Interview Questions.

Top 100+ Dart Programming Language Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Dart Programming Language Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Dart?

Answer :

Dart is an software programming language. It is used to construct internet, server and cell applications.

Question 2. Who Is The Developer Of Dart?

Answer :

Google is the developer of Dart.

HTML five Interview Questions
Question three. How To Create A Simple Program?

Answer :

The following code for easy program:

fundamental()    

   print("Hello World!");   

  

Question four. What Are The Ways To Execute Dart Program?

Answer :

There are  ways to execute Dart application:

Via the terminal.
Via the WebStrom IDE.
HTML 5 Tutorial
Question 5. Is Dirt Is Case Sensitive Programming Language?

Answer :

Yes, Dirt is case touchy programming language.

Java Script Interview Questions
Question 6. What Are The Data Types In Dart Language?

Answer :

There are following information kinds in Dart language:

Numbers
Strings
Booleans
Lists
Question 7. What Is Type-checking In Dart?

Answer :

In Dart, type-checking is used to check that a variable hold handiest specific to a information type.

-----------------------------------------------------------------  

String name = 'Smith';   

int num = 10;  

----------------------------------------------------------------  

void foremost()    

   String call = 1; // variable Not Match  

  

Java Script Tutorial PHP Interview Questions
Question 8. What Are Various String Functions In Dart?

Answer :

There are given various string functions:

String Methods--->Description

toLowerCase():It converts all string characters in to lower case.

ToUpperCase():It converts all string characters in this to upper case.

Trim():It returns the string without any whitespace.

CompareTo():It compares this item to some other.

Question nine. What Are The Types Of List In Dirt?

Answer :

There are two types of list in Dirt which might be given underneath:

Fixed Length List : (period constant)

Growable List: (Length can change at runtime.

AJAX Interview Questions
Question 10. What Is The Syntax For Declare The Map Using A Map Constructor?

Answer :

Map assertion syntax is:

var identifier = new Map()  

PHP Tutorial
Question 11. What Is Rune In Dart?

Answer :

In Dart, rune is an integer representing Unicode code point.

Android Interview Questions
Question 12. Does Dart Has A Syntax For Declaring Interfaces?

Answer :

No, Dart has now not syntax for affirming interface.

HTML 5 Interview Questions
Question thirteen. What Is Lambda Function?

Answer :

A Lambda feature is a concise mechanism to represent capabilities. These functions are referred to as Arrow capabilities.

Example:

void predominant()    

   printMsg();   

   print(check());   

    

printMsg()=>  

print("whats up");   

int take a look at()=>123;                         

// returning feature  

AJAX Tutorial
Question 14. What Is The Use Of This Keyword In Dart?

Answer :

In Dart, this keyword refers back to the cutting-edge instance of the magnificence.

Void essential()    

   Car c1 = new Car('E1001');   

    

magnificence Car    

   String engine;   

   Car(String engine)    

      this.Engine = engine;   

      print("The engine is : ");   

      

     

Question 15. What Are Getters And Setters?

Answer :

Getters and Setters permit the program to initialize and retrieve the cost of class fields. It is likewise known as accessors and mutators.

Ruby Interview Questions
Question 16. Which Command Is Used To Compile Dart Into Javascript?

Answer :

The following command is used to assemble Dart into JavaScript:

dart2js - - out=<output_file>.Js  <dart_script>.Dart 

Android Tutorial
Question 17. Does Dart Support Comment?

Answer :

Yes, Dart supports remark. There are  styles of comment:

Single-line comments( // )
Multi-line comments ( /**/ )
OOPS Interview Questions
Question 18. What Are The Various Types Of Operators In Dart?

Answer :

In Dart, there are numerous forms of operators:

Arithmetic Operators
Equality and Relational Operators
Type test Operators
Bitwise Operators
Assignment Operators
Logical Operators
Java Script Interview Questions
Question 19. What Is The Use Of Truncate Methods?

Answer :

Truncate approach is used to go back an integer after discarding any fractions digits.

Example:

void principal()    

   double n1 = 2.123;   

   var cost = n1.Truncate();   

   print("The truncated fee of two.123 = ");   

   

JqueryUI Tutorial
Question 20. What Is The File Extension Of Dart?

Answer :

The record extension of Dart is .Dart.

JqueryUI Interview Questions
Question 21. What Are The Various Methods To Manipulate Strings?

Answer :

There are diverse methods to manipulate string which are given in table:

String Methods--->Description

toLowerCase():It converts all of the string man or woman into lower case.

ToUpperCase():It converts all of the string man or woman into upper case.

Trim():It returns the string without any main and trailing whitespace.

CompareTo():It examine gadgets to another objects.

Question 22. Does Dart Have Syntax To Declare Interface?

Answer :

No, Class declarations are themselves interfaces in Dart.

Objective C Tutorial
Question 23. What Is The Syntax To Declare Class?

Answer :

The following is the syntax to claim class:

magnificence class_name     

   <fields>   

   <getters/setters>   

   <constructors>   

   <functions>   

  

SQLite Interview Questions
Question 24. How To Create An Example Of This Keyword In Dart?

Answer :

In Dart, the subsequent code is used to create an example of this keyword.

Void primary()    

   Car c1 = new Car('M2001');   

    

class Car    

   String engine;   

   Car(String engine)    

      this.Engine = engine;   

      print("The engine is : ");   

      

   

PHP Interview Questions
Question 25. What Are Getters And Setters In Dart?

Answer :

In Dart, Getters and Setters is likewise known as accessors and mutators. It permits the program to initialize and retrieve the values of class fields.

Question 26. What Is Method Overriding In Dart?

Answer :

In Dart, Method Overriding is a technique that baby class redefines a way in its discern elegance.

Example:

void foremost()    

   Child c = new Child();   

   c.M1(12);   

   

elegance Parent    

   void m1(int a) print("fee of a ");   

    

magnificence Child extends Parent    

   @override   

   void m1(int b)    

      print("cost of b ");   

      

  

Objective C Interview Questions
Question 27. What Is Pub In Dart?

Answer :

In Dart, pub is a tool for manipulate Dart packages.

AJAX Interview Questions
Question 28. What Is The Syntax To Handle An Exception?

Answer :

The following syntax is used to address an exceptions:

attempt    

   // code that could throw an exception   

    

on Exception1    

   // code for dealing with exception   

    

trap Exception2    

   // code for handling exception   

   

Question 29. Which Editor Is Used To Enables Breakpoint And Step By Step Debugging?

Answer :

WebStorm editor is used to allows breakpoint and little by little debugging.

Advanced jQuery Interview Questions
Question 30. What Is Typedef In Dart?

Answer :

In Dart, A typedef (Or characteristic kinds alias) facilitates to outline pointer to execute code within reminiscence.

Syntax:

typedef function_name(parameters)




CFG