Interview Questions.

Top 100+ Cpanel Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Cpanel Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Webhost Manager (whm)?

Answer :

WebHost Manager (WHM) is an internet-based totally tool utilized by server directors and resellers to manage website hosting debts on a web server. WHM listens on ports 2086 and 2087 by means of default.

Question 2. What Is Cpanel?

Answer :

cPanel is a Unix primarily based web website hosting manage panel that gives a graphical interface and automation gear designed to simplify the procedure of web hosting an internet site. CPanel makes use of a three tier structure that provides functionality for directors, resellers, and cease-consumer internet site owners to govern the numerous elements of website and server administration through a widespread net browser.

Linux Interview Questions
Question 3. How Do I Track How Many Hits My Website Gets?

Answer :

There are a few matters that want to be cleared in phrases of terminology: * Hits - this definitely refers back to the quantity of 'factors' loaded to your website. If one page has five images in it, viewing that web page as soon as provides 6 hits (one web page + 5 snap shots). * Impressions - the number of times all the pages in your web site are visible (additionally virtually called pageviews). Impressions are once in a while known as 'hits' which can motive confusion * Uniques - the quantity of humans that visited your website online

Question four. What Is The Difference Between Unix Hosting And Windows Hosting?

Answer :

If you want to aid Microsoft products which includes ASP, MS Access, or VBScript, then Windows hosting would be higher. Furthermore, if you are relaxed with IIS and do no longer have the time to apprehend how UNIX works, Windows hosting would once more be a higher desire.

Linux Tutorial
Question 5. Can I Run My Own Software On My Site?

Answer :

This relies upon on a web host and a plan. Most plans will allow going for walks scripts in languages which include Perl or PHP. Some plans will also can help you bring together application in C/C++ and run them. Some Unix plans can even let you run "cron" which allows you to robotically execute applications or scripts at a selected time and date. However to get a complete manage over all components of your server, you'll want a devoted or co-located server rather than a shared plan.

Warehouse Management Interview Questions
Question 6. What Is Domain Parking?

Answer :

Domain parking lets you cheaply reserve a site call for future use and show an "under creation" default web page on it. You can register a site and no longer park it anywhere however then your site will certainly be inaccessible till you get an internet host. Some registrar can help you park your domain totally free.

Question 7. What Is Full-provider Web Hosting?

Answer :

"Full-carrier" can refer to a spread of services presented in addition to presenting web space, transfer, and emails for an internet website.

For example: it may be 24/7 toll unfastened phone assist, net design services, or net web site content material maintenance services.

CodeIgniter Tutorial Ubuntu Certified Professional Interview Questions
Question 8. How Do I Upload My Site?

Answer :

the main technique of uploading documents on your web page's account is through the use of FTP. When you sign on with a number, you may in all likelihood get an FTP account that lets you get right of entry to files to your account (typically ftp.Yoursitename.Com, your primary account call and password). Then you may use a built-in Windows or Internet Explorer FTP patron, or some other software that supports FTP inclusive of CuteFTP, WS_FTP, or Total Commander, to switch files out of your difficult power for your account. If you don't get an FTP account or if you opt for a Web interface, you can use your account manage panel's File Manager alternatively.

Question 9. What Is Uptime?

Answer :

Uptime is the proportion of time that an internet website online is operating. For instance, if some host has an uptime average of ninety nine.86%, this means that your web site may be down for a complete about 1 hour every month.

We screen uptime of purchaser websites of many internet hosts and we show this information at the host's information page. Some hosts also provide "uptime ensures" but this isn't as treasured as it would seem.

CodeIgniter Interview Questions
Question 10. What Is A Domain Name?

Answer :

A area name is a phrase along side a TLD that uniquely identifies your internet site.

JqueryUI Tutorial
Question eleven. What Is Virtual Hosting?

Answer :

Also known as shared hosting, this shape of net web hosting ought to suffice for maximum anyone. Virtual website hosting simple refers to the fact that your website is on one server, and that this server hosts mulitple sites. You are in reality shared - your web site will no longer be the only one on this particular server. Very few sites could actually need the energy of a dedicated server, so this feature affords to be a dependable and reasonably-priced solution.

JqueryUI Interview Questions
Question 12. What Is Web Hosting?

Answer :

Web website hosting is the act of renting space and bandwidth via a organization so you may additionally put up your web site on line.

Linux Interview Questions
Question thirteen. In Which Primary Programming Language Is Cpanel & Whm Developed?

Answer :

perl

Question 14. In What Directory Are Custom Dns Zone Templates Stored?

Answer :

/var/cpanel/zonetemplates

Question 15. What Does The ‘ipcs -s’ Command Do?

Answer :

Shows semaphores

Web web hosting Interview Questions
Question 16. What Does The Command ‘hwclock –hctosys’ Do?

Answer :

Set the System Time from the Hardware Clock.

Question 17. What File Permissions Would /usr/bin/gcc Have Upon Disabling Whm’s Compiler Access?

Answer :

750

Postfix Interview Questions
Question 18. If The System Log Shows Repeated Connections To Tcp Port 143, Which Service Is Being Accessed?

Answer :

IMAP

Warehouse Management Interview Questions
Question 19. On Which Port Does Tomcat Listen By Default?

Answer :

8080

Question 20. Mod_mono Used For?

Answer :

Mod mono is the module needed for the working of ASP in Linux.

Apache Tomcat Interview Questions
Question 21. What Does The Strace Utility Do?

Answer :

Strace can be a treasured device whilst debugging quirky conduct with jogging unix or linux tactics. It intercepts all indicators that a manner receives in addition to all device calls the technique makes. It can assist one understand unusual or buggy conduct.




CFG