Interview Questions.

Top 100+ Computer Forensics Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Computer Forensics Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Md5 Checksum?

Answer :

MD5 checksum is a 128 bit value that facilitates identify the individuality of a report. You will have  report names, but every can have a different checksum. You use these checksums to examine  one of a kind documents to become aware of if they're the identical.

Question 2. Name Some Common Encryption Algorithms That Are Used To Encrypt Data?

Answer :

Some commonplace ones include triple DES, RSA, Blowfish, Twofish and AES.

Computer Technical Support Interview Questions
Question 3. What Is An .Iso File?

Answer :

An ISO document carries an software or CD photograph of several documents and executables. Most app software program can be made into an ISO which you then mount as a virtual pressure and may browse documents inside the ISO. New Windows variations include internal ISO mounting abilties.

Question 4. What Is A Sam File?

Answer :

A SAM, or Security Accounts Manager, record is a file especially utilized in Windows computers to store user passwords. It’s used to authenticate each remote and local Windows users, and may be used to advantage get admission to to a consumer’s laptop.

Computer Security Tutorial
Question 5. What Is Data Mining?

Answer :

Data mining is the technique of recording as an awful lot statistics as viable to create reviews and evaluation on consumer input. For instance, you may mine records from various websites and then log consumer interactions with this statistics to evaluate which regions of a website are accessed by way of customers when they are logged in.

Computer Security Interview Questions
Question 6. What Is Data Carving?

Answer :

Data carving is unique than statistics mining in that records carving searches via uncooked facts on a hard force without the use of a record gadget. Data carving is important for laptop forensics investigators to discover statistics while a tough power’s facts is corrupted.

Question 7. What Operating Systems Do You Use?

Answer :

Most computer forensic professionals realize at least one running system properly. Be honest with this query, however you need to recognize either Windows, Linux or Mac operating systems properly.

Information Security Cyber Law Tutorial Computer Systems Analyst Interview Questions
Question eight. What Type Of Email Analysis Experience Do You Have?

Answer :

Computer forensics is predicated on email evaluation. You need to be experienced with e mail servers inclusive of MS Exchange and unfastened web-primarily based systems which includes Gmail and Yahoo.

Question 9. What Is Steganography?

Answer :

Steganography conceals a message inside a message. In different words, a person can ship an electronic mail message with content that announces one issue, however each 0.33 phrase incorporates a second message that makes sense to a recipient.

Computer Operator Interview Questions
Question 10. What Are Some Common Port Numbers?

Answer :

TCP port numbers are the digital connections created by computers and programs. Common port numbers are 21 for FTP, eighty for net offerings, 25 for SMTP and fifty three for DNS.

Parallel Computer Architecture Tutorial
Question eleven. Describe The Sha-1 Hash?

Answer :

The comfy hash set of rules 1 is a hash set of rules that creates a a hundred and sixty-bit or 20-byte message digest.

Cyber Security Interview Questions
Question 12. How Would You Handle Retrieving Data From An Encrypted Hard Drive?

Answer :

First decide the encryption method used. For simple encryption kinds, try finding the configuration document. Use equipment inclusive of EaseUS Data Recovery, Advanced EFS Data Recovery or Elcomsoft Forensic Disk Decryptor. You can also use brute pressure methods.

Computer Technical Support Interview Questions
Question 13. What Port Does Dns Run Over?

Answer :

53

Question 14. What Are Some Security Issues Related To The Cloud?

Answer :

The biggest issue is the accelerated capacity for facts breaches or exfiltration in addition to the capability for account hijacking. The Man in Cloud Attack is a new danger unique to Cloud utilization. It is just like the MitM attack, where an attacker steals the consumer token which is used to verify devices with out requiring extra logins. Cloud computing introduces insecure API usage, which is mentioned on the OWASP Top 10 Vulnerabilities list.

Question 15. Describe Some Of The Vulnerabilities Listed On The Owasp Top 10 Vulnerabilities List?

Answer :

This list is updated yearly with the cutting-edge pinnacle 10 application safety risks. Cross-website scripting is one object that has been on the listing 12 months after 12 months. But others on the most modern-day listing include injections such as SQL, OS and LDAP, security misconfigurations, touchy data publicity and below-included APIs.

Information Security Analyst Interview Questions
Question sixteen. What Is An Acl?

Answer :

An get entry to manipulate list. It is a listing used to furnish customers and tactics access to system sources.

Question 17. How Would You Be Able To Tell At The Hex Level That A File Has Been Deleted In Fat12?

Answer :

Run fsstat against the FAT partition to collect information. Run fls to get facts about the photo documents. This will return records about deleted files and the metadata facts.

Parallel Computer Architecture Interview Questions
Question 18. What Are Some Tools Used To Recover Deleted Files?

Answer :

Recuva, Pandora Recovery, ADRC facts healing, FreeUndelete, Active UNDELETE, Active partition or File healing and more.

Computer Security Interview Questions
Question 19. If You Needed To Encrypt And Compress Data For Transmission, Which Would You Do First And Why?

Answer :

Compress then encrypt. Because encryption takes up sources and can be bulky to carry out, it makes sense to compress the information first.

Question 20. What Is The Difference Between Threat, Vulnerability And Risk?

Answer :

A hazard is what a capability attacker poses, by way of potentially using a device vulnerability that become never identified as a chance. Using this answer gives context for the three terms together, however you may define them one at a time.

A danger is the opportunity of an assault.
A vulnerability is a weakness inside the system.
Risks are objects which can motive harm to the gadget or corporation.
Question 21. Describe Your Home Network?

Answer :

In cybersecurity-associated positions, interviewers regularly want to understand your hobby in safety spills over into your private life as well. Make sure you recognize the safety functions of your router or your precise ISP. Be sure to say any extra security measures you've got added to your home network.




CFG