized by other varieties of FTP.

BFTP makes use of port 152.
FTP over TSL/SSL uses ports 989 and 990.
NI FTP uses port forty seven.
RSFTP makes use of port 26.
SFTP uses port one hundred fifteen.
TFTP makes use of port sixty nine.
Advanced Linux Interview Questions
Question 24. What Are The Steps Involved In Uploading The Files Using Ftp Client Software?

Answer :

FTP is used to upload the files on the server from the customer facet in which it's far hooked up at the pc of customers.
FTP patron is checked for the installation of the software and in keeping with that the best listing is uploaded on the web hosting server.
The hosting server uploads the files this is being created by way of the consumer and set the permissions for it so that public can get entry to it.
Web hosting makes use of distinct directories like HTML that is used as var/www/html this is decided the usage of the FTP consumer.
Initial nearby listing is being installation the usage of FTP patron and it's miles where the internet site receives stored.
The transfer mode is being decided for the files that want to be transferred both in ASCII or BINARY mode.
Siebel EAI Interview Questions
Question 25. What Ftp Programs Can I Use To Send And Receive Files?

Answer :

FileZillaBelow is a quick listing of a number of the software applications you can use to connect with an FTP server from your pc.

FileZilla - A terrific free and our recommended FTP and SFTP program with everything maximum customers want.

WinSCP - Another superb and free FTP, SFTP, SCP software that still supports scripting.

SmartFTP - A excellent FTP with the whole lot most customers want.

CuteFTP - Another famous and extensively used FTP software.

Internet Explorer - Users who've Microsoft Internet Explorer on their computer also can use Internet Explorer to connect to FTP servers.

Also, many computers, inclusive of all Microsoft Windows computer systems, Linux computer systems, and Mac OS X computer systems, come with a command line FTP command.




CFG