Interview Questions.

Top 100+ Cricket Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Cricket Interview Questions And Answers

Question 1. When Was The First Test Match Played?

Answer :

The first take a look at in shape started out on 15 march 1877 among Australia (captain: D.W.Gregory) and England (captain: James Lillywhite) at Melbourne.

Question 2. Who Bowled The First Ball In Test Cricket And Who Faced It?

Answer :

Alfred Shaw of England sent down the primary ball and Charles Bannerman of Australia faced it.

Badminton Interview Questions
Question 3. Who Scored The First Century In Test Cricket?

Answer :

Charles Bannerman of Australia scored 165 (retired hurt) in the first ever check fit itself.

Question 4. Who Was The First Indian To Hit A Test Century?

Answer :

Lala Amarnath. In his check debut he scored 223 in opposition to England at Mumbai in 1933 - 34.

Badminton Tutorial
Question five. Who Was The First Indian To Hit A Double Century In A Test Match?

Answer :

P.R.Umrigar. He scored 223 towards New Zealand at Hyderabad in 1955 - fifty six.

Volleyball Interview Questions
Question 6. Against Which Country Did P.R.Umrigar Scored An Unbeaten Century And Capture Five Wickets In An Innings?

Answer :

Against West Indies at Port of Spain in 1962.

Question 7. When And Where Did India Enter The Test Arena? Who Captained India?

Answer :

On 25 June 1932 at Lord’s towards England. C.K.Naidu was the captain.

Volleyball Tutorial Boxing Interview Questions
Question 8. When, Where And Against Which Country Did India Record Its First Test Victory? Who Captained India?

Answer :

On 10 February 1952 at Chennai, India defeated England by an innings and eight runs. Vijay Hazare become the Indian captain.

Question 9. At Which Cricket Ground Did India Win For The First Time Against West Indies In A Test Match?

Answer :

India received via 7 wickets at queen’s park oval, Porto of Spain, Trinidad on 10 March 1971.

Running Interview Questions
Question 10. Who Holds The World Record For Most Runs Compiled By A Batsman In His First Test Series?

Answer :

S.M. Gavaskar towards West Indies in 1970 - 71. He scored 774 runs in 4 matches.

Boxing Tutorial
Question eleven. Who Is The Youngest Test Cricketer?

Answer :

Mushtaq Mohammad of Pakistan. He changed into ages 15 years and 124 days while he made his debut towards West Indies at Lahore, 1958 - 59.

Tennis Interview Questions
Question 12. What Record Is Held By M. Azharuddin Of India?

Answer :

He is the simplest batsman to score loads in each of his first 3 assessments.

Badminton Interview Questions
Question thirteen. Who Has Scored Most Test Runs In A Calendar Year?

Answer :

I.V.A Richards. In 1976 he scored 1710 runs in 11 checks for West Indies.

Carrom Tutorial
Question 14. There Is Only Instance Of Father And Son Carrying The Bat Through A Test Innings. Who Are They?

Answer :

Nazar Muhammad and Mudassar Nazar of Pakistan.

Question 15. Who Has Scored The Fastest Test Hundred In Terms Of Balls Received?

Answer :

I.V.A Richards. He scored the century off 56 balls for West Indies towards England at St. John’s, 1985 - 86.

Question 16. Who Has The Scored The Maximum Test Runs In A Single Day?

Answer :

D.G. Bradman - 309 runs in opposition to England at Leeds, 1930.

Running Tutorial
Question 17. Who Holds The Record For The Slowest Test Hundred?

Answer :

Mudassar Nazar of Pakistan made a century England at Lahore, 1977 - 78 in 557 minutes.

Question 18. Who Holds The Record For Scoring Most Runs In A Test Series?

Answer :

D.G. Bradman of Australia. He scored 974 runs towards England in 1930.

Volleyball Interview Questions
Question 19. Which Indian Holds The Record For Sending Down Most Number Of Consecutive Maiden Over’s In First Class Cricket?

Answer :

R.G.Nadkarni. He bowed 21 successive maidens on the third day of the first check between India and England at Chennai in January 1964.

Tennis Tutorial
Question 20. What Is The Distance Between Popping Crease And Stumps?

Answer :

1.22 metres.

Question 21. What Is The Length Of The Bowling Crease?

Answer :

2.64 metres with the stumps inside the centre.

Question 22. What Is The Distance Between The Wickets?

Answer :

20.12 metres.

Question 23. What Shall Be The Weight And Size Of The Cricket Ball?

Answer :

The ball, whilst new, shall weigh between a hundred and fifty five.9 and 163 grams and the circumference will be among 22.4 and 22.9cm.

Question 24. What Shall Be The Width And Length Of The Cricket Ball?

Answer :

The bat overball shall now not be greater than ninety six.5cm in duration. The width shall now not exceed 10.Eight cm.

Boxing Interview Questions
Question 25. When Was The First Prudential World Cup Held?

Answer :

In 1975.

Question 26. Who Has Played The Maximum Number Of The Matches In The First Class Cricket?

Answer :

Wilfred Rhodes - 1107 suits.

Question 27. What Is The Name Of The Trophy Awarded To The Winners Of The Inter Island Championship Of The West Indies?

Answer :

Shell defend.

Running Interview Questions
Question 28. Where Is Quaid - E - Azam Trophy Tournament Held?

Answer :

It is the countrywide championship of Pakistan.

Question 29. In Which Country Is Currie Cup Competition Held?

Answer :

It is the inter provincial championship of South Africa.

Question 30. When Was The Ranji Trophy Championship Instituted?

Answer :

In 1934.

Question 31. When Was The Duleep Trophy Championship Instituted?

Answer :

In 1961.

Question 32. When Was The Youngest Test Captain?

Answer :

In 1959.

Question 33. Who Was The Youngest Test Captain?

Answer :

Nawab of pataudi (Jr.). He become aged 21 years and seventy seven days while he captained India towards West Indies at Bridgetown in 1962.

Tennis Interview Questions
Question 34. Who Wrote “tiger’s Tale”?

Answer :

Nawab of pataudi (Jr.).

Question 35. Can You Name The Pair Of Brothers Who Have Played Test Cricket For India?

Answer :

B.P.Gupte - S.P. Gupte, S. Amarnath - M.Amarnath, M.L.Apte - A.L.Apte, C.K. Naidu - C.S. Naidu, A.G.Kripal Singh - A.G.Milkha Singh, S.Wazir Ali - S.Nazir Ali, L.Ramji - Amar Singh.

Question 36. Can You Name The Father - Son Combinations That Have Played Test Cricket For India?

Answer :

Amarnath.L - M.Amarnath and S.Amarnath, D.K. Gaekwad - A.D. Gaekwad, Nawab of pataudi ( Sr ) - Nawab of pataudi ( Jr. ), V.Mankad - A.V. Mankad, Pankaj Roy - Pranab Roy, V.L Manjrekar - S.V. Manjrekar.

Question 37. In Which Year Did S.M.Gavaskar And G.R.Viswanath Win Arjuna Awards?

Answer :

1977.

Question 38. Who Donated The Ranji Trophy?

Answer :

The maharaja of Patiala, ranjit singh ji.

Question 39. Who Is The Author Of Story Of A Cricket Person?

Answer :

E.W.Swanton.

Question 40. Which Cricketer Is Nicknamed ‘electric powered Heels’?

Answer :

Learie Constantine of West Indies.

Question forty one. Who Is Called Father Of Cricket?

Answer :

C.S.Marriott of England.

Question forty two. Who Is The Only Sportsman To Have Played In Both World Cup Cricket And World Cup Football?

Answer :

Vivian Richards, except gambling in international cup cricket, he has additionally represented vintage within the initial rounds of global cup football.

Question 43. Who Is The Only Player To Have Scored A Century And Taken 5 Wickets In A One - Day Match?

Answer :

Vivian Richards, 119 and 5 for 41 against New Zealand at Dunedin in March 1987.

Question forty four. Who Is The Only Sportsman To Have Played In Both World Cup Cricket And World Cup Football ?

Answer :

Vivian Richards, except gambling in world cup cricket, he has also represented vintage in the preliminary rounds of global cup football.

Question 45. Which Are The Teams Contesting The Irani Trophy?

Answer :

The countrywide champions vs the relaxation of India.

Question 46. What Is Known As The Under - 22 - Interzone Tournament?

Answer :

C.K.Naidu trophy.

Question forty seven. Which Is The Highest Individual Score In World Cup Cricket?

Answer :

Gary Kirsten, S. Africa, 188 no longer out Vs. UAE at Rawalpindi, 1996.

Question 48. Who Claimed The First Ever Test Hat - Trick For His Country Australia In Test Crickets?

Answer :

F.R.Spofforth (Melbourne, 1878 - 79).

Question forty nine. Which Are The Highest Individual Score In One Day Crickets?

Answer :

Saeed Anwar, Pakistan. 194 Vs India at Chennai 1997.

Question 50. Which Test Cricketer Has Hit Four Consecutive Sixes In A Test Match?

Answer :

Kapil Dev at lords in 1996.

Question 51. Sachin Tendulkar Holds The Record Of Making The Highest Number Of Runs In Test Cricket For India. How Many Runs Did He Score In All?

Answer :

Over 30,000.

Question 52. Who Has Led India In Most Tests?

Answer :

Sourav Ganguly.

Question 53. Who Captained India In Her First One - Day International?

Answer :

Ajit Wadekar.

Question 54. Who Is The Only Test Cricketer To Play For Australia Against England And For England Against Australia?

Answer :

W.E. Midwinter.

Question fifty five. How Many Tests Did Don Bradman Play And How Many Runs Did He Score?

Answer :

fifty two assessments and 6996 runs.

Question fifty six. The First Asia Cup Was Held At?

Answer :

Sharjah 1984.

Question fifty seven. Who Has The Credit Of Captaining India To Her First Overseas Victory?

Answer :

Mansoor Ali khan Pataudi against New Zealand.

Question 58. Who Is The Youngest Player To Score A Century In Test Cricket?

Answer :

Mushtaq Mohammed of Pakistan.

Question 59. The Name Donald Bradman Is Associated With Which Game?

Answer :

Cricket.

Question 60. Who Is The First Captain To Win The Toss In All Five Tests?

Answer :

F.S.Jackson.

Question sixty one. Who Is The Only Batsman To Have Hit A Century In Each Innings Of A Test Thrice?

Answer :

S.M.Gavaskar.

Question sixty two. Who Won The Inaugural Asia Cup Championship?

Answer :

India, beating Pakistan and Sri Lanka.

Question sixty three. Who Was Australia’s First Captain?

Answer :

D.W. Gregory.

Question sixty four. Which English Captain Was Also A Famous Violinist?

Answer :

Tony Lewis.

Question sixty five. How Many Centuries Has Sunil Gavaskar Scored In First Class Cricket?

Answer :

Eighty.

Question 66. What Has Been The Shortest Duration Of A One - Day International?

Answer :

three hours 26 mins, Australia Vs india, Sydney, 1980 - eighty one.

Question sixty seven. On Which Cricket Ground Were The First Test Match And The First One - Day International Played?

Answer :

In Melbourne.

Question sixty eight. An India - England Match Was The First One - Day International To Extend On To The Second Day. When And Where?

Answer :

At the oval, 1974.

Question 69. When And Where Was The First Ranji Trophy Match Played?

Answer :

In Chennai.

Question 70. Which Country Has Played The Maximum Number Of One Day Matches?

Answer :

Australia.

Question seventy one. When And Where Did India Play Her First One - Day International?

Answer :

In 1974 at lords, England.

Question 72. Who Were The Mohammed Brothers Playing Test Cricket For Pakistan?

Answer :

Wazir, Hanif, Mushtaq and Sadiq.

Question 73. Who Was The First Indian To Score A Double Century Against The West Indies?

Answer :

Dilip Sardesai.

Question 74. Who Has The First Batsman To Score A Century Before Lunch In A Test?

Answer :

K.S. Ranjit singhji (England), Vs. Australia, 1896.

Question 75. When And Where Did India Play In New Zealand First In A One - Day International?

Answer :

At antique trafford, Manchester, 1975.

Question seventy six. Which Is The Highest Test Score?

Answer :

Sri Lanka 952/6 declared against India at Colombo in 1997 - 98.

Question 77. Which Was The Longest Test Ever Played?

Answer :

The 5th check at Durban, south Africa Vs England (1939).

Question seventy eight. Who Was The First All - Rounder To Score 1000 Runs And Take 100 Wickets?

Answer :

Ian Botham (England).




CFG