Interview Questions.

Top 100+ Dwbi Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Dwbi Interview Questions And Answers

Question 1. How To Test Database In Manually? Explain With An Example

Answer :

Observing that operations, which are operated on front-cease is effected on lower back-give up or now not.

The approach is as follows : While including a report the’ the front-quit check lower back-give up that addition of record is effected or not. So same for delete, replace,…… Ex:Enter worker record in database thr’ front-stop and take a look at if the report is delivered or no longer to the again-stop(manually).

Question 2. What Is Data Driven Test?

Answer :

Data pushed check is used to test the multi numbers of facts in a statistics-table, the use of this we will clean to update the parameters inside the same time from one of a kind locations.

E.G: the use of .Xsl sheets.

Informatica Interview Questions
Question 3. How To Check A Trigger Is Fired Or Not, While Doing Database Testing?

Answer :

It can be verified by using querying the common audit log wherein we are able to capable of see the triggers fired.

Question 4. How To Test Database Procedures And Triggers?

Answer :

Before trying out Data Base Procedures and Triggers, Tester must recognise that what is the Input and out positioned of the procedures/Triggers, Then execute Procedures and Triggers, in case you get solution that Test Case can be bypass other sensible fail.

These necessities should get from DEVELOPER

Informatica Tutorial
Question five. Is A “a Fast Database Retrieval Rate” A Testable Requirement?

Answer :

No. I do now not think so. Since the requirement appears to be ambiguous. The SRS ought to truly mention the performance or transaction necessities i.E. It must say like ‘A DB retrieval price of five micro sec’.

ETL Testing Interview Questions
Question 6. How To Test A Dts Package Created For Data Insert Update And Delete? What Should Be Considered In The Above Case While Testing It? What Conditions Are To Be Checked If The Data Is Inserted, Updated Or Deleted Using A Text Files?

Answer :

Data Integrity exams ought to be carried out. IF the database schema is third regular form, then that have to be maintained.

Check to look if any of the constraints have thrown an error. The most critical command will need to be the DELETE command. That is wherein matters can go surely wrong.

Most of all, keep a backup of the preceding database.

Question 7. How Do You Test Whether A Database In Updated When Information Is Entered In The Front End?

Answer :

It rely on your software interface..

If your software affords view capability for the entered information, then you could verify that from the front stop best. Most of the time Black field check engineers verify the capability on this manner. 
If your utility has handiest data access from the front stop and there's no view from the front quit, then you have to go to Database and run relevent SQL question.
You also can use database checkpoint function in WinRunner.
ETL Testing Tutorial Data Warehouse ETL Toolkit Interview Questions
Question eight. How Do You Test Whether The Database Is Updated As And When An Information Are Added In The Front End?Give Me An Example?

Answer :

It depends on what level of testing you're doing.When you want to keep something from the front quit manifestly, it has to save somewhere within the database You will need to find out the relevant tables concerned in saving the facts.

Data Mapping from the front stop to the tables.Then enter the statistics from front end and keep.

Question 9. What Steps Does A Tester Take In Testing Stored Procedures?

Answer :

First the tester must to undergo the requirement, as to why the precise saved procedure is written for.

Then check whether or not all of the required indexes, joins, updates, deletions are correct comparing with the tables mentions within the Stored Procedure. And additionally he has to ensure whether or not the Stored Procedure follows the same old layout like feedback, updated via, and many others.

Then take a look at the manner calling name, calling parameters, and expected reponses for different units of input parameters.

Then run the process your self with database consumer packages like TOAD, or mysql, or Query Analyzer Rerun the procedure with exclusive parameters, and test consequences against predicted values.

Finally, automate the assessments with WinRunner.

Data Warehousing Interview Questions
Question 10. What Are The Different Stages Involved In Database Testing

Answer :

confirm subject degree records within the database with appreciate to the front-quit transactions
verify the constraint (number one key,overseas key ….)
verify the performance of the approaches
confirm the triggers (execution of triggers)
verify the transactions (start,commit,rollback)
Data Warehouse ETL Toolkit Tutorial
Question 11. How To Use Sql Queries In Winrunner/qtp In Qtp?

Answer :

Using output database take a look at point and database test factor , pick out SQL manual queries option and input the “pick” quires to retrieve facts within the database and compare the anticipated and actual

PL/SQL and Informatica Interview Questions
Question 12. What Is Database Testing And What We Test In Database Testing?

Answer :

Database testing is all approximately trying out joins, views, imports and exports , checking out the tactics, checking locks, indexing and so on. Its not approximately testing the statistics inside the database.

Usually database checking out is performed by means of DBA.

Informatica Interview Questions
Question 13. What Sql Statements Have You Used In Database Testing?

Answer :

The maximum vital declaration for database testing is the SELECT statement, which returns statistics rows from one or a couple of tables that satisfies a given set of criteria.

You might also want to apply different DML (Data Manipulation Language) statements like INSERT, UPDATE and DELETE to control your check records.

You might also need to use DDL (Data Definition Language) statements like CREATE TABLE, ALTER TABLE, and DROP TABLE to manipulate your take a look at tables.

You may additionally need to some other instructions to view table structures, column definitions, indexes, constraints and save strategies.

Data Warehousing Tutorial
Question 14. How To Test Data Loading In Data Base Testing?

Answer :

You need to do the subsequent matters while you are concerning in Data Load checking out.

You have realize approximately source information (table(s), columns, datatypes and Constraints)
You need to realize about Target records (table(s), columns, datatypes and Constraints)
You have to check the compatibility of Source and Target.
You ought to Open corresponding DTS bundle in SQL Enterprise Manager and run the DTS bundle (If you're using SQL Server).
Then you ought to examine the column’s facts of Source and Target.
You have to test the number to rows of Source and Target.
Then you need to update the data in Source and notice the change is reflecting in Target or now not.
You have to test approximately junk individual and NULLs.
Question 15. What Is Way Of Writing Test Cases For Database Testing?

Answer :

Data base checking out essentially consist of the following.

Data validity checking out: For doing information validity testing you ought to be right in SQL queries
Data Integrity testing: For information integrity trying out you have to recognize about referential integrity and extraordinary constraint.
Performance related to statistics base: For overall performance related stuff you need to have idea about the desk structure and layout.
Testing of Procedure,triggers and capabilities: For trying out Procedure triggers and features you ought to be able to recognize the same.
Business intelligence Interview Questions
Question sixteen. What We Normally Check For In The Database Testing?

Answer :

In DB trying out we need to check for,

The discipline size validation
Check constraints.
Indexes are done or no longer (for overall performance related problems)
Stored procedures
The subject length described within the application is matching with that within the db.
Question 17. Which Sql Statements Have You Used For Testing Databases?

Answer :

In DB testing we want to test for,

The discipline size validation
Check constraints.
Indexes are finished or now not (for performance related problems)
Stored strategies
The area size described inside the software is matching with that in the db.
Informatica MDM Interview Questions
Question 18. What Is Used To Check Data Loading During Database Testing?

Answer :

Query analyzer can be used to check data loading. Three.

ETL Testing Interview Questions
Question 19. How Should Test Cases Be Written For Database Testing?

Answer :

Test cases for database trying out have to encompass the subsequent data: mission call, module call, malicious program ID range, take a look at goal, steps/movements, anticipated consequences, actual consequences, status, priority of illness, and severity of illness.

Question 20. What Is Typically Checked During Database Testing?

Answer :

The following objects are typically checked in the course of database trying out:

Validation of area length (utility matches what resides in database)
Constraints
Indexes (related to performance associated problems)
Stored procedures
Informatica Admin Interview Questions
Question 21. Provide An Example Of What Can Be Manually Tested In A Database.

Answer :

Non-editable fields through the database may be tested manually. For instance, a subject this is non-editable through the front stop, should not allow a consumer to add a file to the database.

Question 22. What Are The Different Types Of Join Conditions In Sql?

Answer :

Inner be a part of, Outer Join, Left outer join, Right outer join. And try to give an explanation for every of them if he gives time.

Question 23. How Can You Retrieve Unique Rows From A Table?

Answer :

I can try this with the aid of the usage of a DISTINCT keyword in my square question. Eg: pick DISTINCT * from merchandise in which product_category = ‘Electronics’;

Clover Etl Interview Questions
Question 24. How Do Sql Queries Will Effect The Performance Of The Application?

Answer :

Yes, square queries make a whole lot of impact on the whole performance of application. A poorly written square query by means of a developer can take long time to generate a document or retrieve statistics from statistics base. So, we need to take few precautions even as writing queries, as a database tester I can even overview the queries written by means of a developer. For example: get rid of nested sq. Queries as much as possible and employ joins.

Data Warehouse ETL Toolkit Interview Questions
Question 25. What Is Drill-via?

Answer :

Drill thru is the process of going to the detail degree statistics from precis facts.

Consider the above instance on retail stores. If the CEO reveals out that sales in East Europe has declined this yr compared to remaining yr, he then would possibly want to recognize the basis motive of the decrease. For this, he may additionally start drilling via his file to greater detail level and subsequently find out that despite the fact that man or woman save sales has without a doubt increased, the general sales figure has decreased due to the fact a sure keep in Turkey has stopped operating the business. The detail level of statistics, which CEO was now not a great deal interested on in advance, has this time helped him to pin point the basis cause of declined income. And the method he has followed to reap the information from the aggregated facts is known as drill via.

Question 26. What Is Slicing-dicing?

Answer :

Slicing way showing the slice of a statistics, given a positive set of dimension (e.G. Product) and price (e.G. Brown Bread) and measures (e.G. Income).

Dicing method viewing the slice with recognize to distinct dimensions and in unique level of aggregations.

Slicing and dicing operations are a part of pivoting.

Informatica Data Quality Interview Questions
Question 27. What Is Aggregation And What Is The Benefit Of Aggregation?

Answer :

A statistics warehouse generally captures facts with identical degree of information as to be had in source. The "degree of detail" is termed as granularity. But all reporting necessities from that statistics warehouse do not need the equal degree of details.

To understand this, let's remember an instance from retail business. A positive retail chain has 500 shops accross Europe. All the stores report detail degree transactions concerning the products they sale and those information are captured in a statistics warehouse.

Each save supervisor can get entry to the information warehouse and they can see which merchandise are offered by using whom and in what amount on any given date. Thus the facts warehouse allows the shop managers with the detail stage facts that may be used for stock control, fashion prediction and so on.

Now reflect onconsideration on the CEO of that retail chain. He does now not honestly care approximately which positive income girl in London bought the highest quantity of chopsticks or which store is the quality supplier of 'brown breads'. All he is involved is, possibly to test the share growth of his revenue margin throughout Europe. Or can be yr to 12 months income increase on jap Europe. Such information is aggregated in nature. Because Sales of goods in East Europe is derived by summing up the individual sales facts from each keep in East Europe.

Therefore, to support exceptional ranges of statistics warehouse customers, information aggregation is needed.

Data Warehousing Interview Questions
Question 28. What Are Incident And Snapshot Facts?

Answer :

A fact desk stores a few kind of measurements. Usually these measurements are saved (or captured) in opposition to a selected time and these measurements vary with admire to time. Now it'd so occur that the business won't able to seize all of its measures continually for every factor in time. Then those unavailable measurements may be kept empty (Null) or may be stuffed up with the remaining to be had measurements. The first case is the instance of incident reality and the second one is the example of snapshot fact.

Question 29. What Is A Fact-much less-fact?

Answer :

A fact desk that does not include any measure is referred to as a fact-less fact. This table will handiest comprise keys from one of a kind measurement tables. This is frequently used to clear up a many-to-many cardinality trouble.

Explanatory Note: Consider a college, in which a unmarried scholar can be taught by using many instructors and a unmarried teacher may additionally have many college students. To model this situation in dimensional model, one may introduce a reality-less-fact table joining instructor and student keys. Such a reality table will then be capable of solution queries like,

Who are the students taught through a specific trainer.
Which instructor teaches most students.
Which scholar has maximum number of teachers.And so on. And many others.
Question 30. What Is A Mini Dimension?

Answer :

Mini dimensions may be used to handle hastily converting dimension scenario. If a measurement has a big number of swiftly converting attributes it's far higher to split the ones attributes in extraordinary table referred to as mini dimension. This is carried out due to the fact if the main size desk is designed as SCD type 2, the desk will quickly outgrow in size and create overall performance problems. It is higher to segregate the unexpectedly converting individuals in distinctive desk thereby preserving the main dimension table small and appearing.

Question 31. What Is Scd?

Answer :

SCD stands for slowly converting dimension, i.E. The size in which statistics is slowly changing. These may be of many sorts, e.G. Type zero, Type 1, Type 2, Type 3 and Type 6, even though Type 1, 2 and three are maximum common. Read this newsletter to collect in-depth knowledge on diverse SCD tables.

Question 32. What Is A Role-gambling Dimension?

Answer :

Dimensions are often reused for a couple of packages inside the same database with different contextual which means. For instance, a "Date" dimension may be used for "Date of Sale", in addition to "Date of Delivery", or "Date of Hire". This is often known as a 'role-playing size'.

Question 33. What Is Junk Dimension?

Answer :

A junk size is a grouping of typically low-cardinality attributes (flags, signs and many others.) in order that the ones can be removed from different tables and can be junked into an summary size desk.

These junk dimension attributes may not be related. The simplest purpose of this desk is to keep all of the combos of the dimensional attributes that you could not in shape into the one-of-a-kind size tables in any other case. Junk dimensions are regularly used to put into effect Rapidly Changing Dimensions in records warehouse.

PL/SQL and Informatica Interview Questions
Question 34. What Is Degenerated Dimension?

Answer :

A degenerated measurement is a size this is derived from truth desk and does not have its very own size desk.

A size key, consisting of transaction number, receipt variety, Invoice wide variety and so on. Does not have any extra associated attributes and therefore can't be designed as a size table.

Question 35. What Is A 'conformed Dimension'?

Answer :

A conformed measurement is the dimension that is shared throughout a couple of subject vicinity. Consider 'Customer' measurement. Both advertising and marketing and sales department may use the same client size table in their reports. Similarly, a 'Time' or 'Date' size may be shared by using unique challenge areas. These dimensions are conformed size.

Theoretically, two dimensions that are either same or strict mathematical subsets of one another are stated to be conformed.

Question 36. What Are The Different Types Of Dimension?

Answer :

In a records warehouse version, size may be of following kinds,

Conformed Dimension
Junk Dimension
Degenerated Dimension
Role Playing Dimension
Based on how regularly the statistics internal a dimension changes, we are able to similarly classify size as

Unchanging or static dimension (UCD)
Slowly changing measurement (SCD)
Rapidly converting Dimension (RCD)
You may also read, Modeling for diverse slowly converting size and Implementing Rapidly changing dimension to recognize more about SCD, RCD dimensions and many others.

Business intelligence Interview Questions




CFG