Interview Questions.

Top 100+ Football Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Football Interview Questions And Answers

Question 1. Who Holds The Record Of Scoring 1277 Goals In 1352 Games In His Career Spanning 22 Years?

Answer :

Pele.

Question 2. This Stadium Hosted The Swc Final In 2010 And Has Been Dubbed The Calabash Due To Its Appearance. What Is The Name Of This Stadium?

Answer :

Soccer City, as it become known for the duration of the World Cup, turned into later renamed the FNB Stadium. It has a potential of 94,seven hundred, making it the biggest stadium on African soil.

Cricket Interview Questions
Question three. English Football Stadiums: I Have Picked The One Of My Favourite Teams; They're Based In London. It Was Opened In 1877. Which Stadium, Home To The Blues, Am I Describing?

Answer :

Stamford Bridge is home to Chelsea FC and became built in 1877; before Chelsea were a crew (they were formed in 1905). The stadium has a ability of just fewer than forty two,000, making it pretty a small stadium for a properly-renowned membership. 

White Hart Lane is the house of Tottenham, The City of Manchester Stadium is the house of Manchester City and the Emirates Stadium is home to Chelsea's competitors Arsenal.

Question 4. Which Was Chicago Fire's Home Stadium?

Answer :

Soldier Field turned into also home floor to the Chicago Bears in 2006. Home Depot Center became utilized by Los Angeles Galaxy and Chivas USA; meanwhile Ryan Field became occupied by using Northwestern Wildcats. Huskie Stadium become domestic for Northern Illinois Huskies.

Cricket Tutorial
Question five. With Which Sport Is The Indian Team Called Dempo Associated?

Answer :

Football.

Badminton Interview Questions
Question 6. When Was The World Cup Competition Instituted?

Answer :

In July 1930 in Uruguay.

Question 7. Who Were The Founding Members Of Fifa?

Answer :

Netherlands, Belgium, Denmark, Switzerland, Germany, France and Sweden.

Badminton Tutorial Volleyball Interview Questions
Question eight. Which Portuguese Football Team Plays Its Home Games At Estadio Das Antas?

Answer :

Boa vista played at do Bessa XXI, Benfica at Estadio da Luz, and Belenenses at do Restelo.

Question nine. Where Did Austria's Sturm Graz Play Their Home Games Until 2005, When It Was Renamed Upc-arena?

Answer :

The stadium changed into named after the city's most famous son, who revoked the usage of his call in 2005.

Boxing Interview Questions
Question 10. Which South American Football Club Played Their Home Games At The Alberto J. Armando Stadium In 2001?

Answer :

Alberto J. Armando was the membership's Chairman 1954-fifty six and 1960-1981. Also known as La Bombonera, 'The Chocolate Box'. Capacity of fifty seven,395. Boca Juniors moved to this floor in 1924.

Volleyball Tutorial
Question 11. In 2000, Who Played At The Stadio Giuseppe Meazza?

Answer :

Meazza was a participant for each Inter and Milan and he was also a member of each of Italy's world cup triumphing squads of the Nineteen Thirties.

Polo Interview Questions
Question 12. Pumas Are A Mexican Soccer Team Founded In 1954, And It Represents The Unam University, One Of The Most Known Universities In The Country. What's The Stadium's Name?

Answer :

The Olímpico Universitario changed into based in 1952,  years before the group's foundation. It become a venue for the 1968 Olympic Games.

Cricket Interview Questions
Question thirteen. This Stadium Is The Largest Footballing Stadium On Earth And Is Situated In A Country Which Has Never Participated In A Soccer World Cup. It Can Host Up To a hundred and twenty,000 People. What Is The Name Of This Stadium?

Answer :

Built in 1984, this big shape is home to the Indian national football group. The country wide group become ranked a lowly 145 at the FIFA rating.

Boxing Tutorial
Question 14. Germany: The Stadium Lights Up Red When Bayern Munich Play. What Is The Name Of This Stadium?

Answer :

The stadium broke floor in 2002 and changed into finished in 2005. It can maintain as much as 66,000 humans. It lighting up blue as well while 1860 Munich play and white when the German country wide group play there.

The Weserstadion is domestic to Werder Bremen and Metallica, Van Halen, Bon Jovi and Michael Jackson have performed a concert there. Signal Iduna Park is domestic to Borussia Dortmund and Olympiastadion is domestic to Hertha BSC.

Question 15. Which Are The Two Teams That Played In The Azteca In Mexico?

Answer :

America and Atlante shared the stadium and the seats draw become Coca Cola. Pumas played in Olimpico Universitario and Atlas did it in Estadio Jalisco with Chivas and Tapatio. But for 2006, Chivas moved to Estadio Chivas.

Running Interview Questions
Question 16. Peru V Argentina, 24 May 1964. 318 Spectators Lost Their Lives At Which Peruvian Venue?

Answer :

"In May 1964, in Lima, 318 humans died and 500 had been injured when a revolt broke out at an Olympic qualifying healthy between Peru and Argentina, when the referee disallowed a aim to the home crew. 

A 1970 World Cup qualifying suit between Honduras and El Salvador sparked a border conflict between the ones two nations".

Polo Tutorial
Question 17. The Former Russian State Of Estonia, Now A Country On Its Own, Had A Brand New National Stadium Built In 2003. The Lillekula Stadium Is Also Home To Estonia's Most Successful Club. What Is The Club's Name?

Answer :

The stadium is a fifteen,000 all-seater.

Tennis Interview Questions
Question 18. Which Fa Premier League Team Played Its Home Games At Maine Road?

Answer :

Man City played their final domestic games at this stadium at the give up of the 2002-03 seasons. It were domestic for Man City on account that 1923. There have been eighty four,569 lovers at Maine Road on March third, 1934 for an FA Cup sixth Round tie against Stoke City. This established a British report attendance for any recreation outside London or Glasgow. Man united play at Old Trafford, Everton at Goodison Park, and Newcastle at St. James Park.

Badminton Interview Questions
Question 19. Which National Side Plays At The Azteca?

Answer :

The Azteca is located in Mexico, and has also hosted American football, web hosting the most important crowd in NFL history, a few 112,376 individuals who visited the stadium to observe the Dallas Cowboys play the Houston Oilers in 1994.

Carrom Tutorial
Question 20. Which French Team Played At Stade Felix-bollaert Stadium In 2001?

Answer :

Capacity of forty one,275 that is small for football.

Table Tennis Interview Questions
Question 21. Who Plays At Le Stade Abbe Deschamps?

Answer :

Guy Roux has been the membership's supervisor for over 30 years, turning them from a semi-expert group, in to a top French crew.

Question 22. In Which British City Would You Find The Stadiums Villa Park And St Andrews?

Answer :

The stadiums of Aston Villa and Birmingham City respectively.

Running Tutorial
Question 23. Cruz Azul, A Mexican Soccer Team, Plays Its Home Games At The Blue Stadium. How Is The Stadium Called In Spanish?

Answer :

The Estadio Azul (Blue Stadium) is home of the group Cruz Azul (Blue Cross). It has hosted many Mexican league finals.

Question 24. This Excellent Structure Is Home To Liverpool Football Club, Home Of Legends. What Is The Name Of This Stadium?

Answer :

The home of LFC has seen many legends skip via the tunnel and many greater sides added to their knees.

Volleyball Interview Questions
Question 25. France: This Stadium Is The Home Of Olympique Lyonnais Or Lyon For Short. What Is The Name Of The Stadium I Am Describing?

Answer :

The Stade de Gerland is a UEFA 4-megastar stadium and has a potential of simply over 40,000. In June 2003 a footballing tragedy befell when Marc-Vivien Foe collapsed on the pitch and later died.

The Stade Velodrome is home to Marseille, the Parc des Princes is domestic to PSG and Stadium Municipal is domestic to Toulouse.

Tennis Tutorial
Question 26. Which Was The Biggest Stadium In Argentina In 2006?

Answer :

Monumental's real name was Antonio Vespucio Liberti and its capacity changed into 66,449 spectators. Bombonera (Alberto J. Armando) observed with fifty seven,446, then Libertadores de America with fifty seven,098, and Parque Independencia with 38,1/2.

Question 27. Spartak Moscow V Haarlem, October 20, 1982. 340 People Die At Which Russian Stadium?

Answer :

October 20, 1982 - Moscow. 340 people are reportedly killed at a European Cup in shape among Soviet club Spartak Moscow and Harlem of the Netherlands. "Police are blamed for pushing fans down a slender, icy staircase earlier than the cease of the fit. When a overdue aim is scored, exiting fans try and re-enter the stadium and create a "human mincer". Moscow officers dispute the claims made inside the guide of the Soviet Sports Committee, saying best sixty one died and police did no longer push enthusiasts".

Boxing Interview Questions
Question 28. Fk Skonto's Stadium In Latvia Is Also The National Stadium. It's In Latvia's Capital City And Houses The Majority Of The Nation's Club Sides. What Is The Name Of The City?

Answer :

The stadium become constructed in 2000 and is all-seater. Riga's other club facets encompass; FK Riga, Daugava, and Jurnieks.

Table Tennis Tutorial
Question 29. Heading South And Scotland Is Where We Land Next. Football Here Is Dominated By Two Clubs; Rangers And Celtic, Both Glasgow Clubs. The National Stadium Is Hampden Park And Is Actually Home To Which Scottish Club?

Answer :

Hampden Park is a 50,000 all seater stadium. Celtic Park homes 60,000 seats and is Scotland's biggest stadium. Ibrox, the home of Rangers, houses 50,000 seats.

Question 30. When Was The International Football Federation (fifa) Founded?

Answer :

In can also 1904.

Question 31. Where Do England's Wolverhampton Wanderers Play Their Home Matches?

Answer :

Wolverhampton - or 'Wolves' as they are recognised - have performed at Molineux due to the fact 1889 (It's been restructured lots seeing that then!). The stadium is known as after Molineux Street, wherein it is sited. Pronounce it 'Molly New'.

Question 32. What Spanish Team Plays At The San Mames Stadium In 2001?

Answer :

Bilbao Famously most effective signs and symptoms gamers from the basque region of Spain. It has a ability of 40,000.

Question 33. Who Plays Their Home Games At Turf Moor?

Answer :

One of the founding 12 participants of The Football League in 1888, Burnley isn't always just a small city in Blackburn, reputedly.

Polo Interview Questions
Question 34. The 2000 Olympic Games Football Final Was Played Where?

Answer :

Yes, strangely sufficient they played it before the marathon finished.

Question 35. Monterrey Is A City In Mexico And Had Two Soccer Teams: Monterrey And Tigres. Which Of The Two Teams Shared The Stadium With The American Football Team Borregos Salvajes?

Answer :

Monterrey's stadium, Technologic, changed into owned by the Technologic de Monterrey college, and become the stadium where its soccer group, Borregos Salvajes (or Wild Sheep) performed its home games. Monterrey left the stadium in 2015. They moved to Estadio BBVA Bancomer.

Question 36. Tragedy Struck On The eleventh Of April In 2001 When At Least forty three People Were Stampeded To Dead. This 60,000 Seater Was The Destination Of One Of The Biggest Rivalries On African Soil And About 100,000 Tickets Were Sold. What Is The Name Of This Stadium?

Answer :

The match became among Orlando Pirates and Kaiser Chiefs, and over one hundred human beings were injured.

Running Interview Questions
Question 37. Spain: This Big Football Stadium Is The Home Of F.C Barcelona. Which Stadium In Europe Am I?

Answer :

The Nou Camp or Camp Nou is the most important stadium in Europe with a ability of just below a hundred,000. It opened in 1957.

The Vicente Calderon is home to Atletico Madrid, the Estadio Mestalla is domestic to Valencia and the Ciudad de Valencia is domestic to Levante.

Question 38. Bradford City V Lincoln City, 11 May 1985. 56 Supporters Die In A Fire At Which Ground?

Answer :

"fifty six human beings were burned to loss of life and over 200 injured when fire, resulting from a cigarette, engulfed the timber main grandstand at Bradford's football stadium. The Bradford City Disaster took place on May eleven, 1985 when a flash fireplace befell on the Valley Parade stadium of Bradford City FC in the course of a soccer healthy towards Lincoln City FC. Bradford City changed into celebrating winning the Third Division Championship trophy in this day. A fire befell inside the fundamental stand and quickly spread. Due to its timber and asbestos production, and the intensity of the fireplace, the stand speedy collapsed (stated to be inside four minutes of the fire starting). 56 human beings died within the hearth, with masses greater injured".

Question 39. Poland Once Had One Of Europe's Best Football Sides Back In The 60s And 70s. Although A Resergence In The 2000s, The Country Is Suffering From Lack Of Funding. Most Of The Stadiums Were Built Before The Second World War. In Which City Is One Of The Oldest Stadiums, Lks Stadium, Built In 1908?

Answer :

Home to LKS Lodz, it is 28,000 potential stadiums with 10,000 seats. The oldest is domestic to Zaglebie Sosnowiec and became constructed in 1906.

Question forty. A Trip Over The Border And We Are In England. Manchester United Are Famous For Playing At Old Trafford And, Up Until 2003, Manchester City Called Maine Road Their Home. They Moved To A New State Of The Art Stadium, Though Originally Built For The Commonwealth Games. What Is The Name Of Their New Stadium?

Answer :

The stadium is a forty eight,000 capacity all-seater. Maine Road changed into handiest 34,seven-hundred capacities. Old Trafford, however, is a large sixty eight,174 all-seater.

Tennis Interview Questions
Question forty one. Which Dutch Team Plays Their Home Games In Philips Stadium?

Answer :

It turned into one of the oldest stadiums still in use within the Netherlands. It turned into constructed in 1913. Philips Stadium have been renovated oftentimes, and became one of the maximum present day Stadiums in Europe. Ajax play at Amsterdam Arena, Feyenoord at Stadion Feijenoord, at Utrecht performs at Neuw Galgenwaard.

Question forty two. Can You Name Sunderland's Old Stadium?

Answer :

They now play at the Stadium of Light. When Roker Park closed, it was nearly one hundred years vintage.

Table Tennis Interview Questions
Question 43. Who Plays At A Stadium Whose English Translation Is 'the Stadium Of The Alps'?

Answer :

The 'Stadio delle Alpi' in Turin is the venue that noticed England lose on penalties (to the Germans) in the 1990 world cup semi-final.

Question 44. Jalisco, A State In Mexico, Used To Have Three Soccer Teams Playing In The First Division. Atlas And Guadalajara Shared The Same Stadium Until 2010, When Guadalajara Moved To A New Stadium. What Was The Name Of That Stadium?

Answer :

Atlas stored gambling at the Estadio Jalisco, even as Guadalajara moved to the Omni existence Stadium. The stadium had synthetic grass, which became a debatable trouble. The Minute Maid Park is a baseball stadium in Houston. Bancomer is a bank.

Question 45. In The 2017/18 Premier League, Starting With The Lowest, Which Three Clubs Have The Smallest Stadium Capacities?

Answer :

Bournemouth (Vitalty Stadium -eleven,464), Swansea City (Liberty Stadium - 21,088), and Burnley (Turf Moor - 21,401).

Question 46. Three Teams Have Sat At The Top Of The Premier League Only To Be Relegated In The Same Season; Can You Name Them?

Answer :

Charlton (1998/99), Bolton (2011/12), and Hull City (2016/17).

Question 47. Four Manchester United Players Have Won The European Footballer Of The Year Award; Can You Name Them?

Answer :

Denis Law (1964), Bobby Charlton (1966), George Best (1968), and Cristiano Ronaldo (2008).

Question forty eight. What Was Introduced For The First Time By Trainer Donald Colman In The Twenties At Pittodrie Stadium, Aberdeen?

Answer :

Dugouts (also, in 1978, Pittodrie became the second one all-seated stadium in Great Britain).

Question 49. England First Entered The Football World Cup In 1950; How Many Tournaments Have They Failed To Qualify For Since Then?

Answer :

Three (1974 (West Germany), 1978 (Argentina) and 1994 (United States)).

Question 50. In 1997, Which Player Was The First To Score A Hat-trick Of Headers In The Premier League?

Answer :

Duncan Ferguson (for Everton against Bolton Wanderers).

Question fifty one. As Of 2018, Name The Largest Football Stadium In Essex?

Answer :

Roots Hall (domestic of South end United, but with plans to be replaced in the near destiny).

Question fifty two. There Are Many Professional Football Clubs That Have Taken A Beatles Song As Their Nickname; Villarreal In Spain Are The Most Famous. Which Beatles' Song Do They Take Their Nickname From?

Answer :

Yellow Submarine (their nickname is El Submarino Amarillo (The Yellow Submarine)).

Question 53. Spain: I've Decided To Take A Trip To The Santiago Bernabeu. Which Team Is Home To The Bernabeu?

Answer :

Real Madrid is another one of the maximum famous Spanish football groups, and their domestic is the Bernabeu. They have performed fits right here on account that 1947.

Question 54. What Stadium In China Was Used For The 2008 Beijing Olympics?

Answer :

Olympic Stadium was placed in Beijing the capital. It became there for the Olympic Games in 2008. Wembley Stadium became in England and Aussie Stadium in Australia; meanwhile Shanghai Stadium turned into in China but become built in 1997.

Question 55. Heading Off Into Wales Now And We Find Cardiff's Millennium Stadium With A 74,500 Capacity, Where Wales Play Their Home Games. Which League Of Wales Team, Though, Had The Largest Capacity Stadium In The Early 2000s?

Answer :

Cardiff City's Ninian Park has a 22,000 seater potential but they play their football inside the English soccer league. Cwmbran's Cwmbran Stadium is the biggest League of Wales stadium with a 13,2 hundred ability.

Question fifty six. What Is The Real Name Of Pele?

Answer :

Edson Arantes do Nascimento.

Question 57. West Germany Played 162 International Under One Manager. The 1954 World Cup Final Was His one hundredth International. Who Was He?

Answer :

Sepp Herberger.

Question 58. In Which Year Was Fifa World Youth Championship Started?

Answer :

1977.

Question 59. In Which Year Was Fa Cup Instituted?

Answer :

1871 – seventy two.

Question 60. When And Where Was The European Nationas Cup First Played? Which Country Won The Inaugural Competition?

Answer :

In 1960 at Paris. The Soviet Union beat Yugoslavia within the final.

Question sixty one. What Shall Be The Weight Of A Standard Football?

Answer :

Between 14 and 16 metres.

Question 62. What Is The Duration Of International Football Match?

Answer :

ninety minutes.

Question 63. Who Was The First German To Win The European Footballer Of The Year Award?

Answer :

Gerd Muller in 1970.

Question 64. When Was The National Football Championship For The Santosh Trophy?

Answer :

In 1941.

Question 65. Which Russian Goalkeeper Was The European Footballer Of The Year In 1963?

Answer :

Lev Yashin.

Question sixty six. Which Is The Oldest Football Club Of India?

Answer :

Oal house, kolkata establihsed in 1878.

Question 67. Which Indian Footballer Was Awarded With Padma - Shri In 1971?

Answer :

Shailendra Nath Manna.

Question 68. Who Was The First Recipient Of Padma Shri Among Indian Footballer?

Answer :

Gostha Behari PAul in 1962.

Question 69. How Many Teams Took Part In The 1986 World Cup Final Round?

Answer :

24.

Question 70. Which Is The Oldest Football Club?

Answer :

Sheffield F.C shaped on 24oct. 1857.

Question 71. Who Is The Only Player To Score A Hat - Trick In A World Cup Final?

Answer :

George Charles Hurst of England towards West Germany within the 1966 very last.

Question 72. Who Has The Appeared In Most Number Of World Cup Competitions?

Answer :

Antonio Carbajal performed for Mexico inside the 5 competitions from 1950 to 1966.

Question 73. Why Uefa Cup Was Instituted?

Answer :

To update the gala's cup this turned into won outright via barceona (1958, 1962 and 1966).

Question seventy four. What Is Meant By Uefa?

Answer :

Union of European Football Associations.

Question seventy five. Which Is The Only Country To Win The Olympic Football Crown Three Times?

Answer :

Hungary in 1952, 1964 and 1968.

Question 76. When Was The Asian Football Confederation (afc) Formed?

Answer :

On may additionally 1954.

Question seventy seven. What Shall Be The Dimensions Of A Football Field For An International Match?

Answer :

Maximum: one hundred ten, seventy five metres, minimal: 100, sixty four metres.

Question seventy eight. Which Was The First British Club To Win The European Cup Winners Cup?

Answer :

Tootenham Hotspur in 1963.

Question seventy nine. When Was The 11 - A - Side Football Game Standardized?

Answer :

1870.

Question 80. Who Introduced The Penalty Shoot - Out Rule In Football?

Answer :

William Maccran.

Question eighty one. How Many World Championships Have Played In World Cup Matches So Far?

Answer :

From 1930 onwards 238 players became global champions up to now.

Question eighty two. Which Country Has The Highest Victory Margin?

Answer :

Hungary (Hungary beat EI Salvador by using 10 - 1 in 1982).

Question eighty three. When Was The Highest Number Of Goals Scored In The World Cup And How Many?

Answer :

1982 world cup and a total of 146 desires in fifty two fits.

Question eighty four. The Player Who Has Scored The First Hat Trick In The World Cup?

Answer :

Geoff Hurst’s (1960).

Question eighty five. Who Scored The First Goal In The First World Cup?

Answer :

Laurent of France scored the primary dreams against Mexico after 19 mintues of play in the opening match on July thirteen, 1930.

Question 86. How Many Goals Have Been Scored So Far In The All World Cup Matches?

Answer :

Since 1930, 1755 goals were scored to this point.

Question 87. Who Scored The Fastest Goal?

Answer :

Vaclav Massek of Czechoslovakia scored the quickest purpose in 15 seconds in opposition to Mexico in 1962.

Question 88. Who Is The Youngest Player To Win World Cup?

Answer :

Pele of Brazil in 1958, whilst he changed into just 17 years and eight months antique.

Question 89. Which Is The First Football League Of India?

Answer :

Philips countrywide football league.

Question ninety. What Is The Highest Score In An International Game?

Answer :

England beat Australia 17 - zero in 1951.

Question ninety one. Who Holds The Record Of Most Goals Scored In European Cup Matches?

Answer :

forty nine, Alfredo Di Stefano (Red Madrid).

Question ninety two. Who Holds The Record Of Scoring The Fastest Goal In A World Cup Competition?

Answer :

Bryan Robson in 27 seconds, England Vs France, 1982.

Question 93. Which Was The First Football Match Telecast?

Answer :

1978 Arsenal Vs Preston.

Question 94. Who Was The First Recipient Of The Arjuna Award For Football?

Answer :

P.K. Banerjee, 1961.

Question ninety five. Which Asian Games Saw India Win The Football Gold?

Answer :

1951 New Delhi and 1962 Jakarta.




CFG