Interview Questions.

Top 100+ Cisco Asa Firewall Interview Questions And Answers

fluid

Top 100+ Cisco Asa Firewall Interview Questions And Answers

Question 1. What Is Security Level In Asa Firewall?

Answer :

Security level outline to the Firewall Interface, Firewall Security Level may be zero-100. Where a hundred is the very best protection stage on ASA firewall and maximum trusted Zone, By default its define to the Inside Interface. Zero is the bottom protection stage at the ASA Firewall, Its a outline to the untrusted quarter, which includes Outside interface.

By default site visitors permit from Higher Security Level to decrease protection level and traffic from lower security stage to better security stage by means of default denied.

Question 2. What Is Aaa?

Answer :

AAA stands for: Authentication, authorization and Accounting

Authentication:Authentication is the method, provide credential to the consumer, to Login on Servers or Devices with person ID and Password. Authenticate individual user to get admission to Network or Server.

Authorization:Authentication is the procedure, Allow precise services or sources to the authenticate customers. Means Which services user can get admission to from server, including – Read only, read write and so forth.

Accounting:Accounting is the manner, Keeping the music of consumer activity after authenticate and authorized, Means that what project performed with the aid of person, will go to the user account. Accounting person for audit motive.

Networking Interview Questions
Question three. What Is Default Tcp Session Timeout?

Answer :

60 Minutes.

Question 4. What Is Command To Enable Failover In Asa Firewall?

Answer :

Failover

Networking Tutorial
Question 5. What Is Default Route Configuration Command In Asa Firewall?

Answer :

ASA(config)# 0 zero <next-hope>

CCNA Interview Questions
Question 6. What Is Default Security Level For Inside Zone In Asa?

Answer :

100

Question 7. What Is Default Security Level For Outside Interface In Asa Firewall?

Answer :

 zero.

Dynamic Link Library (DLL) Tutorial Firewall Support Interview Questions
Question eight. What Is A Transparent Firewall?

Answer :

Transparent firewall act line a layer 2 device, Transparent firewall may be easily deploy on existing network.Transparent Firewall permit layer three site visitors from higher security degree to decrease protection level without an get right of entry to listing.

Question nine. What Is Stateful Inspection?

Answer :

Stateful Firewall keep the connection table, which continues the tune of the active connection. Its Maintain the dynamic connection desk that constantly up to date with country of every connection. Stateful Firewall first look at session table rather than protection coverage.

Cisco Interview Questions
Question 10. What Is Command To Permit Traffic In Same Security Level In Asa?

Answer :

identical-security-site visitors allow inter-interface.

Question 11. What Command To Check Nat Table In Cisco Asa?

Answer :

display nat detail

Cisco Nexus switches Interview Questions
Question 12. Which Command Used To Switch Multiple Mode To Single Mode?

Answer :

mode single

Networking Interview Questions
Question 13. What Is Sub Second Failover?

Answer :

Sub 2d failover as the failover can show up in underneath a 2d. Both the interface and unit polling times can be configured in milliseconds. Be cautious putting  the failover settings too low although as you can have a brief conversation loss because of congestion.

Question 14. Does Site-to-web site Vpn Co-exist With Remote Access?

Answer :

If the usage of ASA clustering then vpn will now not work. If non-cluster surroundings you may use L2L vpn and can co-exist in standalone version.

Question 15. Can You Explain The Significance Of Sgt In The Context Of Asa?

Answer :

SGT is a part of TrustSec.

Firewall (computing) Interview Questions
Question 16. Can You Load Balance Your Outgoing Internet Connectivity With Two Inter Connections Hooked To One Asa?

Answer :

Presently it isn't possible to load balance site visitors between two ISP links on an ASA.

Question 17. How To Asa 5500-x React On Zero Day Attack?

Answer :

Cisco anomaly detection learns the ordinary behavior to your network and signals you while it sees anomalous sports for your network. Cisco anomaly protection helps guard you in opposition to new threats even before signatures are available.

Cisco Unified Computing System Interview Questions
Question 18. Clustering Up To eight Firewall Would Be Active/lively Or Active/standby?

Answer :

All eight Units might be active in a cluster

CCNA Interview Questions
Question 19. What Is Multiprotocol Throughput?

Answer :

When specific kind of site visitors going through the firewall, i.E HTTP, FTP, and many others.

Question 20. Can We Block Https Traffic On Firewall?

Answer :

When you're pronouncing Block, I expect  you're announcing visitors going thru the firewall, then the answer to that would be Yes.

Router Interview Questions
Question 21. Can Security Manger Be A Syslog Server As Well?

Answer :

CSM is built to be a unmarried factor of management and configuration for ASA and other securiyt merchandise. The characteristic of Syslogging is to be offload to external server.

Question 22. Can We Mix Different Models In Clustering I.E. Can 5510 Be Clustered With 5520?

Answer :

No, we cannot mix one-of-a-kind asa fashions. And clustering is simplest supported with 5580, 5585 or 5585X.

Question 23. When We Say Asa Virtualization, Is That The Hardware Virtualization, Ios Or The Configurations?

Answer :

You can use ASA 1000V for virtualized environment and that's what it way. Again, if term digital is used, it may be a context as oftentimes those  terms are used inter-changeably.

Dynamic Link Library (DLL) Interview Questions
Question 24. Is Access To The Scansafe Database A Subscription Service?

Answer :

Yes, a scansafe subscription can be required.

Firewall Support Interview Questions
Question 25. Can I Have Multi-context Along With Clustering?

Answer :

You won't need a context in cluster mode however you can have multi contexts.

Question 26. Is Clustering Possible Across Geographies Or Is There Any Distance Limitation ?

Answer :

This can be carried out thru VPNs (Site to site) however in no way advocated.Such setup in production environment isn't encouraged.

XLink Interview Questions
Question 27. Are There Only 8 Asa In A Cluster Possible, And Can I Mix The Models?

Answer :

It needs to be same model with same hardware configuration like reminiscence and so forth.

Cisco Interview Questions
Question 28. Can I Have A Ha Design With Two Asa 5525 X In Two Separate Places In Active/energetic Mode?

Answer :

In that case you are increasing your cluster, there's no restriction but I do now not see any usecase of this.

Question 29. What Is One Of The Asa Goes Down, Will Other 7 Modules Are Still Deliver 280 Gbps?

Answer :

Only the throughput will drop on normal foundation however no impact on site visitors. 

Total Throughput = N x Single node throughput x Scaling Factor.

CheckPoint Firewall Interview Questions
Question 30. Hello Do We Need To Have Even Number Of Firewalls To Participate In Clustering?

Answer :

No, there is no such mandates.

Question 31. Why Do I Still Have To Manually Copy Xml Profiles From The Active To The Standby?

Answer :

Depends on the version you're the usage of. More targeted data can be obtained from Cisco TAC as its unique to AnyConnect.

Question 32. Few Years Ago Threat Detection, Routing Protocols, Etc. Will Not Be Used If You Enable Multiple Context Mode On Asa. Was This Resolved Already In Today's Software Or Product Line?

Answer :

Virtually now not, you could have as many guidelines however may be added down if combined with Trustsec. Still equal:

Multiple context mode does no longer support the following features:

RIP                   
OSPFv3. (OSPFv2 is supported.)                   
Multicast routing                   
Threat Detection                   
Unified Communications                   
QoS                   
Remote get admission to VPN. (Site-to-web page VPN is supported.)
Cisco Network Engineer Interview Questions
Question 33. Based On Active Cluster Configuration, If New Firewall Picks A Ip-deal with From The Pool, Alter If The Firewall Goes Down How The Session Failover Will Happen, The Live Session Will Be Dropped Or It Will Failover To Other Active Firewall?

Answer :

It could be taken care with the aid of the next precedence firewall inside the cluster.

Cisco Nexus switches Interview Questions
Question 34. Is There Any Policy Limitation Of Cisco Asa?

Answer :

Virtually now not, you could have as many policies however can be brought down if combined with Trustsec.

Question 35. How Does The Vip Is Maintained In The Cluster?

Answer :

There is no VIP, all firewalls have there very own firewall, we need load-balancing from out of doors the cluster.

Question 36. We Are Using three Different Management Servers, We Are Facing This Asdm Loading Issue With All Of Them, How There Can Be Issue With Os Level?

Answer :

Please get in touch with Cisco TAC for in-intensity evaluate & troubleshooting.

Firewall (computing) Interview Questions
Question 37. Does The Asa Supports Server Load Balancing?

Answer :

No ASA would not aid Server Load Balancing.

Question 38. Is That Also The Fact With Site2site Vpn When Cluster Master Fails Or Does It Work More Like Active/standby Vpn State Failover?

Answer :

Clustering has similarities to failover now not the identical. The VPN periods will be replicated across the cluster.

Question 39. Can The Ips In Asa5500-x Do Heuristic Detection?

Answer :

Basic Heruristics are there, 0day attacks are diagnosed (now higher by using SacanSafe an development over neighborhood engine)

Question forty. Will Remote Vpn Works With Clustering Mode ?

Answer :

 It does not paintings.

Cisco Unified Computing System Interview Questions
Question 41. Do Easy Vpn Works With Active/standby Mode In Asa?

Answer :

Yes it works with failover ASA.

Question forty two. Can We Use Asa For Web Filtering Like Proxy?

Answer :

Yes ASA may be used for Web Filtering and it has been feasible for decades. Now, you furthermore may have ScanSafe

Router Interview Questions
Question 43. And How Do I Just Point To _one_ Asa Ip From Core Routing Equipment, When Clustering?

Answer :

Addresses configured in pool is given to firewalls in cluster, you may without a doubt push the visitors any given deal with assigned to unique firewall in cluster.

Question forty four. What Will Happen If One Node Fails In Asa Cluster. Traffic Which Was Going Through Failed Node Will Be Dropped Or It Will Be Processed By Some Other Node In Cluster?

Answer :

Yes, ASA clustering always has a backup node (owner) for every go with the flow via the cluster so, if the node via which traffic is passing is down, the following proprietor will technique the n+1 visitors (if previous node turned into processing nth packet.

Question forty five. Can Cisco Security Manager Be A Netflow Collector For Asa Devices?

Answer :

CSM is ordinarily supposed for configuring and coping with the firewalls. If you desire to collect netflow information it's higher to take a look at Cisco LMS/Prime solutions.

Question forty six. Can Csm Take Backup Of Asa Configuration?

Answer :

In CSM in case you would like to see the configurations there are  ways to do that.

From the Device View, right-click on at the device and choose "Preview Configuration..."
In the pinnacle bar, Go to "Manage > Configuration Archive..." You  can then see a history of previous configurations pushed for each tool  controlled through CSM
CSM based backups are manual and are not automatic.

Question 47. Can We Expect Remote Access Vpn Support For Contexts Anytime Soon?

Answer :

As some distance as I understand it's no longer at the roadmap for following couple of release.

Question 48. Is There Road-map To Allow Vpn Functionality With Asa Cluster Deployment?

Answer :

Site to website online VPN is already supported in clustering. Remote get admission to VPN isn't always supported as of today and isn't on roadmap as I understand.

Question forty nine. Does Asa Supports Stateful Sync For Ssl Or Ipsec Vpn Sessions, Means Suppose Primary Fails Then Ssl Or Ipsec Vpn Session Need Not To Re-hooked up Connectivity With Secondary?

Answer :

Yes, stateful failover is to be had for IPSec and SSL connections.

Question 50. Can We Configure The Cisco Asa On Distributor Artechtue?

Answer :

ASA clustering is sent architecture for High Availability and is like minded with subsequent gen and contemporary switching infrastructure.

Question fifty one. Does Packet Tracer Supports Fwsm ?

Answer :

FWSM does not help packet tracer command.

Question fifty two. Is There A Concept Of Inter-context Communication In Current Asa? Meaning No Need To Forward The Traffic Out Of The Interface But Instead Inside Asa And Between Context. Saves Interface And Much Faster?

Answer :

As of these days, inter context verbal exchange has to exit of a physical interface and come in again (same or exclusive interface). Essentially trombone of site visitors desires to appear out and in to the firewall.

Question fifty three. What About Mgcp Support?

Answer :

Cisco ASA Clustering doe snot support any UC protocols which includes H.323 suite, RTP, RTCP, SIP, SCCP and MGCP.

Question fifty four. Does It Option For Snapshot For Backup Purpose So We Can Restore The All Configuration Very Fast. And How Many Snapshot It Can Store?

Answer :

If the query is ready CSM, and you would love to look the configurations within the CSM interface there are two methods to do this.

From the Device View, right-click on on the device and pick "Preview Configuration..."
In the pinnacle bar, Go to "Manage > Configuration Archive..." You can then see a history of previous configurations pushed for each tool managed by means of CSM.
Question 55. What Is The Vpn Split In Ipv4/ipv6 Network? Is There Vpn Bypass With Asa?

Answer :

VPN in IPv4 or IPv6 depends on the configuration for the VPN website to web page or consumer (faraway get admission to) VPN. ASA can do VPN pass for IPSec and SSL VPN so the consumer's / far flung website can connect with a headend behind ASA.

Question fifty six. What Is The Cx Module In Asa- X Series?

Answer :

ASA NGFW Services(formerly ASA CX) re-imagines  the firewall, turning in context-aware security that empowers  organisations to manage programs, devices and the evolving  international body of workers, at the same time as ensuring unheard of visibility and control. Unlike different subsequent-era firewalls, most effective ASA NGFW Services outpaces complexity to deal with evolving security wishes through leveraging  local community intelligence through Cisco AnyConnect and TrustSec, and global  danger facts via Cisco’s Security Intelligence Operation.




CFG