Interview Questions.

Top 100+ Ericsson Aptitude Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Ericsson Aptitude Interview Questions And Answers

Question 1. A Man Completes 30km Of A Journey At 6km/hr And The Remaining 40km Of The Journey In five Hours. His Average Speed For The Whole Journey Is

Answer :

Total distance = (30 + 40)km = 70km 

Total time taken = (30/6 + five)hrs = 10hrs 

Average speed = 70/10km/hr = 7km/hr

Question 2. Rekha Bought A Saree For Rs.1240 And Sold It For Rs. 1147. Find Her Loss And Loss Percent. ?

Answer :

C.P of saree = Rs. 1240

S.P of saree = Rs. 1147

Loss = CP-SP

= Rs (1240-1147)

= Rs. 93

Loss% = 931240×100

= 7.Five %

Aptitude Interview Questions
Question 3. A Boy Buys 9 Apples For Rs. Nine.60 And Sells Them At 11 For Rs.12. Find His Gain Or Loss Percent ?

Answer :

C.P of 9 apples = Rs. 9.60

CP of 1 apple = 9.609=1.06

S.P of eleven apple = Rs. 12

SP of 1 apple = 1211=1.09

Clearly,

SP of 1 apple > CP of one apple

We get earnings on promoting apples = SP-CP

= 0.022

Gain% = 0.0221.06×a hundred

= 2.27 %

Question four. A Train 100 Meters Long Completely Crosses A three hundred Meters Long Bridge In 45 Seconds. What Is The Speed Of The Train Is?

Answer :

S = (100 + three hundred)/45 = four hundred/forty five * 18/5 = 32

Question 5. A Retailer Buys A Radio For Rs.225. His Overhead Expense Are Rs15. If He Sells The Radio For Rs.300, Determine The Profit Percentage.

Answer :

Radio value = Rs 225

Overhead expenses = Rs 15

Total costs = Rs.(225+15) = Rs.240

S.P = Rs.Three hundred

Profit = SP-CP = Rs (three hundred-240) = Rs.60

Profit% = 60240×100

= 25%

Ericsson JAVA Interview Questions
Question 6. A Retailer Buys A Cooler For Rs.1200 And Overhead Expenses Are On It Are Rs.40. If He Sells The Cooler For Rs.1550, Determine The Profit Percentage.?

Answer :

Cooler fee = Rs.1200

Overhead value = Rs.40

Total value = Rs.(1200+40) = Rs.1240

S.P of the cooler = 1550

Profit = S.P-C.P

= Rs.(1550-1240)

= Rs. 310

Profit% = 3101240×one hundred

= 25%

Question 7. A Dealer Buys A Wrist Watch For Rs. 225 And Spends Rs.15 On Its Repairs. If He Sells The Same For Rs.Three hundred, Find His Profit Percentage ?

Answer :

A dealer buys a wrist look ahead to Rs.225

Money spent on repairing the watch = Rs.15

Total costs = Rs.(225+15) = Rs.240

S.P = Rs.Three hundred

Profit = SP-CP = Rs (300-240) = Rs.60

Profit% = 60240×100

= 25%

HR Interview Questions
Question eight. Ramesh Bought Two Boxes For Rs.1300. He Sold One Box At A Profit Of 20% And The Other At A Loss Of 12%. If The Selling Price Of Both Boxes

Answer :

Let the fee rate of the first box be Rs. X

Therefore, the cost of the second one container might be Rs.(1300-x)

Profit on the primary box = 20%

Loss on the second one box = 12%

S.P of the primary box = 120x100

= 6x5

S.P of the second box = Rs. 28600 – 88x100

= Rs.28600 – 22x25

Selling prices of each of the boxes are same. So,

= 6x5 = Rs.28600 – 22x25

= x = 14300 – 110x260

= x= 550

The fee charge of first field is Rs. 550

Cost price of the second box = Rs.(1300-550)

= Rs. 750

The value expenses of the two boxes are Rs.550 and Rs.750 respectively.

Question nine. If The Selling Price Of 10 Pens Is Equal To Cost Price Of 14 Pens, Find The Gain Percent ?

Answer :

Let the price charge of 1 pen be Rs. C

The selling rate be Rs. S

Therefore, 10S = 14C

C = 1014S

However, the fee price is less than the selling charge.

Profit = one hundred forty-a hundred

Profit % = forty%

The required income percentage is 40%.

Java nine Interview Questions
Question 10. If The Cost Price Of 18 Chairs Be Equal To Selling Price Of sixteen Chairs, Find The Gain Or Loss Percent

Answer :

Let the cost fee of 1 chair be Rs. C

Selling rate be Rs. S

Therefore, 18C = 16S

However, the cost rate of the chair is extra than that of promoting charge.

Profit% = 1800−160018

= 20016

= 12.Five%

The required income percent is 12.Five%

Question 11. A Car Covers A Distance Of 624 Km In 6 ½ Hours. Find Its Speed ?

Answer :

624/6 = 104 kmph

Zensar Technologies Aptitude Interview Questions
Question 12. Ravish Sold His Motorcycle To Vineet At A Loss Of 28%. Vineet Spent Rs.1680 On It’s Repairs And Sold The Motorcycle To Rahul For Rs.35910, Thereby Making Profit Of 12.Five%, Find The Cost Price Of The Motorcycle For Ravish.

Answer :

Let the value rate of the motor cycle for Ravish be Rs. X

Loss % = 28%

S.P = 72x100

Selling rate of the motorcycle for ravish = price rate of the motorbike for vineet

Money spent on repairs = Rs.1680

Therefore, general value fee of the motorcycle for vineet =

Rs(72x100 + 1680(12.Five) + one hundred(one hundred)

= (35910)(100)(a hundred) = 72x100

= 35910000 = 8100x +18900000

= x= 42000

Ravish offered the motorcycle for Rs.42000

Aptitude Interview Questions
Question 13. By Selling A Book For Rs.258, A Bookseller Gains 20%. Find How Much Should He Sell To Gain 30% ?

Answer :

Selling price of the ebook = Rs. 258

Gain = 20%

S.P = 120100×258

= Rs. 215

C.P = 130100×215

= Rs. 279.50

Therefore, the book supplier should sell the e-book at Rs. 279.50 to make 30% earnings.

Question 14. A Defective Briefcase Costing Rs.800 Is Being Sold At A Loss Of 8%. If The Price Is Further Reduced By five%, Find Its Selling Price ?

Answer :

C.P of the briefcase = Rs. 800

Loss = eight%

S.P = 92100×800

= Rs. 736

The rate is decreased similarly by way of five %

S.P = 95100×736

= Rs. 699.20

The selling price of the briefcase is Rs. 699.20

Question 15. By Selling 90 Ball Pens For Rs160 A Person Loses 20%. How Many Ball Pens Should Be Sold At Rs.96 So As To Have A Profit Of 20% ?

Answer :

S.P of ninety ball pens = Rs 160

Loss= 20%

C.P = 10020×one hundred sixty

= Rs. 200

Now,

S.P of 90 ball pens = Rs. Ninety six

Profit = 20%

C.P = 100120×ninety six

= Rs .80

Rs .Two hundred is the value fee of 90 ball pens.

Therefore, Rs.Eighty is the C.P of = 90 (80200) =  36 ball pens

Thus, 36 ball pens ought to be bought at Rs. Ninety six to earn  a earnings of 20%

Infosys Aptitude Interview Questions
Question 16. A Man Sells An Article At A Profit Of 25%. If He Had Bought It At A 20% Less And Sold It For Rs.36.Seventy five Less, He Would Have Gained 30%. Find The Cost Price Of The Article ?

Answer :

Let the C.P be the article be Rs. X

Profit = 25%

Original S.P = x + 25100x

= Rs. 5x4

If he purchased it at 20% much less,

C.P = x- 20100x

= Rs. 4x5

He sold the object at Rs. 36.Seventy five

So, the promoting price = Rs. 5x4 – 36.75

Given, that he would have gained 30% promoting at that price.

Therefore, gain% = S.P-C.P

= 5x4 -36.Seventy five – 4x5

= 25x−16x20 -36.75

So, advantage % = 9x20-36.75- 4x5(one hundred)

= 18375x = 18375105

= x = 175

The cost price of the thing is Rs. A hundred seventy five.

Question 17. If A Train, Travelling At A Speed Of 90 Kmph, Crosses A Pole In five Sec, Then The Length Of Train Is?

Answer :

D = ninety * 5/18 * five = one hundred twenty five m

IBM Aptitude Interview Questions
Question 18. A Dealer Bought Two Tables For Rs.3120. He Sold One Of Them At A Loss Of 15% And The Other At A Gain Of 36%. . Then, He Found That Each Table Was Sold For The Same Price. Find The Cost Price Of Each Table.

Answer :

Given that the selling price is identical for both the tables.

Let the C.P of 1 table be x

Then the C.P of the opposite desk be = Rs.3120-x

Loss on the primary table = 15%

Therefore, S.P = 85x10

= zero.85x

Gain on the second desk = 36%

136(3120-x)

Since each the tables have the equal S.P

2.21x = 4243.20

= x= 1920

The value rate of the desk is Rs.1920

The price rate of the other desk is Rs.(3120-1920) = Rs.1200

Ericsson JAVA Interview Questions
Question 19. Mariam Bought Two Fans Rs.3605. She Sold One Of Them At A Profit Of 15% And The Other One At A Loss Of nine %. If Mariam Obtained The Same Amount For Each Fan, Find The Cost Price Of The Each Of The Fans.

Answer :

It is given that the S.P is same for both of the enthusiasts.

Let the C.P of the primary fan be Rs. X

Therefore, C.P of the second one fan be Rs. (3605-x)

Profit on the first fan = 15%

Loss on the second one fan = 6%

For the first fan, S.P = 115x100

= 23x20

For the second fan, S.P = 91x100

Since, S.P of each the lovers is the equal

= 23x20 = 3605 – 91x100

= x = 1592

C.P of the first fan = Rs. 1592

C.P of the second fan = Rs.(3605-1592)

= Rs. 2012.50

The cost charges of the each of the enthusiasts are Rs.1592 and Rs. 2012.50 respectively.

Question 20. Some Toffees Are Bought At A Rate Of 11 For Rs.10 And The Same Number At The Rate Of nine For Rs.10. If The Whole Lot Is Sold At One Per Toffee, Find The Gain Or Loss Percent On The Whole Transaction.

Answer :

Let the total quantity of toffees offered be Rs. X

Let x2  on the rate of eleven are offered for Rs.10,

Total money spent on toffees = 200x198

= 100x99

It is given that x toffees are sold at Re.1 in line with toffee.

Therefore, the selling charge of x toffees = Rs. X(1)

As C.P is greater than S.P, it will likely be the loss.

Loss= C.P-S.P

= 100x99 – x

= x99

Loss% = 1%

The total loss at the entire transaction could be 1%

Capgemini Aptitude Interview Questions
Question 21. A Tricycle Is Sold At A Gain Of 16%. Had It Been Sold For Rs.A hundred More, The Gain Would Have Been 20%. Find The C.P Of The Tricycle ?

Answer :

Let the S.P of the tricycle be Rs. X

Let the C.P of the tricycle be Rs. Y

Gain % = 16%

Then we've got,

= x= y+ 16y100

= x = y+ zero.16y

When S.P will increase with the aid of Rs.100, we get

= x+ a hundred = y + 20 y a hundred

Putting x = 1.6y

= 1.16y+100 = y+0.2y

= 1.16y +one hundred = 1.2y

= y = 2500

 The C.P of the cycle is 2500

Thus, C.P of the tricycle is Rs. 2500.

Question 22. Shabana Bought sixteen Dozens Ball Pens And Sold Them At A Loss Of To S.P Of 8 Ball Pens. Find: (i) Her Loss Percent (ii) P Of 1 Dozen Ball Pens, If She Purchased These sixteen Dozens Ball Pens For Rs.576

Answer :

(i) Number of pens bought = sixteen(12) = 192

Let S.P of 1 pen be Rs. X

Therefore, S.P of 192 pens = 192x

C.P of eight pens = Rs. 8x

It is for the reason that S.P of 8 pens is equal to the loss on selling 192 pens.

Therefore, loss= Rs.8x

C.P of 192 pens = Rs 576

Loss = C.P –S.P

= 8x = 576 – 192x200

= 576 x = 576200

=x= 2.88

Therefore, loss= RS.23.04

Loss% = 4%

(ii) P of one pen = Rs.2.88

Therefore, S.P of 1 dozen pens = 12x = 12(2.88)

= Rs.34.56

Question 23. The Difference Between Two Selling Pieces Of A Shirt At A Profit Of four % And five% Is Rs.6. Find: (i) P Of The Shirt (ii) The Two Selling Prices Of The Shirt

Answer :

Let the C.P of each the shirt be RS. X

For 1 shirt earnings = 4%

Profit% = Rs. Zero.04x

S.P = Rs.1.04x

For 2 shirt earnings = five%

Profit% = Rs. 0.05x

S.P = Rs.1.05x

It is given that the difference among their profits is Rs.6

So, 1.05x-1.04x = 6

= x = Rs.600

Thus, C.P = Rs.Six hundred

S.P of 1 shirt 1 = Rs.1.04x = Rs. 1.04(six hundred)= Rs. 624

S.P of one shirt 2 = Rs.1.05x = Rs. 1.05(600)= Rs. 630

Cognizant Aptitude Interview Questions
Question 24. Toshiba Bought 100 Hens For Rs.8000 And Sold 20 Of These At A Gain Of five%. At What Gain Percent She Must Sell The Remaining Hens So As To Gain 20% On The Whole ?

Answer :

C.P of 100 hens = RS. 8000

Cost of 1 chicken = 8000100

Rs. 80 C.P of 20 hens = Rs (eighty*20) = Rs. 1600

Gain = 5%

S.P = 105100×1600

= Rs. 1680

C.P of 80hens = Rs.(eighty*80) = Rs. 6400

Gain on 80 hens – C.P 80 hens

Gain on 100 hens = advantage on eighty hens + benefit on 20 hens

= eighty+ S.P of eighty hens – 6400

S.P of 80 hens = Rs (1600+6400-eighty)

S.P of eighty hens = Rs. 7920

Gain on eighty hens = S.P of 80 hens – C.P of eighty hens

= Rs. (792-6400) = Rs. 1520

Gain % 80 hens = 15206400×a hundred

= 23.75%

Therefore, Toshiba received 23.75% on eighty hens.

HR Interview Questions




CFG