Interview Questions.

Top 100+ Data Protection Manager Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Data Protection Manager Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Data Protection Manager?

Answer :

Microsoft System Center Data Protection Manager (DPM) 2010 is a member of the Microsoft System Center own family of management merchandise, designed to assist IT experts manage their Windows surroundings. DPM offers Windows backup and restoration—delivering seamless data protection for Microsoft utility and report servers by the use of incorporated disk and tape media. DPM plays replication, synchronization, and recuperation factor creation to offer dependable protection and rapid healing of information for both system directors and quit-users.

Question 2. What's New In Dpm 2010?

Answer :

Some of the new capabilities for DPM 2010 include:

DPM 2010 mechanically grows volumes as required.
DPM 2010 allows you to reduce volumes so your area is used effectively.
Support for machine safety of Windows Server 2008 and Windows Server 2008 R2.
Exchange Server 2010 databases now seem inside the Database Availability Group (DAG) after creating a new protection group.
Improved Windows SharePoint support for the following:

Restoring person SharePoint list gadgets.
Parallel backups of databases which might be at the identical instance of SQL Server 2005 in a SharePoint farm.
SharePoint list object seek healing. Note that you can now carry out a seek primarily based at the name of the list item.
SharePoint tape backup.
In DPM 2010, DPM takes the remaining valid backup at the database level, after which copies the backup to tape. This procedure creates a entire recovery point for the SharePoint farm. In preceding releases, the trendy farm level healing point changed into sponsored as much as tape, and might not have included all of the databases causing the copy-to-tape operation to be incomplete.

Recovery of items in a SharePoint farm the usage of host-headers.

Project Management Interview Questions
Question 3. What Languages Does Dpm 2010 Support?

Answer :

In addition to English, DPM 2010 helps Chinese Simplified, Chinese Traditional, French, German, Italian, Japanese, Korean, and Spanish, Portuguese (Brazilian) and Russian.

Question four. Does Dpm 2010 Support A Tape-based totally Backup And Archive Solution?

Answer :

Yes.

DPM presents tape-primarily based and disk-primarily based protection in your statistics, which may be deployed as follows:

Disk-to-disk (D2D): A approach of backup wherein information from one computer is stored at the hard disk of any other pc. You can use this method to returned up your DPM server the usage of your existing alternative tape product.

Disk-to-tape (D2T): A traditional method of backing up statistics from one laptop to a form of storage media, consisting of tape.

Disk-to-disk-to-tape (D2D2T): This method combines D2D and D2T for extra protection. D2D2T presents the speedy recuperation blessings of disk-based storage in the quick time period and archive storage for critical records the use of tape-based totally storage within the long time.

Project Management Tutorial
Question 5. Does Dpm Support Protection Across Forests?

Answer :

DPM 2010 supports records safety throughout forests if a woodland-stage trust exists among the forests. To installation a woodland-degree agree with dating, each domain names ought to be in Windows Server 2003, Windows Server 2008, or Windows Server 2008 R2 forest mode. Windows Server 2000 does now not guide forest-level trusts.

Peachtree Accounting Interview Questions
Question 6. Does Dpm 2010 Provide Windows Power Shell Integration?

Answer :

DPM 2010 presents its own set of Windows Power Shell instructions that may be used in addition to DPM Administrator Console to carry out facts protection management tasks. A DPM administrator can use DPM cmdlets to perform a few of the administrative obligations that may be carried out in the console. You get right of entry to the DPM cmdlets through DPM Management Shell.

Question 7. Can I Manage My Dpm Servers Remotely?

Answer :

Yes. DPM Management Shell may be established on computers other than the DPM server, permitting you to administer multiple DPM servers remotely. You can also install DPM Management Shell on computer computers running Windows XP, Windows Vista, or Windows 7.

Network Security Tutorial Network Security Interview Questions
Question eight. How Do I Determine How Many Dpm Servers My Organization Will Require?

Answer :

There isn't any unique set of rules for figuring out the variety of DPM servers you'll need. The range of servers and the amount of information that a single DPM server can defend will vary based on the following elements:

Change rate of the facts assets to be covered.
The quantity of space available inside the garage pool.
How regularly the information could be synchronized.
Available bandwidth at every protected pc.
Aggregate bandwidth on the DPM server.
Question nine. How Many Snapshots Can A Dpm Server Retain?

Answer :

A DPM server can keep up to nine,000 disk-primarily based snapshots, along with the ones retained when you forestall safety of a records source. The photograph limit applies to specific full backups and record recovery points, but not to incremental synchronizations.

Internet Security Interview Questions
Question 10. Can I Upgrade To Dpm 2010 Rtm From Dpm 2007?

Answer :

Yes. DPM 2010 supports upgrading from DPM 2007 SP1 or later when DPM 2007 is established on a sixty four-bit model of both Windows Server 2008 R2, Standard or Enterprise Edition, or Windows Server 2008, Standard or Enterprise Edition. If DPM 2007 SP1 is installed on a sixty four-bit version of Windows Server 2003, you should improve to Windows Server 2008 R2 or Windows Server 2008 earlier than upgrading to DPM 2010.

Internet Security Tutorial
Question eleven. Can I Upgrade To Dpm 2010 Rtm From The Beta Version?

Answer :

No. DPM 2010 does now not assist upgrading from DPM 2010 Beta (construct 7336). You need to first improve from DPM 2010 Beta to DPM 2010 Release Candidate (construct 7558), after which improve to DPM 2010. To down load the and commands on a way to upgrade to DPM 2010 RC, see the DPM Downloads web page at the Microsoft Connect site at Upgrading to DPM 2010 from DPM 2010 RC.

IDMS (Integrated Database Management System) Interview Questions
Question 12. Can I Upgrade To Dpm 2010 Rtm From The Release Candidate Version?

Answer :

Yes. DPM 2010 helps upgrading from DPM 2010 Release Candidate (build 7558). For step-by-step instructions on the way to improve to DPM 2010 from DPM 2010 RC, see Upgrading to DPM 2010 from DPM 2010 RC.

Project Management Interview Questions
Question 13. Can I Upgrade To Dpm 2010 From An Evaluation Version?

Answer :

Yes. DPM 2010 supports upgrading from the DPM 2010 Evaluation model. For step-by means of-step instructions on a way to improve to DPM 2010 from the assessment version, see Upgrading to DPM 2010 from DPM 2010 Evaluation.

Computer Security Tutorial
Question 14. What Types Of Licensing Does Dpm Have?

Answer :

DPM has widespread, business enterprise, and patron licenses. The fashionable license entitles you to guard volumes, stocks, and folders, as well as laptop system nation. The employer license entitles you to shield utility statistics, along with mailboxes and databases on an Exchange Server, in addition to documents. On a server cluster, DPM installs an agent on every node of the cluster. A license is used for every server node. A purchaser license entitles you to guard laptop and computer computers going for walks Windows XP, Windows Vista, or Windows 7.

Question 15. What Are The System Requirements For Running Dpm 2007?

Answer :

DPM Server Software Requirements:

The System Center Data Protection Manager (DPM) 2010 server requires a 64-bit model of a supported running gadget and requires a supported 64-bit or 32-bit model of SQL Server 2008 SP1, Enterprise or Standard Edition, for the DPM database.

The DPM server have to be established on a computer this is going for walks the 64-bit version of one of the following working structures:

Windows Server 2008 R2, Standard or Enterprise Edition.
Windows Server 2008, Standard or Enterprise Edition.
DPM Server Hardware Requirements:

DPM is designed to run on a devoted, single-motive server. The DPM server need to now not be established on any of the following:

A computer on which the Application Server function is set up.
A laptop that is a System Center Operations Manager management server.
A laptop on which Exchange Server is going for walks.
A pc that is a node of a cluster.
Network Requirements:

The DPM server have to be deployed inside a Windows Server 2008 R2, Windows Server 2008, or Windows Server 2003 Active Directory domain. The area controllers may be strolling Windows Server 2000, Windows Server 2003, or Windows Server 2003 R2 Server.
DPM 2010 helps shielding servers throughout domain names; however, you should set up two-way agree with dating across the domain names previous to protecting the computers.
The DPM server calls for chronic connectivity with the servers and computer computers that it protects.
Computer Security Interview Questions
Question 16. Can Dpm Be Installed From A Network Share?

Answer :

Yes. You can run DPM Setup from a network share with the aid of the usage of a Universal Naming Convention (UNC) direction. However, you can't run DPM Setup via using a pressure that maps to a community share.

If you experience mistakes while strolling DPM Setup from a community proportion by means of the use of a UNC route, follow these steps:

Exit DPM Setup. 
Copy the DPM installation folder to a local folder on the DPM server.
Restart the DPM installation from the local installation folder.
Question 17. What Types Of Storage Can I Use With Dpm 2010?

Answer :

DPM 2010 supports use of any of the subsequent assets for server storage:

Direct connected storage (DAS).
Fibre Channel garage place community (SAN).
Internet SCSI (iSCSI) storage device or SAN, imparting that the iSCSI storage tool has obtained Windows Hardware Certification.
Social Media Manager Interview Questions
Question 18. What Is A Custom Volume?

Answer :

You can assign a custom volume to a protection group member, in vicinity of the DPM garage pool. A custom extent is a extent that is not inside the DPM garage pool and is distinct to shop the reproduction and healing points for a protection organization member.

Any quantity this is attached to the DPM server may be selected as a custom quantity, besides the extent that carries the system and application documents. To use custom volumes for a safety institution member, two custom volumes ought to be to be had: one extent to save the reproduction and one quantity to store the healing points.

Peachtree Accounting Interview Questions
Question 19. When Should I Use Custom Volumes?

Answer :

The DPM-managed garage pool is sufficient for most enterprise desires; however, you would possibly need a extra quantity of control over garage for specific information assets. For example, you've got critical facts that you need to keep the use of a excessive-performance logical unit range (LUN) on a garage area network.

Question 20. Can I Use Mapped Network Drives?

Answer :

No, you cannot upload mapped drives to a garage pool.

Campaign supervisor Interview Questions
Question 21. Can You Use A Dpm Server To Protect Its Databases?

Answer :

Yes, a DPM server can defend its very own databases through backing the databases as much as tape. We advise which you use a unique safety institution to again up the DPM server databases, make as a minimum  copies of the backup tapes, after which keep every of the backup tapes in a distinct far flung region.

Question 22. Can Dpm 2010 Protect System State?

Answer :

Yes. DPM 2010 can shield the machine nation for any computer on which a DPM safety agent may be installed.

Question 23. How Does The Data Protection Act 1998 Affect Me?

Answer :

Unlike the Data Protection Act 1984, the new Act covers guide as well as electronic statistics. This method that student files, card indexes and all different paper-primarily based document structures which comprise data approximately identifiable residing human beings are concern to the new Act.

Cyber Security Interview Questions
Question 24. I Have Been Asked By A Student To Supply A Copy Of Their Records. What Should I Do?

Answer :

Refer the request to the Information Protection & Security manager. The scholar will be asked to complete and return a form taking off the statistics they want to peer. They can also need to pay a rate that's currently £10. The University is obliged to provide the facts to the scholar within forty calendar days of receiving the finished request shape.

Network Security Interview Questions
Question 25. What About Exam Marks And Results?

Answer :

Exam marks and any minutes from an exam board meeting regarding a selected pupil need to be disclosed. Exam scripts themselves are exempt from disclosure but facts subjects do have proper of get right of entry to to any feedback or notes recorded at the script. Exam markers should be privy to this and make sure that they do no longer record any comments on the examination script which they would no longer be satisfied for the data subject to look. There are extra rules which country that exam results want not be disclosed any earlier than they may be publicly announced.

Question 26. Can We Still Publish Degree Results On Faculty Notice Boards?

Answer :

This problem has been considered with the aid of the Information Commissioner (previously the Data Protection Commissioner) who has concluded that furnished there is not anything which might allow man or woman students to be contacted i.E. By means of the inclusion of e mail or postal addresses or phone numbers, then the publishing of diploma effects does not breach the terms of the brand new Act. However, if man or woman students were to suggest that they did now not want their names to be included on the posted listing, their wish need to be respected.

Project Manager Interview Questions
Question 27. I Want To Create A Photo Board Showing Photographs Of All Students Within My School. Can I Do This?

Answer :

Photographs constitute personal statistics so that you have to get consent from all the people involved before you display their images. Consent ought to, for instance, be acquired by way of asking students and staff to supply snap shots and informing them on the point of collection exactly how the pics are to be used. If an man or woman gadgets to the show of their photograph then it should be eliminated. Since pics may also screen details of the challenge's race and ethnic starting place they may be labeled private statistics. Generally images have to handiest be used and retained wherein strictly important.

Internet Security Interview Questions
Question 28. I Have Obtained Consent To Display Certain Items Of Personal Data On The Faculty Notice Board/in A Faculty Handbook. Can I Also Publish The Information On The Department Website?

Answer :

Only if you have received precise consent to this from the individuals involved. You cannot count on that consent for a specific use of information extends to every other use. If you have consent to use non-public records for a specific reason and wish to apply this statistics for another unique motive, additional consent must be received from all the applicable individuals. This is specifically critical in terms of the ebook of personal information on web sites because the World Wide Web makes information globally accessible.

Question 29. I Am Already Holding Personal Information On A Database Of Contacts Which I Have Compiled Over A Number Of Years. Can I Continue To Hold And Use This Information?

Answer :

Yes, however you should think about what personal facts you are amassing and maintaining and why. All the facts ought to be relevant, correct and held for now not than necessary. If you're storing or using antique or unreliable private records you ought to either update or delete it. One manner to do this might be to write to the people concerned, notifying them of the records you hold and asking them to test that it's miles accurate. You can also tell them of the functions for which the information is being held and are trying to find their consent.

Operations Manager Interview Questions
Question 30. I Have Sent Literature About Forthcoming Events, Reunions Etc. To Former Students Of The University. A Few People Have Objected, Saying That They Do Not Wish To Receive Any Further Communications. What Should I Do?

Answer :

You ought to make certain that those people aren't sent any further communications. If mail is generated electronically you should introduce a gadget which guarantees that humans who've objected to receiving communications from the University are removed out of your mailing listing.

Question 31. Some Of Our Student Files Contain Comments Of A Personal Or Derogatory Nature. Could These Be Viewed By The Individual Concerned Under The Terms Of The Act?

Answer :

Yes. Potentially all non-public records can be disclosed. The popular rule is which you need to no longer record, however informally, remarks that you might now not be satisfied for the records problem to peer.

Question 32. What About Confidential Information Such As References. Do These Have To Be Disclosed?

Answer :

Potentially sure. There are complicated guidelines referring to references however essentially even though the difficulty of the reference can not call for a replica from the person giving the reference, they might probable achieve it from the individual (or group) to which the reference was despatched.

Test Manager Interview Questions
Question 33. I Have Been Contacted By A Third Party Requesting Information About A Student/member Of Staff. What Should I Do?

Answer :

The popular rule is to be very cautious about who records is disclosed to. You need to discover precisely who requires the personal records and why. Ideally you must obtain the consent of the relevant scholar/member of body of workers before any facts is disclosed to a third celebration, even though this may now not continually be possible (e.G. In a clinical emergency). If you're in any doubt as to whether or not records should be disclosed please touch the statistics Protection and Security manager.

IDMS (Integrated Database Management System) Interview Questions
Question 34. I Have A Form/questionnaire Which Students/individuals Of Staff/0.33 Parties Complete And Return. Do I Need To Modify This Form To Comply With The New Act?

Answer :

Yes.

Please contact the: The Information Protection and Security supervisor who could be capable of advise you on amending any bureaucracy to consist of a declaration informing recipients what their non-public information will be used for, wherein it will be held and to whom it may be disclosed.

Question 35. What About Records. How Long Should I Retain Them?

Answer :

The new Act states that private data should be held for now not than is essential. In trendy it is good exercise now not to gather or preserve more non-public records than is exactly essential. All irrelevant or out of date non-public records should be destroyed. For recommendation on the management of your facts please contact the he Information Protection and Security manager.

Question 36. This All Seems Quite Complicated. Is There A Basic Rule I Should Remember?

Answer :

Be very cautious about the non-public information you hold and in particular which you bypass it on to. Think about what you are using non-public data for and whether this is what the person worried would expect you to be the usage of it for. Wherever viable achieve particular consent.

Computer Security Interview Questions




CFG