Interview Questions.

Top 100+ English Language Literature Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ English Language Literature Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Onomatopoeia ?

Answer :

It means creating a phrase via the use of a valid that indicates the object.

Question 2. What Is Epic ?

Answer :

Epic is an extended narrative poem.

Sound Interview Questions
Question three. Name Two Of The Poems Termed As “ Epic ” ?

Answer :

Mahabharatha and Iliad.

Question four. What Is Epic Narrative ?

Answer :

Some poems which appear to be epic in fashion and narration are epic narratives .

Spoken English Errors Tutorial
Question five. What Is Simple Narrative ?

Answer :

It is direct telling of a simple tale within the shape of poem.

Science Interview Questions
Question 6. Who Is The Author Of Malgudi Days ?

Answer :

R.K.Narayan

Question 7. Which Politican Of Indiawrote The Novel “ The Insider ” ?

Answer :

P.V.Narasimha Rao.

Archery Tutorial Electronics Interview Questions
Question 8. Who Ever The Three Sisters Who Became Famous English Novelists ?

Answer :

The Bronte sisters.

Question 9. How Was The Vice Chancellor Of Bangalore University. He Was An Eminet Poet And Won Jnanapeeth Award. Who Is He ?

Answer :

V.K. Gokak

Physics Interview Questions
Question 10. Who Wrote The Famous Book “ The Mother ” ?

Answer :

Maxim Gorky.

Question eleven. What Is Etymology ?

Answer :

It is department of linguistics handling the tracing of a phrase or words again as some distance as feasible to discover the beginning.

Archery Interview Questions
Question 12. What Is An Ode ?

Answer :

It is an extended poem written on a public occasion. The expression may be as addressing a few man or woman or personified aspect.

Sound Interview Questions
Question 13. Who Wrote The Just So Stories ?

Answer :

Rudyard Kipling.

Question 14. Who Wrote The Autobiography “ Against The Grain ” ?

Answer :

Boris Yeltsin.

Question 15. Who Is A “ Dog In The Manger ” ?

Answer :

Some one who maintains what he does now not want just so no person else shall revel in it.

Light Interview Questions
Question sixteen. Which Two Languages Are Regarded As The Origin Of The English Language ?

Answer :

Greek and Latin

Question 17. In The English Language What Does The Linguistic Term Hybrid Mean ?

Answer :

A phrase that is composed of components from two or greater languages. Eg vehicle

Bacteria Interview Questions
Question 18. What Is Verse Essay ?

Answer :

This is a form of poem that provokes thought on a subject of hobby.

Science Interview Questions
Question 19. What Are The Two Types Of Verse Essay ?

Answer :

They are didactive verse and satires.

Question 20. What Is Lyric ?

Answer :

Lyric is a quick poem. It expresses feelings and moods.

Asia Interview Questions
Question 21. What Are The Name Of The Essay Written By The Great Poet P.B.Shelley That Caused Him To Be Thrown Out Of Oxford University ?

Answer :

Necessity of atheism.

Question 22. Who Wrote “ Chithirapavai ”, The Jnanathapith Award Winner Of 1975 ?

Answer :

P. V. Akilandan

Question 23. What Was The Name Of The Nine Year Old Girl Who Wrote The Book ‘ The Young Visitors ’ ?

Answer :

Daisy Ashford.

Solar System Interview Questions
Question 24. Which Book Helped To Start A Civil War ?

Answer :

Uncle Tom’s Cabin by way of Harriet Beecher Stowe.

Electronics Interview Questions
Question 25. What Is Op Art ?

Answer :

It is a shape summary artwork, which tries to produce optical illusions.

Question 26. Which Is The Famous Novel Still Considered To Be The Greatest ?

Answer :

 ‘ War and peace ’ through Leo Tolstoy.

Question 27. What Is A Grangerized Book ?

Answer :

A ebook with some clean pages, which may be illustrated with prints of images, cut out of other books.

Physics Interview Questions
Question 28. What Is Epigram ?

Answer :

An epigram is a quick poem. It does not exceed greater than six traces. It express a witty climax.

Question 29. What Is Dramatic Poetry ?

Answer :

Some dramas incorporate plenty poetry as inside the dramas of shakespeare. Such a technique of writing poetry is dramatic poetry.

Question 30. What Is Dramatic Lyric ?

Answer :

A poem wherein the poet speaks within the voice of every other personality is a dramatic lyric.

Question 31. Who Is The Author Of The Book “ Death Of A City ” ?

Answer :

Amrita Preetam.

Question 32. What Is Ballad ?

Answer :

It is poem of simple language and is provided with track accompanied to bounce.

Question 33. What Is A Dictionary ?

Answer :

A dictionary is a ebook of alphabetically listed phrases in a language with etymologies, pronunciations, definitions and so forth.

Archery Interview Questions
Question 34. Who Is Author Of The Banned Book “ Workshipping False Gods ” ?

Answer :

Arun Shourie

Question 35. In Printing The Right Hand Page Of A Book Is Called Recto. What Is The Left - Hand Page Called ?

Answer :

Verso.

Question 36. What Is The Concluding Part Of A Liberary Work Called ?

Answer :

An Epilogue

Light Interview Questions
Question 37. Which Sanskrit Word Has “ Veda ” Been Derived From ?

Answer :

Vid, meaning to know.

Question 38. What Is A Lexicon ?

Answer :

A lexicon is the specical vocabulary of a particular author, field of examine and many others.

Question 39. Who Is Lexicographer ?

Answer :

A individual who writes dictionaries is a lexicographer.

Question 40. Who Won The Prestigious Onassis Award Of Greece For One Of Her Plays ?

Answer :

Manjula Padmanabha.

Bacteria Interview Questions
Question 41. Which British Prime Minister Won Nobel Prize For Literature ?

Answer :

Winston Churchill

Question forty two. Arundhati Roy Won Booker Prize For Her First Book. Which Is That Book ?

Answer :

The god of small matters.

Asia Interview Questions
Question 43. Who Is The Author Of The Controversial Book “ It Takes A Village ” ?

Answer :

Hillary Clinton.

Question 44. Name The Indian Language In Which Early Buddhist Literature Was Written?

Answer :

Pali

Question 45. What Is Lexicography ?

Answer :

The act of writing or compiling phrases and their meanings for the advent of a dictionary is lexicography.

Question forty six. Which Is The Mother Language Of Malayalam ?

Answer :

Tamil

Question forty seven. Which Italian Poet Said, “ Nature Is The Art Of God ” ?

Answer :

Dante

Question 48. What Is Poem Of Fourteen Lines Called ?

Answer :

Sonnet

Question 49. Who Is The American Writer Won The Pulitzer Prize For Her Novel ‘ The Good Earth ’ ?

Answer :

Pearl S. Buck

Question 50. Who Is The American Author Of The Famous Novel “ Portrait Of A Lady ” ?

Answer :

Henry James.

Question 51. Who Is The First Recipient Of The Prestigious Jnanapeeth Award ?

Answer :

Sankara Kurup

Question 52. Who Is The First Indian To Win Nobel Prize ?

Answer :

Ravindranath Tagore.

Question fifty three. What Are The Names Of The Three Musketeers In Alexander Dumas’s Book ?

Answer :

Athos, porthos and aramis.

Question 54. What Is The Name Of Gulliver In Swift’s Book Gulliver’s Travels ?

Answer :

Lemuel

Question 55. Who Is The First Kannada Poet Who Won Jnanapeeth Award ?

Answer :

Dr. K.V. Puttappa

Question 56. Who Is The Miserly Hero Of Charles Dickens’s Book ‘a Chritmasc Carol ’ ?

Answer :

Ebenezer Scrooge

Question fifty seven. Which Ancient Dravidean Language In India Is Still Used ?

Answer :

Tamil

Question 58. Which Dictionary Of Malayalam - English Type Is Considered As The First Authoritative And Authentic One ?

Answer :

It is Gundert Nikhantu ( dictionary ) prepared via Dr. Herman Gundert.

Question 59. What Is Orthography ?

Answer :

Any method of speeling is called by using this word.

Question 60. What Is Transliteration ?

Answer :

It is manner of writing or speeling a phrase the use of the alphabet of any other language.

Question 61. How Many Writers In Kannda Have Received Jnanapeeth Award Till 1998 ?

Answer :

Six

Question sixty two. Who Was The Creator Of The Character “ Tarzan ” ?

Answer :

Edgar Rice Burroughs.

Question sixty three. The Author Of Ashtadhyayi ?

Answer :

Panini

Question sixty four. Shakespear’s Last Play ?

Answer :

The tempest.

Question sixty five. When Was First Crossword Puzzle Published ?

Answer :

In 1913 in the big apple sunday international.

Question 66. Which Is The Oldest Continuously Published Newspaper In The World ?

Answer :

Post och Inrikes Tidningar, seeing that 1645 in sweden.

Question sixty seven. What Is An Abbrevation ?

Answer :

An abbrevation is a shortened form an extended phrase or a collection of words.

Question sixty eight. What Is Slang ?

Answer :

Slang is an informal use of language and it is quick - lived. It is generally a use of language related to some paintings, way of lifestyles and so forth.. In slang, phrases are coined and new meanings are given to phrases.

Question 69. In Which Century Did Omar Khayyam Write His “ Rubaiyat ” ?

Answer :

Omar Khayyam wrote “ Rubaiyat ” in eleventh century.

Question 70. He Was A Doctor Turned Detective Writer, Finally He Gave Up His Pratice And Became A Full Time Writer. Who Is He ?

Answer :

ISir Arthur Conan Doyle.

Question 71. “ What Is The Name ” ? Who Said This ?

Answer :

Shakespeare.

Question seventy two. Who Is Author Of “ Endymion ” ?

Answer :

Keats wrote “ endymion ” on the age of 24.

Question 73. Who Wrote The Famous Hindi Poem ‘ A Mere Vatan Ki Logo ’ ?

Answer :

Pradeep.

Question seventy four. She Was Called The Night Angle Of India. She Was A Poet Besides A Politican Mention Her Name?

Answer :

Sarojini Naidu

Question seventy five. Sappho Was A Greek Poetess. She Lived In About 600 B.C. On Which Island Did She Live ?

Answer :

Lesbos.

Question seventy six. A Dog Is One Of The Characters Of The Shalespearean Play. Name The Play ?

Answer :

Two gents of verona.

Question seventy seven. His Own Is The Pseudonym Of The British Author. Who Is The Author ?

Answer :

Sir Arthur Conan Doyle

Question seventy eight. Men Are April When They Woo, December When They Wed. This Is A Dialogue In One Of The Plays Of Shakespeare. Name The Play ?

Answer :

As you want it.

Question 79. What Is Dialect ?

Answer :

Dialect is the form of a spoken language ordinary to a region, network, social institution, occupational organization etc.

Question 80. What Is Colloquial Language ?

Answer :

Colloquial language is the informal use of language wherein phrases, phrases, idioms and the entirety is precise the shape of informal speech and writing.

Question 81. What Is Coinage ?

Answer :

Coinage is used for a word or expression invented.

Question eighty two. Who Is A Grammarian ?

Answer :

A grammarian is a expert or expert in grammar.

Question 83. What Is Length Of The Longest Word ?

Answer :

It consists of a hundred letters.

Question 84. His Works Demonstrate His Brilliant Wit. He Won Nobel Prize For Literature In 1925. Who Was He ?

Answer :

George Bernard Shaw.

Question eighty five. Pearl S. Buck Won Nobel Prize In 1938. What Are Her Earlier Name ?

Answer :

Pearl Sydenstricker

Question 86. Mention One Of The Famous Novels Of Jane Austen ?

Answer :

Pride and Prejudice

Question 87. In Which Country Did The Famous Dramatic Genre Called Commedia Dell Arte Originate ?

Answer :

Italy

Question 88. Who Coined The Word “ Wive ” And What Does It Mean ?

Answer :

Shakespeare coined this term and it approach to marry.

Question 89. The Pen Name Of English Novelist Who Wrote “ Animal Farm ” Is George Orwell. What Is The His Original Name ?

Answer :

Eric Arthur Blair.

Question ninety. Which Country Does Aeschylus Belong To ?

Answer :

Greece.

Question 91. Which First Play Written By George Bernard Shaw ?

Answer :

Widowers Houses.

Question ninety two. Who Is Known As The Father Of English Poetry ?

Answer :

Geoffrey Chaucer.

Question 93. “ Water Water Everywhere, Not A Drop To Drink ”. Who Wrote These Famous Words In One Of His Poems ?

Answer :

Samuel Taylor Coleridge

Question 94. Where Does The Longest Word Come From ?

Answer :

The e book Finnegans wake through James Joyce.

Question ninety five. How Long Is The Word Second To The Longest One ?

Answer :

forty five letters long.

Question 96. What Is The Length Of The Word Third To The Longest ?

Answer :

29 letters lengthy.

Question ninety seven. What Is The Length Of The Forth And Fifth Words Compared To The Longest One ?

Answer :

28 letters and 27 letters respectively.

Question 98. What Is The Prize Given Every Year To The Author Of The Best American Book For Children ?

Answer :

Newberg Medal

Question ninety nine. Which Country Has The Most Languages ?

Answer :

India

Question a hundred. Which Country Has More Daily Newspapers ?

Answer :

United States of America.

Question a hundred and one. The Author Of “ Black Beauty ” Was A Campaigner Against Cruelty To Horses. What Was Her Name ?

Answer :

Anna Sewell.

Question 102. Who Is The Author Of The Kannada Novel “ Parva ” The Story Related To Mahabharatha ?

Answer :

S.L. Byrappa

Question 103. Name The First Woman Jnanapeeth Award Winner In India ?

Answer :

Ashapoorna Devi

Question 104. Which English Dramatist And Poet Was Born At Stratford - Upon - Avon In 1564 ?

Answer :

William Shakespeare.

Question one hundred and five. Shakespear Of India ?

Answer :

Kalidasa 

Question 106. Who Invented The Fictional Detective, Hercule Poirot ?

Answer :

Agatha Christie. 

Question 107. William Sydney Porter Was A Famous American Short Story Writer. What Pen Name Did He Use ?

Answer :

O’Henry

Question 108. What Is Blank Verse ?

Answer :

It is a chain of Iambic pentametres. But this is unrhymed.

Question 109. What Is Quatrain ?

Answer :

A quatrain is a stanza of 4 line in a poem. They can be rhymed or unrhymed.

Question a hundred and ten. What Is Terza Rima ?

Answer :

It is Iambic pentametre ryhming aba beb cdc ded and so forth.

Question 111. Which Is The Autobiography Of Adolf Hitler ?

Answer :

Mein Kampf ( My life ).

Question 112. Which Are The Two Long Poems Written By William Shakespeare ?

Answer :

They are “ Venus and Adonis ” and “ The Rape of Lucrece ”. 

Question 113. Who Wrote This Epitaph For His Own Grave ‘ Casta Cold Eye, On Life And Death, Horesman Pass By ’ ?

Answer :

W.A. Yeats.

Question 114. Who Wrote The Book “ Life Divine ” ?

Answer :

Aravinda.

Question one hundred fifteen. How May Sonnets Are There In Shakespeare’s Credit ?

Answer :

There are a hundred and fifty four sonnets in his credit score. 

Question 116. Which Literary Work Of Salman Rushdhi Recently Provoked The Leaders Of Muslim Sect In Iran ?

Answer :

MSatanic Verses.

Question 117. What Is A Sonnet ?

Answer :

A poem of fourteen Iambic pentametre lines is a sonnet.

Question 118. What Is Elizabethan English ?

Answer :

English language used for the duration of the duration of elizabeth I of britain is called elizabethan english.

Question 119. What Does Victorian English Mean ?

Answer :

The english language used throughout the period of queen Victoria.

Question a hundred and twenty. What Is The Name Of The Villainous Pirate In Treasure Island By R.L. Stevenson ?

Answer :

Long John Silver.

Question 121. Who Was The Boy Brought Up By Wolves In Rudyard Kiplings “ The Jungle Book ” ?

Answer :

Mowgli

Question 122. What Is The Anthology Of four hundred Tamil Poems On Valour By Various Poets Of Sanga Age Called ?

Answer :

Purananooru

Question 123. Which Composer Wrote Rhapsody In Blue ?

Answer :

George Gershwin

Question 124. Who Holds The Records For Fastest Speed In Hindi Shorthand ?

Answer :

Ajay Gosh, a main reporter of rajya sabha, has created a national file in hindi shortland with a velocity of 230 wpm. His achievement has been entered within the limca e book of data.

Question a hundred twenty five. Widely Spoken Language ?

Answer :

English

Question 126. What Is American English ?

Answer :

The english language spoken by using the americans is named as american english. 

Question 127. What Is Known As English Sonnet ?

Answer :

Shakespearean sonnet is referred to as english sonnet.

Question 128. What Are Triplets ?

Answer :

Lines rhyming in units of 3 in any metre are termed triples.

Question 129. What Is Doggerel ?

Answer :

This time period is used to discover verse of free and irregular measure.

Question 130. What Is Heroic Couplet ?

Answer :

Lines rhyming in pairs and are the iambic pentametre traces are termed by using this word.

Question 131. What Is The Biggest Dictionary In The World ?

Answer :

“ Britanica of english language ”.

Question 132. Which Is The Most Widely Used Dictionary Of American Language ?

Answer :

Webster’s Dictionary.

Question 133. What Was The Psuedonym Used By H.H.Munro ?

Answer :

Saki ( 1870 - 1960 ) he began his career writing political satires for the ‘ west minister gazette ’.

Question 134. What Is Postscript ?

Answer :

It is a part added to a letter after the signature.

Question one hundred thirty five. Who Wrote The Great Treasury Of Tales In Sanskrit Called Kathasarithsagara ?

Answer :

Somadeva

Question 136. What Was The Name Of Sindbad The Sailor’s Enormous Bird ?

Answer :

The roc

Question 137. Which Literary Character Said “ If Everybody Minded Their Own Business The World Would Go Round A Great Deal Faster Than It Does ” ?

Answer :

The duchess in Alice in Wonderland by means of Lewis Carrol.

Question 138. In A Play Or Story, What Is Peripeteia ?

Answer :

A unexpected change of fortune, sudden reversal of situations, eg., the down fall of antonio in ‘ The merchant of venice ’ .

Question 139. What Is A Parenthesis ?

Answer :

A phrase or a pharse inserted right into a sentence, typically within bracket or between commas or hypens. It adds to the data of description however with out it the sentence would still get grammatically entire.

Question a hundred and forty. What Is A Holograph ?

Answer :

A single phrase which describes a record written in the handwriting of the person.

Question 141. Who Is A Ghost - Writer ?

Answer :

A character who writes a e-book, speech or an article on behalf of some other. The credit score is being given to the man or woman for whom it's miles written.

Question 142. Who Is A Freelance Writer ?

Answer :

A writer who is not on the taff, or on agreement of any specific employer and can take assignments as he needs.

Question 143. What Is Gobbledygook ?

Answer :

The use of lengthy, concerned and complicated word where simple ones could do eg. Using the phrase “ terminological inexactitude ” in which the simple wordlie would surface.

Question one hundred forty four. What Is An Epigram ?

Answer :

A brief poem or a verse, or a pointed statement on a subject finishing in a witty thought.

Question 145. From Which Language Does The Word “ Algebra ” Come ?

Answer :

Arabic - al - jabr - which means the reduction.

Question 146. By What Persian Name Is The Essential Oil Of Flowers Used In Perfumery Known ?

Answer :

Attar - a phrase with the persian derived from arabic.

Question 147. What Is The German Word For Germany ?

Answer :

Deutschland.

Question 148. How Did The Word In “ Juggernaut ” Come Into The English Language ?

Answer :

It is corruption of jugganath, one of the types of lord vishnu.

Question 149. What Does The Name “ Eskimo ” Mean ?

Answer :

Eater of raw flesh.

Question a hundred and fifty. What Is The Origin Of The Word Robot ?

Answer :

It comes from the Czechoslovakian phrase ‘ Robota ’ that means compulsory or forced labour.

Question 151. How Was The Name ‘ Bihar ’ Formed ?

Answer :

From ‘ Vihara ’ which is the term of buddist monastery.

Question 152. Who Is The Author Of The Remark, The Difference Between Journalism And Literature Is That Journalism Is Unreadable And Literature Is Not Read ?

Answer :

Oscar wilde.

Question 153. What Is The “ Nadu ” In Tamil Nadu ?

Answer :

Nadu

Question 154. ‘ Good Grief Is The Main Title Of The Biography Of A Popular Cartoonist. Whose Biography Is It ?

Answer :

Charles M. Schulz, creator of peanuts.

Question one hundred fifty five. In South Africa What Is The Literal Meaning Of The Word ‘ Apartheid ’ ?

Answer :

‘ Apartness ’ and the time period is used shape racial segregation and discrimination. 

Question 156. The Word ‘ Tip ’, The Sense Of A Gratuity For A Service Rendered, Is An Abbreviation. For What Did The T-i-p Stand ?

Answer :

To insure prompyness. A small sum was put into a box or given in coffee save from vintage days. This money turned into given to insure activate service.

Question 157. Of Which Word Is ‘ Bus ’ An Abbreviation ?

Answer :

“ Omnibus ” - in latin it approach for all.

Question 158. From Where Did The Word ‘ Academy ’ Originate ?

Answer :

From the greek phrase ‘ Akademeia ’ or ‘ Akademia ’ , the call of the gym or faculty based through plato.

Question 159. In The Word “ Petroleum ”, To What Does The “ Petro ” Refer ?

Answer :

Stone rock, from the greek phrase “ petros ” ( stone ) are “ petra ” ( rock ).

Question a hundred and sixty. Which Foreign Poet Is So Far The Only Honorary Fellow Of The Sahitya Academy ?

Answer :

Leopold Segar Senghor.

Question 161. What Is Latin Word From Which The Word Salary Originated ?

Answer :

‘ Salarium ’ which changed into the money paid to roman squaddies.

Question 162. Which Is The Longest Poem In The World ?

Answer :

The mahabharata an ancient epic has been labelled the longest poem in the global because of the reality that it 220,000 strains in length masking a total of five,400 pages unfold over 18 huge volumes. This stupendous paintings become written among the years four hundred B.C and one hundred fifty B.C.




CFG