Interview Questions.

Top 100+ Computer Fundamentals Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Computer Fundamentals Interview Questions And Answers

Question 1. What Is The Difference Between Save And Save As?

Answer :

Use SAVE when you are revising an current record.
Use SAVE AS while you are developing a new record from scratch or an current document. This will hold the authentic record untouched in its authentic layout and create a brand new document with a new call.
Question 2. How Can We Find Out Basic Information About Our Computer?

Answer :

We can get the basic statistics about our computer with the aid of following underneath steps.

Right Click at my computer icon.
Click Properties.
General tab will display the processor and ram data.
And Hardware Tab >> Device Manger will display the entire hardware resources connected with you laptop.
Computer Hardware Interview Questions
Question three. How Can I Add Or Change The Choices Available In The Send To Box?

Answer :

Click “Start”
Click “Run”
In the text box, enter “SendTo” (without the quotes and no space between the phrases).
Click OK - the “Send To” window will open, In the “Send To” window,
Click “File”, Click “New”, Click “Shortcut”.
Click “Browse” to locate folder you want to add to the “Send To” listing.
Click it and then click on “OK”, Click “Next”, Click "Finish”.
Question four. What Is Backward Compatible?

Answer :

A application is backward like minded if it could use documents from an older model of itself. For a report saved within the application to be backward well matched, it ought to be possible to open the document in a previous version of the program.

Microsoft Excel Tutorial
Question 5. What Is Collapsing?

Answer :

Hiding a further level of directories below the chosen directory in My Computer or Windows Explorer.

Microsoft Excel Interview Questions
Question 6. What Is Text Formatting?

Answer :

Text formatting refers back to the attributes of textual content apart from the real text itself. For example, formidable, italics, underlining, color, and size, are all formatting attributes of textual content. The vicinity of text can also be considered a part of the formatting. Text may be robotically targeted, indented, or placed in other ways. When you wish to alternate the format of text, you typically have to choose the text, then do the formatting via clicking the perfect buttons. Occasionally, there are exceptions to the select-then-do paradigm.

In Microsoft Word, there's a characteristic referred to as Format Painter with which you click on some already formatted textual content, then click the Format Painter toolbar button, then drag the mouse cursor throughout some different textual content. The other textual content may be "painted" with the formatting of the original text selected. If you double-click on the Format Painter button, then it is going to be "locked" and you may paint masses of text. When you're achieved, click the Format Painter button once more to show it off.

Question 7. Explain Toolbar?

Answer :

A group of alternative buttons in a few applications that generally make appearing certain moves faster and easier.

Computer Fundamentals Tutorial Computer structure Interview Questions
Question 8. What Is Driver Software?

Answer :

Driver software program is software that works as a translator between any other program and some piece of hardware. In the software program enterprise, there are generally popular ways to do matters.

There are many unique types of hardware, but, and every piece of hardware may also have its very own protocol (or "language"). The driving force software program gets widespread alerts from another software, then translates those into commands for a specific piece of hardware. This manner a application can be written in a trendy manner, and it will paintings with many exceptional devices.

Question nine. What Is Icon?

Answer :

An icon is a photograph used to represent an item. Some instance gadgets are: data documents, software documents, folders, e-mail messages, and drives. Each form of object has a special icon. That manner that exclusive varieties of files every have an icon representing its record type. MS Word files could have the MS Word icon; MS Excel files could have the MS Excel icon; Etc.

Computer technician Interview Questions
Question 10. What Is Insertion Point?

Answer :

A vertical flashing line that suggests the consumer wherein textual content may be inserted.

Advanced Excel Functions Tutorial
Question eleven. What Is Macro?

Answer :

A series of keystrokes and mouse clicks that may be abbreviated into a unmarried keystroke or mouse click.

Computer Basics Interview Questions
Question 12. What Is Map Network Drive?

Answer :

Associating a community pressure. Doing this can have the drive appear in My Computer.

Computer Hardware Interview Questions
Question 13. What Is The Interface?

Answer :

The visible layer which permits a person to speak with a computer.

Question 14. What Is Minimize Button?

Answer :

To make a window disappear from the screen and move right down to the taskbar.

Question 15. What Is Mouse Cursor?

Answer :

The mouse cursor is a little photo that represents the area at the display screen you want to pick. You can move the mouse cursor by using shifting the mouse device. Once the mouse cursor is over the object to need to have interaction with, you could click or double-click on to prompt that object. In many cases, the picture you spot for the mouse cursor will alternate, relying on what is under it. For example, if you circulate the mouse cursor over this hyperlink, the mouse cursor will in all likelihood exchange right into a pointing hand (depending to your software program). This suggests that you may single-click on to visit that link.

Computer Operator Interview Questions
Question 16. What Is Floppy Disk?

Answer :

A round, flexible piece of magnetic media stored within a 3.Five inch square defensive plastic case. One floppy disk can shop 1.Forty four megabytes of information. Because floppy disks use magnetic media, they need to be stored faraway from magnets, or the records on them may be erased! Computer speakers are magnetically shielded to prevent erasure of floppy disks, but preferred speakers are not!

Question 17. What Is Associate?

Answer :

To link a report with a sure application. This manner, when you double-click on an associated file, it's going to open the ideal software.

Question 18. What Is Auto Arrange?

Answer :

In Windows Explorer, choosing automobile set up will lock any seen icons into a grid or sample.

Microsoft Excel Interview Questions
Question 19. What Is Cd-rom?

Answer :

Compact Disc - Read Only Memory. A CD-ROM is any compact disc which incorporates computer facts. These discs can store massive quantities of data (up to 640 megabytes). If there is a huge quantity of statistics on a CD-ROM, then it also includes impractical to copy the facts on to the difficult disk; in this case, you should insert the disc on every occasion you need to use the information. The ROM honestly approach that you can not keep records onto these discs. CD-ROM can also refer to the drive used to examine those discs.

Question 20. What Is Clipboard?

Answer :

A temporary storage location in Windows. The clipart will keep one piece of information at a time while it's miles manually introduced to the clipart or is copied there.

Question 21. How Can We View The Patches And Hot Fixes Which Have Been Downloaded Onto Our Computer?

Answer :

To see all that has been added for your gadget go to windows replace and examine: VIEW HISTORY

Question 22. How Do We Open A Rar File?

Answer :

 RAR report (Resource Adapters aRchive) is a compressed document (like a Zip document). You need a decompressing application to see the contents of a RAR file. One you can use is known as WinRAR.

Question 23. How Do We "upload" A Sound To The Caps Lock Key So We Can Hear When We Accidentally Hit It?

Answer :

To upload a legitimate to the Caps Lock key, go into Control Panel and double click (or single click in XP) Accessibility Options. Select the Keyboard tab. Check Use ToggleKeys. Click OK. This may also set sounds for Num Lock and Scroll Lock.

Question 24. How Do I Set The Time For How Long My Screen Saver Stays On To Forever?

Answer :

Go into Control Panel and click on the Display icon.
In Display Properties, click on on the Screen saver tab.
In the Screen saver tab, click the Power button inside the decrease proper-hand corner.
Set "Turn off reveal", "System standby" and "System hibernates" to Never.
Click Ok twice to finish the manner.
Your screen saver ought to now run indefinitely.

Computer architecture Interview Questions
Question 25. What Is The Difference Between An Intel Celeron And Pentium Processor?

Answer :

The reason for the Celerons lifestyles owes to the advent of an AMD processor referred to as the K6. AMD delivered out a low-priced alternative to the Pentium, and Intel, in place of notably reducing their pricing on their "meat and potatoes" processor to fulfill that of the less expensive K6 (and finally, the Athlon), introduced a "crippled" version of the Pentium, and called it the Celeron. (In reaction, AMD came back with an excellent lower priced processor of appalling performance referred to as Duron, but that is some other story)

Processors are usually categorized via their "Core" velocity -- ergo, a 933 MHz Pentium III processor has a center pace of 933 MHz. There are however other giant capabilities which are "classifiable" inside a processor -- namely "bus" or "memory get entry to" pace, and onboard "Cache" length (and speed). The Bus velocity is the speed at which the processor fetches records from memory, and places it in the onboard Cache, and also represents the velocity at which it communicates with its peripheral chipset. While each processor version operates at its personal "local" Core speed, the bus speeds range in line with the motherboard (peripheral) Chipsets and memory with which they're designed to paintings. Likewise the cache size will vary from implementation to implementation. This difference turns into full-size in as we move on.

Question 26. How Do We Change The Number Of Mouse Clicks To Open Items?

Answer :

alternate the number of mouse clicks required to open gadgets :

 Click Start, after which click Control Panel.
Double-click Folder Options.
Pen Folder Options in Control Panel.
On the General tab, under Click gadgets as follows, click on the option you want.
Question 27. What Does Oem Mean?

Answer :

It means Original Equipment Manufacturer. OEM means within the automobile industry, this refers to a producer of automobiles that offers the unique product design and substances for its meeting and manufacture.

Computer technician Interview Questions
Question 28. How Can We Get Detailed System Information About Our Computer?

Answer :

Sometimes, in spite of all efforts, it seems not possible to find a selected piece of records approximately your computer. This is in particular irritating whilst you're trying to remedy a problem, and a help technician asks you to provide a easy piece of records. Wouldn't life be a touch less difficult if statistics about your working gadget, hardware resources and additives, and software settings changed into multi function place? Microsoft System Information, that is covered with almost all Windows systems, may be simply what you want. To check out Microsoft System Information:

Go to Start > Run.
Type "msinfo32" into the Open discipline.
Click "OK".
Note: If "msinfo32" would not work, try "msinfo".

Question 29. What Is The "accurate" Way To Remove A Program From Our Computer?

Answer :

The satisfactory manner is to go to Control Panel/Add cast off programs. Find this system you desire to take away, click on on it and follow the on display screen directions. If the program isn't there you could test to peer if there's an uninstall alternative when you visit the Program itself or in the start menu alternatives for that application. As a last lodge, you can flow this system folder to the recycle bin however this will no longer absolutely dispose of it and may reason troubles. Leave it at the laptop if area permits.

Question 30. How Do We Change The Screen Resolution Of Our Computer?

Answer :

Go to Control Panel > Display > Settings and modify the resolution there. 
Or
Right click on on an empty vicinity on the laptop, pick out "Properties" from the menu and then Settings.

Question 31. If Our Mouse Is Erratic. How Can We Fix It?

Answer :

Try replacing the batteries inside the mouse if it's miles wireless.
Try doing away with the mouse ball and cleaning the rollers inside the mouse with a Q-tip. Often that residue is quite sticky. They sell kits with a "velcro" ball you clean the rollers with by using setting it in location of the normal ball.
If that does not repair the trouble, buy a brand new mouse. Optical mice do not have balls.
If that does not clear up it, you could want to lease a technicians to hassle shoot the problem.
Question 32. How Do We Remove The ">" Marks For An Email Before We Send It?

Answer :

Copy and paste simply the text of the e-mail right into a page of WordPad, or a favorite word processor. The >>> that constitute the number of times it has been forwarded may be eliminated from the text like this: With your text Pasted into WordPad, click Edit, then Replace. In the distance provided type one > or what ever you could need to put off. Then click Replace All. Now you may once more reproduction the text without the >> and paste it into a blank electronic mail page.

Question 33. How Can We Easily Send A Part Of A Received E-mail To Someone Else?

Answer :

High-lite the element you want to ship, Right click on it and pick reproduction. Open new message, proper click on web page, and select paste, and the message need to be there geared up to go. Or you can pick ahead, and then excessive-lite the element that you do not need to go together with the message, and press your delete key.

Computer Basics Interview Questions
Question 34. Is There A Simple Way To Create A Boot Disk For Various Operating Systems?

Answer :

You can down load a boot disk from www.Bootdisk.Com When you open the report, have a formatted floppy in the floppy power, because it copies the files over mechanically. With this disk, it will permit us as well to dos mode.

Question 35. What Is The Difference Between The "system Tray" And The "brief Launch Tray"?

Answer :

The system tray is that part of the assignment bar (normally on the lowest of the display screen-however you can drag it to both facet or to the pinnacle!) that is at the right hand aspect showing the clock and a number of the ones programs which might be walking in the background. The element at the left is the 'short release tray' due to the fact you could drag icons/shortcuts there and with a unmarried click you may begin or 'release' this system.

Question 36. How Can We Get Rid Of The Noises When Our Modem Makes A Connection To The Internet?

Answer :

First select Start, Settings, after which Control Panel to open the Control Panel.
Choose Modems.
Select the entry to your modem, and pick the Properties button to open the Modem Properties dialog container.
Hoose the Connection tab, and then the Advanced tab button to open the Advanced Connection Settings dialog box.
The Extra Settings textual content field in the dialog box may already have some text in it. This textual content is surely a set of instructions for the modem. Modem instructions vary from one modem to the subsequent, but most use the command MO - it really is a zero, now not a capital 0 - to inform the modem to hold the speaker off at all times.
First make sure that the textual content box does no longer already have a command starting with M. (And note that &MO, /MO, and MO are 3 unique commands.) If there may be an M command already, replace it with an MO command.
If there isn't always an current M command, simply kind MO inside the text field.(It's okay to add it at the end of different instructions which might be already there.) Choose OK, and Windows will ship the command to the modem on every occasion it dials a connection.
If this does not work, you will want to check your modem manual to look if the modem has an oddball command for controlling the speaker.
Computer Operator Interview Questions
Question 37. When We Tried To Make A Corrections To Some Text, All The Letters/phrases To The Right Disappeared As We Typed In The Corrections. What Happened?

Answer :

We possibly pressed the "insert" key on our keyboard. The toggle to "insert" is "update". The "replace" works in some packages however not all.

Question 38. Where Can One "properly And Safely" Dispose Of A "dead" Computer Components?

Answer :

All household dangerous materials including digital additives (VCRs, computers, monitors, computer parts and so on.) can be dropped off at the Household Hazardous Waste Drop Off Locations in Lee County, FL.

Question 39. How Can We Check Our E-mail When We Are Away From Home?

Answer :

Before you go away, take a look at the home web page of your ISP. Look for "Web mail" or something comparable. If you cannot get your mail there, here's a URL that works with any mail whilst you are faraway from domestic: http:///www.Mail2web.

Question 40. What Steps Should I Take To Replace The Bios Battery?

Answer :

It is better if you visit the BIOS first and replica the settings and feature them before you try and update the battery, if your machine does not use the default settings. Once this is accomplished then you may correctly update the battery and if necessary reproduction the BIOS settings you had earlier than.




CFG