Interview Questions.

Top 100+ Formula One Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Formula One Interview Questions And Answers

Question 1. When A Session Is Stopped, A Flag Of Which Color Is Shown?

Answer :

Red.

Question 2. Driver Who Is About To Be Lapped Is Shown A Flag Of Which Color?

Answer :

Blue.

Football Interview Questions
Question 3. F1 Is Sanctioned By Which Motorsport Organization?

Answer :

FIA.

Question 4. How Many Teams Competed In The 2005 Us Grand Prix?

Answer :

Three.

Football Tutorial
Question five. System Introduced In 2009 That Can Be Used To Give The Car A Power Boost?

Answer :

KERS.

Volleyball Interview Questions
Question 6. A1-ring Hosted The Grand Prix Of Which Country?

Answer :

Austria.

Question 7. Tyrrell P34 Was One Of The Most Radical F1 Cars Ever Because It Had...?

Answer :

Six wheels.

Volleyball Tutorial Polo Interview Questions
Question 8. After His F1 Career Ended, Which Motorsport Series Did Juan Pablo Montoya Move On To?

Answer :

NASCAR.

Question nine. Marina Bay Street Circuit Is Located In Which Country?

Answer :

Singapore.

Running Interview Questions
Question 10. Only Driver To Win The F1 Drivers' Championship Posthumously?

Answer :

Jochen Rindt.

Polo Tutorial
Question eleven. Nico Rosberg Won His First Race In 2012; Which Year Did His Father Wins His Last Race?

Answer :

1985.

Tennis Interview Questions
Question 12. Lewis Hamilton Won The 2008 World Drivers' Championship By One Point After Overtaking Which Driver On The Final Lap Of The Brazilian Grand Prix?

Answer :

Timo Glock.

Football Interview Questions
Question thirteen. British Driver Widely Regarded As "the Greatest Driver Never To Win A Championship"?

Answer :

Stirling Moss.

Running Tutorial
Question 14. Driver Who Won The First F1 Race Ever?

Answer :

Giuseppe "Nino" Farina.

Question 15. Town Where Ferrari Is Based?

Answer :

Maranello.

Table Tennis Interview Questions
Question 16. The Bt46b 'fan Car' Was The Creation Of Which F1 Team?

Answer :

Brabham.

Tennis Tutorial
Question 17. Town Where Mclaren Is Based?

Answer :

Woking.

Golf Interview Questions
Question 18. Nico Hülkenberg Won The 2009 Championship In Which Motorsport Series?

Answer :

GP2.

Volleyball Interview Questions
Question 19. German Engineer Who Has Designed Several F1 Circuits?

Answer :

Hermann Tilke.

Table Tennis Tutorial
Question 20. On Which Circuit Did Jenson Button Score His First F1 Victory?

Answer :

Hungaroring.

Billiards Interview Questions
Question 21. What Is Bernd Mayländer's Role In F1?

Answer :

Safety Car motive force.

Question 22. Kimi Räikkönen Won The 2005 Japanese Grand Prix After Overtaking Which Driver On The Final Lap?

Answer :

Giancarlo Fisichella.

Golf Tutorial
Question 23. Tragic Accident That Took The Life Of Wolfgang Von Trips And 15 Spectators Occurred Which Year?

Answer :

1961.

Archery Interview Questions
Question 24. Scuderia Toro Rosso's Engines In 2006 Were Supplied By...?

Answer :

Cosworth.

Polo Interview Questions
Question 25. Clay Regazzoni Scored The Maiden Win Of Which F1 Team?

Answer :

Williams F1.

Billiards Tutorial
Question 26. The Father Competed In 1987-1991; The Son Competed In 2007-2009. Who Are They?

Answer :

Satoru and Kazuki Nakajima.

Handball Interview Questions
Question 27. What Is The Name Of The First Corner Of Circuit De Monaco?

Answer :

Sainte Devote.

Running Interview Questions
Question 28. Airline That Was Mclaren's Livery Sponsor In 2006?

Answer :

Fly Emirates.

Archery Tutorial
Question 29. Private Racetrack Owned By Ferrari For Testing And Development Purposes?

Answer :

Fiorano Circuit.

Question 30. In 1997, Which Company Was The Main Sponsor Of The Farcical Lola Team?

Answer :

MasterCard.

Question 31. Mika Salo Scored The Maiden Point Of Which F1 Team?

Answer :

Toyota F1.

Question 32. Political Battle In The Late 1970's And Early 1980's Between Two F1 Organizations?

Answer :

FISA-FOCA War.

Question 33. Johnny Cecotto's Nationality?

Answer :

Venezuelan.

Tennis Interview Questions
Question 34. First Asian Driver To Finish On The Podium?

Answer :

Aguri Suzuki.

Question 35. What Was The Nickname Of Andrea De Cesaris?

Answer :

Andrea de Crasheris.

Question 36. What Was The Name Of The Circuit That Hosted The Swedish Grand Prix?

Answer :

Scandinavian Raceway.

Table Tennis Interview Questions
Question 37. The Only Female Driver To Score Points In F1 (as Of 2012)?

Answer :

Lella Lombardi.

Question 38. Race Boycotted By Renault And Ligier In 1985?

Answer :

South African Grand Prix.

Question 39. Driver From New Zealand, Of Whom Mario Andretti Said: "if He Became An Undertaker, People Would Stop Dying."?

Answer :

Chris Amon.

Question 40. This 1984 Race Is Remembered For Hot Temperatures And Disintegrating Track Surface. It Was Never Held Again?

Answer :

Dallas Grand Prix.

Golf Interview Questions
Question 41. Serbian F1 Team That Unsuccessfully Applied To Compete In 2010 And 2011?

Answer :

Stefan Grand Prix.

Question 42. Pop Music Group Whose Logo Could Be Seen On The Side Pods Of The Ats Cars In 1981?

Answer :

ABBA.

Billiards Interview Questions
Question 43. Who Did Nelson Piquet Fight With At The 1982 German Grand Prix?

Answer :

Eliseo Salazar.

Question forty four. Thai Prince Who Raced In The 1950's?

Answer :

Prince Bira.

Question 45. Team That Was Banned For Bringing The Sport Into Disrepute?

Answer :

Andrea Moda.

Question 46. Belgian Tyre Manufacturer Active In F1 In 1950-1958?

Answer :

Englebert.

Question forty seven. Canadian Driver Who Was Disqualified From A Race For Being Too Slow?

Answer :

Al Pease.

Question forty eight. What Was The Nickname Of Giovanni Lavaggi?

Answer :

Johnny Carwash.

Question 49. In 2006 French Grand Prix, Bmw Sauber Had An Aerodynamical Innovation Which Was Promptly Banned Because It Was Adjudged To Impede The Drivers' Vision. What Was This Innovation Colloquially Known As?

Answer :

Twin Towers.

Question 50. In 1997 British Grand Prix, Tyrrell Displayed An Advertisement On Their Car For Which Popular Tv Show?

Answer :

Xena: The Warrior Princess.

Question 51. What Is Formula One?

Answer :

“Formula One is the top tier of world motor recreation. Teams and drivers journey round the arena racing towards every other in Grand Prixs – which actually means ‘huge prizes’ – with the goal of gathering points in the Team and Driver Championships. The recreation is sanctioned by motorsport’s governing body, Federation International de L’Automobile (FIA). The F1 Drivers’ Trophy continues to be the maximum coveted prize in motorsport.”

Question fifty two. What Engines Are In Formula One Cars?

Answer :

“The vehicles are powered with the aid of 1.6 litre V6 hybrid rapid engines.”

Question 53. What Is Pole Position In F1?

Answer :

“It’s the primary spot on the starting grid for the race. The driving force who units the fastest time in qualifying on Saturday has received the right to start the race in pole position.”

Question 54. What Fuel Do F1 Cars Use?

Answer :

“F1 cars use quite a lot the same petrol we use in avenue motors – it’s approximately 99% the identical. Not all groups use the identical fuel even though as they each has industrial deals with numerous providers, e.G. Ferrari and Shell, Mercedes and Petronas, Red Bull and Total.”

Question fifty five. How Fast Do F1 Cars Go?

Answer :

“Valtteri Bottas clocked a new pinnacle velocity of 231 mph (372 km/h) all through the 2016 Mexico Grand Prix. Around a slower avenue circuit like Monaco the top speeds are extra like 174 mph (280 km/h).”

Question fifty six. How Much Does An F1 Car Cost?

Answer :

“Several tens of millions of euros. The engine and all of its associated additives are the maximum high-priced components of an F1 vehicle – there’s talk of capping it at €12 million in line with group. If you add on paying a star driver like Lewis Hamilton, Sebastian Vettel or Fernando Alonso, it’s a completely highly-priced commercial enterprise. A season in F1 is anticipated to value a team at the least €41 million – and that’s just for the smallest teams.”

Question fifty seven. How Many Races In A Season Are There In F1?

Answer :

“There are 20 races within the 2017 F1 season, from Australia to Abu Dhabi.”

Question 58. How Does F1 Work?

Answer :

“Teams are formally entered in the F1 Championship. They are allowed to race two cars and join up two drivers, together with a reserve driving force for the season. There are 10 teams and 20 drivers confirmed for the 2017 season. The groups and drivers tour round the arena to race in 20 Grand Prixs at the F1 calendar.

“The beginning function for the race is determined in a qualifying session on Saturday. The races start on Sunday and points are surpassed out for the top-10 finishers on Sunday. The points are totted up inside the Driver and Construction World Championships, with the driving force and group with the most factors on the cease of the season being crowned champions.”

Question 59. How Much Do F1 Cars Weigh?

Answer :

“The overall weight of the vehicles and drivers and gasoline is taken into account in F1. The rule modifications for 2017 have improved the minimum weight to 722 kg – that's an boom of 20kg.”

Question 60. When Does The New F1 Season Start?

Answer :

“The season starts offevolved with the Australian Grand Prix on March 26.”

Question sixty one. When Did F1 Stop Refueling?

Answer :

“Refueling become banned in 2010.”

Question sixty two. Who Created Formula One?

Answer :

“The Formula One World Championship started in 1950 – the primary race changed into held at Silverstone in Great Britain and the seven-race series become devised through the FIA. Grand Prix racing originated in Europe, with the term Grand Prix entering ordinary utilization inside the early 1900s.”

Question sixty three. Who Is The Best Formula One Driver Ever?

Answer :

“That’s a completely subjective question. Michael Schumacher has received the maximum F1 motive force titles – seven – even as Juan Manuel Fangio, who gained 5 titles and ruled the game inside the Fifties, is also ranked as one of the greatest drivers of all time. Then there’s Ayrton Senna and Alain Prost to throw in to the mixture. Prost informed me last year that it’s truely impossible to choose drivers from one of a kind eras so perhaps we will handiest say who the exceptional in their era.”

Question 64. Formula One Has Recently Undergone Some Rule Changes – Can You Tell Us More About That?

Answer :

“It’s the primary time due to the fact 2014 that the game has had a chief technical rule exchange. In 2014, it changed into all about the brand new hybrid rapid engines – a system that Mercedes were given definitely proper, as is evidenced by their three back-to-again Championship titles. In 2017, the focal point shifts to aerodynamics and tyres.

“We’ll see adjustments to how the bodywork of the vehicles looks and the tyres could be extraordinarily fatter too. The idea is to increase down force via bodywork layout, and grip thru those bulkier tyres. This should ultimately make the motors go even faster, that is thrilling to see.”

Question 65. Can You Summarise The Fia F1 Rules, And Let Us Know How This Affects The Sport?

Answer :

“There are nearly one hundred pages of technical regulations, which I couldn’t in all likelihood undergo. The cause for this good sized amount of regulations is due to the fact the FIA wants absolute clarity and no loopholes for the diverse teams to exploit to their benefit. The technical guidelines are meticulously got down to the millimeter, so that you can consider it being like having a piece of paper with a container drawn on it and internal that box, the designers create their racing vehicles.

“The foremost points to be aware from the FIA rule adjustments are that the general width of the car will increase by 200mm. The front wing widens by way of 150mm and the rear wing is diminished with the aid of 150mm. The tyres, as referred to, may be round 25% wider, with rear width increasing to 405mm and the front width to 305mm.

“That said, there are no principal modifications to the carrying rules for 2017.”

Question 66. Should Fans Worry About The New F1 Regulations Changing The Sport For The Worst?

Answer :

“No, I don’t assume so due to the fact the very essence of Formula One is evolution – it’s the organisation’s raison d’être in lots of methods. In that recognize, it’s most effective herbal that the game continues shifting ahead, simply as road car era has also developed over the last 60 years. The motors ought to cross quicker than ever earlier than in 2017, due to the accelerated down pressure and grip, so that have to be actually exciting. There are worries that the brand new policies modifications might make overtaking even harder, and this is unlikely to be popular with the fanatics, in order that’s one to potentially be careful for at some stage in the season.”

Question 67. This Can Be A Particularly Complex Sport To Outsiders – Could You Explain The F1 Technical Regulations?

Answer :

“Again, it'd be difficult to run through all of them. These regulations are without problems on hand at the FIA’s website, so if you want to kill some time, you could examine them there.”




CFG