Interview Questions.

Top 100+ Commodity Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Commodity Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Offer Price In Commodity Market?

Answer :

Offer charge in commodity marketplace is the lowest rate at which a supplier is inclined to sell a commodity.

Question 2. What Is Closing Price In Commodity Market?

Answer :

Closing Price in commodity marketplace is the rate on the end of the day's trading on a commodity marketplace.

Business Analyst Interview Questions
Question 3. What Is Ncdex Rain In Case Of Commodity Market?

Answer :

NCDEX RAIN is a rainfall index of NCDEX which inform us what percentage of cumulative ordinary anticipated rainfall (till the date of the index) it has virtually rained deliberating average real rainfall at each Colaba and Santa Cruz climate stations in Mumbai.

Question 4. What Is Gdp In Commodity Market?

Answer :

GDP in commodity market manner Agricultural Gross Domestic Product.

Business Analyst Tutorial
Question 5. What Is Isin In Commodity Market?

Answer :

ISIN in commodity market is the Commodity Identification Number by way of which each commodity in conjunction with its unique information is uniquely represented.

Marketing Strategy Interview Questions
Question 6. What Is Mcx In Commodity Market?

Answer :

Multi Commodity Exchange of India is a demutualised on line commodity exchange of India promoted by Financial Technologies (I) Ltd, SBI, Fidelity International, NSE, NABARD, HDFC Bk, SBI Life Insurance Co., Union Bank of India, Canara Bk, Bank of India, Bank of Baroda and Corporation Bank.

Question 7. Are There Any Custody Charges For Holding Demat Units For Commodity?

Answer :

No. There aren't any custody charges for holding the demat devices.

Marketing Strategy Tutorial Marketing Concepts Interview Questions
Question 8. What Is Freightex In Commodity Market?

Answer :

FREIGHTEX in commodity market is an index on NCDEX that represents easy average of the freight fees per tonne across excessive-density routes for a distance of one thousand kilometers.

Question nine. What Is Cif In Commodity Market?

Answer :

CIF in commodity marketplace way Cost, Insurance & Freight which is basically the transaction price of doing a commodity buying and selling.

Marketing Management Interview Questions
Question 10. Why Invest In Commodities?

Answer :

Transparency and Fair Price Discovery: Trading in commodity futures is transparent and a system of truthful rate discovery is ensured through massive-scale participation. The huge participation also displays views and expectancies of a much wider phase of humans worried with that commodity. Online Platform: Producers, investors and processors, exporters/importers get a web platform thru MCX / NCDEX for price chance control.

Marketing Management Tutorial
Question 11. What Is Nafed In Commodity Market?

Answer :

National Agricultural Cooperative Marketing Federation of India Ltd (NAFED) is an apex organization of marketing cooperatives for agricultural produce in India, under Ministry of Agriculture, Government of India. It become based in October 1958 to sell the trade of agricultural produce and wooded area resources across the kingdom. NAFED is now considered one of the biggest procurement in addition to marketing companies for agricultural merchandise in India. With its headquarters in New Delhi, NAFED as four nearby of Source.

Marketing Research Interview Questions
Question 12. What Is National Commodity And Derivative Exchange Of India?

Answer :

National Commodity and Derivative Exchange of India is a demutualised on line commodity alternate of India promoted through NSE, ICICI Bk, LIC, PNB, CRISIL, NABARD IFFCO and Canara Bank.

Business Analyst Interview Questions
Question 13. What Is Assayer In Commodity Market?

Answer :

Assayer in commodity marketplace is a certified entity (individual/group) that certifies and grades the commodities which can be brought in alternate permitted warehouses.

Marketing Research Tutorial
Question 14. What Is Bullion In Commodity Market?

Answer :

Bullion in commodity market is the regularly occurring word for gold and silver.

Question 15. What Is Msp In Commodity Market?

Answer :

MSP in commodity marketplace method Minimum Support Prices. Minimum Support Price (MSP) is a form of market intervention with the aid of the Government of India to insure agricultural manufacturers in opposition to any sharp fall in farm costs. The minimum support costs are announced by means of the Government of India at the start of the sowing season for certain vegetation on the premise of the hints of the Commission for Agricultural Costs and Prices (CACP). MSP is rate fixed via Government of India to shield the manufacturer.

Sales and advertising Interview Questions
Question sixteen. What Is F.A.O In Commodity Market?

Answer :

F.A.O in commodity market is Food and Agriculture Organisation.

Online Marketing Tutorial
Question 17. How Is The Futures Contract Defined?

Answer :

Gold Pure Mumbai 1-Kg destiny contract expiring on 20th Mar, 2006 is defined as "NCD-FUT-GLDPURMUMK-20-MAR-2006". Wherein "NCD" stands for NCDEX, "FUT" stands for Futures as derivatives product, "GLDPURMUMK" for underlying commodity and "20-MAR-2006" for expiry date.

Online Marketing Interview Questions
Question 18. What Is Beneficiary Account In Commodity Market?

Answer :

A beneficiary account is a Demat account in the name of an Individual (single or jointly). Such an account may also be inside the name of a Corporate, a partnership firm, a society and a believe. It is much like a financial institution account. This account is to be used for transacting in commodity balances held by means of the account holder at Exchange accepted warehouses. These commodity balances might were - in a physical technique installation - represented thru a warehouse receipt.

Marketing Strategy Interview Questions
Question 19. What Is Fci In A Commodity Market?

Answer :

FCI in commodity market is Food Corporation of India.

Question 20. What Is Oceil In Commodity Market?

Answer :

Online Commodity Exchange India Ltd. Is a country wide multi-commodity trade placed at Ahmedabad.

The Online Commodity Exchange India Ltd. (OCEIL), Ahmedabad, and the National Board of Trade (NBOT), Indore, were given the status of National Multi-commodity Exchanges. While the NBOT have been buying and selling in future contracts in particular in the Soya complex, the OCEIL is trading in the whole fit to be eaten oil complicated.

Marketing Interview Questions




CFG