Interview Questions.

Top 100+ Driver Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Driver Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Always A Safe Speed On Motorways?

Answer :

The speed restriction is the absolute most and does no longer suggest it's miles safe to pressure at that speed irrespective of situations. Driving at speeds too speedy for the street and site visitors situations is dangerous.

You should continually lessen your pace when:

The avenue layout or circumstance provides hazards, together with bends
Sharing the road with pedestrians, cyclists and horse riders, specifically children, and motorcyclists
Weather situations make it more secure to accomplish that
Driving at night time as it's miles extra tough to look different road users.
Question 2. Motorways Must Not Be Used By:

Answer :

Pedestrians
Holders of provisional bike or vehicle licences
Riders of motorcycles beneath 50 cc
Cyclists
Horse riders
Certain slow-transferring vehicles and those sporting outsized loads (besides via unique permission)
Agricultural cars
Powered wheelchairs/powered mobility scooters.
Sales Interview Questions
Question 3. Which Is An Acceptable Reason For Not Wearing Seat Belts?

Answer :

You must wear a seat belt if one is equipped inside the seat you're the usage of. There are only a few exceptions. 

You are not required to wear a seat belt in case you are reversing your vehicle or supervising a learner driving force who's reversing. Exemptions also are allowed for the holders of medical exemption certificate and those making deliveries or collections in items automobiles while visiting much less than 50 metres.

Question four. Why Should You Increase Your Separation Distance When Following A Large Vehicle?

Answer :

To see and be seen.

Large automobiles can block your view. Your potential to peer and to plan in advance can be advanced if you pull back to increase your separation distance.

Question 5. You Are Driving Fast On A Slippery Road. Your Vehicle Starts To Skid, You Should:

Answer :

Ease off the accelerator.

Question 6. When A Doctor Prescribes Drugs Which Are Likely To Affect Your Driving, You Should:

Answer :

Not pressure.

Question 7. A Motorcyclist Has Been Involved In A Collision. Why Should You Usually Not Attempt To Remove The Rider's Helmet?

Answer :

It may want to result in greater critical injury.

Question eight. A Red Line Along The Side Of The Road Means:

Answer :

Stopping is unlawful at certain times.

Question nine. You Are On A Two-lane Dual Carriageway. For Which Of The Following Would You Use The Right-hand Lane?

Answer :

Overtaking slower site visitors.

Question 10. When You Have Entered A Roundabout And Are Going Straight Ahead You Should:

Answer :

Signal left earlier than leaving the roundabout.

Question 11. What Does This Signal Mean?

Answer :

Traffic may additionally proceed within the route of the arrow.

Question 12. Which Of The Following Is More Likely To Make You Sleepy When Driving?

Answer :

The monotony of driving on a motorway.

Sales Interview Questions
Question 13. You Are Towing A Caravan Along A Motorway. The Caravan Begins To Swerve From Side To Side. What Is The Most Likely Reason?

Answer :

You are going too rapid.

Question 14. To Avoid Getting Tired On A Long Journey, You Should:

Answer :

Stop and take ordinary breaks.

Question 15. Travelling In Neutral Or With The Clutch Pressed Down:

Answer :

Reduces motive force manage.

Question 16. When Taking A Medicine Prescribed By Your Doctor, Who Is Responsible For Deciding If You Can Drive Or Not?

Answer :

You are accountable. It is a superb idea to check the instructions or ask your medical doctor or pharmacist.

Question 17. Where Would You Find A Crawler Lane On A Motorway?

Answer :

On a steep gradient.

Question 18. You Apply Light Pressure On Your Brake Pedal While Driving In Low Gear. This Will Help To:

Answer :

Dry your brakes while wet.

Question 19. When Should You Use The Two-2d Rule?

Answer :

To preserve a safe hole from the vehicle in front.

Question 20. Why Should You Make Sure That Your Direction Indicators Have Been Cancelled After Turning?

Answer :

To now not confuse others.

Question 21. This Arm Signal Means That The Driver In Front Intends To:

Answer :

Turn left.

Question 22. You Are Driving On A Motorway. If You Feel At All Sleepy, You Should:

Answer :

Leave at the next exit.

Question 23. You Approach A Junction With A Police Officer Directing Traffic. The Officer Gives This Signal. You Must:

Answer :

Stop at the forestall line.

Question 24. The Reflective Studs Between The Lanes On A Motorway Are What Colour?

Answer :

White.

Question 25. If You Miss Your Exit When Trying To Leave A Motorway, You Should:

Answer :

Take the next exit.

Question 26. You Are Travelling Along A Motorway. You See This Sign. What Must You Do?

Answer :

Leave the motorway at the following go out.

Question 27. At The Scene Of A Traffic Incident One Of Your Main Priorities Should Be To:

Answer :

Not put yourself at danger.

Question 28. If Traffic Lights Are Not Working, You Should Proceed As If The Junction Is:

Answer :

Uncontrolled.

Question 29. You Are Following A Vehicle On A Slippery Road. You Should Leave A Time Gap Of At Least:

Answer :

Four seconds.

Question 30. You See Double White Lines On The Road. The Line Nearest To You Is Broken. What Does It Mean?

Answer :

You may overtake if it's miles secure.

Question 31. At A Collision You Suspect A Casualty Has Back Injuries. In General, You Should Not:

Answer :

Move them out of the street.

Question 32. Why Should You Keep Well Back When Following A Lorry?

Answer :

It gives you a better view of the street beforehand.

Question 33. You Wish To Turn Right Ahead. Why Is It A Good Idea To Move To The Correct Position In Good Time?

Answer :

To show different avenue customers your intentions.

Question 34. You Arrive At The Scene Of A Motorcycle Crash Where The Rider Is Unconscious And Lying In The Middle Of The Road. What Is The First Thing You Should Do?

Answer :

Warn other traffic.

Question 35. At A Pelican Crossing A Disabled Person Is Crossing Slowly In Front Of You. When The Light Changes To Green, You Should:

Answer :

Wait and be patient.

Question 36. A Driver Is Carrying Two 13 Year Old Children And Their Parents In His Car. Who Is Responsible For Making Sure That The Children Wear Seat Belts?

Answer :

The driving force.

Question 37. A Traffic Signal Is Showing An Amber Light On Its Own. You Should:

Answer :

Stop at the forestall line.

Question 38. You Are Invited To A Lunch Where Alcohol Will Be Served. You Know That You Will Have To Drive A Few Hours Later. What Is Your Best Course Of Action?

Answer :

Not drink any alcohol at all.

Question 39. Drinking Even A Small Amount Of Alcohol Is Likely To:

Answer :

Give a false sense of confidence.

Question forty. You Have Stopped At A Junction. The Traffic Light Turns Green. When Should You Not Proceed At Green?

Answer :

When there's no room with the intention to clean the junction.

Question 41. Before Driving Through A Tunnel It Is A Good Idea To Do What?

Answer :

Remove any sunglasses.

Question 42. If You Have Been Drinking Alcohol, What Will Help The Alcohol To Leave Your Body?

Answer :

Time.

Question forty three. If Your Vehicle Breaks Down, You Should Always Try To:

Answer :

Get your vehicle off the road.

Question forty four. The Main Reason For Having A Properly Adjusted Head Restraint Is To:

Answer :

Help you to avoid neck damage.

Question forty five. Before Fitting A Rear-facing Baby Seat Into A Front Seat, You Must Make Sure That:

Answer :

The front passenger airbag is deactivated.

Question 46. Unless You Are Preparing For A Right Turn, You May Only Enter A Box Junction When:

Answer :

Your go out avenue is clear.

Question forty seven. You Have Stopped Behind This Cyclist. What Should You Do When The Traffic Lights Change To Green?

Answer :

Allow the bike owner time and room.

Question 48. Your Ability To Drive Safely Depends On:

Answer :

Not being overly tired.
Being emotionally match to force.
Being able to see definitely.




CFG